kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 21:43
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Tsh laskenut!!
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 92

Tila: Offline

Tsh laskenut!!(10.11.2003, 14:16)
No niin, nyt eka tulos lääkityksen alla ja tsh 0,13. "Suolilääkärini" sitä mieltä että jo liikatoiminnan puolella, eihän ole?? mutta jatkoi kuitenkin reseptiä muttei oikein myönnä vieläkään että olisi vajaatoiminta ja puhui jopa lääkityksen lopetuksesta "jossain vaiheessa"
Se yksityinen, joka määräsi alunperin lääkityksen, sanoi, että jos arvot laskee, diagnoosin voi tehdä. Mutta mieluummin sen pitäisi tehdä tämän omalääkärini kuin hänen (joka ei siis ole endo vaan muun alan erikoislääkäri mutta tietää paljon kilppari-asioista).
Eli taas olen "pihalla" miksi on niin vaikeaa myöntää että mulla ON vajaatoiminta kun arvotkin laski heti lääkityksellä.
No olo ei vieläkään ole ruusuinen mutta ei kyllä mitään liikatoiminnan oireitakaan edes vatsassa (se on samalainen kuin ennenkin) mutta esim. kuukautiskierto lyheni heti viidellä päivällä ja vuoto niukkeni ja hiuksia ei lähde enää paljoakaan. V*tutus mulla on varmaan kroonista
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 92

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(10.11.2003, 21:32)
Kylmäkalle: Mitä mieltä olet??
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 333

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(10.11.2003, 23:20)
Moi Soikkuli

Hehe!! joko taas!!

Siksi on niin vaikea myöntää kun lekuri ei tiedä asiasta tarpeeksi tähän törmätään jatkuvasti! pelkkä TSH tuijottaminen typerää, eikä kerro välttämättä totuutta solutasolla. Mulle kävi ihan samoin, TSH alkoi olla mittaamattomissa - väitti mun kärsivän ylitoiminnasta - "lauloin" sen ukkelin suohon ja palkkioksi siitä ei koskaan enää halunnut minua tavata Olin 110% varma ettei ole mitään ylitoimintaa ja sinäkin voit siitä varmistua kun mittaat lepopulssisi ja lämpötilasi. Ylitoiminnassa pulssi on korkea jatkuvasti ja lämmöt yli 37 astetta(kuumottava rauhaton olo). Alitoiminnassa lämpötila liian alhainen jatkuvasti, ei siis nouse yli 36,5 (norm. on 37) ja pulssi alle 60. Tähän kun lisäät muut oireet päälle, niin diagnoosisi on todella varmalla pohjalla.


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
hemuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(11.11.2003, 11:19)
Hei kylmälalle ja kumppanit. Kuulostaa ihanalta tuo maalaisjärki jota kylmäkalle lateli...juuri näinhän se pitää diagnoosi tehdä. Siispä meille kaikille...tutkikaa itseltänne nämä jutut säännöllisesti...pulssi, aamu- ja iltapäivälämpö, verenpaine, suolen toiminta, oirepäiväkirja. Sellaisella on varmasti hyvä pelata ja on näyttöä itsellekin kun esim. lääkitystä muutellaan. Mitä seurasi. Muisti on niin haavoittuvainen ja epämääräinen selostus vain pahentaa tilannetta ...parhaassa tapauksessa saat vielä ahdistuneen ihmisen leiman otsaasi ja pelkkää lämmintä kättä hoidoksi. Aineenvaihdunnan taso minunkin mielestäni on se jolla parhaiten sairauden kulkua voidaan todentaa. KERRO SE LÄÄKÄRILLESI MYÖS! Ehkäpä hän tarttuu oppikirjaan uudelleen.
IP: Tallennettu
kilppis
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(11.11.2003, 11:45)
Minulla on ollut kilpirauhasen vajaatoiminta diagnosoituna n.2 vuotta.
Saatuani ensimmäisen lapseni 14 vuotta sitten ensimmäiset oireet alkoivat näkyä; synnytyksen jälkeen kaulani turposti, maitoa ei tullut, verenpaineet nousi ja kolestroli arvoni oli huomattavan korkea n.6,3, jota myös neuvolassa ihmeteltiin, mutta mitään ei tehty. Toisen lapsen kanssa kävi samoin, mutta tilanne oli hieman pahempi, kärsin synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, jonka olen diagnosoinut nyt jälkikäteen.
Olen kärsinyt vuosia luita vihlovasta palelusta, hiusten lähdöstä, kuivasta ihosta ym.
Viimeinen niitti oli iltaopiskelun aloittaminen työn ohella. Verenpaineeni nousi korkealle ja sitä ei meinattu saada laskemaan millään. Pyysin lääkäriä ottamaan kilpirauhaskokeen ja kokeen tulos oli normaali. Lisättiin verenpainelääkitystä, mutta paineet ei laske.
Noin 6kk kuluttua uusiin tutkimuksiin. Otetaan uudet kokeet ja pyydän uudestaan kilpirauhaskoetta johon lääkäri suostuu.
Syyllinen löytyy; kilpirauhasen arvot korkealla, aloitetaan lääkitys pienellä määrällä.
Verenpaineeni laski normaaliin ja oloni alkoi kohentua, mutta tämä on siitä kummallinen sairaus, että tätä et saa hetkessä kuntoon, vaan elämällä sen kanssa.
Minulle on lisätty kolme kertaa lääkettä näiden kahden vuoden aikana, enkä ole varma onko se vieläkään lopullinen määrä. Nyt kun tiedän sen ”normaalin” olotilan ja osaan jo hakeutua lääkäriin kun oireeni muuttuu.

IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 92

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(11.11.2003, 12:35)
Mikä se arvo sitten on kun menee liikatoiminnan puolelle, eikös tuo mun 0,13 ole vielä viitearvon sisällä vai muistanko mä ihan väärin. Ja jos tulee niitä liikatoiminnan oireita, minkä verran vähennän itse lääkitystä (nyt siis yksi 0,1mg tabu päivässä)?? Nytkin kyllä palelee vaikka paksu fleese on päällä ja villasukat tavan sukkien päällä jalassa. Sormet mulla on aina jääkalikat, mutta onneksi on lämmin sydän
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 333

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(11.11.2003, 19:26)
Moi Soikkuli

Puusilmäisesti ajateltuna kaikki alle 0,3 - 0,4 on ylitoimintaa, mutta eihän se käytännössä näin mene kuten minä, sinä jo monet muut olemme huomanneet, oireet ratkaisevat onko sitä ylitoimintaa vai ei. Tuo sinun lukemasi 0,13 olisi koululääketieteen mukaan "lievää" ylitoimintaa ja mittaamattomat kuuluisivat "pahan" ylitoiminnan puolelle.

Ja pitää myös muistaa, että veriarvot laahaa aina jäljessä, vasta n. 6 viikon kuluttua annoksen muutoksesta voi olla varma lukeman oikeellisuudesta.

No, itse en vähentäisi vielä mitään annoksesta, mutta jos tulee ylitoiminnan oireita, pieni vähennys esim. ¼ tabletin verran voi jo riittää aivan hyvin pitämään ylitoiminnan oireet poissa.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Lisa
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(11.11.2003, 21:00)
Minäkin olen rohkaistunut lisäämään ihan itse annostani. Olen ottanut joka toinen päivä lisää puolikkaan. En kyllä huomaa muuta kuin turvotus olisi vähenemään päin. Pitääkö tuo pulssi mitata aamulla ennen ylösnousua vai pitkin päivää?
Tuohon krooniseen vitutuskyssäriin olen jäävi vastaamaan
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 333

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(11.11.2003, 23:08)
Hei Lisa

Kaikki vaikutukset näkyvät vasta aikaisintaan 6 viikon kuluttua. Diagnostiikassa siis silloin kun epäilee häiriötä kilpparissa, pulssi olisi hyvä mitata aamulla ennen ylösnousua. Annoksen nostosta johtuvaa tarkkailua voi suorittaa pitkin päivää, kunhan muistaa olla levossa n. 15 min. ennen mittausta ja huom. ruokailu nostaa pulssia ja pitää sen korkeana aika kauan.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
helmyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(12.11.2003, 22:34)
Moi Soikkuli!

Kommentti tuohon TSH:hon: mulle endokrinologi sanoi, että luultavasti voin parhaiten, kun TSH pidetään mahd. alhaalla - kuitenkin mitattavalla tasolla. Lukemat ovat pyörineet 0.04 - 0.1 välillä. Vaikka TSH olisikin ihan alhaalla, ei T4V ole koskaan noussut 17 korkeammaksi. Joskus TSH on noussut 2:n kieppeille ja sitten sitä ollaankin RÄTTI-POIKKI-PUHKI! Pitää aina muistaa kuitenkin se, että arvot ovat toissijaisia mittareita - nekin niin kovin yksilöllisiä - oma vointi on se paras mittari!!

Tsemiä!


Helmy
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Tsh laskenut!!(12.11.2003, 22:56)
hyvä helmy. samaa on sanottu mullekin ja olen sen täällä kertonut.

ja matti välimäki endokrinologiassa sanookin että arvot saa olla liikatoiminnan puolelle jos oireet on vajaalla
eli täytyy kuunnella OIREITA täytyy kai luupäitä varten kirjastossa ottaa sivuista kopio lääkäreille
jotka on nukkuneet kilppari luennolla, itse käyn timo helin:in vastaanotolla tikkurilan mehiläisessä
ja hän nosti lääkitykseni, pitäis kai ottaa kokeet taas
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team