kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.10.2003, 20:02
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Raskaus aika
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

Raskaus aika(11.9.2003, 21:55)
Hei kaikki! Olen uusi täällä ja iloinen,että löysin kaltaisiani.Vajaatoiminta on ollut lähes kymmenen vuotta,mutta lääke vasta neljä.Lääkärit kun vaan sanoi,että seurataan tilannetta.. No,tarinani olisi pitkä,en vaan jaksa vielä tässä vaiheessa alkaa kertomaan.Katotaan myöhemmin...Mulla olisi tärkeä kysymys kaikille hypotyreoosi-naisille,jotka onnistuivat tulla raskaaksi.Eli oliko hedelmöittyminen vaikeaa? Miten raskausaika meni,ongelmia? Synnytys? Kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa.Kiitos kun olette olemassa!
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 118

Tila: Offline

RE:Raskaus aika(12.9.2003, 00:07)
onkin mielenkiintoista ajatella raskausaikaa näin jälkikäteen täytyiskin kysellä gynegologilta kun käyn 23 päivä
leikkauspöydällä, pääsen naistenvaivoista kera myooman, oma vajaatoiminta on tullut varmaan ryminällä päälle ekan
synnytyksen jälkeen, paino laski ensin normaaliksi mutta kun olin uudelleen raskaana olin jo lihonut.

odotusaikana ahmin mämmiä ensimmäisestä ropposesta viimeiseen mitä kaupasta sai,ensimmäisen raskauden
aikana ahmin marjoja ja hedelmiä,

toisen synnytyksen aikana ei ollut juurikaan supistuksia ja istukka piti kaapia pois tosin olin jo vuotanut 2.5 litraa
verta sitä ennen, olis kiva tietää muiden vastaavia kokemuksia, vaikuttaako vajaatoiminta supistusten määrään.

ensimmäinen tuli tippa käynnistyksellä viidessä tunnissa ja vaikka toisella kertaa ei ollut supistuksia juurikaan
kun tuli lääkäri käynnistämään oli kohdunsuu 8 senttiä auki, puhkas kalvot ja sanoi että tulee nopeesti
kesti 8 minuuttia kun poika syntyi, kyllä tuli hoitajille tosi kiire eivät olleet valmistautuneet mitenkään,
olihan tiedossa että lääkäri käynnistää, ei oo tarvinnu tehdä vuorokautta meiän lapsia, ilmankos ovat nopeita
käänteissään nykyäänkin
krisse
IP: Tallennettu
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Raskaus aika(12.9.2003, 10:17)
Kiitos Krisse viestistäsi! Oli ihana kuulla positiivinen kuvaus.Itse kamppailen vielä kuukautisteni kanssa,kun ne ei suostu toimimaan.N.2 viikkoa sitten t4v 9.6 ja tsh 0.382.Lääkitystä lisättiin 0.1xpvä.Huolena nyt vain,entäpä jos en tulekaan raskaaksi .Aloitin just E-EPA kalaöljykapseleiden syönnin.Luin biovitan sivuilta,että hypotyreoosissa rasvahappotasapaino on järkkynyt ja suositeltiin tätä tehokkaampaa tuotetta.Ainakin olo virkistyi viime keväänä kalaöljyllä . Pelkään vain sitä,miten äkkiä veriarvot voi raskausaikana "romahtaa".Olen nytkin niin väsynyt olemaan väsynyt ja päälle kaikki muut vaivat.Tehän kyllä tiedätte..
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 118

Tila: Offline

RE:Raskaus aika(12.9.2003, 12:01)
Moikka!

Minulla oli ollut vajaatoiminta kolmisen vuotta, se kun puhkesi esikoiseni syntymän jälkeen, kun rupesimme yrittämään toista lasta. Ja kaikki meni oikein hyvin! Tulin raskaaksi noin kolmen kuukauden yrittämisen jälkeen ( eli ihan normaalisti, eikö? ).Koska minulla oli lääkitys päällä niin olin "tehotarkkailussa" koko ajan eli minulta katsottiin arvot joka kuukausi ja kävin äitiyspolilla pari ylimääräistä kertaa, mutta kyllä sen vaivan ihan mielellään kesti. Synnytyskin meni ihan normaalisti eikä lapsessa ollut mitään vikaa. No, olihan hän kyllä aika hoikka poika ( 3700 g ja 54 cm) , mutta se saattoi johtua jostain muustakin kuin äidin vajaatoiminnasta. Ainut haitta synnytyksestä oli se, että oireet pahenivat kun lapsi oli noin puolivuotias ,eli samoihin aikoihin kuin sairaus puhkesi ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. Tämän takia jouduttiin sitten thyroxin annosta nostamaan, mutta sekin oli pieni vaiva ja onneksi nyt tunnistin oireet heti. Lapseni ovat nyt jo 14 ja 10 vuotiaat ja olen tosi onnellinen, että uskalsin yrittää saada toisenkin lapsen.

Tsemppiä!!!
IP: Tallennettu
Myy
Junior MemberViestejä: 56

Tila: Offline

RE:Raskaus aika(12.9.2003, 12:28)
Moi,
kaksi lasta tuli ihan kyselemättä, synnytykset meni ok, supistuksia aivan tarpeeksi, kiitos... Lapset terveitä kakin puolin - joskin syntyessään pieniä (3080g ja 2940g) Noihin aikoihin en vielä tiennyt olevani hypo, eli kun oireet kämähtivät kunnolla päälle ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen (1998), niitä hoidettiin masennuksena. Tulin silti toisenkin kerran raskaaksi hyvin helposti (lue: vahingossa).

Onnea yritykseen!

Myy
IP: Tallennettu
NiinaPositiivisuus luo voimia!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Raskaus aika(12.9.2003, 19:56)
Hei elvisp & muut!

Minulla vajaatoiminta todettiin vasta vuosi sitten, mutta luulen sen puhjenneen raskauden/synnytyksen/äitiysloman aikana. Mutta olentäysin varma, että minulla on ollut vajaatoimintaa jo vuosia ennen raskauttakin.

Me teimme lasta kolme-neljä vuotta ja kaikki asiat tutkittiin. Mitään vikaa ei löytynyt, paitsi munatorvien käytävät olivat melkoisen kapeat. No, ota siitä nyt selvää, kun ne muutenkin ovat vain hiuksenpaksuiset. Sitten oli jo vähän hoitojakin, mutta loppujen lopuksi tulin raskaaksi superovulaatioyrityksen jälkeisellä kuukautiskierrolla eli ns. luonnollisella kierroksella.

Raskausaikana olin tosi väsynyt ja minulla oli supistuksia jo pari-kolme kk ennen laskettua aikaa. Jouduin pari kertaa s-lomallekin. Rautaa syötiin, mutta niinhän ne kaikki muutkin. Synnytyksessä lapsi oli vähän vääränlaisessa tarjonnassa, joten imukuppia ja lääkäriä tarvittiin. Ei kuitenkaan varmaan mitenkään liity kilppariin. Sitten hemoglobiini oli seuraavana päivänä 74, vaikka kätilön mukaan ei mitään erityisen voimakasta vuotoa ollut.

Ilmoittelehan sinäkin, kuinka sujuu ja tsemppiä!
IP: Tallennettu
Kirsikka
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Raskaus aika(15.9.2003, 17:18)
Heissan!

Meillä ensimmäinen lapsi sai alkunsa heti kun "annettiin lupa tulla". Olin tuolloin terve, mitä kilpparin sairauksiin luetaan. Synnytyksen jälkeen (-99) minulle puhkesi Basedowin tauti, joka hoidettiin radiojodilla. Hoidon jälkeen oli pidettävä tarkkaa huolta ehkäisystä vuoden ajan.

Viime talven mittaan vajaatoimintani lisääntyi ja kuukautiskiertokin alkoi olla aikas sekaisin. Lääkitystä lisäiltiin ja tasapainoon päästiin pikkuhiljaa. Tämä toinen raskauteni olikin kaikinpuolin aikamoinen yllätys. Tälläkään kertaa ei ollut monia "yrityskertoja", itseasiassa vahingosta voisi melkein puhua.

Nyt on viikkoja kasassa 28+3. Vointi on vaihdellut raskauden aikaan elinvoimaisesta puolikuolleeseen. Alkuvuodesta, juuri kun olin lääkityksen lisäämisen myötä päässyt viitearvoihin, sain ruveta jännittämään kuinka arvojen käy raskauden myötä. Ja vajaatoimintani tietenkin kiihtyi. Lääkitystäni ei kuitenkaan heti alettu lisäilemään, vaan tilannetta seurailtiin kuukauden välein labroilla. Raskausviikosta 20 alkaen lääkitystä sitten lisättiin - ja vointini olikin sen tarpeessa!

Aluksi neuvolalääkärin sijainen sanoi, etten kuulu äitipolin asiakkaaksi vaan kilpparijuttuni hoidetaan neuvolan kautta. Vakinainen lääkäri kuitenkin laittoi lähetteen äitipolille, kun asiasta "vikisin". Nyt olen käynyt kahdesti äitipolilla ultrassa ja lääkärin vastaanotolla. Labroissa käyn edelleen kuukauden välein neuvolan lähetteellä. Onneksi oloni/arvoni ovat korjaantuneet ja poika kasvaa sekä voi hyvin On itseasiassa isompi kuin viikot näyttävät. Aika huonosti olen kyllä saanut tietoutta siitä, kuinka vajaatoiminta voi sikiöön vaikuttaa... Äitipolilla lääkäri kuittasi huoleni tokaisemalla, ettei minulla mitään hätää ole, kun tilannetta seurataan ja siihen kuitenkin reagoidaan.

Synnytys mietityttää, joskaan en edes osannut ajatella kilpparijutuilla olevan sen kanssa mitään tekemistä... Omia supistuksia kyllä toivon olevan sen verran paljon, ettei oksitosiinitippaan tällä kertaa tarvitse turvautua! Ja ehdottomasti haluan kunnon kipulääkityksen - pelkän ilokaasun varaan en tällä kertaa haluaisi jäädä... Eihän vaan näistä kilpparijutuista ole mitään estettä/haitta-/yhteisvaikutuksia esim. epiduraalin saamisen suhteen??

Hyvää syksynjatkoa kaikille!

Masu pyöreänä, Kirsikka
Auringonpaistetta ja myötäistä tuulta!

-Kirsikka-

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team