kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 4.11.2003, 23:36
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Ulalla
Lisa
Viestejä: 6

Tila: Offline

Ulalla(18.10.2003, 12:48)
Olen nyt lukenut näitä teidän juttuja ja olen kuin öö aapisen laidalla.

Tuntuu, että mistä te revitte kaikki nää teidän huonot olot ja muut vaivanne? Tutkailette olojanne koko ajan, milloin mistäkin päästä kiristää ja puristaa. Pidätte tätä tautia jotenkin äärettömän suurena asiana.

Minun mielestä kilpirauhasen vajaatoiminta on hoidettavissa sillä, että ottaa Thyroxin-annoksensa päivässä. Se on samaa ainetta, jota oma kilppari ei tuotakaan enää. That´s it.

Mulla on ollut vajaatoiminta jo yli kymmenen vuotta, äidilläni on se kilpirauhasen syövän jälkeen ja mummollani muuten vaan. Ei meistä kukaan pohdi läskiyttämme alituiseen, tai turvotusta tai vitutusta. Ne nyt vaan kuuluu elämään, ainakin meidän elämään.

Jotenkin kun perheessäni on muitakin sairauksia; astma, diabetes, allergiat yms. Niin en ole koskaan edes ajatellut tätä minun sairautta joksikin alituisen pohtimisen asiaksi.

Joten haluan, että listalta poistetaan minut, en todellakaan kuulu tähän teidän joukkoonne. Mukavaa jos tämä tuo tasapainoa teille, minä vaan täällä kiukustun.

Kiitän teitä siitä, että saitte minut kuitenkin ottamaan pillerini säännöllisesti
Mutta näin sairaaksi ja tarkkailun tarpeiseksi en tätä sairauttani tunne.
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 158

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 13:14)
Lisa, noin minäkin kuvittelin ennen. Ja totesin, että onneksi mulla on vaan kilpparin vajaatoiminta, eikä esim. diabetesta, joka on veljelläni. Olo oli ihan hyvä, söin lääkkeitä enkä edes säännöllisesti. En pahemmin käynyt säännöllisesti edes labrakokeissa - mitäs mä siellä turhaan laukkaisin, kaikkihan oli ok.

Olen itsekin sairastanut - tai siis syönyt lääkkeitä toistakymmentä vuotta.

Pari vuotta sitten alkoi tuntua, että kaikki ei ole ihan ok. Ikää on tullut lisää, toki sekin vaikuttaa. Kaipaan toki sitä huoletonta aikaa, jolloin kuvittelin kilpparisairauden olevan pikkujuttu.

En edelleenkään tutkaile oloani jatkuvasti. Edellisestä labrasta on vuosi. Lääkärini ei määrännyt seuraavaa labrapassitusta automaattisesti vuosi sitten. Pitäisi ensin vaihtaa omalääkäri, jolta voisin pyytää passituksen --> eli enpäs nyt tiedä, milloin edes saan niin paljoa aikaiseksi.

Ihmiset ovat erilaisia. Ja omat tuntemukset ovat erilaisia. Toivon todella, että sinulla tuo "onnellinen olotila" jatkuu edelleenkin. Minun kohdallani se valitettavasti ei jatkunut ainiaan. Ja monet eivät ole vielä edes päässeet siihen asti.
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
jasuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 13:17)
Hmmm...ihan ensiksi onneksi olkoon,että olet sopeutunut sairauteesi noin erinomaisesti ja asiasi ovat mallillaan. Vilpittömästi olen iloinen puolestasi...samaan hengen vetoon tunnustan olevani kateellinenkin. Kuinka mielelläni minäkin nappaisin vaan tabun purkista ja eläisin tyytyväisenä. Kuitenkaan minun kuten monen muunkaan tänne kirjoittavan kohdalla kilpirauhassairaus ei ole ihan pikku juttu. Kilpirauhassairaudet ovat hyvin monimuotoisia ja aiheuttavat joskus kovasti kaikenlaista vaivaa. Siksi hienoa, että meillä on foorumi, jossa voimme yhdessä pähkäillä näitä asioita. Jaamme kokemuksia ja neuvoja, tuemme ja kannustamme toisiamme kukin omalla tyylillämme. Se miten jokainen foorumilainen saamaansa informaatiota käsittelee on oma asiansa. Ja myös se miten asiat ilmaistaan ja koetaan...toisille jatkuva sydämen tykytys voi olla merkki siitä, että on elossa, toisella taas erittäin häiritsevä oire. Jokainen meistä on omassa vaiheessaan suhteessa sairastumiseen, omassa elämässään jne. Sitä täytyy mielestäni kunnioittaa ja antaa kaikille mahdollisuus ilmaista itseään.
Kuten elämässä yleensä, meitä on moneen junaan ja moni jää asemallekin. Toiset meistä tarvitsevat enemmän tukea ja aikaa käsitellä vaikeita asioita, toisille sattuu ja tapahtuu ilman sen suurempaa hälyä. Jokaisessa meissä, terveessä ja sairaassa on omat puolemme...jokainen meistä näkee ne eri tavoin. Joten kaikki kukat kukkikoon ja viestit lisääntyköön. Itse kullakin on valta lukea tai olla lukematta.
Aurinkoista päivän jatkoa, Jasu
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 87

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 16:32)
Voi elämä, tervemenoo vaan.
Sama sairaus voi toisella olla paljon pahempi kuin toisella ja siihen vaikuttaa muutkin jo olevat sairaudet.
Esim. toi astma, toisella se ei vaivaa hirveesti, polttavat jopa tupakkaa kuin korsteenit ja toinen ei voi pakkasilla ulos mennä ja joutuu turvautuu lääkkeisiinsä tämän tästä ja eräs sukulaiseni jopa kuoli astma kohtaukseen - pikku juttuko sun mielestä.
Tai syöpä, toinen paranee eikä kärsi kivuista, toinen viruu ja kituu ja kuolee - ja sinustako se on vain pikkujuttu jos olet itse siitä parantunut, se toinen vain kuvitteli ja voivotteli.
Ja monen monta muuta, teillä on hyvä säkä jos se ei kellään ole vaivannut pahemmin, mutta on myös meitä joilla se vaivaa, ihan ilman turhia tarkkailuja ja tää on keskustelupalsta jossa saadaan vertaistukea.
En minäkään ole lihonut, mutta ymmärrän että joku toinen voi lihoa (esim, äitini lihoi vajaatoiminnan alussa tajuttomasti ja oli aivan "pihalla") ja ymmärrän että se voi rassata kovasti kun ei sille itse mitään voi (söisi kuinka terveesti tahansa).
Tai tuo mainitsemasi vitutus, kun se karkaa käsistä niin että tekee mieli tappaa ittensä - ei sekään ole enää pikkujuttu. Tai sinusta kai on, mitäs vituttaa, niinkö?
Kun itse huomaa muutokset mitä tää on aiheuttanu, saati läheiset, niin silloin tuskin enää on mistään "repimisistä" kyse vaan pahemmasta.
Mä en voi tajuta noin tyhmiä ihmisiä jotka luulee että jos joku sairaus ei itsellä aiheuta mitään suuria ei se voi muillakaan aiheuttaa. Esim. mun keliakia, josta yleensä sanotaan että se paranee ja oireet jää heti pois dieetin alettua - mulla ei jääny vaan on jatkunu jos vuosia ja välillä niin pahana että on pitäny sairaalaan kyyditä kramppien takia (ja dietti on oikea ja tarkka) johon lääkärinikin sanoi että mulla se pääsi niin pahaksi että suoli oli todella kurjassa kunnossa ja aikaa menee ennenkuin paranee jos paranee koskaan. Muita on tutkittu ja tällähetkellä näyttää että muuta ei ole. Eli keliakia (josta sinä varmaan sanot että pikkujuttu) ei olekkaan mulle pikkujuttu.
Toivotan sydämellisesti sulle tervemenoo ja älä tule takaisin. Älä edes silloin jos pahenee, senhän sinä saat pysymään poissa sillä että ajattelet ettei pahene, niinhän
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
Lisa
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 17:43)
Hmm..soikkuli,
olen kärsinyt lihoneesta olemuksestani 10 vuotta, olen kärsinyt saamattomuudesta yli 10 vuotta, olen kärsinyt vitutuksesta yli 10 vuotta, syönyt tabuja siihenkin,

En vain ole koskaan ajatellut, että ne erityisesti johtuvat tästä vajaatoiminnasta, ilmeiseti johtuvat, koska en laihdu..en myöskään painonvartijoissa.

En pidä Keliakiaa pikkujuttuna, en myöskään astmaa (lapsellani on), en myöskään diabetesta (lapsellani on), enkä monia muitakaan sairauksia.
En ole sanonut tätäkään foorumia ja teitä pikkujutuiksi

Ihmettelin, että kuinka näitä jaksaa vatvoa päivästä päivään. Siinä saatte vatvoa, minun puolestani, ei se minulta ole pois. Saa tänne kaiketi kirjoittaa myös arvostelevaa ja ihmettelevää tekstiä?


Toisaalta mukavaa, että olen nyt saanut jonkun muun syntipukiksi läskeistäni ja masennuksesta, siis tämän sairauden, jota vasta nyt sitten alan mieltää sairaudeksi,,kiitos tämän forumin.

Tarkoitus ei todellakaan ole loukata, vaan syvästi ihmettelin. =)

IP: Tallennettu
Lisa
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 21:05)
Ai niin ja kiitokset Vanamolle ja Jasulle, jotka selvennitte ihmettelyäni.
Nyt tajuan hieman enemmän, sen, että se ei tämäkään ole kaikilla samanlaista.
Olitte tarkkanäköisiä ja luitte ilmeisesti tekstini juuri niinkuin sen kirjoitinkin, sain tarvitsemani vastaukset.

Kiitos kun ette syyllistyneet minua tyhmäksi haukkumaan.

Kiitos kun, ette syyllistyneet olettamaan, mitä kaikkea pidän pikkujuttuna yms.

Mukavaa jatkoa teille.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 319

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 21:12)
Hei Lisa

Kiitos loukkauksesta, jota osoitit minulle ja kaikille muille sairautensa kanssa kamppailevalle.

Kiitti vitusti kirjoituksestasi, että nostit mun vitutuskäyrää, näkyy olevan niin ettet haluakkaan ymmärtää meitä joilla menee huonosti tämän taudin kanssa. Ole onnellinen että sulla pyyhkii hyvin, mutta minkä vitun mä sille voin että olen kurjassa tilassa enkä voi tehdä niitä kaikki asioita joita enne tein? Sulla kun ei ole pahoja nivelvaivoja, niin tervetuloa tekemään meille kaikki ne lähes 3 vuoden työt, jotka on jääneet tekemättä tämän helvetin taudin takia, palkkaa en maksa, mutta ruuan saat jos kelpaa.

Mullakin ollut vajaatoiminta väh. 15 vuotta, joka on vaan pahentunut, jos olisin saanut lääkityksen ajoissa olisin varmaan paremmassa kunnossa. Olen onnellinen, ettei sydän ole huonossa kunnossa, kas kun monet on joutuneet puulaatikkoon tai sydänleikkaukseen tämän taudin takia, mutta mitäs siitä, eihän se MIKÄÄN SUURI ASIA OLE, VAIKKA KITUU JA KÄRSII TOISTEN TÖPPÄILYJEN TAKIA. Eikä sekään mitään haittaa vaikka ei entiseen työhönsä pysty, vai mitä?

Ja mitä tulee teidän perheen tauteihin, niin yllätys yllätys eikös sua koskaan vituta miksi sun lapsillasi on noita kilpparista johtuvia tauteja? Se kuuluu elämään, joo, mutta ajatteles, jotkut taudit on itse elintavoilla hankittuja, toisiin ei voi itse vaikuttaa ja se vituttaa armottomasti, ainakin mua, kun en voi tälle mitään, mutta hei sä olisit voinut vaikuttaa lastesi sairastumiseen, jos olisit halunnut, mieti sitä ja tule siitä onnelliseksi.


Kummaa tekstiä, ensin ihmettelet että mistä revitte nää huonot olonne ja sitten toisessa viestissä oletkin kärsinyt vitutuksesta yli 10 vuotta? omituista mä kun en ole kärsinyt vielä edes 9 vuotta, taisi olla Trolli toi sun viestisi, eikä mitään muuta, no sait muutaman vihaiseksi ja hyvän mielen! Mielestäsi foorumi pitäisi sulkea, että jokainen saisi olla yksin ominen vitutuksineen, niinkö?
Mä olen saanut paljon paskaa niskaan tämän taudin takia ja jos sitäkään lastia ei saisi purkaa täällä, niin johan on markkinat!!!


Tuntuu ettei sulle ainakaan ole tota sympatiaa pahemmin jaettu. Ei täällä ole kenenkään pakko olla ja lukea näitä kirjoituksia jos ne aiheuttavat ärtymystä ja kiukkua, tervemenoa, jos et kestä meitä.


Kaikkea hyvää sinne jonnekkin, jossa mikään ei ole SUURI ASIA tai mikään ei enää kosketa - tasapaksua paskaa on sekin elämä.


Terveisin Yksi turhasta nariseva äijän käppyrä

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 120

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 21:35)
Minunkin puolesta: TERVEMENOA vaan. Ja ole onnellinen, kun olet onnellinen

-Kata-
IP: Tallennettu
Lisa
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 21:57)
KYlmäkalle,

MINÄ en ole pystynyt millän tavalla vaikuttamaan lapseni diabeteksen puhkeamiseen. Kilpirauhasen sairaudet ja diabetes ja keliakia tosin ovat kaikki autoimmuunisairauksia ja kulkevat käsikädessä, eli hänelle voi tulla nämä kaikki. Mutta minun kilpparijutut eivät ole hänelle tuota aiheuttanut. Ei vaikka kuinka olisit halunnut tuolla toteamisella aiheutta pahaa mieltä ja itsesyytöksiä.

Parhaillaan tutkitaan syitä, miksi lapsi sairastuu diabetekseen pikkulapsena, on jo saatu selville, että yksi syy olisi lapsen sairastama eneterovirustauti ja toinen syy-yhteys on varhainen lehmänmaidolle altistaminen. Jälkimmäiseen olen voinutkin vaikuttaa, siksi imetinkin kauan. Ykköstyypin diabeteksen syntyyn ei elintavoilla voi paljoakaan vaikuttaa, eli ei voi sanoa, että jos on vaikka lihava lapsi, hän sairastuu..ne ovat kakkosen syitä. Lapseni oli todella pieni sairastuessaan.

No tämä tästä, olen pahoillani, sairaudestasi yms.
IP: Tallennettu
soileOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 22:27)
Oli todella kiva löytää tämä foorumi. Olisinpa löytänyt tämän jo aiemmin.
IP: Tallennettu
pakkas-akka
Newbie


Hermotko kireällä? Jep jep jep!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 22:36)
Pahaa mieltä kyllä aiheutit nyt itse kullekin mutta Kylmäkalle ja Soikkuli veivät sanat suustani..Joten tähän vain: Että sitä samaa!!!
Poistamme kyllä sinut ilomielin niin pääset viettämään sitä täydellistä elämääsi!! Tervemenoa!!
Hyvää jatkoa!!
Hepuli-Helga
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 319

Tila: Offline

RE:Ulalla(18.10.2003, 23:29)
Hei Lisa

Ihan varmasti olisit voinut vaikuttaa, olet siirtänyt perintötekijöiden mukana viallisen geenin lapsillesi PISTE - niin ikävää kun sen tunnustaminen onkin, tämä on totuus etkä sitä voi muuksi muuttaa, autoimmuunitaudit siirtyy aina eteenpäin, halusitpa tunnustaa sitä tai et - tosiasiat on tosiasioita, eikä ne muuksi muutu. Esko Länsimiehen mukaan" Lapsuusiän insuliinihoitoisen diabeteksen puhkeamiseen liittyy perintötekijöistä johtuvan alttiuden lisäksi usein infektio ja ravitsemusvirhe.

Childhood Diabetes: Is Diet a Major Culprit?
my.webmd.com/content/article/26/1728_58930


Jos olisit kirjoittanut toiseen sävyyn olisin varmasti vastannut myös toisin, mutta aloin "ruokkimaan peikkoa", jonka pistit liikkeelle. Se joka ensin aiheuttaa toisille pahaa mieltä kärsiköön seuraukset, vaikkei minun olisi pitänyt provosoitua kirjoituksestasi, niin kuitenkin tein - valitettavasti en pystynyt enää hillitsemään itseäni. Syy siihen on hyvin yksinkertainen, en ole päässyt tästä vielä yli ja kaikki tuon tyylinen mitä kirjoitit riipii minua. Mikset poistunut vähin äänin ja jättänyt minua tai muita rypemään vaivojemme kanssa, ilman ihmettelyä joka ei kuitenkaan ollut totta, totta siinä mielessä, että olet itse käynyt läpi samat pohjamudat, kuten olen myöhemmästä viestistäsi lukenut. Miten voit kuvitella, ettei joku ota tuosta kirjoituksestasi itseensä? Sairastuminen parantumattomaan tautiin on aina kriisi, jotkut pääsee helpommalla yli, toisilla se saattaa kestää loppuelämän, eivät siitä enää kokonaan toivu - hieman pehmeämmin olisit voinut asiasi esittää, tämä olisi myös hyvä muistaa, ennen sormien päästämistä näppikselle - HUOM! koskee myös minua.


Minä olin ajattelematon typerys ja pyydän sinulta anteeksi, enkä todellakaan halua sinulle ja läheisillesi mitään pahaa, en edes pahaa mieltä, mutta tosiasioita ei voi muuksi muuttaa vaikka kuinka sitä haluaisimme, tämä on se todellisuus jossa tällä hetkellä ollaan - eri laidoilla, mutta samassa veneessä kuitenkin, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Lopetetaan riitely ja siirrytään eteenpäin.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Viivi VäsynytOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:Ulalla(19.10.2003, 09:22)
Moi Lisa ja kaikki muut

Kiitos tästä viestiketjusta, vitutuksineen kaikkineen, se kuvastaa aika hyvin miten vajaatoimintainen kilpirauhanen vaikuttaa ihmisen mieleen. Ajoittain minullakin vähän samanlaista ylimielisyyttä kuin Lisalla, vaikka vajaatoiminnasta sain tietää vasta huhtikuussa. Kesän aikana olo parani Thyroxinin myötä ja koko vajatoiminta-asia siirtyi jotenkin pois päiväjärjestykseltä. Pikkujuttu ajattelin, otin lääkkeeni ja rupesin taas juoksemaan ja hommat sujuivat. Tuli syksy, tuli flunssa. Rupesi väsyttämään, silmät turposi, jalkapohjia särki ja mieli oli kummasti maassa vaikka kaikki asiat on hyvin. Soimasin itseäni kun en meinannut jaksaa ylös sängystä aamulla, en keskittyä töissä, en juosta. Laiska ja saamaton. Mistään ei meinannut tulla mitään. Kumppani sanoi sitten eräänä aamuna että "sä oot ihan samanlainen kuin silloin ennen lääkitystä". Kävin työpaikkalääkärillä joka ei edelleenkään ollut kiinnostunut kilpirauhasestani ja lisäsin sitten ominpäin Thyroxin-annosta neljännesosanapin verran huomattuani että lepopulssi taas oli alle viidenkymmenen ja lämpö just ja just 35.
Tuosta on nyt neljä viikkoa ja olo alkaa taas pikkuhiljaa kohentua. Olen ikäni ollut terve, siis ennen tätä kilpirauhasongelmaa ja tän vaivan hyväksyminen on vaikeeta. Sen hyväksyminen että ykskaks en kertakaikkiaan jaksa ja pysty tekemään kaikkea sitä, mitä haluan ja itseltäni vaadin. Että en ehkä ikinä pysty juoksemaan maratonia. Että on pakko löysätä, alentaa vaatimustasoa. Että olen jotenkin vajavainen, että on pakko kuunnella omaa vointia.
Kiitos foorumilaiset että olette olemassa, teistä on ollut ja on paljon apua, täällä minullakin on lupa olla vaivainen. Täällä minä opin ihmisiksi.

Halaus kaikille,

Viivi Väsynyt
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 87

Tila: Offline

RE:Ulalla(19.10.2003, 11:13)
Kylmäkalle: Paskanmarjat tuolta mitään anteeks tarvii pyytää, se eka viesti oli sen tyylinen että oksat pois. Sitten rupee pehmittelee seur. viesteissä sai kuin saikin sinusta sen "syntipukin" kun vastasit vihaisena.
Ei mitään anteeksipyyntöjä ainakaan minulta - vaan yksinkertaisesti HÄIVY lisa.
Ja tottakai se oma sairaus painuu "unohduksiin" sen aikaa kun hyvin menee, mutta tarviiko alkaa vittuilla muille jotka vielä painii niiden oireidensa kanssa. Sillon kun oireet jyllää pahana (oli sairaus mikä vaan) niin ei sitä voi olla ajattelematta kun koko ajan särkee tms. (yksinkertaista eikö? mutta näköjään joillekkin niin vaikee tajuta).
Mietippä lisa vielä kerran miten kirjoitit ekan viestisi, kyllä sinä siinä annoit ymmärtää että me vain uikutamme turhasta kun sinusta se on vain "ottaa tabu ja that`s it!!!!! Sorry, ei oo kaikilla. Ja puhuit muista sair. perheessäsi, varmaan meillä muillakin on perheissä muitakin sairauksia ja anteeks vaan jopa "lääketieteessä vaarallisemmaks luokiteltuja" kuin sun allergiat ja astmat.
Katsos, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, olis sunkin jo hyvä oppia vanha viisaus.
Ja mitä vittua sinä tulet tänne uikuttamaan, oisit vaan jääny kyydistä pois, sua erikseen tarvi poistaa senkin ylimielinen paska
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 158

Tila: Offline

RE:Ulalla(19.10.2003, 13:37)
Lisäilenpä hieman omia tuntemuksia: mulla on olkapäässä kalkkikertymä, jonka syntymiseen mahdollisesti kilppari on ollut osasyyllisenä ellei peräti pääsyyllinen. Siinä vaiheessa, kun se jatkuvasti jomottaa, yöllä ei pysty nukkumaan muussa asennossa kuin vatsallaan ja käsi suorana 45 - 50 asteen kulmassa niin kyllä se hieman alkaa potuttaa. Jopa niin paljon, että mieleen tulee, että murjoo kohta koko käden ihan tahallaan, kun ei sillä kuitenkaan voi normaalisti työskennellä...

Ja siitä huolimatta tiedän päässeeni vähällä verrattuna moniin muihin
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
MarjaanaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Ulalla(19.10.2003, 14:39)
Itselleni tämä sairaus kyllä ainakin on ollut jonkilainen kriisin paikka...
Vaikka toki oli hyvä,että monelle oireelle löytyi syy,lääkäri ei tuijotellut labravastauksien tuloksia,vaan oireita,ja sain lääkityksen.
En nyt halua mitään "kilpalaulantaa" siitä,että kellä on eniten sairauksia tms.,mutta,minulle olisi kyllä riittäneet ihan hyvin nuo jo olemassa olleet sairaudet.
Olen sairastunut liki 30 vuotta sitten paniikkihäiriöön,joutunut jäämään eläkkeelle siinä ikävaiheessa kun moni vasta astúu työelämään,eli aktiivista työelämää minulla on takanani vain 10 vuotta.

Nykyisin paniikkiní on muuttanut muotoa,joten dg. laitettiin uusiksi,eli sairastan GAD:a.
Tietzen syndroma,joka yleensä,siis yleensä,menee kiltisti ohitse parissa viikossa,parissa kuukaudessa,sitäolen sairastanut liki kaksi vuotta,suunilleen saman ajan kuin tuota "ihanaa" punajäkälää,joka ei ole millekään porolle kelvannut,heh..
Jo pelköstään psykosomaattisissa olisi ihan riitämiin,mutta olen toki tietoinen siitä,että kukaan ei voi ns. valita sairauksiaan.

Ja mitä tulee siihen,mitä perheessä on;lapsilla astma,puolisolla astma,erittäin paha atooppinen exema,keratoconus,odottaa toisen silmän sarveiskalvon vaihtoa jonossa,toinen on vaihdettu,mutta eipä,valitettavasti siinäkään käynyt kuten useammalle käy,vaan silmään iski leikkauksen jälkeen tulehdus,joka tuhosi näön.Uusintaleikkaus olisi mahdollinen,mutta,leikkauksen aikana tuli komplikaatioita narkoosin puitteissa,joten hän ei mielellään "turhiin" leikkauksiin mene.
Täytyy nyt vain toivoa,että tämä tuleva leikkaus menee ok,ja edes toiseen silmään saataisiin jäämään näkö.....

Ymmärrän,että niin tässä kilpirauhasasiassa kuin monessa muussakin me suhtaudumme eri tavalla,mutta ei silti tarvitsisi tulla "haukkumaan",siitä en itse ainakaan pidä.
En minäkään täällä päivät pääksytysten itke ja sure kohtaloani,ehei,en todellakaan,mutta voin sanoa,että helppoa ei todellakaan ole.
Tähän kaiken päälle isketään vielä liki 15 vuoden krooninen unettomuus.

Välillä on "hieman" heikoilla jäillä.

Itselläni on hyvä potilas-lääkärisuhde,en ole joutunut taistelemaann lääkityksistä tms.,joiden kanssa moni,lukemani perusteella on saanut jopa vuosikausia taistella,siinä mielessä tilanteeni on hyvä.

Me kaikki olemme yksilöitä.
Ja minä ainakin olen saanut tältä nimenomaiselta palstalta todella,todella paljon arvokasta tietoa,ISO KIITOS SIITÄ!
En ole törmännyt Lisa mainitsemiisi "itsesäälijuttuihin",päin vastoin,minusta täällä kirjoittava porukka on hyvin asioista selvillä ja jaksaa puolustaa OMIA OIKEUKSIAAN.

Myönnän,että olen itse ainakin joskus aivan totaalisen lopussa,kyllästynyt näihin kaikenmaailman kremppoihin,huolissani lasteni terveydestä (totta kai,se kait lienee normaaalia),silti en lue itseäni miksikään Vinku-Hilleviksi.

Ihmettelen Lisa sitä,että miksi sinun piti kirjoittaa sellainen viesti,sen sävyinen kuin kirjoitit?!
Ei näitä viestejä ole pakko kenenkään lukea,eikö totta?!

Minulla itselläni ei ole foorumista kuin hyvää sanottavaa.

Koeta Lisa muistaa,että olemme yksilöitä,reagoimme asioihin eri tavalla,ja et voi millään tietää,mítä kaikkea muuta kirjoittajien elämässä on,kaikkea muuta sairauksien lisäksi.
Ja vaikka noviisi tässä sairasteluasiassa olenkin,niin sen ainakin olen huomannut,että odotella tässä saa olojen kohentumista ym.
Ja kirjoitit jotain painoasiasta,ellen nyt sitten aivan totaalisen väärin muista;kyllähän sinäkin tiedät,että ylipaino altistaa monelle muulle sairaudelle,mm. syövälle,diabetekselle,tules-sairauksille ym.ym.ym.

Jos jotakuta ketuttaa se,että vaatteet eivät mahdu päälle,koska paino vain nousee ja nousee,tai sitten,kuten itselläni,ei sitten millään laske,ei vaikka lääkärin valvonnassa olen sitä yrittänyt tiputella,ymmärrän täysin sellaisen kirjoittajan fiilikset.

Jops viitsisit muistuttaa itsellesi,että vaikka dg-numero on meillä sama,sairautemme on kuitenkin erilainen,näin se nyt vain on.

En ollut ennen 29.9.03 käynyt pitkiin aikoihin kilpirauhaskokeissa,en ainakaan viiteen vuoteen ja mitä enemmän asiaa olen miettinyt,sitä varmempi olen siitä,että olen sairastunut jo vuosia sitten.
No,parempi myöhään kuin ei milloinkaan,siis avun saaminen.

Hyvä että sinulla menee hyvin,mutta älä pidä selviönä sitä,että kaikilla muilla menisi.

Minulle jäi totaalisen epäselväksi sinun motiivisi tuolle ensimmäiselle viestille?!
Minä ainakin myönnän tarvitsevani vertaistukea ja tietoa,minusta tämä palsta toimii sellaisen antajana todella loistavasti.

Minulle ainakin jäi "paha maku suuhun" viestistäsi.
Minä ainakin myönnän sen,että ketuttaa tuo painoasia (terveydellisistä syistä,toki myös kosmeettisista!),samoin tämä,että olen varmasti jouluun mennessä totaalisen kalju.
Pieniä asioita monen muun asian rinnalla,tiedän sen,mutta myönnän rehellisesti että kyllä se ketuttaa.
Minä kuulun sitten siihen sinun mainitsemaasi tyyppiin,joka mainailee kun joutuu aina vain ostamaan suurempia vaatteita ja katselemaan peruukkikatalogeja,puhumattakaan siitä,mitä tämä sairaus tekee sisuskaluissani ym.

Isälläni on diabetes,joka ei hyvästä hoidosta huolimatta meinaa laisinkaan pysyä aisoissa,silmänpohjia on nyt laseroitu se mitä niitä voidaan laseroida,näkökyky hänellä on erittäin huono,neuropatia vaivaa ym.ym.ym.
Laitoin tuon viimeisen asian tuohon vain siksi,että vaikka kuinka itse (ja tietysti lääkärit),yrittää hoitaa itseään kunnolla,tauti ei pysy aisoissa ja tuhoaa mitä tuhoaa,aika paljon on jo tuhonnut.Siis isälläni.Kun taas moni muu diabeetikko pärjäilee aivan toisin,onneksi.

Jos ja kun sairaus kulkee mukana 24h/vrk,niin kyllä se monen elämään vaikuttaa siten,että tekisit joskus mieli lyödä hanskat tiskiin,ainakin minun tekisi mieleni.

Olen sairastanut koko aikuisikäni,aivan koko aikuisikäni,toki kärsin jo lapsena erilaisista oireista ja olin useasti sairaalassa.

Ei tämä kaikki aina mitään herkkua ole!Olen pohjimmiltani positiivinen,mutta silti myönnän masentuvani aína silloin tällöin ja olen sen "suonut" itselleni.
Ihmisellä on oikeus kaikenlaisiin tunteisiin.
En kuvittelekaan elämän olevan ruusuilla tanssia,kellään,mutta välillä voisi mennä hieman paremmin,olla hieman helpompaa.
Ja minä sentään olen tämän vajaatoiminta-asian suhteen päässyt suht helpolla.
Olen lukenut täältä sellaisia asioita,että nostan olematonta hattuani ihmisille jotka niiden asioiden kanssa joutuvat painimaan.

T.Valittaja Marjaana

IP: Tallennettu
MarjaanaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Ulalla(19.10.2003, 15:18)
...tuli tuossa vielä mieleeni,että toki tämä vajaatoimintani kalpenee esim.isältäni keväällä löydetyn melanooman rinnalla,mutta,se että hänellä on se ja hän elää elämäänsä 3 kk:n sykleissä,tarkistuksesta toiseen,se ei silti tätä omaa sairauttani saa poistumaan,ei tätä eikä muitakaan sairauksiani.
Hänen sairautensa rinnalla omani on/ovat "mietoja",mutta,ne häiritsevät ja vaikeuttavat minun elämääni.
Ei voida laittaa samalla "lähtöviivalle" ihmisiä.
Suuri toiveeni on,että isäni saisi elää vielä mahdollisimman kauan,että hänen melanoomansa ei leviäisi.
Sitä vain,kuten ei mitään muutakaan,voi ennalta koskaan tietää....

Joten Lisa,kyllä sitä on tässäkin "huushollissa" tullut nähdyksi yhtä ja toista tuolta "sairasrintamalta".

Pystyäkseen olemaan vahva,ihmisen pitää välillä saada olla heikko.....

Carpe diem....
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 87

Tila: Offline

RE:Ulalla(19.10.2003, 16:25)
Marjaana: Aivan!! Tottakai meillä on eri suhtautumistapojakin (ajatellaan vaikka että kaksi ihmistä saa saman dg.n ja kaikintavoin muu elämä olisi samanlaista - jota se ei tosiasiassa tietenkään voi olla - niin silti toinen voisi ottaa sen raskaammin.
MUTTA yleensähän se on niin että (kuten kirjoitit) ne muutkin asiat painaa ja joskus se voi olla pienikin "takapakki" joka - kuten laulussa sanotaa - vain pieni tuuli joskus voi liekin sammuttaa eli joskus se on jo liikaa niiden muiden ongelmien/sairauksien joukossa.
Ja kuten sinäkin annoit esimerkkejä että sama sairaus on toisella todella vaikea ja toiselle tuskin mitään aiheuttaa. On mullakin tuttu jonka diebetes ei oikeestaan haittaa mitään, kuhan muistaa syödä ja olisi aika paksua sanoa tämän perusteella että ei sun isälläskään mitään hätää ole kun ei mun tutullakaan. Ja tätä "logiikkaa" tämä "lisa" käytti.
Pöyristyttävän typerää aikuiselta ihmiseltä eli siis "lisalta".

Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
keppanaTauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 29

Tila: Offline

RE:Ulalla(20.10.2003, 11:16)
Parasta tosiaan, että Lisa pitää aikeensa ja pysyy ulkona tästä foorumista.. Taas tuollainen taannoisen Big mean maman tapainen kiukuttelija kuttuilemassa ja riitelemässä! Nämä foorumit palvelevat hyvin kokemuksien ja neuvojen jakajana, jota ei tarvitse kenekään torpetoida huonolla käytöksellä... tai tarpeettomilla lompakolöytötarinoilla..
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:Ulalla(20.10.2003, 12:30)
No,
minä taas ajattelin, kun tätä Lisan tekstiä, että juuri näin sanoo ihminen, jolla ei ole vileä niin paljon eläänkokemusta, että voisi sitä soveltaa.

>Olen nyt lukenut näitä teidän juttuja ja olen kuin öö aapisen laidalla.

Noin tältähän minustakin tuntuu, sillä erotuksella, että minä olen aika ÖÖ näitten oireitten kanssa.

>Tuntuu, että mistä te revitte kaikki nää teidän huonot olot ja muut vaivanne?

No valitettavasti näitä ei tarvitse repiä mistään, tulevat ihan repimättäkin.

>Tutkailette olojanne koko ajan, milloin mistäkin päästä kiristää ja puristaa. Pidätte tätä tautia jotenkin äärettömän suurena asiana.

Eikä tarvitse tutkaillakaan, huomaa ihan tutkailemattakin, kun kurkkua kuristaa niin, että tekisi mieli repiä koko kilppari kurkusta ja heittää sillä vesilintua...Kun huimaa ja oksettaa, kun ei tahdo pääst ylös sängystä välillä, ja kun on niin sairas olo, että on IHAN varma että kuolee jonkin vakavaan tautiin. Ja paskat, ei mitään pelkoa siitä

>Minun mielestä kilpirauhasen vajaatoiminta on hoidettavissa sillä, että ottaa Thyroxin-annoksensa päivässä. Se on samaa ainetta, jota oma kilppari ei tuotakaan enää. That´s it.

Jep, sitähän ne lääkäritkin on yrittäneet selittää mutta kun en millään usko sitä. Koko kirjo nappeja kokeiltu sairautta tukemaan, en tiedä, ehkä sellainen kokovartalopuudutus ilman krapulaa vois olla hyväkin, valitettavasti reseptiä siihen en ole vielä saanut.

>Ei meistä kukaan pohdi läskiyttämme alituiseen, tai turvotusta tai vitutusta. Ne nyt vaan kuuluu elämään, ainakin meidän elämään.

SE on totta, ja toinen välittää ja toinen ei. Mutta jotenkin sitä on vain niin turhamainen, että haluaisi olla normaali entinen....

>Jotenkin kun perheessäni on muitakin sairauksia; astma, diabetes, allergiat yms. Niin en ole koskaan edes ajatellut tätä minun sairautta joksikin alituisen pohtimisen asiaksi.

Löytyy minunkin perheestäni. Tosi paha ruoka-allergia, astma, kaikki muut allergiat päälle: siitepöly, eläinpöly, lateksi jne. You name it! Itsellä tämä kilppari, sapppi viety, , maitoallergia, krooninen vatsakatarri, allerigoita jotka kilppari on herätellyt, reumalähete venymässä, PMS, endometrioosi....
En minäkään pohdi sairautta muuten kuin silloin kun en jaksa arkea kaikesta huolimatta. Muistan vielä, kun minulla ei ollut lääkitystä. Tein ruokaa lapsille, ja aina siinä välillä menin sänkyyn makaamaan, kun en jaksanut seistä 20 min. edes. Valvoin yöt ja nukuin päivät ja muusta en viitsi edes kirjoittaa....
Nyt olen onnellinen että on edes vähän paremmin, mutta tyytyväinen en ole!!! Ihmisen täytyy sopeutua monesti elämässään eri tilanteisiin, mutta aina on vaikea hyväksyä oma sairaus. Joka ei sitä paljoa mieti, tavallaan kieltää sen. Monikaan täällä ei varmaan itsesäälissä ryve, mutta V-käyrä on korkealla. Ja joskus sellainen rypeminen on hyväksi kun muistaa nousta ylös välillä.

>Joten haluan, että listalta poistetaan minut, en todellakaan kuulu tähän teidän joukkoonne. Mukavaa jos tämä tuo tasapainoa teille, minä vaan täällä kiukustun.

Miksi kiukustut? Siksi kun muut eivät ole yhtä reippaita? Aina ei jaksa olla urhea. Ihmiset jotka ovat kestourheita sairastuvat henkisesti sitten kun lopullinen uupumus syö kaiken.....

>Kiitän teitä siitä, että saitte minut kuitenkin ottamaan pillerini säännöllisesti Mutta näin sairaaksi ja tarkkailun tarpeiseksi en tätä sairauttani tunne.

TArkkailu on senkin takia täällä ehkä korostettua, että tästä taudista tiedetään kuitenkin aika vähän vaikka sen pitäisi olla ihan helppo diagnosoida ja hoitaa. Ja kukaanhan ei tarkkaile sinua vaan itseään ja kyselee muilta neuvoa. Mikään ei ole sen tärkeämpää kuin kuulla muilta, että heilläkin menee huonosti. Ja koska monet lääkärit sanovat, että vika on korvien välissä, niin siinä tapauksessa meitä korva_väli_viallisia on täällä paljon - ja se lohduttaa pirusti.

Aurora

IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 158

Tila: Offline

RE:Ulalla(20.10.2003, 17:58)
En olisi Lisaa pois heittämässä. Ihan hyvähän se on, että saadaan erilaisia kokemuksia ja ehkä opitaan puolin ja toisin.

Kirjoitetun tekstin vaikeus on siinä, että se usein ymmärretään eri lailla kuin kirjoittaja alunperin on tarkoittanut. Keskinäisessä kommunikaatiossa äänellä, äänenpainoilla, sävyillä, ilmeillä... on erittäin suuri merkitys. Kirjoitetussa tekstissä niitä valitettavasti ei ole. Silloin teksti saattaa kuulostaa rankemmalta kuin on tarkoitettu.

Tietämättä Lisan ikää voi kuitenkin ajatella, että ehkä hänkin joskus vielä tarvitsee näitä kokemuksiamme ja voi niistä hyötyä.

Älkäämme suhtautuko liian ahdasmielisesti niihinkään, joilla menee hyvin, kilpparista huolimatta.

Kokemus on hirveän hyvä asia, samoin muu tieto. Ellei ole omaa kokemuspohjaa, voi olla vaikea arvioida erilaisia asioita keskenään. Oman kokemuksen kautta oppii yleensä ymmärtämään paremmin muitakin.

Ja ihan vapaasti saatte hirttää minut tämän kirjoituksen johdosta, jos haluatte...
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
NiinaPositiivisuus luo voimia!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Ulalla(20.10.2003, 22:27)
Minä olen kyllä Vanamon kanssa samaa mieltä. Ihmisten tulee saada kirjoittaa erilaisiakin mielipiteitä, mutta loukkaavia kenenkään ei pitäisi kirjoittaa. Ja siihen Lisa kyllä syyllistyi ja sitä hän pyysi anteeksikin. Kristilliseen ajatteluun kuuluu se, että kun anteeksi pyydetään, niin silloin anteeksi annetaan.

Arvelisin Lisan kirjoittaneen osittain ymmärtämättömyyttään ja totta on, ette emme kuulleet niitä äänensävyjä yms. Itsesääli ei kyllä mihinkään auta, mutta ei sellaista täällä olekaan. Itsesääliset ihmiset eivät tule tänne lainkaan, vaan odottavat jonkun muun tekevän sen heidän puolestaan.

Sorry, että puolustelen, mutta minulla taitaa olla tänään hyvä päivä => olen joviaali kaikkia kohtaan. Jos olisi huono, haukkuisin hänet maan rakoon ja sitten en olisi yhtään ylpeä itsestäni.

Monet ovatkin huomanneet tällä kirjoituksella, kuinka tärkeä foorumi tämä meille on. Se on mielestäni myös yhdistänyt meitä - monet puolustivat foorumia tosi aggressiivisesti.

Annan 100%:n arvostukseni Kylmäkallelle ja Päiville siitä, että he ovat tämän mahdollisuuden näin hyvässä formaatissa meille luoneet. KIITOS TEILLE MOLEMMILLE TUHANNESTI! Lisäksi minusta Kylmäkallen perinpohjainen asioiden selvittäminen on auttanut varmasti suoranaisesti meitä, mutta myös opettanut, että tietoa voi itse hakea (ja myös mistä). Ja Kylmäkalle, sinun tekstissäsi ei koskaan ole virheitä, joten suuttumuksesi tason kyllä näki. Sellainen suuttumus ei tee hyvää vajaatoimintaisille!

Please, peace kaikille teille ja kaikkea hyvää! Minulle tämä foorumi on todella tärkeä!
IP: Tallennettu
pertsaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Ulalla(21.10.2003, 00:43)
Voi voi kun ihminen voi olla todella tyhmä niinkuin tämä Lisa on. Itsellä on ollut vajaa toiminta noin seitsämän vuotta,ja olen todella voinut huonosti tämän ajan,Ei pitäisi mennä kirjoittamaan tuollaisia asioita kun olet tehnyt,katsos ei kaikissa sairauksissa tuntemukset ole sitä mitä sinulla on.Oletko koskaan kiitänyt taivaan isää siittä että voit noin hyvin katsos on ihmisiä jotka kärsivät todella paljon omasta sairaudestaan,se tekee todella pahaa kun lukee tälläisiä kommenteja.Sekun vaan on SILLÄTAVALLA että toisella tuntemukset ovat olemattomia kun taas toisella ne voivat olla yhtä helvettiä.Katsos onhan tosi että toisella syöpä potilaalla ei ole kipuja kun taas toisella on, tiedänpähän vaan näistäkin asioista jotakin . Ps Järki käteen ei tämä vie eteenpäin että toista sairasta aletaan tällälailla arvostelemaan !
IP: Tallennettu
Lisa
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Ulalla(21.10.2003, 09:44)
Sain paskaa niskaan, ansaitsin sen.

Olen lukenut ja lukenut kirjoitukseni uudestaan, en oikeasti ole sitä loukkaukselliseksi tarkoittanut, olin silloin sitä mieltä, että tää on vaan tabu suuhun ja loput kärsi. En tarkoittanut sitä myöskään provosoivaksi tyyliksi, hymiötkin meni loppuun, vaikka tarkoitin tiettyjen virkkeiden perään, keventämään.

En ole enää samaa mieltä, olen lukenut hartaudella tämän ketjun kirjoituksenne ja aiempia juttujanne. Tarkoitus ei ole olla tässä nyt anelemassa anteeksiantoa,vaan selventää. Pyydän toki kaikilta loukkamiltani ihmisiltä anteeksi.

Olen tällainen ihminen, joka on oikeasti todella kiltti, mutta sellainen hirtehishumoristinen, joksi ekaa kirjoitustanikin yritin, mutta laihoin tuloksin..huomaan.
Olisi pitänyt pitää turpansa kiinni, hirtehisyys on joskus vaikeaa, varsinkin kun asia on muille arka.

En tiedä alkaako tämä ikä sitten tehdä tepposet, vai nämä muut asiat perheessäni, vanhin tekee kotoa lähtöä, mukanaan diabetes. Keskimmäinen pähkäilee ammatinvalinnan kanssa, mukanaan allergiat. Pienin pähkäilee kotona, kiltin äidin kanssa, jolla on välillä vaikeat PMS:ät sekä kilpirauhasen vajaatoiminta

Olen pahoillani ja olen kantanut aiheuttamasti mielipahasta pahaa mieltä joka ilta.

Kun nyt näyin listalla vielä olevan, niin uskalsin vastata vielä tähän.
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 158

Tila: Offline

RE:Ulalla(21.10.2003, 10:43)
Häntä pystyyn, Lisa.

Kyllähän tälläkin forumilla ihmiset myöntävät, etteivät kaikki päivät ole samanlaisia. Ja jos jo muutenkin on riittävästi painolastia, niin se kamelin selkä voi katketa pienestäkin pisarasta - puolin ja toisin. Silloin teksti voi tyyliltään olla hieman "raskasta" eikvätkä lukijat välttämättä sieltä sitä hirtehishuumoria löydä.

Kyllähän kirjoituksesi "vaikutti", sen toki myönnän itsekin. Mutta ollaanhan me täällä todettu, että ihmisten täytyy saada purkautua. Nyt valitettavasti koettiin, että purkauksesi kohde olivat muut sairaat.

Olen sen verran ollut mukana muillakin keskustelupalstoilla, että tiedän sen olevan melko normaali ilmiö, että ihmiset joskus hyökkäävät toistensa kimppuun, jopa ajojahdinomaisesti. Kyllä ihmisrodussa tuntuu vielä aika paljon "sutta olevan jäljellä".

Mutta kuten edelläkin kirjoitin, tämäkin on ihan hyvä oppimiskokemus, puolin ja toisin. Ja onhan taas hyvä muistaa sekin, miten "normaalit ihmiset" voivat kokea kilpparisairaat, vaikka eivät sitä sanoisikaan.

Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Ulalla(21.10.2003, 11:19)
Hei kaikki!

Minäkin olen lukenut suurella mielenkiinnolla tätä viestiketjua. Itseasiassa kirjoitinkin siihen kerran, mutta jostain syystä kone bugitti enkä saanut tekstiä esille. Täytyy myöntää, että näin myös punaista ensin mutta nyttemmin on olo jo toki lientynyt. Minusta tuntuu että kirjoitus suututti meitä niin paljon juuri sentakia että sen sävy oli sama kuin monien lääkäreiden tai "normaalien" ja jotenkin se, että yksi meistä kirjoitti siten sai monen sapen kiehumaan, Kuten Vanamokin kirjoitti, niin se muistutti meitä siitä mitä terveet ajattelee meistä "valittajista". Kirjoitettu teksti on todellakin helppo ymmärtää väärin.

Tsemppiä kaikille!
Myös sinulle Lisa.

Anne
IP: Tallennettu
FreepassOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Ulalla(21.10.2003, 15:44)
Moikka kaikille,
olen näköjään jäänyt vähän jälkeen näistä jutuista mutta en voi olla kommentoimatta tätä juttua. Minullakin olisi varmaan samankaltaisia ajatuksia asiasta ellei itselleni olisi tullut voimakkaita vajaatoiminnan oireita vuosien pillereiden popsimisen jälkeen. Minäkin olin ennen varsin huoleton nappien kanssa ja otin milloin muistin ja kaikki oli ihan hyvin. Kaikki saattaa kuitenkin muuttua. Viestiketjun aloittaja ei ilmeisesti ole perehtynyt asioihin riittävästi jotta ymmärtäisi kuinka laajasti vajaatoimintaisia oikeasti vaivaa erilaiset vaivat. Toivotaan että hänen ei tarvitse myöhemmin tulla palstalle kertomaan mahdollisista vaivoista joita hänelle saattaa tulla myöhemmin. HIUKAN PITÄISI AJATELLA ASIOITA LAAJEMMIN ENNENKUIN KAILOTTAA TIETÄMÄTTÖMYYTTÄÄN MAAILMALLE!!!!
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Ulalla(22.10.2003, 12:50)
Lisa, saat anteeksi ainakin minulta.
Itse kullakin silloin tällöin kaatuu kuppi. Oireet ovat todella yhtä aaltoliikettä toisten kohdalla ja kritiikkiäkin mielestäni saa heittää.
Kyllä tekstisi muakin alkuun ihmetytti, mutta mulla kun on nyt hyvän olon vaihe, niin ymmärrän paremmin Sinua.
Ilkeilyyn (johtuu itselläni joskus hermoston tilasta) ei kannata ilkeilyllä vastata ja mielestäni esim vanamon teksti Sinulle heijasti tässä asiassa upeata asennetta.
Voidaan paremmin kaikki!

IP: Tallennettu
SopuliOlenhan minä täällä, olenhan?
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Ulalla(2.11.2003, 01:21)
Päädyin pitkästä aikaa tännekin, enkä malta olla kommentoimatta tätä viestiketjua

Lisa kirjoitti mitä kirjoitti, mutta tosiasia on, että kun ei ole joutunut kokemaan mitään kilpparin tuomia oireita ja vaikeuksia, hämmästelee millaista se toisilla on.
Minullakaan ei ehtinyt olemaan minkäänlaisia oireita, enkä tiennyt niiden olemassaolosta, ennenkuin eksyin tälle sivulle ja luin toisten kuvauksia. En pitänyt vajaatoimintaa edes sairautena! Toki ymmärsin että ihmiset ovat erilaisia ja kokevat asiat myös eri tavalla. Toiset pääsevät helpommalla, ainakin ensialkuun. Tulevaisuuttahan ei tiedä, ei Lisakaan.

Enemmän minuun sattui kyllä Kylmäkallen kommentti , siis se että äiti on itse syypää lastensa sairauksiin!
Vanhin poikani sairastui aikuisiällä nuoruusiän diabetekseen (D1) ja nuorempi poikani kärsii allergiasta. Ja minä onneton olen ne aiheuttanut

Poikani on pohtinut diabeteksen puhkeamista ja minä olen vakuuttanut että ei meidän suvussa sitä ole, niinkuin ei olekaan, siis kenelläkään tietoni mukaan. Samoin isän suvussa tietoni mukaan ei ole D1:stä. Kuinka siis minä äitinä olen sen aiheuttanut pojalleni?

Astmaa sitävastoin suvussani on, joten toisen pojan sairaus ainakin on syytäni? En vain tiennyt aikanaan lapsia maailmaan väsätessäni...

Mutta huomaatteko tarkoitukseni? Jokainen lukee viestejä ajatellen omaa lähtökohtaansa ja omia taustojaan. Mikä toisen mielestä on paha saa toisen kohauttelemaan olkapäitään.
Joka tapauksessa hyviä jatkoja toivotan jokaiselle ja vaikeuksista huolimatta tsemppiä niin maan perusteellisen paljon!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 319

Tila: Offline

RE:Ulalla(3.11.2003, 20:23)
Moi Sopuli

Ethän sinä voi olla syypää, siihen tarvitaan paljon muutakin, perintötekijöiden lisäksi ympäristö ja/tai ravitsemus jne. En missään kohdassa kirjoitustani ole sanonut, "että äiti on itse syypää lastensa sairauksiin!". Kokonaisuus ratkaisee, ei välttämättä jokin yksittäinen osa.

Ja mitä tuohon sukurasitukseen tulee, niin sekin voi olla piilevää vaikka kuinka kauan ennen puhkeamista, puhkeaminen voi tapahtua vasta sukupolvien päästä. Voi siis olla viallisen geenin kantaja, ilman että itse koskaan sairastuu. Meillä jokaisella on viallisia geeneja, ja kun molemmilta puolilta saadaan viallinen geeni, riski sairastua kasvaa. Perheen sisällä voi osa lapsista sairastaa toisten ollessa terveitä.

Nykyisen tiedon mukaan ympäristöllä & elintavoilla olisi suurempi osuus sairastuvuuteen, n. 70% verran ja 30% tulisi geenien kautta ja kun geeneihin ei ainakaan vielä voi kovin paljon vaikuttaa, niin vaihtoehdoksi vaikuttamiseen jää päivittäiset valinnat, joilla on todella merkitystä.

On tutkimuksin todettu, että säännöllinen parsakaalin syöminen ehkäisee syöpää, mutta uusimpien tutkimuksien mukaan mikroaaltouuni hävitti parsakaalilista antioksidantit 97%:sti kun lapsia pienestä pitäen syötetään ruualla joka on kuumennettu mikrolla, se ei voi olla jättämättä jälkiä

Veggies Lose Antioxidants in the Microwave
www.hon.ch/News/HSN/515591.html

THE HIDDEN HAZARDS OF MICROWAVE COOKING
www.health-science.com/index.htm?page=/microwave_hazards.html


Childhood Diabetes: Is Diet a Major Culprit?
my.webmd.com/content/article/26/1728_58930
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 158

Tila: Offline

RE:Ulalla(4.11.2003, 07:16)
Kyllä mä nyt tunnen itseni polleaksi, vaikka en vielä noita Kylmäkallen linkkejä lukenutkaan. Minä kkun olin nuorempana (ja olen kait vieläkin) kaiken luonnollisen kannattaja.

Reilut parisenkymmentä vuotta sitten piti ostaa joku "lämmityslaite". Mahdollisuutena oli mikro tai sellainen iso grilli. Periaatesyistä ostin grillin. Eikä mulla ole koskaan elämässäni ollut mikroa. Käyttänyt toki olen silloin tällöin. Mutta olen kait aina ollut muista poikkeava!

Pitää käydä lukemassa nuo linkit.
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team