kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.1.2004, 18:27
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Tarvitsen neuvoa
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

Tarvitsen neuvoa(10.1.2004, 13:03)
Hei kaikki! Osaatteko sanoa,mihin suuntaan tautini on menossa,kun 1.9.-03 t4v oli 9.6 ja tsh 0,382.Lääkitys lisättiin 1 tbl/vrk. Kontrollissa 22.9 t4v 15.1 ja tsh 0.080. Arvot nyt 30.12 t4v 17 ja tsh 0.025. Tsh siis laskee kokojan. Kertooko tämä että olen menossa liikatoiminnan puolelle vai muistanko oikein että tsh:n lasku tarkoittaa aivolisäkkeestä johtuvaa vajaatoimintaa??? Lääkärin soittoaika on vasta 23.1 ja ajattelin valmistautua siihen kysymällä teiltä.Olo on parempi huomattavasti kuin syksyllä. Liikatoiminnan oireita en kyllä ainakaan tunnista.Ainut mihin olen kiinnittänyt huomiota on silmien väsymys,kipeytyminen ja punoitus.Syy voi olla myös piilareissani.
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 194

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(10.1.2004, 13:20)
tsh taso on yksilöllinen edellisellä kerralla kun oma tasoni oli tuolla tasolla yleislääkäri(edellinen lääkärini) mutta nykyään käyn sisätautilääkärillä joka on perehtynyt keuhko,että kilpirauhasjuttuihin TIMO HELIN mehiläinen, itse käyn tikkurilassa, hänen johdollaan annostusta taas onneksi nostettiin kun tsh oli 2,3, omalla osallani tsh pitää olla tuolla alarajalla.

VÄLIMÄEN MUKAAN arvot voi näyttää vaikka liikatoimintaa jos olo on hyvä eikä ole liikatoiminnan oireita, itselläni silmäoireet johtuu vajaatoiminnasta ja allergiasta, eivät ole hirveästi lisääntyneet arvojen tippuessa, 21 päivä kuluvaa kuuta menen vastaanotolle kuulemeen viimeiset koetulokset kerron sitten lisää.
mutta muista kertoa lääkärillesi että olo on hyvä arvoista houlimatta, tai juuri siksi
krisse
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 404

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(10.1.2004, 18:43)
Hei Evisp

Allekirjoitan Krissen jutun ja lisään vielä, että mitään syytä huoleen en näkisi, koska tuo T4v on nyt OK tasolla ja olosihan tuntuu myös paremmalta (tukee T4v lukemaa)
TSH saa mennä ylitoiminnan puolelle - ei haittaa, kunhan et tunne ylitoiminnan oireita.

Itselläni oli aikoinaan TSH 0 jotain ja T4v yli 30, enkä tuossakaan vaiheessa kärsinyt ylitoiminnasta, joten pelkät verikokeen ei välttämättä kerro totuutta.

Nykyään en edes ole kiinnostunut verikokeista, kun tiedän oman tilani ja pystyn sitä itse säätelemään
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(10.1.2004, 20:38)
Kiitos Krisse ja Kylmäkalle! Olo rauhoittui heti.Pelottelin itseäni taas aivan liikaa.Sitä itsekin tuijottaa liikaa lab.arvoja.Todellakin vointi on hyvä verrattuna aikaisempaan.Käytän lisänä vitamiineja ja kalaöljyä.Ainut juttu mikä rassaa on tuo mieletön karkin syönti.Kromitkaan ei auta.. Olo kun tulee niin ällöksi makeasta. Näkyy elokuvien katselu olevan vaarallista,kun joutuu samalla ottamaan mitä suurempaa karkkipussia vain löytyisi.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 404

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(10.1.2004, 22:41)
Moi taas Elvisp

Oletko käynyt läpi "kromikuurin"?

koti.mbnet.fi/thyroid/kilppari/post.php?fid=1&cat=2&pid=11


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
herttisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 35

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(11.1.2004, 12:59)
Moi.
Hyviä vinkkejä mullekin "makeanpeikolle".
Mutta; ummettaako toi kromi??
Joskus muuan vuosi sitten kokeilin mäkin kromia 1/pvä ja ei mitään vaikutusta pariin viikkoon, paitsi että suoli jumittui. (Voiko johtua tästä?)
Joten luovutin...

Entäpä sitten tuo juttu, kun noita ravintolisiä pitäs olle tommonen määrä mitä tääältä oon lukenu, niin missäs välissä ne kaikki muistaa ottaa? Otetaanko kaikki kertaheitolla aamupalalla vai lounaalla vai iltapalalla vai pitääkö ripotella pitkin päivää?

Tietääkö joku missä voi tehdä tollasen hivenainemittauksen? että saako tarpeeksi vitskuja. Ja kannataako teettää ja onko kallis?

Thyroksiinista vielä; olenko syönyt sitä väärin kun mä heti herätessä paan sen suuhun ja se useimmiten vaan sulaa sinne mulla kun on nää pikkutabut.
Pitääkö ne pureskella? Tai kenties ottaa veden kanssa ja niellä?
en oo ajatellu muuta kun että kunhan otan vaja puol tuntia ennen aamiaista...

terv. herttis
"opinko taas uutta?"
IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 52

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(11.1.2004, 18:44)
Herttis! Suosittelen, että otat veden kanssa tyroksiinin. Imeytyy kuulemma parhaiten niin. Puoli tuntia imeytymisaikaa on ihan ok. Vasta neljän tunnin kuluttua otan vitamiinit. Sen sijaan mineraalit (kalkki, magnesium, seleeni, sinkki jne.) otan vasta illalla. Näin on joku asiantuntija joskus suositellut. Esim. rautaa ja kalkkia ei saa ottaa heti tyroksiinin kanssa, koska ne todellakin ehkäisevät tyroksiinin imeytymistä. Tsemppiä!!!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 404

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(11.1.2004, 19:31)
Moi Herttis

Kromi ei ummeta, syy on ollut jossakin muualla, vaikea sanoa missä kun en tiedä ruokavaliostasi mitään. Kun syöt tuon kuurin ohjeen mukaan, niin jo on kumma jos ei namit jää.

Jos sulla on vaikeuksia muistaa ottaa vitskuja niin "annostelija" joita saa apteekeista, voisi auttaa muistamaan. Itse otan aamulla 1 Q-10, 1 seleenin, 1 C-vitamiinin ja 1 monivitamiinitabun, päivällä 1 C- vitamiini ja 1 seleeni, alkuillasta 1 C - vitamiini ja 1 seleeni, illalla 1-2 tuntia ennen nukkumaan menoa 1 tab. mangnesiumia, 1 kromia, 1 seleeni, 1 B-vitamiini (yhdistelmä) ja 1 sinkki.

Hivenainemittauksen hinta riiippuu laajuudesta - kuinka paljon eri mitattavia kohteita on. Muistelin jonkun joskus puhuneen tuolla vieraskirjan puolella n. 600 - 800 eurosta - ei halpa

Periaatteessa valmiudet suorittaa mittauksia pitäisi olla kaikilla laboratorioilla, mutta käytännössä yksityispuolelta ainakin saa, yksi mikä tulee mieleen on antioksidanttiklinikat.

www.antioxidant.fi/index.html
www.mdd.fi/Pages/analyysit.html

Kannattaa selata oman paikkakunnan puh. luetteloa, josta voi myös löytyä vas. palvelua.

Itse olen myös tota suussa sulattamista (kielen alla) harrastanut ja ihan yhtä hyvin, ellei paremmin, on tuo imeytyminen toiminut.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 66

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(12.1.2004, 21:57)
herttis & co

Olen käynyt ne kaikki kokeet ja ne maksoivat reilut 700€ + lääkärikulut. Kelasta takaisin noin 100€. Sain "lääkkeeksi" suunnilleen kaikkia mahdollisia vitamiineja, olivat monet aika heikossa hapessa.

Nyt en ole muistanut niin syödä ja pitäisi taas aloittaa alusta. Jossain vaiheessa tuli vaan sellainen pillerikammo, että alkoi etoa jo ennen niiden ottamista.

Suosittelen seleeniä, kromia ja kaikkia B-vitamiineja, joista tärkeimmät ovat B6 ja B12 meidän vajiksien kannalta. Mutta ne eivät imeydy ilman niitä muita. Ja magnesium auttaa siihen lihasten jäykkyyteen.


IP: Tallennettu
herttisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 35

Tila: Offline

RE:Tarvitsen neuvoa(15.1.2004, 17:10)
Kiitti kaikille vastanneille!
Järkyttävän on kallista, taidan kuitenkin jättää siis väliin...
Mutta pitäs siis vitskupurkkeja lähtää ostaan.

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team