kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 6.1.2004, 22:11
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Todella yksilöllinen sairaus
outiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 42

Tila: Offline

Todella yksilöllinen sairaus(15.12.2003, 11:06)
Hei

lueskelen näitä juttuja aina välillä, kun laiskottaa töissä ja se mikä on pistänyt silmään on, että ihmiset reagoivat ilmeisesti todella eri tavalla vajaatoimintaan. Tai siis tarkoitan sitä, että joillain jo hienoinen nousu TSH arvossa aiheuttaa valtavat oireet ja toisilla taas tarvitaan todella iso nousu ennen kuin alkaa tuntua missään. Onkohan kukaan pohtinut mistä johtuu? Kun minulla liikatoiminta muuttui vajaatoiminnaksi oli ekassa mittauksessa TSH noin 60, silloin lihosin todella vauhdikkaasti ja joskus väsytti normaalia enemmän, lisäksi palelin. Lisäksi hiukset oli vähän elottomat mutta pysyivät sentään päässä. Sitten TSH putosi 12 mutta on nyt taas noussut 25n. Eikä vieläkään ole tullut muita oireita kuin että laihtuminen ei onnistu millään, ei edes painonvartijoiden dieetillä. Tietysti välillä väsyttää vähän normaalia enemmän mutta ei niin paljon että olisi estänyt mitään aktiviteetteja. En aina tule nukkuneeksikaan riittävästi ja tämä synkkä syksy nyt väsyttää ketä vaan.
En kirjoita tätä kehuakseni vaan siksi että todella mietityttää kuinka yksilöllisesti ihmisen keho voi reagoida asioihin. Ihan vaan tälläistä filosofista pohdintaa ellei jollain sitten satu olemaan tietoa mistä johtuu... Ja tietysti välillä iskee pelko, että voiko minullekin tulla yhtä pahoja oireita kuin joillain täällä kirjoittaneilla. Lääkitystäni tietysti on säädetty verikokeiden mukaan.
Yksi juttu mitä olen miettinyt että voisiko johtua tästä taudista on se, että välilevy vaivani ovat pahentuneet viimeaikoina. Onko kenelläkään tietoa voiko vajaatoiminta vaikuttaa selän välilevyihin ja iskias hermoon?
Mukavaa joulun odotusta kaikille.
Outi
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Todella yksilöllinen sairaus(16.12.2003, 11:36)

Mulla on ollut viimeiset 9 vuotta ajoittaisia ongelmia iskiaisen kanssa, sillä ristiluu ei tahdo pysyä 'kuosissaan' eli niksahtelee aina välillä vähän pois paikaltaan ja alkaa painaa väärässä paikassaan iskiashermoa. Oikea puoli tuntuu enemmän, ja jos en pääse pitkään aikaan niksauttajalle (250km suosikilleni), menee vasempakin. Niksauttaja auttaa aina - tosin ristiluu saattaa napsahtaa takaisin jo samana päivänä jos jotain raskasta nostelen tai sitten vasta kuukausien päästä. Kuulemma huonot selkälihakset mitkä eivät pidä paikallaan, vaan olen alkanut epäilemään että jospa vikaa niissä sidekudoksissakin. Tyroksiinia olen syönyt nyt vasta 2kk, jospa auttaisi. Lisäksi se paikaltaan niksahtanut ristiluu 'vääntää' myös yläpuolella olevan lannenikaman lievästi pois paikaltaan, mikä taas heijastaa eri paikkaan (mm. häntäluun tietämille).

Katariina


IP: Tallennettu
MinnaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 25

Tila: Offline

RE:Todella yksilöllinen sairaus(16.12.2003, 14:41)
Mulla on yliliikkuvat nivelet, niin on ollut aina. Ikä on tainnut myös tehdä tehtävänsä, mulla on oireita nyt vähemmän kuin 10 vuotta sitten. Niksauttaja (kiropraktikko/OMT fysioterapeutti) saa selän kyllä kuosiinsa, mutta löysät nivelsiteet sallivat selän mennä takaisin vanhaan virheasentoon -mihin lihaksetkin pakkaavat sen vetää. Olen onnistunut helpottamaan oireitani jumppaamalla (syvät lihakset vahvistuvat) ja ratsastamalla (sama toisessa muodossa). Vatsatanssi oli neutraali: se ei auttanut muttei myöskään pahentanut oireita.
IP: Tallennettu
outiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 42

Tila: Offline

RE:Todella yksilöllinen sairaus(17.12.2003, 09:43)
Minullakin on todettu yliliikkuvat nivelet kuten Minnallakin. Lisäksi selkäni on turhan pitkä ja suora. Olen yleensä onnistunut pitämään pahemmat oireet kurissa jumpalla ja kuntosalilla, mutta nyt jostain syystä viimeisen puolen vuoden aikana on tullut takapakkia ja mietin voisiko nämä kilpirauhashäiriöt jotenkin vaikuttaa asiaan. Mikään muu kun ei ole mielestäni muuttunut. Juttelin fysioterapeutin kanssa ja hän oli sitä mieltä, että esim vajaatoiminnasta johtuva turvotus saattaa aiheuttaa iskiashermon puristusta. Mutta myönsi ettei hänellä ole faktaa tämän tueksi.
No, ei kai se auta kuin yrittää jumpata vielä enemmän. Menen lisäksi mittauttamaan syvien vatsalihasten kunnon, sehän kun ei oikein selviä tavallisilla kuntotesteilä. Jos vaikka jokin harjoittelussa on mennyt pieleen.
Kun sairastuin liikatoimintaan minulta hävisi voimaa lihaksista oikein huomattavasti mutta sekin on mielestäni jo palautunut. Mystisiä juttuja nämä selkävaivat....
Outi
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 51

Tila: Offline

selkä(18.12.2003, 07:46)
Mulla on kans selkäongelmia ollu aina...istuminen on välillä ollu tosi vaikeeta...lopuks jo liikennevaloissa seisominenkin...kävely on aina sujunut.
kun hommasin hevosen seittemän vuotta sitten niin sen jälkeen on ollut huomattavasti paremmassa kunnossa yhtä poikkeusta lukuunottamatta joka taasen oli tapaturmaperäinen - sillon selkä kuvattiin ja välilevyssä ollut aineenvaihdunnan häiriö on aiheuttanut nikamamadaltuman. Mä uskoisin että näillä selkäjutuilla on jokin yhteys kilpparin vajikseen. Lisäksi viime talvi ( ennen tyroksiinia) oli aivan kaamee kun mulla oli iskiastyyppistä vaivaa niskoissa ja yläselässä koko ajan - nyt ei oo ollu tänätalvena...
Ratsastus on hyvää selkäterapiaa niille joille käy - kaikkiin selkävaivoihin se ei käy.
kirsi
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 51

Tila: Offline

RE:Todella yksilöllinen sairaus(18.12.2003, 07:48)
ja niin - jäi mainitsematta että olen superjäykkä! Aina ollut. Ja selkä on pitkä.
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 179

Tila: Offline

RE:Todella yksilöllinen sairaus(18.12.2003, 13:55)
sama juttu sen takia mun polvikin on ilmeisesti reistaillu,onneks nyt kun se on 2. vuotta sitten leikattu tuntuu hyvältä.

leikkaava ortopedi sanoi leikkauksen jälkeen ettei ole KOSKAAN nähny noin löysää polvilumpiota ja se on sellanen lääkäri joka tietää noista jotain.

selkäongelmia on mullakin mutta kun löysin ton tyypin joka painelee nikamat ja acu-pisteet on todella helpottanu. käyn siellä kerran kuussa
krisse
IP: Tallennettu
herttisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 33

Tila: Offline

RE:Todella yksilöllinen sairaus(18.12.2003, 19:38)
Ja liityn joukkoon tummaan...
sama si-nivel-selkävaiva täälläkin. Omt-naksutteli niitä paikalleen ja jumpata pitää jos meinaa tämäkin pitkäselkäinen ja suoraselkäinen"pysyä kuosissa" ja jos on sielä selässä yksikin pois paikaltaan, alkaa iskiasoireilu...
niskasta puhumattakaan. Ronksuu ja paukkuu. Mut vois melkeen vetää solmuun.
IP: Tallennettu
outiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 42

Tila: Offline

RE:Todella yksilöllinen sairaus(19.12.2003, 10:37)
hei taas,

sen verran lisäisin, kun kerran aloitin tämän selkäkeskustelun, että en usko kilpirauhasen aiheuttaneen näitä selkäongelmia. Ne kun ilmenivät vuosia ennen kuin mitään ongelmia oli kilpirauhasen kanssa. Mutta selkeästi tuntuu, että saattaa pahentaa ongelmaa. Olisi hienoa tietää löytyykö tästä mitään tutkimustuloksia vai onko ihan meidän vaivaisten arvelua.
Minulla muuten ei edes OMT terapeutit tai akupunktiot ole auttaneet. Ainoa mikä auttaa on lihasten kunnon ylläpitäminen mutta siitä huolimatta tulee aina välillä ns "vaikeita kausia".
Meillä suomalaisillahan nämä selkäjutut on kansantauti ja ilmeisesti meillä on geeniperimässämme jo jotain mikä näille altistaa tai on tehnyt meidät sellaisen mallisiksi, että ongelmia tulee.
Itselläni on todettu kahden alimman välilevyn pullistumat, jotka sitten aina välillä innostuu pullistelemaan enemmän kuin toisinaan.
Ratsastus varmasti on hyvä harrastus tähän vaivaan. Itse ratsastin ennen säännöllisesti usean kerran viikossa ja silloin minulla ei ollutkaan mitään ongelmia. Ongelmia ilmeni vasta muutama vuosi sen jälkeen kun olin lopettanut harrastuksen. Pitäisi kai yrittää ehtiä aloittamaan harrastus uudestaan.
Outi
IP: Tallennettu
sanna34Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Todella yksilöllinen sairaus(28.12.2003, 14:06)
Kuulun myös samaan joukkoon joilla on selkävaivat riesana myös.Minulla on välilevyn rappeuma todettu ja iskias vaivaa myös.Polvien ja nilkkojen kipuilujen ja turvotuksen vuoksi epäilynä on myös sidekudossairaus joka kuulemma kulkee käsi kädessä kroonisen kilpirauhasen tulehduksen kanssa.minulta on otettu ohutneulanäyte kilpparista mutta vastausta en ole vielä saanut.Ultrassa ei näkynyt muutoksia.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team