kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 13.12.2003, 18:46
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Tervehdys!
terrakottaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Tervehdys!(7.12.2003, 09:13)
Hei!
Minulla on todettu lievä alitoiminta ja käsittääkseni kilpirauhastulehdus. Lääkitys aloitettiin arvoilla: S-TSH 3,030 ja S-T4-V 15,2. S-TPOAb 52. Minun suurin ongelmani on hiustenlähtö. Olen hypännyt omalääkärillä ja ihotautilääkäreillä. Kilpirauhasarvothan mitattiin ensimmäisenä jo liki vuosi sitten, mutta ei niissä kuulemma mitään ihmeellistä ollut. Diagnoosiksi sain mm. perinnöllisen hiustenlähdön. Itse en usko moiseen, koska kenenkään sukulaisen tukka ei ole vielä kolmikymppisenä lähtenyt. Ehkä "paras" juttu oli se, kun omalääkärini väitti minun olevan niin herkkä, että saan itse omat hiukseni putoamaan. Tarjosi sitten mielialalääkkeitä.
Tänne palstalle päädyttyäni tajusin, että mullahan on ihan samanlaisia oireita kuin kilpirauhasvaivaisilla. Ja varasin sitten ajan endokrinologille. Hän totesi lievästi suurentuneen kilpirauhasen, katsoi labrat, luki oireet (olin kirjoittanut kaiken paperille kun en muista mitään)ja kirjoitti tyroksiinireseptin. Homma sujui yllättävän kivuttomasti. Mä kyllä olin silloin aika huonossa kunnossa ja se varmaan näkyi päältä. Kädet oli ihan jääkalikat, ääni pihisi juuri ja juuri ja luulin kuukahtavani jo matkalla käytävästä vastaanottohuoneeseen. Palelu on nyt parin kuukauden lääkityksen jälkeen helpottanut niin, että kädet on joskus ihan lämpimät. Se tuntuu mukavalta, koska usein olen joutunut lämmittelemään käsiä hanan alla.
Te, jotka olette kärsineet rajusta hiustenlähdöstä, onko tilanne korjaantunut lääkityksen myötä? Onko kukaan käynyt kampaajalla laittamassa tuuhennuksen? Vai onkohan se niin raju toimenpide hiuksille, että lähtee ne viimeisetkin kolme karvaa päästä?
Mua on vaivannut nelisen vuotta myös gynekologiset ongelmat. On kirvelyä yms. Liittyyköhän ne kilppariin? Mikä hoidoksi? Se on tosi paskamainen vaiva. Omalääkäriäni en ole viitsiny vaivata sillä vaivalla enää sen jälkeen kun hän vihjaisi, että vika onkin ylä- eikä alapäässä.
Mahtaakohan kenelläkään olla ongelmia ranteissa? Mun ranteet on ollut jo ainakin parin vuoden ajan ihan turvonneet. Joskus niitä kuumottaa ja kutittaa. Ja toisinaan ne kipeytyvät, ei pahasti mutta kuitenkin. Omalääkärin mukaan oireet johtuvat mun niskoista. Ja erään toisen lääkärin mukaan turvotus on läskiä. Lihoessani läski on kerääntynyt ranteisiin. Ihmeellistä vaan, kun muualla oleva läski ei mitenkään oireile. Että tämmöinen tapaus täällä!
Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 157

Tila: Offline

RE:Tervehdys!(7.12.2003, 13:09)
se gynegologinen vaiva voi helpottua sillä että voitelet sitä esim helosan,antiseptinen,se sininen jaaloille on vihreä helosan. Bevita,perusvoiteet ja gynegologit on sanonu että ihan hydrocortison voiteilla myös kuureina,

itselläni ainakin se on kuulemma valkojäkälää,autoimmuuni ihottuma meinaan.

hiusten kasvu alkaa kyllä uudestaan mutta itse syön lisäksi tyrni kapseleita auttaa ihoa ja limakalvoja.

itse en ole tarvinnut yhtään antibioottikuuria yli vuoteen kun niitä popsin, sitä ennen olivat poskiontelo tulehdukset ihan riesana.


krisse
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 63

Tila: Offline

RE:Tervehdys!(8.12.2003, 22:30)
Olin viime viikolla Välimäen luennolla Helsingissä, siellä tuli tuhtia tietoa lähes pari tuntia. Sen verran ehdin nyt muuton keskellä kirjoittaa, että hän sanoin hiustenlähdön liittyvän aina muutokseen kilppariarvoissa!

Tämä oli ainakin itselleni erinomainen tieto, koska loppukesästä vähennettiin hiustenlähdön takia lääkitystä, vaikka olo oli mitä mainioin. Hiustenlähtö on jatkunut ja nyt tuntuu alkaneen heikentyä, kun olen kolmisen viikkoa syönyt taas isompaa annosta (koska oireita enemmän). Eli aiheutin itse itselleni sitä lisää...

Minullakin oli niitä poskiontelotulehduksia joka talvi useita, mutta viime talvena (eka lääkitystalvi) ei yhtään!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team