kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 8.9.2003, 18:27
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Sain sitten lääkityksen
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

Sain sitten lääkityksen(21.8.2003, 17:54)
Ja nyt sitten pelottaa mahdolliset sivuvaikutukset
Ne sydämen tykytykset ja unettomuus mietityttää ja mietin jo oliko sittenkään hyvä idea tässä vaiheessa vielä alkaa popsimaan nappeja...jos se olo meneekin huonommaksi, siis liikatoiminnalle heti kun mun arvot oli kuitenkin vain jonkun verran koholla (tsh 5 ja kymmenen välillä).
Ja sain lääkityksen kun sain vihjeen mennä lääkekokeiluihin suotuisasti suhtautuvalle lääkärille, mun omahan ei suostunut kirjoittaa resepiä tässä vaiheessa
Ja nyt kun sen sain alko mietityttää kun kerto mahd. vaikutuksista...mimmosia ne teillä on ollu ja kuinka pian ne voi alkaa (mä kyttään huomenna kokoajan sydäntä)
Annos mulla on 0,1mg, puolikas pvä kaks viikkoa, sitten kaks viikkoa vuoropäivin puolikas ja kokonainen ja sitten yhtä päivässä. Onko tarpeeks pieni??
Ja syksyllä katotaan verikokeita, muistanko mä oikein kun muistelen tämän lääkärin sanoneen että se tsh olis hyvä sillon kun se alkaa nollalla??(voiko olla, vai oliko se ykkösellä) no kuitenkin tosi pieni sen pitäs olla??
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(21.8.2003, 18:35)
Moi Soikkuli!

JEEEEEEEE!!!!!!

Nyt sulla on hyvä lääkäri, pidä siitä kynsin&hampain kiinni

Sun TSH oli liian korkeella, joten on ihan oikein, että sait lääkityksen. Itselläni oli n.6 kun aloittelin Thyroksiinin syönnin. 2-3 viikoa aloituksesta voi olo huonontua tai sitten mitään epämiellyttävää ei tapahdu, riippuu ihmisestä. Päänsärkyä, vetämättömyyttä yms. saattaa tulla ja jos sydän on kunnossa ei noi sydänoireet ole mikään vakio, olen sinua vanhempi ja en koskaan ole tuntenut mitään ylimääräistä jumpsutusta, joten uskon että sullakin kaikki menee hyvin. Ihan OK mielestäni toi aloitus! Monille alle 1:n lukema on paras, joten sen tietää vasta sitten kun arvosi on laskenut sinne, oliko hyvä vai ei.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Viivi VäsynytOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(22.8.2003, 07:44)
Moi Soikkuli ja onneksi olkoon lääkityksen johdosta

Minullakin TSH oli alle kymmenen, muistaakseni jotakin päälle kahdeksan kun lääkitys aloitettiin huhtikuussa. Hitaan annostuksen nostamisen jälkeen, TSH on nyt 0,37 ja voin aika hyvin. Sydänoireita ei ole ollut vaan päinvastoin, pulssi on ainoa asia mikä ei vielä ole korjaantunut, lepopulssi on edelleen 46 - 56, mikä tietenkin saattaa johtua melko hyvästä kunnosta ja juoksuharrastuksesta.

Terkkuja Kylmäkallelle ja kaikille muille!

Viivi Väsynyt
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(22.8.2003, 11:13)
Vielä semmoista kysyisin että jos noita tykyttelyitä tulee, voiko niihin käyttää beetasalpaajia? Luin että liikatoiminnassa niitä käytetään (kylläkin isoin annoksin), mutta saako ottaa yhdessä tän thyroxin-lääkityksen kanssa?
Kun ja jos siis tarvitsee? vai onko esteitä näiden yhtäaikaiselle käytölle?
Ja kun tää thyroxin otetaan aamulla tyhjään mahaan ni tarviiko se ottaa ennen kymmentä (kuten verikokeissa pitää käydä ennen klo. 10.00)?? eli mitä aiemmin aamulla ottais, sen parempi???? Sen tiedän jo että vajaa tunti ennen syömistä, ja että verikoeaamuna otetaan vasta kokeen jälkeen, mutta noin muuten, onko kellonajalla väliä?
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(22.8.2003, 20:17)
Hei Soikkuli!

Hmm... Tohon beetasalpaaja kysymykseen kun en osaa sanoa mitään varmaa, niin en lähde myöskään arvailemaan miten asia on.

Voit laskea omasta painostasi suuntaa antavan määrän, kaavalla paino x 1.6 =xxxx määrä eli esim. 65kg x 1.6 =0,104 tuolla vähän yli 1tabl. määrällä ei vielä pitäisi sydämeen mitään ylimääräisiä tykytyksiä tulla, jos tulee, sydänfilmi on paikallaan. Pitää muistaa myös kahvit ja kolajuomat, jotka saattavat aiheuttaa tykyttelyä.

Mielellään aamulla samoihin aikoihin, itse olen varannut tabletit punkan viereen ja otan ne 5-7 aikoihin. Jotkut sanovat voivansa paremmin jos ovat jakaneet annoksen kahtia, aamulla puolet ja iltapäivällä toinen puolisko.


Terkkuja Viiville ja voi hyvin
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(23.8.2003, 09:31)
Viivi Väsynyt!!
Mä lueskelin sun juttuja alusta alkaen kun totesin meillä olleen samat arvot ja muutenkin samantapaisen kilppari-historian...MUTTA:
Uskomatonta että eri lääkäreillä on niiiiiin eri diagnoosimenetelmät, sähän kirjoitit että sun arvos oli 8,8 ja sait heti vajaatoiminta dg.n (eikös)? ja tietysti heti lääkityksen, kun taas mullahan arvot(tsh) oli kolmeen kertaan mitattuna, kuukauden välein koholla(8,8...5,5 ja 4,9) vasta-aineet just rajalla ja ei silti diagnoosia eikä lääkitystä tän edellisen lääkärin mukaan
Kunnes tää yksityinen määräsi lääkätyksen, mutta sekin sanoi että diagnoosi voidaan tehdä vasta sitten jos olo paranee ja veriarvot tippuu kohdalleen, ei ennen voi ARGH! Ja mä tarviisin tän diagnoosin erinäisten kelan sekoilujen vuoksi ja nyt taas vaan venyy ja venyy....
Niin ja Kylmäkallelle kiitos taas vastauksista
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(24.8.2003, 08:17)
Kysynpä vielä yhden kysymyksen
Meinaan, kai ton thyroxinin saa ottaa mehun kanssa vai pitääkö olla pelkkää vettä? Ettei nyt sitten käy niin että joskus jostain saa lukea "että ei missään nimessä muun kuin veden kanssa"
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
Inkeri
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 29

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(24.8.2003, 15:04)
Tyroksiinin imeytymisen kannalta puhdas vesi lienee paras. Jossain sanottiin - en muista, missä - että tyroksiinin kyytipojaksi pitäisi ottaa lasillinen vettä.
IP: Tallennettu
Viivi VäsynytOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(24.8.2003, 15:18)
Moi Soikkuli

Ei tää mun kilpparihistoria kovinkaan auvoinen ole, itse asiassa olen Kylmäkallen avustuksella itse lääkäröinyt itseäni. Itse luulin että olin tulossa vanhaksi ja väsyneeksi, kohonnut TSH todettiin työhöntulorarkastuksen yhteydessä. Sain diagnoosintapaisen ja lääkityksen kiireisenä puhelinmääräyksenä ilman sen kummempia ohjeita. Sitten se kiireinen työterveyslääkäri lopetti kokonaan ja nostelin itse annosta Kylmäkallen neuvoja seuraten kunnes tuli mieleen että voisin yrittää lääkärikäyntiä terveyskeskuksessa. Mua kiinnosti silloin lähinnä vajaatoiminnan syy ja ultraäänitutkimuksen tarpeellisuus. TK-läkärit eivät olleet mitenkään kiinnostuneita kilpirauhasestani, eräs sijaisensijainen, kandi, yritti sitä tunnustella mutta se jäi pelkäksi yritkseksi sillä hän ei oikein tiennyt, miltä kilpirauhasen pitäisi tai ei pitäisi tuntua. Kokeneempi lääkäri antoi sitten taas puhelimitse jotakin neuvoja Thyroxin-annoksen riittävyydestä, joita en kuitenkaan noudattanut vaan lisäsin ominpäin ja varovasti annosta kunnes TSH laski tuohon 0.37 ja vointi alkoi olla OK. Nyt olen siirtynyt takaisin työterveyshuollon potilaaksi, siellä ei edelleenkään ole lääkäriä mutta työterveyshoitaja tilasi viimeksi minulle toivomani labra-kokeet, jolloin tietenkin myös tarkastutin vasta-aineet. Sama terveydenhoitaja hommasi minulle uuden Thyroxin-reseptinkin. Joten ei kai minuakaan ole mitenkään virallisesti diagnostisoitu.
Tämän hetken hyvästä voinnistani voin kiittää Kylmäkallea ja kaikkia muita Kilppariforumin kirjoittjia, joiden tarinoita lukemalla olen oppinut sen minkä vajaatoiminnasta tiedän.

Soikkuli, minusta paras Thyroxin-ottoaika on aamuyö. Olen ottanut tavakseni juoda lasillisen vettä illalla juuri ennen nukahtamista ja se varmistaa sen että on pakko käydä veskissä noin klo 4 maissa, jolloin otan Thyroxinin ja jatkan uniani. Klo 4 aamulla vatsa on takuulla tyhjä ja aamupalaankin on pari-kolme tuntia; joskus harvoin kun en ole herännytkään klo 4 vaan ottanut Thyroxin huomattavasti lähempänä aamupalaa, imeytyminen on voinnista päätellen ollut huonompaa.

Terkkuja,
Viivi ei niin Väsynyt


IP: Tallennettu
mulmeri
NewbieViestejä: 2

Tila: Offline

RE:Sain sitten lääkityksen(25.8.2003, 10:26)
Moi Soikkuli ja muutkin,

Minulla on sekä thyroxin että beetasalpaajalääkitys (specicor),eikä kai mitään ongelmia ole ollut.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team