kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 13.12.2003, 18:41
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Tyroksiinin kela-korvaus??
MinnaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

Tyroksiinin kela-korvaus??(2.12.2003, 12:36)
Miten saan uuden sairausvakuutuskortin? Mun veriarvot eivät koskaan ole olleet vajaatoiminnan puolella, mutta struumaleikkauksen jäljiltä tulen syömään tyroksiinia lopun ikääni. Lääkäri puhui, että B-todistusta varten mun pitäisi olla ollut vajaatoiminnassa mutta sen kokemuksen jätän suosiolla väliin. Eiväthän tyroksiinit kalliita ole, mutta periaatteesta kuitenkin.
IP: Tallennettu
piisamiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Tyroksiinin kela-korvaus??(2.12.2003, 17:12)
Sanonpahan, että nyt on KELA tosi törkeen syvältä - että pitäis eka sairastaa suosiolla hypotyreoosia, jotta saa armoitetusti nauttia KELA:n apua. Jopa nyt! Eikö riitä, että on loput elämäänsä tuomittu tryoksiinille?
IP: Tallennettu
Maria
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Tyroksiinin kela-korvaus??(3.12.2003, 09:16)
Minulle lääkäri kirjoitti leikkauksen jälkeen kelalle todistuksen ja sain thyroksinin erityiskorvattavaksi. Ei siinä ymmärtääkseni mitään vajaatoimintaa tarvinut todistella. Riitti kun kilpirauhas lohkot oli poistettu kokonaan ja thyroksinin tarve näin ollen selvä. Kannattaa varmaan kysyä lääkäriltä todistusta. Uskoisin hänen sen kirjoittavan kyllä.
IP: Tallennettu
MinnaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Tyroksiinin kela-korvaus??(3.12.2003, 09:44)
Maria, tuossa taitaa olla mun ongelmani: mulle jätettiin toisesta lohkosta osa. Se nyt ei takuuvarmasti riitä kattamaan mun tyroksiinitarpeeni, muttei taida teoriapohjalta riittää Kelalle.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Tyroksiinin kela-korvaus??(3.12.2003, 12:10)

Minkä osuuden KELA korvaa lääkkeestä, eli paljonko on omavastuu/purkin ostokerta? Täytyisi varmaan ottaa tuo korvattavuus lääkärin kanssa puheeksi...
IP: Tallennettu
Maria
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Tyroksiinin kela-korvaus??(3.12.2003, 13:05)
Minä harvapää en tarkkaa hintaa muista, mutta mielikuvana on että 3 kk:n satsi on jotain 5 euroa. Ei siis todellakaan paljon mielestäni.

Kelan oppaissa lukee, että lääkkeistä korvataan kiinteän omavastuuosuuden ylittävältä osalta kultakin ostokerralta 75 % jos kysymyksessä on vaikean ja pitkäaikaisen sairauden hoidossa tarvittava lääke TAI 100 % jos kysymyksessä on vaikean ja pitkäaikaisen sairauden hoidossa tarvittava vaikutustavaltaan korvaava tai korjaava lääke.

Niin voi olla, että tilanteeni oli eri kun molemmat lohkot poistettiin. Mutta toisaalla kelan oppaissa puhutaan myös siitä että jos ½ vuotta on ollut vajaatoimintaa, se pitäisi riittää "näytöksi".. En nyt muista mistä sen olen lukenut, mutta myös siitä on kyllä mainintaa.

Etuuksistaan on pakko pitää itse kiinni ja kannattaa kyllä selvittää jos on epäselviä nuo korvaus ja korvattavuus asiat. Minusta kannattaa kysyä suoraan Kelalta mitä asioita on huomioitava. Niiden velvollisuus on neuvoa. Vaikka olen kyllä itse saanut välillä tosi huonoa palvelua. Silti, periksi en anna ja pidän puoleni.
IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 24

Tila: Offline

RE:Tyroksiinin kela-korvaus??(3.12.2003, 15:27)
Heips!

Thyroxinin peruskorvaus on 50 % 10,00 euroa ylittävistä kustannuksista ostokerralta.

Erityiskorvaus on 100 % 5,00 euroa ylittävistä kustannuksista ostokerralta aivolisäkkeen etulohkon vajaatoiminnassa ja kilpirauhasen vajaatoiminnassa.

Siis jos näihin Kela on myöntänyt erityiskorvattavuuden.

Sairaalasta tai erikoislääkäriltä se B-lausunto pitää olla, kun sitä erityiskorvattavuutta hakee. Sitä puolen vuoden seuranta-aikaa TODETUN (ja vähintään puoli vuotta kestäväksi arvioidun) vajaatoiminnan yhteydessä ei ole, toisin kuin esim. verenpaineen tai astman kohdalla, mutta voi hyvinkin olla, että heti erityiskorvausta, Minna, et saisi, kun sinulla teoriassa on se osittain toimiva rauhanen jäljellä... Kannattaa tarkistaa Kelalta.

Se Thyroxin 0,1 mg 100 tabl maksoi viikko sitten 5,39 € Jos annostus on vaikkapa 1 tabletti päivässä, on se noin kolmen kuukauden satsi. Ja erityiskorvattavana siitä maksaisit omavastuun 5 € /ostokertaa. Puolessa vuodessa säästäisit vain 1,8 €. B-lausunto maksaa moninkertaisesti sen.

Peruskorvattavana ei tuosta 5,39 €:sta saa senttiäkään, kun omavastuu on 10 € / ostokerta (paitsi, jos ostaa muita reseptilääkkeitä samalla kertaa, ne kaikki menee samaan omavastuuseen).

Kannattaa siis miettiä maksatko nyt mahdollisesti turhasta B-lausunnosta periaatteen vuoksi, vai odotatko kiltisti sen puoli vuotta...
IP: Tallennettu
herttisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Tyroksiinin kela-korvaus??(3.12.2003, 20:14)
Hei.
Mulla oli sama juttu kohta kymmenen vuotta sitten. Poistettiin toinen lohko ja n. puolen vuoden päästä tsh oli yli 8. Aloitettiin lääkitys 1x 0,025 mikrogr. Myöhemmin nostettiin joka toinen päivä puolitoista tabua. Kun pyysin sisätautilekurilta b-todistusta, hän sanoi että ensin pitäsi olla 6 kk ilman lääkettä koska vajaatoimintani on niin pientä, sitten katsottas että onko se tosi että en pärjää lääkkeettä ja sitte hän harkitsee b-lausuntoa. Ja minähän en moiseen rääkkiin ruvennut!! Just kun olin saanut arvot kohdalleen ja hain apteekista uutta purkkia, apteekkari mainitsi etteikö lääkäri ole sinulle kirjottanut tätä lausuntoa ettei tarttis maksaa sitä 55 mk vaan ainoastaan 25 mk (sillon oli markkoja) nämä pikku tabut on kait kalliimpia...
Eli siihen jäi.
Mun tyglab oli muuten 400. Tilasin ne kokeet itselleni labrasta, vähän yskivät että lääkäri vasta kertoisi ne mulle.
Mutta mä menenkin oikealle lääkärille niitten kans. Työterveys saa panna arvailunsa tästäedes mihin haluaa.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team