kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 4.11.2003, 23:49
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Testit ja niiden oikeellisuus?
AnneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Testit ja niiden oikeellisuus?(22.10.2003, 21:51)
Olen ehkä liian hätäinen kyselyssäni, mutta odottavan aika on pitkä!
Onko kellään kokemusta siitä, että verikokeet näyttäisivät ns. normaaleja kilppariarvoja, mutta muuten löytyisi pitkä lista vajaatoiminnan oireita.
Oon huomenna menossa verikokeisiin. Vuosi sitten TSH oli 2,7 eli normaali eikä muita kokeita otettu.
Silloin oireina ei ollut muuta kuin jatkuva toispuoleinen päänsärky, palelu ja ummetus.
Nyt lista on saanut huimasti jatkoa mm. hiusten harveneminen, jatkuva väsymys (ns. normaalit yöunet ja 2-3 tuntia päikkäreitä on liian vähän), silmäkulmat "pudonneet" silmän päälle eli silmät rasittuvat helposti, matala pulssi 50-60 ym ym.
Kommentteja odotellen Anne
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 319

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(22.10.2003, 23:21)
Hei Anne

Kyllä noita kokemuksia varmasti on, yhdellä sun toisella , minullakin arvot olivat mukamas normaalit. Toi lukema 2,7 on jo yli tämän päivän tietämyksen, pitäisi olla alle 2,5, monilla alle 1 on se normaali - meillä ollaan pahasti jäljessä tässäkin asiassa ja hoitoa on vaikea saada vaikka olisi monia selviä kilppariin liittyviä oireita

Lääkärit on opetettu tuijottelemaan pelkiä testituloksia ja oireet on mukamas (monien mielestä) sivuseikka, testituloksien irrottaminen kokonaisuudesta vie ojasta allikkoon, jos mulla olisi yksi toivomus käytössä pullon hengeltä, en toivoisi itselleni mitään,vaan toivoisin lähes kaikille lääkäreille kilpparivaivoja , ei ne tästä taudista muuten mitään tajua tai sen syvällisempää opi, jos pelkkiä kirjoja lukee - tämä on mun näkemys.

Toivon että saat lääkityksen ja pääset vaivoistasi.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(23.10.2003, 11:57)
Hei kaima!

Olen samaa mieltä; oireiden todellakin PITÄISI olla labra- arvoja tärkeämmät. Kun sinulla on kerta noin selvät oireet, niin...

Me voitaisiin varmaan kaikki toivoa sitä samaa kuin Kylmäkalle- ei kun vaan kaikille lääkäreille näitä meidän "olemattomia" oireita ainakin vähäksi aikaa.
IP: Tallennettu
SMNOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(23.10.2003, 13:51)
Hei Anne ja muut..

kokemusta on.. oireita löytyy pitkä lista.. palelua, väsymystä, saamattomuutta.. painon nousua (ongelmia saada sitä nousua pysähtymään).. ja kaikkea muuta..

Lääkäri(t) viittaa kinttaalla noihin, viesti on tähän mennessä ollut se, että kun veriarvot ovat edelleenkin viitearvojen sisäpuolella, syy ei voi olla kilpparissa (vaikka minulla on todettu struuma, joka kasvaa koko ajan..) Sanoi, että struumalla ei kuulemma ole yhtään mitään tekemistä kilpparijuttujen kanssa..?? Onko todella näin? Viimeisimmältä lääkärireisulta viesti oli selvä: mene tytsy kotio ja laihduta ja PIM* maailma paranee..

Turhauttavaa sanon minä..

-SMN-
IP: Tallennettu
MarjaanaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(23.10.2003, 14:22)
Hei Anne!
Olen noviisi näissä asioissa,minulla tämä vajaatoiminta todettiin vasta 1.10.
Onnekseni lääkärini ei tuijottanut pelkkiin labra-arvoihin,itselläni TSH oli 4.7.,vaan otti oireeni huomioon (mm.palelu,painon nousu/jumittaminen,hirmuinen sulkasato,saamattomuus ym.ym.) ja aloitin 3.10. lääkityksen.
Toivon mukaan saat itsellesi Sinua auttavan lääkityksen.

Lämp.terv.Marjaana
IP: Tallennettu
minna_67Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(23.10.2003, 15:58)
eipa kauheesti kannata tuijotella testien tulokseen.Itsellani on ollut arvot jo vuosikausia kunnossa mutta olopa ei ja siihen onneksi oma laakari tuijotti enemman kun pyysi kaymaan joka kuudes kuukausi.Nyt asun taalla hollannissa ja laake vaihdettu ja arvot on ainakin nailla nakymin pysyneet samoilla linjoilla kuin ennenkin mutta alkusairauden oireet ovat palanneet etta silleen. Yritan epatoivosesti loytaa erikoislaakarin vastaanoton jos vaikka sinne paasis vahan neuvoja kysymaan. Mutta syksyja vaan teille sinne pohjolaan ja pitakaa lippu korkealla.
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(24.10.2003, 12:25)
SMN- vai ei struumalla ole mitään tekemistä kilpparijuttujen kanssa!? Voi jessus sentään.
Siis ainakin minun käsittääkseni struumalla on kyllä tekemistä paljonkin kilpirauhasen kanssa. Ja sekin että painonpudotusta pidetään aina jonain ihmereseptinä raivostuttaa kanssa. Ei viitsitä tutkia mikä on syy ja mikä seuraus. Minulla on yksi tosi hyvä ystävä, jolla sattuu olemaan vähän ylipainoa ja hän ei enää edes viitsi mennä lääkärille, koska he vain jankkaavat painosta, eivätkä edes vaivaudu tutkimaan sen mahdollisia syitä. Toisaalta taas minä olen suht normaalipainoinen ja silti olo on kaikkea muuta kuin hyvä! Eli ei se painonpudotus todellakaan ole mikään oikotie onneen.

Minna- toivottavasti löydät hyvän erikoislääkärin. Lippu korkealla vaan siellä Hollannissakin!
IP: Tallennettu
SMNOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(24.10.2003, 15:55)
Hei Anne!

Sitähän minäkin.. ymmärtääkseni struuma on nimenomaan kilpparujuttuja. Eniten kai ärsyttää, että mua aliarvioidaan ja puututaan epäoleellisiin asioihin. Ehkä hitusen paremmin ymmärtäis, jos sitä painoa olis sairaalloisen paljon, silloinhan painon pudotuksella olisi varmasti suora vaikutus myös terveyteen. Myönnän että minulla on ylipainoa, mutta en kyllä ole mikään megalihava.
Paino lähti nousuun rapiat puolitoista vuotta sitten, se tuli samassa rytäkässä muiden oireiden kanssa eikä nousua meinaa millään pystyä pitämään kurissa.. kyllähän sekin ottaa pattiin, miettikää nyt, 15 kg liikaa 1,5 vuoden sisällä.. grrr... Jokatapauksessa olen sitä mieltä, että painoni on seuraus, EI syy näihin ongelmiin..mutta miten vakuutat lääkärin?!?!


-SMN-

IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(27.10.2003, 15:02)
Hei SMN!

Niinpä, siinä sitä onkin ongelmaa. Lääkärisi on ilmeisesti PÄÄTTÄNYT että kaikki ongelmasi johtuvat painosta. Viis siitä että painosi alkoi nousta samoihin aikoihin kun muutkin oireet tulivat!? Minustakin paino kuulostaa todellakin seuraukselta, ei syyltä. Oletko jo ehtinyt käydä useamman lääkärin vastaanotolla?
IP: Tallennettu
SMNOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(27.10.2003, 15:16)
Hei Anne

Joo.. toinen lääkäri 'kierroksessa'.
Ensin 'tappelin' puoli vuotta työterveyslääkärin
kanssa ja nyt alkoi toinen taistelu, tällä kertaa
kyseessä on juuri äitiyslomille jäävä endo..

SMN
IP: Tallennettu
ElsaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(27.10.2003, 18:26)
Myötätuntoni SMN:lle!

Ihmettelin aina, kun minulle sanottiin, jotta ei huolta, kun veriarvot ovat viitearvojen sisällä, vaikka minulla oli monikyhmystruuma, joka jatkoi kasvuaan. Mitään lääkitystä ei ollut antaa. Ulkomuistista muistelen arvojen olleen noin viiden viimeisen vuoden sisällä TSH 0,63 -> 0,3 ja T4v n. 12. Oireita oli mm. hengenahdistus, äänen käheys, väsymys, hikoilu, palelu, ripuli, huono lämmönsietokyky, sydämentykytykset, silmäoireet, lämpöily (37,2-37.4 'C iltapäivisin) ja tasainen painonnousu. (Kun omaa huonon aineenvaihdunnan, ei saisi herkutella!? ?)

Viime keväisen kilpirauhasen poiston jälkeen hengitys helpottui, ääni kirkastui, mutta paino nousi 8 kg kuukaudessa (johtuiko ummetuksesta) ja raskas väsymys tuli "silmien taakse". Lääkitys 1 * 0,1mg. 1kk leikkauksesta TSH 2,6 ja T4v 15 eli viitearvojen sisällä. Olo oli jokseenkin epämiellyttävä. Lisäsin itse lääkettä kokeilujen kautta + 0,0125 mg. Olo alkoi vähitellen seljetä ja voimakas painonnousu loppui, mutta ei sydämentykytyksiä ja ripulia, joita tuli kokeillulla + 0,025 mg annoksella. 3 kk leikkauksesta veriarvot TSH 0,43 ja T4v 17.

Oivalsin, että veriarvot pitää verrata omiin vanhoihin arvoihin, eikä vain yleiseen viitetaulukkoon.(Tämä on varmaan ennenkin näillä sivuilla sanottu, mutta minä ymmärsin sen vasta nyt.) Minun elimistöni toimii nähtävästi parhaiten alle 1 TSH -arvoilla. En uskalla edes ajatellakaan (ajatus toimii nyt, kun pahin sumu on hävinnyt) mikä olo olisi esim. Marjaanan 4,7 TSH-arvolla, kun puolta vähäisemmällä meinasin kävellä päin seiniä ja unohtelin asioita. Itse asiassa nykyinen oloni on varsin hyvä. Välillä käyn ylikierroksilla, mutta koska leikkauksesta on vasta puoli vuotta, pysyttelen tässä lääkemäärässä seuraaviin verikokeisiin asti. Malttamaton tietysti olen, varsinkin painon suhteen, mutta parempi näin kuin alituiseen vessassa istumassa kädet täristen ja sydän tykyttäen.

TSH-arvo pitäisi kuulua perusverikokeisiin automaattisesti, jotta olisi "terveenä" saatu arvo, johon verrata, jos tulee aineenvaihdunnan kanssa ongelmia. Kuinka moni tietää oman TSH-arvonsa, mikä se oli, silloin kun ei vielä ollut ongelmia????

Parempia vointeja kaikille!!!

Sekä terveiset kilpirauhaspotilaiden kuntoutuspäiville osallistuneille! Teiltä sain paljon tietoa kilpirauhassairauksien monimuotoisuudesta. Kiitos, kun jaksoitte keskustella kanssani!
IP: Tallennettu
AnneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(27.10.2003, 21:09)
Olen siis uusi-Anne eli tämän viestiketjun aloittaja. Sain tänään TSH-arvon, joka oli 3,6 ja siis vuosi sitten 2,7. Terveyskeskuksen sairaanhoitaja oli fiksu ja kertoi TSH:n olleen kaksi vuotta sitten 1,9. Silloin oli omasta mielestäni terve enkä edes muista miksi silloin multa edes on otettu kilpirauhaskoe.
Mulla on varattu 13.11. erikoislääkärille aika eli tälle endro.....tai jotain sinne päin. Saas nähdä kuinka käy, suostuuko heti ensimmäinen lääkäri aloittamaan mulla lääkityksen.
Nytkin oon villasukat jalassa, shaali päällä ja kämpässä on lämpöä yli 24 astetta
Tarina jatkuu....
Terveisin Anne
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Testit ja niiden oikeellisuus?(28.10.2003, 10:43)
Anne- jäämme odottamaan tarinan jatkoa. Hieno juttu että nyt tuntuu tapahtuvan jotain.

SMN- toivottavasti äitiyslomansijainen on "tolokun immeinen".
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team