kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!Tänään on 3.7.2003, 19:35
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vaatikaa hoitoa!
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 196

Tila: Offline

Vaatikaa hoitoa!(30.6.2003, 00:07)
Lukijalle!


Tämä kirjoitus on tarkoitettu kaikille + niille jotka epäilevät tai miettivät ovatko sairastuneet kilpirauhastautiin. Muistakaa, että pitää olla sitkeä sitkeä sitkeä, vaatia vaatia, eikä missään tapauksessa saa antaa periksi ja luovuttaa ennenkun kaikki kilpirauhaseen liittyvä on tutkittu perinpohjin. Mikäli tauti jatkuu liian kauan hoitamattomana, syntyy mitä moninaisimpia liitännäistauteja, nämä taudit olisi voitu monasti välttää tai niiden eteneminen melko varmasti pysäyttää, HUOMATKAA, jos siis lääkitys olisi aloitettu ajoissa.

Kilpirauhashäiriö on salakavala, joka kestää usein monta vuotta, isännän siitä mitään tietämättä, elimistö, varsinkin nuorenpana kompensoi hormonihäiriön niin hyvin, että sitä on hyvin vaikea tunnistaa.

*Yleistys*

Valitettavasti terveydenhuollon supistukset ja leikkaukset ovat johtaneet siihen että lähestulkoon kaikki, taudista riippumatta vastaanotolle tulevat tavalla tai toisella yritetään leimata luulotautisiksi ja kuvitellaan sillä asenteella saatavan säästöjä aikaiseksi.

Monet ovat valmiita vannomaan yksityistämisen nimeen, mutta ainakin omalta kohdaltani sekään ei tuonut tulosta, olin vain automaatti, josta saisi jatkuvasti kuukaudesta toiseen nostettua mukavan summan, olen tässä laskeskellut näiden vuosien rahallisia menetyksiä, myö kansantaloudelliselta kannalta: sairaslomat, valehtelematta vuosia, palkanmenetys, hoito, tutkimus yms. kuluineen n. 1 miljoonaa vanhaa mummonmarkkaa, eiköhän tälläkin rahalla olisi ollut jotakin muuta käyttöä?? todellisuusessa meillä menee hyvin, bruttokansantuote on korkeampi kun koskaan, siitä huolimatta pitää säästää mihin? siinäpä kysymys, jota jokainen meistä voi mielessään miettiä. Eikö olisi aika asettaa asiat tärkeysjärjestykseen?

Onko päättäjät tilanteen tasalla ja tietävätkö mitä kentällä tapahtuu? Ei varmaan ole tietoa niistä sadoista ja tuhansista ihmisten kärsimyksistä tai suoranaisista heitteille jätöistä, jota joka päivä säästön nimissä tehdään, missä on järki, ajatus ja tunteet ja se hieno hyvinvointi, jota monet puolustaa tai jonka ilosanomaa, lähes joka ilta kuulee, avaa television tai lehden. Taitaa olla aivopesua kaikki - hyvinvointivaltio onkin todellisuudessa pahoinvointivaltio - katsokaa tulevaisuutta,lapsia ja nuoria, jotka jäävät jälkeemme kun meistä aika jättää, mikä on tämän "onnelan" tila tai ylipäätään maailman tila, jos tämä armoton piittaamattomuus saa jatkua?


Oli siis puhetta aikaisemmin, että kertoisin mitä Reumasairaalassa selvisi, kerron tässä jotakin - yksityisyyteen vedoten, en siis - ihan kaikkea, mutta sen minkä kerron pitää paikkansa.

Krooninen jännetupentulehdus, kestänyt n.3 vuotta, piikitetty olisi pidettävä levossa eikä saisi tehdä mitään, jollei parane edes Armourilla, leikkaus ainut mahdollisuus saada käsikuntoon.

Krooninen kilpirauhastulehdus, parantumaton.

Oikeassa lonkassa krooninen kipuoireyhtymä ristinivelen kohdalla, vaikutukset 24 tuntia jatkuvaa särkyä, särky häiritsee yöunta, mitkään kokeillut särkylääkkeet eivät tehoa. refleksirajoitus, liikerajoituksia, taivutuksissa ja kierroissa rotaatiokipua - tämä tila on ollut vuodesta 96.
Auttakohan Armour ja fysikaalinenhoito tähän, jos ei niin fasettinivelen täsmähoitoa harkitaan.
Alaselkä jäykkä, sormet eivät yllä lattiaan, kyykistyminen ei onnistu, polvet tosi huonona - rutisevat tosi pahasti.

Vasemmassa olkapäässä ac-komressiotesti positiivinen - Biceps tendiniitti, joka tarkoittaa jänne- tai jännetuppitulehdusta, vaikeuttaa päänkiertoa oikealle ja vasemmalle, vas. lavan seutu kokoajan "jumissa". Heijastekipu säteilee vas. silmän takaosaan, vaikutti silmän tarkkuusnäköä heikentävästi - kestää kauemmin tarkentaa ver. oikean silmän kykyyn.

Entäs selkä sitten

LS-rangan rgt-kuvassa lievää oikealle kaartuvaa skolioosia, nikaman L-II yläosassa spondyloosi, sekä samaa spondyloosia L IV - V nikaman etureunassa. L IV - V nikamaväli on alkanut madaltua.

Spondyloosilla tarkoitetaan selkänikamien välistä silloitusta, joka johtaa rangan jäykistymiseen ja nikamavälien ahtautumiseen, jos ja kun tauti etenee, se jossakin vaiheessa pitäisi leikata - ei helvetissä.

Selkä oli kunnossa vielä 3 vuotta sitten, eikä mitään noista yllä olevista ei ollut edellisessä kuvauksessa!!!!!!!!!!!!!!!! Elimistö tuhoutuu, kuten olen jo aikaisemmin kertonut, kilpirauhanen on ERITTÄIN TÄRKEÄ ELIN, hormonitoiminnan kannalta! - en jaksa olla tähdentämättä tätä!

Ristiselän nikamat ovat liikkuneet hieman pois paikaltaan ja johtuu sidekudos- ja kollageenirakenteen heikentymisestä. Lonkat, polvet ja ristiselkä joutuvat tosi koville ja usein käy niin ettei lonkka tai polvet kestä, tulee kuluma ja sen seurauksena nivelrikko - mukavaa loppuelämää, jos näin käy.

Mutta sitten tulee varsinainen pommi! Pommi ja pommi, kun tiedän näin jälkeenpäin luettuani asiasta, että sklerodermatauti alkaa usein kärkinivelten paksuuntumisena, joo mulla alkoi varpaiden päänivelistä - just joo, pomppi piru nivelestä toiseen, on tämä IHMEELLINEN TAUTI, JOSTA KUKAAN EI OSANNUT SANOA MITÄÄN MISTÄ SE JOHTUU JA MIKÄ SEN AIHEUTTAA!!!! - KAIKKI NS. AMMATTILAISET PYÖRITTELIVÄT PÄÄTÄÄN, sanoen: ENPÄ OLE KOSKAAN NÄHNYT TUOLLAISIA VARPAITA, ENKÄ OSAA SANOA MISTÄ TUO JOHTUU ! - HYVÄ JUTTU

Skleroderma vasta-aineet on pahasti rajoilla Kokeen määrännyt lääkäri ei tätä minulle maininnut - tietenkään, aikoi varmaan "SÄÄSTÄÄ" potilasta turhalta tiedolta ;(
Toivottavasti ei pääse kunnolla puhkeamaan. Lisää sklerodermasta
http://www.harvinaiset.org/diagnoosit/s4.html
http://www.sclero.org

Korostan vielä, että hoidon saamista kilpirauhashäiriössä pitää vauhdittaa vaikka "kirveellä" PERKELE, ettei käy niin kun minulle.

Syökää siskot ja veljet lisäravinteita, itse olen vitamiineja ja kivennäisaineita syönyt n. 15 vuotta - onneksi, olen tällä hetkellä vakuuttunut siitä, että jos en olisi niitä syönyt, tilanne kohdallani olisi varmasti huonompi, joten syökää niitä lisäravinteita - ne maksaa, joo, mutta uskon niistä olevan hyötyä - voitte varmasti parantaa elämänne laatua.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 124

Tila: Online

RE:Vaatikaa hoitoa!(30.6.2003, 06:23)
Huh-huh!

Olen jo muutaman vuoden ollut sitä mieltä, että turha Suomessa on puhua mistään hyvinvointiyhteiskummasta. Tämähän on selvä pahoinvointiyhteiskunta. Kukaan ei välitä mistään; ne, joilla menee hyvin, ajattelevat vain omaa etuaan.
Minusta tämä kylmäkallen tapaus on liiankin karmaiseva esimerkki tästä - ei oteta vastuuta toisesta ihmisestä. Eivät edes lääkärit! Tuntuu, että kyllä olisi kirveellä töitä!

Monta kertaa on ollut ikävä Kekkosen aikaa - oliskohan Kekkonen voinut auttaa myös tällaisissa asioissa. Olisi laittanut lääkärit koulunpenkille opettelemaan hieman ihmisen toimintaa kokonaisuudessaan! Ja sellaisen pienen, mitättömän elimen kuin kilpitauhasen vaikutusta ihmisen toiminnalle kokonaisuudessaan.
Nautitaan kesästä - kyllä se lämpö ja aurinkokin vielä tulee!
Viivi VäsynytOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 25

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(30.6.2003, 09:30)
Kylmäkalle,
hurjaa luettavaa.

Kamalinta on mielestäni se että kilpparivaivat tulevat hiljaa hiipien, kuin aikapommi joka sitten ykskaks räjähtää. Surullista taas on se että ilmeisesti suurin osa kilpparin aiheuttamista vaurioista olisi ennalta ehkäistävissä jos ne hoksattais ajoissa. Minkähän takia kilpparisairauksia ei seulota kuten esim rintasyöpää vaikka ovat niin tavallisia? Miksi ei esim. TSH:ta tutkita rutiinisti kaikissa niissä lukuisissa terveystarkastuksissa jota vuosien varrella joutuu läpikäymään?

Terveydenhuollon tila on mikä on, eikä se muuksi muutu ellemme me vaadi muutosta. Vaatimisen lisäksi on syytä myös tehdä valituksia silloin kun hoito on huonoa tai riittämätöntä. Julkisesta terveyden- ja sairaanhoidosta on ihan hyviä lakeja joita ei noudateta resurssipulan vuoksi mutta ne lait ovat olemassa, ja se tarkoittaa sitä että voi tehdä valituksia siitä että niitä vastaan rikotaan. Jokaisella terveydenhuoltoyksiköllä tulee olla nimetty potilasasiamies, joka neuvoo ja opastaa valituksen teossa ja jolta saa tietoa potilasvahinkolaista ja muista laeista.
Netistäkin varmaan löytyy yhtä sun toista potilaan oikeuksista.
Porukallakin vois tehä jotakin, esim se Kylmäkallen ehdottama vetoomus.

Viivi Väsynyt
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(30.6.2003, 11:58)
Kylmäkalle- olen täysin sanaton...

Tai senverran kyllä kirjoitan, että olen täysin samaa mieltä siitä, mitä kirjoitit suomalaisesta "terveyden" hoidosta. Uskomatonta!
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 70

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(30.6.2003, 14:35)
olen kylmäkalle printannut ton jutun ja aion antaa sen lääkärilleni että voi kouluttaa kolleegoitaan,
lääkärikeskuksessa jossa käun koska se lääkäri joka minutkin lähetti haukkujen kera sappileikkaukseen
olisi voinut toimia toisin(ei ollut oma lääkärini)enkä ole sillä senjälkeen käynytkään.

kiitos kylmäkalle että olet olemassa onneksi täällä tuemme toisiamme ja saamme tarvittaessa huutaa ja
räyhätäkin jokainen tarvitsee vertaistukea ja tää on hyvä keino siihen
krisse
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(30.6.2003, 15:15)
Totta!
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(30.6.2003, 15:51)
Kylmäkalle, olen todella pahoillani. Toivottavasti tautien eteneminen ainakin hidastuisi.


kir si
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(2.7.2003, 15:09)
joo - oh! mulla on myös rtg-kuvauksessa todettu yhden nikamavälin madaltuneen. Siis jo aiemmin. Ennen kun tiesin että mulla on krooninen autoimmuuni kilpparin vajaatoiminta. Joka on varmaan ollu kans jo vuoskymmeniä...Vasta-aineet ( raja <10) oli melkee 300.
Mulle sanottiin et ei mun selälle voi tehä mittää muuta ku laittaa lehteen ilmotus et vaihdetaan huono selkä hyvään. Ei ole johtanut sen kummempiin tutkimuksiin. Se mainittiin että sen madaltumisen on aiheuttanut aineenvaihdunnan häiriö siellä välissä ja semmoisen syy on tuntematon. Selkä on oireillut vuosikausia. Samoin lonkat särkee tautisesti aina välillä...sihen auttaa hieman kun pitää nukkuessa tyynyä polvien välissä jolloin lonkat on hieman eri asennossa. Lonkista en oo valittanu lääkärissä edes kun oon aatellu että ne on vaan löysät ( lonkkanivelet? ) ja siks särkevät...
Kaikkeen tuntuu löytyvän yhteinen nimittäjä....

Sillon kun on pitkään ollu jokin oire se kai helposti jää pysyväksi vaikka syy poistuukin?

Näissä autoimmuunijutuissa vissiin sitä itse syytä ei pystytä poistamaan ( sitä autoimmuunia ) ja sitten hoidetaan vaan sen aiheuttamia juttuja kuntoon kuten tyroksiinin puutetta...

Toivoa voi ettei iske kaikki maailman autoimmuunitaudit...

t:kirsi
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 70

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(2.7.2003, 16:05)
mulla on kanssa kilpparin autoimmuunitulehdus joka on tuolta muualta jo varmaan luettukin, ollut jo kenties
teinistä. mun tulehdus arvi parivuotta sitten oli 1256. olen kyllä aloittanut seleenin syömisen, myös minulla on
löysää nivelissä. polvi korjattu melkein 2 vuotta sitten.onnex on vakuutus,Esa Partio leikkas sen Dextrassa
ja sanoi ettei ole koskaan nähny noin löysää lumpiota, opettelen kävelemään rappuja,kun asun 1 kerroksisessa
omakotitalossa ei rappuja kauheesti oo
krisse
kir si
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(3.7.2003, 08:14)
miten sulla on krisse lääkitys tehonnut?

soikkuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 37

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(3.7.2003, 09:54)
kir si: Mites sulla oli sillon kun todettiin TSH ja T4V arvot kun toi vasta-aine oli noin iso?
soikkuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 37

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(3.7.2003, 10:09)
Mä laitoinkin tonne ihan omansa näistä arvoista(keskustelua lääkkeistä jne) vastaa sinäkin vain sinne, ni on "järjestyksessä"...
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 70

Tila: Offline

RE:Vaatikaa hoitoa!(3.7.2003, 13:25)
kir si: ei ota kone vastaan että kirjoittaisin henkilökohtaista viestiä.

mulla on nykyäänkin väsähtäny olo ja olen ajatellu mennä nyt kilppari asioissa astman lisäks Timo Helinin vast.otolle
kun elokuussa pitäis ottaa taas kokeet aion pyytää että katotaan miten on asiat solutasolla.

olis kiva jaksaa mennä töihinkin, ilman että nukkuu vapaan ajan melkein kokonaan
krisse
Administrative Functions: Delete Topic | Lock Topic

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team