kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 21:06
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Uutisia luin juuri..
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 42

Tila: Offline

Uutisia luin juuri..(5.11.2003, 13:47)
Tää oli maikkarilla..

"Kroatialainen alppihiihtäjä Janica Kostelicilla on Jutarnji List -sanomalehden mukaan mukaan kilpirauhasvaiva, joka siirtää hänen paluutaan rinteisiin. Vaiva saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa jopa kuolemaan, ellei alppihiihtotähti malta levätä.

Zagrebilaisella sairaalassa tiistaina vieraillut Kostelic sai kuulla, että syyskuussa ensimmäiset merkit antanut kilpirauhasvaiva on pahentunut, joten urheilijan kilpailukauden odotettu avaus siirtyy entisestään.

- Kostelic on vakavasti sairas. Hoito kestää jopa puolitoista vuotta. Juuri nyt hänen täytyy lopettaa harjoittelu ja levätä, alppihiihtotähden tutkinut lääkäri Zeljko Sucur sanoi.

Sucurin mukaan fyysisen ponnistelun jatkaminen voi vaarantaa Kostelicin terveyden ja "johtaa uran päättymiseen ja pahimmassa tapauksessa jopa kuolemaan".

Vedran Pavlek Kroatian alppihiihtomaajoukkueesta vahvisti Jutarnji List -lehden tiedot.

- Kostelicilla on kilpirauhasvaiva. Toistaiseksi ei ole tietoa milloin hän voi palata rinteeseen, Pavlek kertoi Hina- uutistoimistolle.

21-vuotiaan Kostelicin on arveltu alistuneen kilpirauhasvaivalle fyysisen ja henkisen stressin uuvuttamana.

Kostelic, alppihiihdon hallitseva maailmancupin voittaja ja kolminkertainen olympiavoittaja on syystalven mittaan kamppaillut polvivaivojen kanssa. Hänen oikea polvensa operoitiin syksyllä jo neljättä kertaa kahdeksan viime kuukauden aikana. Kostelicin piti toipua kilpailukuntoon joulukuuksi. "

Oliskohan nyt sitten kyseessä liikatoiminta vai mikä Ajattelin vain, kun siinä puhuivat hengenmenetyksestä ja jos meikäläiset voi huonosti niin ketä sekin kiinnostaa! Ja sekin tavallaan pisti silmää että tosiaan stressistä voi tämän sitten saada....

Aurora

IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 45

Tila: Offline

RE:Uutisia luin juuri..(5.11.2003, 16:27)
Aivan niin! Kuulin jostain, että kilpparivaivat, kuten muutkin autoimmuunisairaudet, ovat kilttien, sisäisesti stressaavien ja kiukkunsa nielevien naisten tauti. Et se siitä.

Kuinka moni allekirjoittaa tän?

Mä ainakin olen muuttunut tyroksiinia saatuani ja tilani tiedostettuani rohkeammaksi, itseäni kunnioittavammaksi ihmiseksi kuin ennen olin.

Ja se, että toi urheilija ei parantunut operaatioista, johtui tyroksiinin puutteesta, luulisin. Veikkaan siis hypotyreoosia. Kun lääkitystä hakee hiljalleen, ettei sydän prakaa, voi palautumiseen hyvinkin mennä 1½ vuotta. Urheilijoille sydän on se juttu, joka rasittuu.

Tsemppiä kaikille! Ottakaa osaa Ben Furmanin ohjelmaan! Osoite on näillä sivuilla jossain. Siis siksi, että lääkärit noteerais meidätkin eikä vain huippu-urheilijoita.
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:Uutisia luin juuri..(5.11.2003, 17:07)
Moi,

mä veikkaan kyllä ylitoimintaa. Nivelvaivathan liittyvät siihenkin + elimistön stressitila ja mahdollinen rasituksesta johtuva pettäminen. Ja aikaennuste hoidon keston suhteen: sehän on juuri estolääkityksen (esim. Tyrazol) suositeltu lääkintäaika.

Autoimmuunitaudithan johtuvat elimistön puolustuskyvyn "vinksahtamisesta" siten, että järjestelmä alkaa tuhota elimistön oman kudoksen soluja. Elimistön puolustusjärjestelmä tuottaa käsittämättömän suuren määrän erilaisia antigeeneja (esim. pintaproteiineja) tunnistavia vasta-aineita. Sellaiset vasta-aineet, jotka tunnistavat elimistön omien kudosten soluja, tuhotaan. Autoimmuunisairaudessa käy niin, että jotakin tällaista omaa kudosta tunnistavaa vasta-ainetta tuottavaa puolustusjärjestelmän solulinjaa ei tuhotakaan. Syynä voi olla esimerkiksi elimistöön tullut virus tai muu vastaava, jonka pintarakenne muistuttaa sen tietyn oman kudoksen solujen pintaa liikaa. Eli elimistö yrittää saada tunkeilijan kuriin ja tuhottua, mutta tuhoaakin myös oman tietyn kudoksen solujaan. Stressi on jo noin vuosisata sitten osattu yhdistää kilpirauhasen ylitoiminnan (Basedowin taudin, autoimmuunitauti sekin) puhkeamiseen potilaalla. Stressihän huonontaa tunnetusti vastustuskykyä. Summa summarum?
IP: Tallennettu
Jossu*Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Uutisia luin juuri..(5.11.2003, 17:18)
Just, mut toisaalta ihan hyvä et janican tilaa puidaan lehdissä. Saadaanpahan julkisuutta!

Nivelvaivoja tulee varmasti tuollaiselle laskijalle pienemmästäki, ei siihen vaadita kilpirauhastauteja. Itse aktiivisena laskijana tiedän, että polvet ovat tosi rankalla koetuksella. En nyt lähde tässä arvailemaan mikä sillä voisi olla, totean vaan että itse sairastuin saman ikäisenä eikä puolitoista vuotta ole todellakaan riittänyt toipumiseen. Vieläkin tappelen tämän saamarin hienosäätötaudin kanssa.
IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Minussako vikaa...
Viestejä: 86

Tila: Offline

RE: Uutisia luin juuri..(7.11.2003, 14:36)
Minun veikkaukseni on liikatoiminta - mutta niin tai näin, on tosiaan hyvä, että saamme "huippu-urheilijan kasvot" Älkää hyvät "siskot ja veljet" vaan loukkaantuko - mutta en voi välttää kiusausta toistaa lääkäreiden hokemaa; vajaatoimintahan on helppo hoitaa Eli siihen kannattaa pyrkiä mahdollisimman pian
pikku-t
IP: Tallennettu
dudeOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Uutisia luin juuri..(7.11.2003, 21:57)
Aivan

Lääkärien kannalta helppo hoitaa, mutta potilaalle helvetti
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team