kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 22:01
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Uusi käyttäjä esittäytyy
IinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Uusi käyttäjä esittäytyy(12.11.2003, 13:27)
Täällä yksi vajaatoimintaa sairastava 22 v nainen, vaikka Ben Furmanista ei mitään muuta mullistavaa selvinnyt, niin sain ainankin tiedon tästä keskustelupaikasta Oon kaivannu ihmisiä joidenka kanssa keskutella kaikesta tautiin liittyvästä ja vähän muustakin.

Miulla vajaatoiminta todettiin noin vuosi sitten. Menin lääkäriin uusimaan e-pilleri reseptiä, ja lääkäri laittoi juttelemaan neuvolatädin kanssa, hän sitten ajatteli mitata verenpaineen, kun kuuli ettei ole mitattu pitkään aikaa. Ne lukemat, 175/123 olivatkin sitten ratkaisevat. Neuvolatäti laittoi takaisin lääkärin luo ja sitten alkoi selvittely mikä vaivaa.

Omasta mielestä olin ollut vaan laiska, kun nukuin koko ajan ja olin poissa koulusta ja töistä. Painon nousunkin olin laittanut vain laiskuuden piikkiin. Lääkäri töksäytti heti ensiksi sanoa, et voin millä hetkellä hyvänsä saada aivohalvauksen.. Tätä käyntiä seurasi joukko verikokeita ja ultraääni, joissa sitten selvisi vajaatoiminta, arvot hurjia..T4V lähes 500 ja TSH yli 65 (muistaakseni).

Lääkärit epäilivät että tämä on ollut minulla nuoruudesta saakka, ehkä noin 10 vuotta. Kilpirauhasessa oli ollut tulehdus, ja sen jälkeen kilpirauhaset ovat olleet kuin rusinat. Ei mitään toivoa, että joskus voisin olla ilman lääkkeitä.

Nyt vuosi kulunut ja vieläkin ollaan selvällä vajaatoiminnalla. Kesällä kävi liikatoiminnan puolella, mutta heti annoksen laskun myötä tuli vajaatoiminta takaisin. Olo taas todella huono, mutta ei läheskään sellainen, kun ajattelee millaista oli viime syksynä.

Nyt on oikeassa reidessä alkanut tuntua puutuneisuutta joka päivä, välillä koko reisilihas on täysin puutunut. Oon jostain lukenut, että vajaatoiminta voi aiheittaa sormien ja varpaiden puutuneisuutta. Tietääkö joku liittyykö tää reiden puutuminen tähän vajaatoimintaan? Vai mitä tää nyt taas on..

IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Uusi käyttäjä esittäytyy(12.11.2003, 16:08)
Moi! Olen kanssa 22 -vuotias nainen ja minulla todettiin heinäkuussa ylitoimintaa (todennäköisesti olen sairastanut jo ainakin 6 vuotta) nyt todennäköisesti vajaatoiminnan puolella (selviää parin viikon sisällä). Nyt olen syönyt Thyroxinia noin kuukauden muiden lääkkeiden lisäksi, niin minulla on alkanut tuntua puutumista varsinkin jaloissa, mutta myös käsissä. Aika kumma juttu. Tämä on muuten hyvä paikka kun täällä voi keskustella "oikeiden" asiantuntijoiden kanssa, jotka tuntuvat tietävän tästä sairaudesta enemmän kuin lääkärit. Minulla onneksi hyvä työympäristö, koska työskentelen sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksella ja tällä pari kohtalotoveriakin!

Marika
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team