kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 4.11.2003, 23:40
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Ruoka-aineet
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 120

Tila: Offline

Ruoka-aineet(20.10.2003, 10:45)
Kun tuolla kielletyt ruoka-aineet infossa kehotettiin jättämään vehnäjauhot, sokeri yms. pois, niin tarkoittaako se totaalista kieltäytymistä, vai voiko jo vähentäminen ko. ruoka-aineissa auttaa?

Eli, tekeekö 3tl sokeria ja 1 pala paahtoleipää/pvä haittaa, vai olenko ilman??

-Kata-
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:Ruoka-aineet(20.10.2003, 14:10)
Tota,
ihan vaan kysyisin... Minä olen sellainen heikko ihminen, että vaikka tiedän että joku ei minulle sovi, niin silti teen vastoin ohjeita.
Miten pystytte jättämään kaiken vaalean ja sokerin? Minusta tämä maitoallergiakin on ollut jo ihan liikaa meikäläiselle, mutta että vielä paljon muuta poistaisi!? Jos kuuntelisin kehoani, niin pitäisi jättää yksi sun toinen aine pois, en nyt ihan elävän ravinnon suunnassa ole, vaan tällainen sekaruokailija, mutta pistää kyllä miettimään, entä jos saisi TODELLA hyvän olon ruokavaliolla Satu SIlvon tapaan. Silloin EHKÄ pystyisin siihen, muuten en ole valmis luopumaan mistään.

Aurora - ihmettelen toisten tahdon lujuutta ja omaa himoa sokeripitoiseen tavaraan....

IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Ruoka-aineet(23.10.2003, 12:00)
Miun järki kyllä sanoo että jo vähentäminen auttaa. On varmaan parempi syödä pulla päivässä kuin pitko päivässä. Luulisin ainakin.
IP: Tallennettu
yllapito
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 88

Tila: Online

RE:Ruoka-aineet(23.10.2003, 19:06)
Peruna on vielä haitallisempaa kuin vehnäjauhot ainakin jos imeytymisnopeuden perusteella (glykeeminen indeksi)luokitellaan. Pasta imeytyy valkoisista vehnätuotteista kaikkein hitaimmin. Tämän päivän Hesarissa oli tuosta juttua sivulla D3 otsikolla "Ruisleipä tasaa verensokeria".

Lyhyt lainaus:"Keitetyt ohra- ja tattariryynit, tumma riisi, MAKARONI ja SPAGETTI sisältävät hitaita hiilihydraatteja. Keskisuuri glykeeminen indeksi on esim. valkoisella riisillä ja uudella perunalla. Perunat (ja muut perunatuotteet)nostavat verensokeria äkkiä."
"Kokonaisista jyvistä, karkeista rouheista sekä kovista pasta-tuotteista tärkkelys hajoaa elimistössä hitaammin kuin hienoista jauhoista ja huokoisesta leivästä."

Olen aikaisemminkin lukenut jostain, että valkoisista vehnätuotteista pasta olisi terveellisintä, durum-vehnä kait ja vedessä keittäminen tekee jotenkin muita vehnätuotteita terveellisemmäksi.

Kannattaa siis aina valita täysjyvätuotteita ja peruna pois ruokavaliosta, mikä ei kyllä tee vaikeuksia, niin huonoja perunoita nykyään kaupasta saa. Meillä syödään perunaa ehkä kerran kaksi vuodessa (Joulun alla, kun kaupasta joskus löytyy vielä vanhaa kunnon Pito-perunaa). Perunan on korvanneet kesäkurpitsa, munakoiso, parsa- ja kukkakaali, sipuli, sienet, paprika jne.
Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu
dudeOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Ruoka-aineet(23.10.2003, 20:29)
Vähensin vaalean leivän ja sokerin syöntiä aika reilusti n 2 vuotta sitten. Vatsan turvotus väheni selvästi ja painokin alkoi samalla pudota. Samaan aikaan aloin käyttämään säännöllisesti gefilus- ja acidofilustuotteita. Niilläkin on positiivinen vaikutus vatsan toimintaan. Peruna sopii omaan ruokavaliooni huonosti (tekee ylikylläisen olon). Jos vatsan turvotusta tai liikakiloja esiintyy, suosittelen ainakin kokeilemaan jonkun aikaa näillä "eväillä".
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 120

Tila: Offline

RE:Ruoka-aineet(24.10.2003, 11:10)
Kiitos vastauksista!!!

Olen jo vähentänyt tuota ylenpalttista leivän puputusta, ja täytyy todeta, ettei vatsa ole enää niin turvoksissa kuin aiemmin! (karjalanpiirakat, vaikka kaloripitoisempia ovatkin kuin leipä, eivät ole aiheuttaneet turvotusta, mutta en niitä syökään kuin ehkä 2kpl/pvä ja en todellakaan päivittäin...) Enkä ole sokeriakaan käyttänyt, ajattelin ostaa purkin hunajaa, jolla teeni makeutan..

Ja nyt sitten se peruna, meillä sitä käytetään tosi paljon, vaikkei kukaan oikein edes tykkää Pitääpä soveltaa jotain muuta!!! Ja katellaan kuin ämmän käy
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Ruoka-aineet(24.10.2003, 12:31)
Kannattaa todellakin kokeilla. Minäkin olen saanut painoni putoamaan normaalilukemiin jättämällä vaalean leivän, perunan ja kahvileivät pois päivittäisestä ruokavaliostani. Syön perunaa ja makeaa ( lähinnä jäätelöä)silloin tällöin, noin pari kertaa viikossa. Vaaleaa leipää taas syön tosi harvoin, sillä se kyllä turvottaa mahan heti.

Tsemppiä!
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 120

Tila: Offline

RE:Ruoka-aineet(26.10.2003, 19:45)
Hei anne!
Syötkö ruisleipää tms. vai oletko luopunut leivästä kokonaan?
Itse tykkään "ruikkarista", mutta aamuisin se tuntuu jotenkin liian vahvalta! Joten olen syönyt nyt jugurttia ja hedelmiä aamulla, tai sen karjalanpiirakan

-Kata-
IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 43

Tila: Offline

RE:Ruoka-aineet(27.10.2003, 10:28)
Olen vajaan viikon kieltäytynyt leivästä, perunasta, vaaleasta riisistä jne. Olen skarpimpi kuin aikoihin! Ihan oikeesti! Se vaikuttaa! Piimää ja marjasosetta! AAAAhh!
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Ruoka-aineet(27.10.2003, 14:58)
Kata, kyllä minä syön ruisleipää koska en osaa olla ihan ilman leipääkään. Minullekin se kyllä tuotti aamuisin vähän vaikeuksia aluksi, mutta nyt olen jo tottunut.

Inkeri, hieno juttu.

Muuten, söin eilen pitkästä aikaa muuta makeaa kuin jäätelöä. Oikein ahmin tekemääni omenapiirakkaa ja nyt väsyttää aivan älyttömästi. Olo on ihan sama kuin olisi juhlinut aamuyöhön. Hölmö minä. No, ainakin motivaationi taas kasvaa.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team