kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 13.6.2003, 10:50
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Turvottaa, mistä apu???
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

Turvottaa, mistä apu???(10.6.2003, 12:46)
Mulla on nyt sellanen tunne, että räjähdän ( ei pään kanssa tälläkertaa.. ), vaan että olen aivan TURVOKSISSA ja olo on kamala, tuntuu et reidet pamahtaa halki (samoin pohkeet) sormet on kuin lenkkimakkarat ym.

Pitäis kai juoda??? Mutta kun ei janota yhtään ja sen takia juominenkin on jotenkin vaikeaa. Onko tuttua kellekään???
Ennen pidin kylmän veden mausta, mutta nyt se maistuu jotenkin vastenmieliselle. *ihmettelee*

Onko jollakin hyviä konsteja millä saisi ylimääräisen nesteen pois??? Luontaistuotteet??? Mitkä??? Nesteenpoistolääke resepti on (moduretic) mutta lääkäri ei halunnut uusia sitä!!! Vaikka sisätautilääkäri sen on määrännyt (tosin 6 vuotta sitten...)

Olisin halunnut kysyä lääkkeestä nimeltä Armour (olikohan se noin.. aika lähelle ainakin) Mikä ihmelääke se oikein on, kun tuntuu, että se nimi vilahtelee usein, mutta kukaan ei tunnu sitä saavan???!!!!

Kauan sä kylmäkalle olet thyroxinia syönyt?? Auttaako? MITÄ SITTEN JOS EI AUTA??
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Turvottaa, mistä apu???(10.6.2003, 13:53)
Hei Kata,

mulla turvotusta pitää aisoissa liikunta. Ja sen täytyy olla säännöllistä. Liikunta auttaa kyllä muutenkin olotilaan. Välillä ei oikein jaksaisi, mutta aina se kuitenkin oloa helpottaa. Sitkeys kai siinäkin palkitaan.

Kilpparivaivoissa kropalta ottaa aina aikansa saada aikaiseksi edes jonkinlainen tasapainotila. Häiriöt kehittyvät pitkän ajan kuluessa, ja myös oireiden helpottaminen vie aikaa. TSH- ja T4v-arvot saattavat olla kohdallaan, mutta olo ei vielä lähelläkään. Kärsivällisyyttä siis.

Aina ei kärsivällisyyskään auta. Osa vajaatoimintaisista on sellaisia, joiden kaikki kudostyypit eivät pysty käyttämään T4-hormonia tarpeeksi tehokkaasti hyväkseen. Tämän oireet tuntuvat yleensä erityisesti sydämessä ja keskushermostossa. Normaali kilpirauhanen erittää aina pienen määrän myös T3:sta, mutta synteettiset uudet lääkkeet, kuten Thyroxin, sisältävät vain T4:a. Armour on uutettu sian kilpirauhasesta ja sisältää siksi sekä T4:a että T3:a. T3:n annostelu aktiivisena hormonina on paljon tarkempaa (ja vaarallisempaa) kuin T4:n annostelu, ja siksi sen käyttöön tarvitaan kotioloissa käytettäessä erillinen lupa.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 146

Tila: Offline

RE:Turvottaa, mistä apu???(10.6.2003, 16:52)
Moi Kata

Nesteen poistoon hyviä ovat selleri, purjo, ananas, koivunlehtitee, lakritsijuuri, sianpuola, kataja, puolukka, viinirypäle, nokkonen, siankärsämö, selja, päärynä, mansikka, karviainen, sipuli, sitruuna, porkkana, lakka, kehäkukka, retiisi, nauris, kurkku, punajuuri, puna- ja mustaherukka, kurpitsa, tilli, peltokorte, humala, omena, juuriselleri.

Jos nestettä kertyy elimistöön(kasvot,jalat, kädet) hyviä ovat teet: kultapiisku,(ei saa käyttää pitkiä aikoja) lakritsijuuri, sianpuola, kataja. Vakavammin sairaat voivat lisätä teehen hieman(jälkiruokalusikallinen) peltokortetta, kuismaa, koivunsilmuja (yhtä vesilitraa kohden, nautitaan 4-5 kertaa päivässä). Täytyy pitää huoli siitä, että virtsan määrä on suurempi kuin juodun nesteen. Terveen ihmisen vuorokautinen virtsan määrä on on n. 1.5 litraa. Pelkkä hedelmä ja vihannesdietti auttaa myös ylimääräisen nesteen poistossa.

Lähde: Elä ilman lääkkeitä F.N.Romashov, V.A.Frolov

En yhtään ihmettele, jos lääkäri ei uusinut reseptiä, aiheuttaa pitkäaikaisessa käytössä kivennäisaineiden katoa, joka ei ole hyvä juttu.

Olen syönyt thyroxinia n. vuoden ja kaikkiin oireisiin ei tunnu tehoavan - pahimmat ovat jäljellä. Odottelen Armourlupaa lääkelaitokselta.

Yksi syy miksi Armour on "pannassa" tai vaikea saada on voimailijoiden väärinkäyttö(T3) - miksi sairaiden on kärsittävä toisten takia?
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Turvottaa, mistä apu???(10.6.2003, 17:10)
Anteeksi Kata,
huomasin viestistäsi toisessa ketjussa, etteivät sinun veriarvosi ole vielä kohdallaan. Viittaan tässä siis tuohon edelliseen viestiini.

Kylmäkallen listaa luettuani muistin juoneeni turvotukseen luontaistuotekaupasta ostamaani "teetä" muutama vuosi sitten. Tee oli suunnattu naisten PMS-turvotukseen ja nimikin viittasi jotenkin siihen. Siinä oli juuri noita Kylmäkallen listassa olevia kasveja mukana (siis osa niistä). Se kyllä jonkin verran auttoi, mutta sitäkin sai käyttää vain kuureina.
IP: Tallennettu
vanamo
Junior Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 92

Tila: Offline

RE:Turvottaa, mistä apu???(10.6.2003, 18:28)
Minähän kerran maalla popsin lehtiä suoraan koivusta - leikin kait lehmää
Se oli silloin, kun munuaiset ei oikein tuntuneet toimivan kunnolla.
Elämä voittaa - kesä tulee!
IP: Tallennettu
krissemikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 46

Tila: Offline

RE:Turvottaa, mistä apu???(10.6.2003, 20:56)
hei vanamo. olen kuullut joskus aikaisemmin että ovat syöneet koivun lehtiä puusta, ja sen käyvän myös
salaattiin. niin ettei toi tavatonta oo.

mieheni muistaa lapsena marokon matkalta ihanan tuoreista mintuista haudutetun teen.

kävis varmaan koivuun ja moneen muuhunkin, nythän voi taas kokeilla eri pensaiden lehtiä, jotka vaan on syötäviä
krisse
IP: Tallennettu
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Turvottaa, mistä apu???(11.6.2003, 12:45)
Aion kokeilla noita manitsemianne "rohtoja", jos vaikka vähän helpotusta tulisi...

Eikä se koivunlehtien pureskelu kovin outoa ole... naapurin poika eilen söi niitä sekä vaahteranlehtiä!!! Äiti tuli selittämään, että heillä niitä käytetään yleisesti ruuanvalmistuksessa ja mausteena

Pitäisi kyllä ruveta liikkumaan, tiedän... mutta kun on niin vaikea saada itsestä mitään irti, jotenkin jo tuntuu, että ryven vaan tämän kaiken keskellä, kun voisi yrittää piristäytyä ja ryhdistäytyä, se on mulla nyt suunnittelu asteella (se että koska se onnistuu, onkin jo aivan toinen asia...)


IP: Tallennettu
krissemikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 46

Tila: Offline

RE:Turvottaa, mistä apu???(11.6.2003, 13:58)
olen itse syönyt NESTEMIN nimisiä tabletteja oikeastaan mangnesiumin saannin takia,otin vihjeen jostain täältä
ja siinä on mukana peltokorte joka poistaa nestettä, se on luonnonmukainen vaihtoehto mangnesiumin jakaliumin
saantiin se että se poistaa nestettä on plussaa.
sitä saa luontaistuote kaupoista ja osastoilta.

hyvin tuntuu toimivan naama on jo kapeampi, juuston jätän nyt syömättä tästälähtien, turvottaa niin ettei mikään kulje läpi
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team