kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.10.2003, 20:09
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: \"Paksu kaula\"
SriJoka päivä maailma syntyy uudestaan sille, joka suhtautuu siihen oikealla tavalla. -James Russell Lowell-
Viestejä: 6

Tila: Offline

\"Paksu kaula\"(24.9.2003, 13:09)
Hei,

Tuli mieleeni, että onkohan paineen ja turvotuksen tunne kaulassa ja lievä nielemisvaikeus oire suurentuneesta kilpirauhasesta? Välillä on tuntunut myös vähän aralta, varsinkin syödessä. Lääkityksen määrää vasta haetaan kohdalleen, joten johtuisiko siitä ettei lääkemäärä ole ollut tarpeeksi iso?
-Sri-
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:\\Kaulasta(24.9.2003, 15:17)
Moi,
itselläni kaula oireilee kyllä aina välillä, sillä varmaankin kilpirauhasen toiminnassa esiintyy vaihtelua. Tunne on juuri sellainen kuristava ja kun makaa selällään, niin tuntuu ettei saa henkeä välillä.
Myös syöminen tuntuu inhottavalta, sillä nielaistessa kurkkuun sattuu ja se on arka ulkopuoleltakin. Mikä voisi auttaa onkin jo toinen juttu Mahdollisimman säännöllinen elämä, ei liikaa viinaa saati kahvia, ja pitää huolen itsestään muutenkin.
Kaikki tuntuu niin helpolta sanoa, vaikka tosiasia on se, että täällä hampaat irveessä sinnitellään oireiden kanssa, mutta periksi en anna ikuna!
Ai juu, silloin kun kilppari oikein päättää vähän tulehtua enemmän, niin kipu säteilee korviin ainakin minulla.

Aurora

IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 33

Tila: Offline

RE:\\(24.9.2003, 16:06)
Minulla alkoi vasta lääkitykseen totutellessani nuo kivut. Sitä ennen ei mitään, vaikka TSH huitelikin jo kovaa vauhtia kohti 200. Kun stressi iskee töissä päälle, kilppari kipeytyy ja kipu heijastelee koko ylävatsaan närästyksen kaltaisena. Vaikka olenkin tyytyväinen lääkityksen tasoon tällä hetkellä, silti kipuilua esiintyy toisinaan. Lääkäri sanoi, että se ei ole tavallaan mahdollista, koska tyroksiinilääke lakkauttaa kilpirauhasen tyystin. Uskoako tuota?? Luule, että kilpirauhaskudos se siellä vain surkastuu ja tuhoutuu edelleen.
IP: Tallennettu
rauha
Newbie


Rauhassa on hyvä elää :-D
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:\\(24.9.2003, 19:10)
hei Sri,

onko sinulta koskaan tutkittu ultralla kaulaa?

Kilpirauhanen saattaa suurentua sisäänkin päin, eli tuntuu painetta ja saattaa kuristaakin/kiristääkin hieman ym. tuntemuksia. Ja silti kaula näyttää ihan normaalilta ulospäin. Tuli viestistäsi mieleen omat tuntemukseni struuman löytymisen aikoihin.

terveisin rauha
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 140

Tila: Offline

RE:\\(24.9.2003, 19:55)
Mulla "kaula oireili" viime syksynä: oli kipuilua, välillä enemmän, välillä vähemmän, limaa erittyi ja tuntui, kuin kilpparissa olisi jotain ylimääräistä. Kävin lääkärissäkin, mutta hänen tietonsa kilpparisairauksista tuntui olevan melko minimaalinen. Oireet helpottivat vähitellen. Jälkeenpäin luin jostain, että stressi voi aiheuttaa moisen tyylisiä oireita. Kyllähän mulla oli stressiä niihin aikoihin.
Nautitaan lämpöisestä syksystä niin kauan kun voidaan
IP: Tallennettu
SriJoka päivä maailma syntyy uudestaan sille, joka suhtautuu siihen oikealla tavalla. -James Russell Lowell-
Viestejä: 6

Tila: Offline

(25.9.2003, 08:59)
Ei ole tutkittu ultralla. Työpaikkalääkäri vaikuttaa aika pätevän tuntuiselta, joten pitää varmaankin ottaa tuo ultra puheeksi ensi kerralla seurannan yhteydessä.


-Sri-
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:\\(25.9.2003, 09:04)
Moi kaikki,

vähän kertausta näistä vajaatoimintajutuista ja "uusille" ehkä ihan uuttakin tietoa:

Kilpirauhanen voi vajaatoiminnan seurauksena surkastua tai sitten se voi jäädä suurentuneeksi. Jälkimmäistä aiheuttaa ainakin Struma Hashimoto.

Kroonisessa autoimmuunityreodiitissa vasta-aineet tuhoavat kilpirauhasen tyroksiinia tuottavia soluja. Tästä aiheutuen voi välillä kilpirauhasessa tuntua vihlomista ym.

TSH:han toimii tyroksiinia tuottavien solujen aktivoijana, mutta kohonneiden arvojen takia koko kilpirauhanen voi kasvaa.

Kilpirauhanen sijaitsee normaalisti kurkunpään alapuolella henkitorven ympärillä (=kilpi). Niinkuin Rauha jo kertoikin, se voi kasvaessaan levitä myös laajemmalle alueelle, eikä suurentuminen näy välttämättä päälle päin.
Kilpirauhanen voi painaa esimerkiksi sellaisia hermoja, jotka säteilevät tuntemuksia korviin.

Tuo stressihommeli sopisi kyllä muhunkin. (Tai siis stressihän tässä on vähän koko ajan...)

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team