kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 21:31
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Uusi vainoharhainen ilmoittautuu
Killikitta
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Uusi vainoharhainen ilmoittautuu(7.11.2003, 10:49)
Moikka,

olen ahminut kirjoituksianne parin päivän ajan ja huomannut, ettei tämä vajaatoiminta ole niin yksiselitteistä kun on annettu tk:n puolelta ymmärtää. Nyt minä tiedän, miksi flunssaisena kuumetta ei ole vaan mittari kertoo aivan ihmelukuja.

Minulla on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta vuonna 1995. Kävin uä:ssa ja rauhasesta otettiin samalla ohutneulanäyte. Lausunnon mukaan kyseessä on Hashimoton tyreoidiitti. Tätä ennen oli otettu verikokeita TSH 11, T4V 9,8. Vasta-ainetutkimuksista minulla ei ole mitään havaintoa. Silloisen lääkärin mukaan ei ollut mitään syytä aloittaa lääkitystä, vaikka olin ihan tautisen väsynyt ja puhki. Minähän suutuin niin perhanasti ja tilasin ajan välittömästi endokrinologille. Thyroxin aloitettiin oitis. Tämän jälkeen kuvittelin, että asia on kunnossa…

Olen käynyt kahdesti vuodessa verikokeissa ja lääkitystä on muutettu vain, jos arvot eivät ole olleet viitealueella. Asiaa on hoitanut työterveyslääkäri. V. 98 olin saikulla kesän ajan, diagnoosina keskivaikea masennus. Nyt olen mietiskellyt, oliko diagnoosi silloin oikea. Joka tapauksessa kävin sen jälkeen terapiassa kaksi vuotta ja ihmettelin aina, mitä siellä teen.

Runsaat kaksi vuotta kävin lapsettomuushoidoissa, tänä aikana elimistööni pumpattiin melkoiset määrät erilaisia hormoneja. Koeputkihedelmöityksiä tehtiin yhteensä neljä. Raskauksia alkoi vain yksi, joka sekin oli tuulimunaraskaus. Jostain syystä alkiot eivät jakaantuneet normaalisti. Kilpirauhanen piti tänä aikana olla kunnossa.

Lapsettomuushoitojen aikana alkoi mieletön ripulointi. Kun sitä oli jatkunut jo toista vuotta, soitin työterveyteen ja pyysin päästä tutkimuksiin. Kävin ensiksi yläpään tähystyksessä – ei mitään. Seuraavaksi tähystettiin hukkaputki. Tutkimuksen jälkeen lääkäri sanoi minulle, että suoli on normaalin näköinen ja että vika on pääkoppani sisällä. Kuitenkin otetuista koepaloista löytyi lymfosyyttikoliitti, autoimmuunisairaus sekin. Kortisonikuuri (Prednison) aloitettiin välittömästi. Nappailin pillereitä syksystä 2002 helmikuulle 2003 saakka. Kerroin lääkärille myöskin hirvittävästä väsymyksestä, joka ei häviä nukkumalla. Kortisonikuurin aikana virtaa riitti sitten vaikka muillekin jakaa, mutta lääkkeiden lopettamisen jälkeen sama tokkurainen olo palasi.

Juuri ennen kortisonin lopettamista iholleni ilmestyi ihottumaa, joka levisi ja levisi – hiusrajasta nivusiin. Ja taas tuli lisää kortisonia, tällä kertaa Prednisolonia. Ihotautilääkäri lähetti minut sairaalan poliklinikalle tutkimuksiin. Siellä tehtiin normaalit allergiatestit eikä mitään löytynyt. Sairaalalääkäri käski ottaa yhteyttä hoitavaan lääkäriin, jos ihottuma johtuisi kolitiitista.

Samoihin aikoihin selästäni löytyi myös kasvuhäiriö, jonka vuoksi nikamat ovat kasvaneet vääränlaisiksi. Selkäkipuja olen potenut lapsesta lähtien. Fysiatrini huomautti minulle käsien nivelten turvotuksesta ja kertoi, että seuraavana kaverina voi olla reuma. Lisäbonuksena selästäni on löytynyt viime kesänä myös pari pullistumaa. Käveleminen ei aina onnistu.

Otin yhteyttä hoitavaan sisätautilääkäriin ja hän varasi minulle ajan heti seuraavalle päivälle (toukokuu 2003). Nähtyään minut hän sanoi: ”Herranen aika, mitä sinulle on tapahtunut?”. Oitis otettiin reumakokeet ja röntgenkuvat – ei löydöksiä. Seuraavaksi otettiin mieletön määrä verikokeita, naureskelinkin näytteenottajalle, että kyseessä on kyllä oikeasti verenluovutus. Lääkärin mukaan kokeissa ei ollut mitään poikkeavaa. Seuraavaksi määritettiin prolaktiini ja estradioli – ei mitään. Syyskuussa lääkärini sanoi, ettei tiedä missä vika piilee ja ettei hän osaa tehdä enää mitään. Hänen mielestään asia piti jättää seurantaan ja palata, jos jotain uutta ilmenee.

Mietin kovasti, mitä pitäisi tehdä. Kesän aikana huomasin, että polvia ja nilkkoja särkee ja myös lonkat olivat aika ajoin kipeät. Vasemman käden sormien hienomotoriikka ei pelaa ja sormia särkee päivittäin. Minulla on myös ollut viime talvesta lähtien hikoilupuuskia, jotka tulee ja menee omia aikojaan. Myös väsymys on sietämätöntä, seksi ei kiinnosta, muisti pätkii, tavarat tippuu käsistä, paino on noussut vuodessa 10 kg. Nukahdinpa elokuussa kesken kokouksen, mikä häpeä! Mies huomauttelee, että minulla on pinna tiukalla jatkuvasti. Joka päivä töiden jälkeen nukun pari tuntia, muuten en jaksa.

Nyt tuntuu siltä, että voimat on aika vähissä. Eilen lähdin työstä jo ennen yhtätoista ja menin kotiin nukkumaan. Unta tuli 4,5 tuntia. Näitä päiviä on ollut tässä viime aikoina muitakin.

Nyt olen endokrinologin hoidossa. Vein hänelle kaikki verikokeitten tulokset. Tässä niistä muutamia: S-T4-V 13.9, S-TSH 3.2, S-Korsol 705, S-Tygl 6.0, S-TymsAb 6400, fS-Krea 92. Minulle nämä arvot ei hirveesti kerro, Korsol ja Krea ovat yli viitearvojen. Thyroxinia lisättiin ja sain ohjeet syödä D-vitsku + kalsium –kuurin. Nyt odotetaan joulukuun puoleenväliin saakka. Endo sanoi yhtenä epäilynään kasvuhormonin liikatuotannon, jonka tutkiminen on sitten vähän hankalampaa. Eli mentäis sinne aivolisäkkeen puolelle (pelottavaa).

Tästä sepustuksesta tuli pitempi kuin luulin, mutta en tätä osaa oikein lyhentääkään. Onko teissä muita lymfosyyttikoliitti-potilaita? Osaako kukaan kertoa noista veriarvoista mitään? Endon mukaan Hashimotossa pitäisi T4V:n olla korkeammalla. Olen aika finaalissa asioitteni kanssa, tämä ei ole oikein ihmisen elämää. Olen välillä jopa epäillyt päätäni. Kotona minua pidetään himppusen luulosairaana.


IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Uusi vainoharhainen ilmoittautuu(9.11.2003, 22:29)
ulla slama kilpirauhasliitosta on luennollaan sanonut että useimmat voivat hyvin jos tsh on siinä 1 paikkeilla.

itse kuulun siihen ryhmään että tsh on paras pitää aivan alarajalla,eli moni pitäisi sitä jo liikatoiminta rajana.
niin sanoi timo helin ja oma kehoni myös
krisse
IP: Tallennettu
Killikitta
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Uusi vainoharhainen ilmoittautuu(11.11.2003, 07:32)
Kiitti Krisse vastauksesta. Otanpa asian puheeksi kun tapaan lekurin seuraavan kerran. Syön nyt Thyroxinia neljättä vkoa suuremmalla annoksella eikä tähän mennessä ole olo kohentunut yhtään. Päinvastoin v*tutuskäyrä vaan nousee.

Tämä alamäki alkoi viimeisen lapsettomuushoidon jälkeen kaksi vuotta sitten. Silloin tk:ssa sanottiin, että arvot meinaavat mennä ylitoiminnan puolelle ja lääkkeitä vähennettiin. Sen jälkeen ei ole kulkenut. Olo on kuin virkeellä yhdeksänkymppisellä mummolla.

Tästä pitäen aion seurata ja tarkasti omia arvoja. Tältä foorumilta olen saanut tietoa muutamassa päivässä rutkasti enemmän kuin lekureilta koko aikana.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team