kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 4.11.2003, 23:50
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Paino nousi ennen, nyt laskee...
pikku
Viestejä: 2

Tila: Offline

Paino nousi ennen, nyt laskee...(29.10.2003, 12:01)
Hei!

Olen harrastanut juoksemista jo yli 20 vuotta. Kuitenkin vaikka urheilen aktiivisesti, ongelmana on ollut painon nouseminen tosi helposti. Olen joutunut tarkkailemaan syömisiäni koko ikäni. Minulta on myös tutkittu 90-luvun loppupuolella (n.3 vuoden aikana) useaan otteeseen kilpirauhasarvot ja T4-v on ollut hieman alhainen mutta TSH on ollut normaali. Mihinkään toimenpiteisiin ei ole ryhdytty.

Nyt olen raskaana(viikkoja nyt 23) ja tämän raskauden aikana on tullut sekä selviä vajaatoiminnan oireita mutta myös painon hirvittävä lasku (nyt jo 15 kiloa). Myös verikokeet todistavat kilpirauhasen vajaatoiminnan, joka kylläkään ei ole kilpirauhas- vaan aivolisäkeperäinen. Siis jotain vikaa aivolisäkkeen/hypotalamuksen toiminnassa.

Nyt kysyisinkin, onko paikalla ketään, joka on joutunut vuosikausia tarkkailemaan syömisiään lihomisen takia, vaikka liikunta olisikin kuulunut elämään. Liikun todella paljon (harrastan maratonjuoksua) ja normaalilla aineenvaihdunnalla minun olisi pitänyt aina näyttää ruipelolta. Nyt tilanne on tietenkin aivan toinen, kun vain laihdun... Mietin vain, että kun tämä aivolisäkeoireisto saadaan, toivottavasti, jossain vaiheessa kuntoon, alkaako lihominen jälleen. Olisin niin mieluusti normaalipainoinen, ilman syömistarkkailua ja voisin nauttia liikunnasta.

Olen nyt tyroksiinilääkityksellä; 2 tabua/pv (vahvuus 0,1mg). Vauvan tila huolestuttaa minua tietenkin eniten tässä vaiheessa...

terkuin pikku
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:Paino nousi ennen, nyt laskee...(29.10.2003, 13:02)
MOi,
ei ole kokemusta tästä vaivasta, mutta jos haluat tietoa tästä aiheesta, niin käypä kilpirauhasliiton sivuilla

http://www.kolumbus.fi/kilpirauhasliitto/

Sitten vain linkit-kohtaan, ja sieltä sitten endokrinologiayhdistyksen sivuille, ja sieltä sitten se aivolisäkkeen vajaatoiminta.
Sieltä löydät syyn laihtumiseen ja lihomiseen ym. varmasti. Ja olettaisin että tieto ei lisää tuskaa tässä tapauksessa
On hyvä, että sairaus on todettu, se on jo puoli voittoa! Toivottavasti saat hyvää hoitoa ja mulavia lääkäreitä. Raskaus on aina erikoista aikaa, joten pidä huolta itsestäsi ja vaadi kunnon hoitoa itsellesi. Jos tilaasi tarkkaillaan koko ajan niin ei pitäisi olla vauvalla mitään hätää.

Voi hyvin - Aurora

IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 43

Tila: Offline

RE:Paino nousi ennen, nyt laskee...(29.10.2003, 15:37)
Hei pikku! Otat aika paljon tyroksiinia. Millä tahdilla päädyit tuohon lääkitysmäärään? Eli kuinka usein lääkitystä lisättiin? Mikä TSH oli, ennen kuin lääkitys rapsahti päälle. Entä nyt? Mulla on TSH 0,79 ja otan 1 ison ja yhden pienen tyroksiinin. Mua vain kiinnostaa, kun en oikein tiedä, riittääkö mun tyroksiinit tällaisenaan. Lisäilen puolella pienellä tabulla, jotta hiukset pysyis päässä.

Toivotan sinulle oikein hyvää raskausaikaa. Vastaat, jos jaksat!
IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 43

Tila: Offline

RE:Paino nousi ennen, nyt laskee...(29.10.2003, 15:45)
Ai niin! Minun elämä aktiivisena liikkujana on ollut ihan samanlainen kuin kuvasit! Raskausaikana tuli humpsahdus jossain vaiheessa: laihduin yhtäkkiä, mutta paino alkoi taas nousta. Raskauksia minulla on kolme. Jokaisen jälkeen on ollut selviä vajaatoimintajaksoja. Kolmannen jälkeen vain paheni. En palautunut: sain tyroksiinit TSH:n ollessa 169.
IP: Tallennettu
pikku
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Paino nousi ennen, nyt laskee...(29.10.2003, 17:18)
Hei Inkeri!

Minulla tyroksiini määrä nostettiin alkuannoksesta ½ tabua kahteen tabuun 2 viikossa, kun vauvalla alkoi olemaan tukalat paikat. TSH ei ole noussut viitearvojen yli lainkaan, se on tyypillistä aivolisäkesairaudessa. Korkein arvo on ollut 1,6. Nyt TSH:ta alkaa olla elimistössä aivan liian vähän eli viimeisin arvo on mennyt jo viitearvojen alapuolelle eli 0,1. T3 alkaa myös hävitä elimistöstäni kokonaan...T4 on nyt siis vihdoin saatu viitearvojen sisään, arvo 13! Eli vauvan tila on nyt OK =D

terkuin pikku
IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Minussako vikaa...
Viestejä: 78

Tila: Offline

RE: Paino nousi ennen, nyt laskee...(31.10.2003, 10:18)
Tervehdys pikku!

Tuo sinun aivolisäkeperäinen vajaatoimintasi on käsittääkseni niin harvinainen, että toivon todella, että saat myös todella asiantuntevaa hoitoa. Ellei Inkerillä olisi vastaavia kokemuksia raskausajalta – olisin tuputtanut sinulle liikatoiminnan mahdollisuutta, liiallisen tyroksiiniannoksen seurauksena. Ja edelleenkin haluan mainita, että on hyvä seurata omia tuntemuksiaan mm. mahdollisia sydämentykytyksiä, alentunutta lämmönsietokykyä tms. ja ottaa asia heti puheeksi lääkärin kanssa, jos näitä ilmenee. Näillä sivuilla on niin usein törmännyt siihen seikkaan, että nuo labra-arvot laahaavat pahasti perässä

Oikein hyvää odotusta sinulle!
pikku-t
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team