kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.11.2003, 22:45
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Olisko näilläkin yhteyttä?
Lisa
Viestejä: 8

Tila: Offline

Olisko näilläkin yhteyttä?(20.11.2003, 16:34)
No moi taas,

Tässäpäs juolahti parikin kysymystä mieleeni.

Onkohan suonikohjuilla ja peräpukamillakin yhteyttä tähän kilpparin reistailuun?

Entäs haluttomuus seksiin?

Entäs PMS-oireilut?

Entäs vaikeus laihtua?

Nyt kun olen alkanut mieltää tanakkuuteni vajaatoimintaan, väsymiseni myöskin, kuten myös ajoittaisen turvoksisuuteni. Oikeastaan moni asia on auennut uudella tavalla ja olen jopa ystävilleni todennut, että tämä lihavuuteni johtuu sairaudesta. He kun aina paasaavat terveistä ruokatottumuksistaan tällaiselle jo kymmenen vuotta vähärasvaista ja -suolaista ruokaa syöneelle. Minä kun en oikeasti syö liikaa, päinvastoin, syön liian vähän.

Oliskos teillä muilla ajatuksia noihin kysymyksiin?
IP: Tallennettu
piisamiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Olisko näilläkin yhteyttä?(20.11.2003, 18:24)
No on varmasti! Valitin juuri toisessa yhteydessä katkenneita verisuonia ympäri kehoa. Kohjut, pukamat, ylipaino jne. ovat kilpparin vajaatoiminnan aiheuttamia. Ummetus!!!!

Antakaa meidän kaikki kestää!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 361

Tila: Offline

RE:Olisko näilläkin yhteyttä?(20.11.2003, 18:55)
Moi Lisa

Suonikohjuilla ja peräpukamilla on yhteys kilpirauhaseen, omasta kokemuksesta voin kertoa sairastaneeni vuotavaa peräpukamaa ja ei, kysymyksessä ei sitten ollut ummetuksesta johtuva pukama, pukamienhan sanotaan johtuvan ummetuksesta, vaan eipä minun kohdalla asia näin ollut, koska en koskaan ole kärsinyt ummetuksesta. Hoidin tätä vaivaa (oli ajoittain sietämätön ja kipeä) siankärsämöhauteella mielestäni hyvin tuloksin, mutta lopullisesti pääsin siitä eroon kun sain kilpparilääkityksen, "rusina" ryppyreijän reunalta hävisi

Seksikään ei aina välttämättä tule mieleen, joten vastaus on kyllä

Tosta PMS oireilusta saa joku muu tarkemmin vastata, veikkaan kyllä johtuu.

Laihtuminenhan ei helposti onnistu jos on alitoimintainen, vaatii tavallista enemmän ponnistelua.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
pakkas-akkaHermotko kireällä? Jep jep jep!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Olisko näilläkin yhteyttä?(20.11.2003, 20:49)
Kyllä minun mielestäni PMS oireilut kuuluvat tähän moninaisten oireiden kirjoon!! Itselläni ei kuukautis vuotoja ole ollut reiluun kymmeneen vuoteen enää ollenkaan mutta kyllä sen ajankohdan huomaa kerran kuussa hyvinkin selvästi...Ainaskin mieheni ja lapset..
Nesteet kertyy kehoon,naama kukkii,pinna on todella kireellä,mielialat heittelee laidasta laitaan,kaikki ärsyttää ja mikään ei ole hyvin..Naama punasena tulee karjuttua välillä jos ei kaikki mene niinkuin pitäisi..

Seksinkin suhteen heittelee tunteet..Välillä ei voisi vähempää kiinnostaa ja välillä mies joutuu juoksemaan minua karkuun

Pukamatkin ovat ajoittain oireilleet juuri niinkuin kylmäkallellakin!! Ensi kertaa kyllä todella säikähdin kun pöntöltä noustessani koko laari oli veren punainen!! Ikävä ongelma,mutta hoidettavissa..Luonnontuotteet ovat kyllä hyviä vaivaan kuin vaivaan!!

Painohan ei putoa vaikka mitä tekisi ja mitä söisi..ei sitten niin millään! Olenkin jättänyt turhan murehtimisen sen suhteen..Kun ei putoa niin ei putoa..Saanpahan syödä päivittäisen "masennus"suklaani murehtimatta painoani Ehkä sitten joskus..

Suonikohjuja tulee tavallista herkemmin ja mustelmiakin tuntuu tulevan ihan tyhjästä..Kyllähän näitä kaikenlaisia juttuja tuntuu riittävän mutta mikä sitten todella liittyy kilppariin ja mikä ei?! Kuka sitäkään tietää,mutta uskotellaan me ainaskin niin..Tuntuu paremmalta

Mut hei! Jaksamisia meille kaikille tasapuolisesti!!
Hepuli-Helga
IP: Tallennettu
ispo39Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Olisko näilläkin yhteyttä?(21.11.2003, 10:06)
Mietin sitä, että kun näistä vaivoista täällä koko ajan puhutaan ja itsekin taistelen tällä hetkellä niiden kanssa, mutta ei kai niiden kanssa tarvitse koko elämää taistella, jos saa lääkityksellä tilanteen aisoihin ja kuntoon niin sittenhän tilanteen pitäisi olla aivan toinen. Ainakin itse uskon, että tyroksiini alkaa vaikuttamaan, tulen pirteämmäksi ja elintoiminnot normalisoituvat esim. aineenvaihdunta jne.

Mitä mieltä te muut olette? Onko lääkityksen kanssa yhtä hankalaa koko ajan?
Kuinka nopeasti muuten olette huomanneet tyroksiinin positiivisia vaikutuksia?
IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Minussako vikaa...
Viestejä: 88

Tila: Offline

RE: Olisko näilläkin yhteyttä? (21.11.2003, 10:59)
"Onkohan suonikohjuilla ja peräpukamillakin yhteyttä tähän kilpparin reistailuun?"

– Meillä sukuvikana kilpirauhassairaudet (liikatoimintaa, "myrkkystruuma" – diagnoosi vuosikymmenten takaa – ja selvää vajaatoimintaa – oma arvioni autoimmuunityreoidiitti – vaikkeivät sitä lääkärit olekaan suostuneet äitini kohdalla diagnosoimaan!) ja vahvaa sukuvikaa suonikohjuihin Itselläni on ollut myös kipeitä sekä sisäisiä että ulkoisia pukamia jo vuosia sitten ja oma diagnoosini on liikatoiminta.

Vasta kilpirauhassairauksiin tutustuttuani/perehdyttyäni olen näin vuosia jälkikäteen miettinyt, että itselläni on saattanut olla ensin vajaatoimintavaihe jo parikymmentä vuotta takaperin – ja sitten jo ikuisuuksia liikatoimintaa. Ja luulen myös äidilläni olleen välillä vuosikausien liikatoimintavaihe, ennenkuin on vaihtunut vajaatoiminnaksi – joka sekin on kestänyt varmasti jo toistakymmentä vuotta

Kumpa vain olisi näistä asioista jotain tiennyt – edes kymmenenkin vuotta sitten.....
pikku-t
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 61

Tila: Offline

RE:Olisko näilläkin yhteyttä?(21.11.2003, 20:55)
Ja täällä myös yksi pukamavaivainen ilmoittautuu. Mulla kyllä on ollut melko pysyvää ummetusta. Suonikohjujakin näyttäisi olevan tulollaan jo (35 lasissa).

Ja ukko kyselee aina, että mistäs oot saanut ton ja ton mustelman, enkä edes tiedä.

Ja ei voi kehua kyllä seksihaluilla.


IP: Tallennettu
lniskaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Olisko näilläkin yhteyttä?(22.11.2003, 01:16)
Mullakin vaivasi väliin enemmänkin vuotavat peräpukamat muutaman vuoden, kunnes sain viime keväänä tähän asti jatkuneen ripulin (nyt hieman helpottanut). Mahatähystysletkun kävin sitten nielemässä viime viikolla (pääasiallinen syy 13 vuotta jatkunut närästys, happosalpaajilla elelen), ruokaputken sulkijalihas falskaa ja näytepalatulokset tulee myöhemmin. Onko muilla ollut närästysvaivoja? Omani alkoivat jo yläasteella.
Eli ainakin pukamat on hävinneet (toistaiseksi?) ellei muuta


Mustelmia on myös aina kun vain viitsii laskea, väliin pahojakin (nytkin yksi tuopinpohjan kokoinen, tosin harvemmin niitä), eikä yleensä edes ole mitään tietoa mistä ne on tulleet.

IP: Tallennettu
piisamiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Olisko näilläkin yhteyttä?(22.11.2003, 09:37)
Närästys on ollut minullekin tuttua. Vaikka olenkin tyroksiinilla, silloin tällöin kilpirauhaseni kipuilee, mikä myös heijastuu ylävatsaan närästyksenä. Ja terveyskeskuslääkärini tähän: "Ei ole mahdollista, että nämä asiat liittyisivät toisiinsa. Jos on tyroksiinilla, kilpirauhanen ei enää kipuile."

Yleensä ei ole ummetusta, mutta pukamia kylläkin tulee ja menee edelleenkin, vaikka syönkin terveellisesti. Siis paljon terveellisemmin kuin moni muu tässä maassa. Siksi masentavatkin nämä liikakilot.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team