kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 22:43
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Tunnottomuutta ja kipua
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

Tunnottomuutta ja kipua(2.2.2004, 16:05)
Hei vaan! Liittyykö tämäkin kilpirauhaseen,kun muutaman päivän ajan oikean jalan isonvarpaan viereinen varvas on alkanut kipeytyä ja välillä on tunnottomuutta.Päällepäin ei näy mitään erityistä,mutta tunne on ikäänkuin syvällä varpaassa.Tänään ilmaantui oikean peukalon tahatonta nykimistä ja etusormi puutuu sivulta.Yritän venytellä hartuoita,josko se kireistä lihaksista johtuu,mutta ainakaan se ei ole vielä riitänyt.Viime yö meni valvoessa,kun varvasta särki ja huoli pukkasi päälle.Mietin tässä,onko tämä jotain muuta sairautta.Enollani todettiin äskettäin plasma nefropatia(???) En ole nyt kyllä nimestä täysin varma,mutta varpaiden tunnottomuudella ja kipeytymisellä hänelläkin tauti alkoi.En tiedä onko sairaus perinnöllistä.
Toivottavasti joku teistä osaisi kertoa jotain.Asia todella!! huolestuttaa ja surettaa minua.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 442

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(2.2.2004, 20:43)
Hei Elvisp

Noita kuvauksia lukiessani tunnistan itseni - puutumista, tunnottomuutta, lihasten tahatonta nykimistä, särkyjä varpaissa ja sormissa yms. Olen tähän asti laittanut kaiken kilpparin piikkiin, koska solutasolla aineenvaihdunta ei ole toiminut oikein, vuosiin - lääkityksestä huolimatta voi viedä kauan aikaa tilanteen korjaantumiseen.

Lihakset jämähtelee edelleen tosi helposti, viimeksi kun alaselkä oikealta puolelta jämähti, kävelin n. viikon vinossa, sanonta "kävelee vinossa kun ajokoira", sopi tähän oikein hyvin - hirveä lihaskiristys oikealla puolella ylös niskaan saakka, eikä mikään omatoiminen venytys ja vanutus tuntunut tehoavan - pakko mennä käsittelyyn, kun omat neuvot ei riitä.


Nefropatia on munuaissairaus, munuaistauti

Munuaisviat voivat olla synnynnäisiä tai perinnöllisiä, mutta niiden osuus kaikista munuaissairauksista on melko pieni.

www.pulssi.fi/p0103g.htm
www.hus.fi/asiakas/mitamunuais.htm
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 60

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(3.2.2004, 07:44)
mulla kans viime talvena vähän väliä jymähti ja oli tosi kipeenä millon niskat miltäki puolelta. Nyt vasta tajuan että sekin oli tätä...nytkin välil tuntuu et nyt jymähtää mut ei sit onneks kuitenkaan. Eli uskoisin tän olevan lääkityksen ansiota?
-k-
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 60

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(3.2.2004, 07:46)
niin sitku jymähtää niin mistä kylmäkalle haet apua?
hierojalta? tiän va meinaan sitte jos taas jämähtää
-k-
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(3.2.2004, 10:37)

Hei vain,
itse käyn avaamassa lukkiutuneita lihaksia ja nikamia hermoratahierojalla, joka on kouluttautunut myös niksauttajaksi. Tavallinen hieronta ei ole hermopinteisiini juuri auttanut ja tuntuu aika pinnalliselta. Samalla kun hierotaan koko kroppa ja vielä niksautellaan nikamat kohdalleen niin olo on pitkään hyvä. Olen käynyt vakituisellani (Rovaniemellä)jo kahdeksan vuotta - nykyisin yli 200 km:n päästä, muutaman kerran vuodessa.

Aina kun hartiat pääsevät tarpeeksi jumiin, puutuilevat kädet öisin tunnottomiksi (alla olevan kyljen) ja toisella kädellä ravistellessa saa sitten taas tunnon takaisin. Samaten sormien turvotukseni häipyy aina hieronnan jälkeen kunnes palaa jälleen hartioiden jumittua. Myös ristiluu ja pari selkärangan nikamaa napsautellaan aina samalla käynnillä paikalleen. Hyvän, itselle sopiva hieronnan/hierojan löytäminen voi viedä aikaa, itsekin kokeilin vuosia erilaisia kunnes kolahti .

Hermoratahieronnassa lihakset rantoutuvat syvältä ja samalla kireyden aiheuttamat hermopinteet helpottavat
e hierotaan auki. Lisäksi kun niksautellaan nikamat paikoilleen, eivät ne jää väärillä paikoillaan (jos ovat) hieronnan jälkeen heti lihaksia takaisin jumiin vetämään. Suosittelen kokeilemaan ja toivon että löytyy hyvä myös hieroja.

Leena

IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 224

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(3.2.2004, 15:36)
just tota samaa on toi mun painters therapist missä mä käyn kerran kuussa kyllä sen jälkeen käveleekin taas tosi hyvin,kerran kun istuin siellä kun ukko oli käsiteltävänä ja nostin oikean jalan toisen päälle sanoi ettei noin saa istua lonkka joutuu pahaan asentoon ja tulee lonkkavaivoja, oon yrittäny muistaa sen. pitäis istua niin että molemmat kankut on yhtäpaljon penkissä
krisse
IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 60

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(3.2.2004, 18:40)
Nikamaniksautteluun liittyen, nimimerkillä " kokemusta on vahingosta" varottaisin sen verran että katsokaa että on oikean koulun käynyt esim. omt.fysioterapeutti, ettette päästä ketä tahansa niksautteleen nikamia, siinä voi nimittäin tulla helposti iänikuisia vahinkoja.
Siis tähän Tyyliin "Keisala repii jalat" .

Ja tosi on että vajaatoimintaiselle tulee helposti kramppeja ja tunnottomuutta.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 442

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(3.2.2004, 23:36)
Moi Kir si

Manipulatiivisen koulutuksen läpi käyneet fysioterapeutit (OMT-terapeutti) on yleensä niitä joita voin suositella.

Olisi hyvä, jos valitessasi OMT-fysioterapeuttia kyselisit mitä hän tietää tästä "meidän" taudista ja onko hänellä ollut kilpparipotilaita ennen hoidossa. Tällä varmistat hänen tietävän mistä ns. kenkä puristaa.

Oma "vaki" terapeuttini tuntee minut ja tietää kaiken sairaudestani, tuollaiset "pienet" jämähtelyt lähtevät kerta laakista
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(4.2.2004, 09:41)

Hei Herttis,
pisti silmään tuo kommenttisi tyyliin "Keisala repii jalat", saattaa olla yhteensattumaa mutta kävin aikoinani ROIssa Keisala-nimisellä niksauttelijalla joka tosiaankin oli jotain muuta kuin minulle sopiva.IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 60

Tila: Offline

RE:Tunnottomuutta ja kipua(4.2.2004, 18:28)

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team