kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 13.12.2003, 18:37
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vaihtoehto Armourille
Myy
Junior MemberViestejä: 70

Tila: Offline

Vaihtoehto Armourille(1.12.2003, 13:02)
Hei kaikille Armour-käyttäjille. Sain reseptin luvanvaraiseen lääkkeeseen, jonka aluksi luulin olevan synteettinen T4:n ja T3:n yhdistelmä (enkä siksi lähtenyt sitä edes hakemaan), mutta netistä löysin vihdoinkin tiedon sen olevan samaa tavaraa kuin Armour, tosin eri valmistajan ja siten eri kauppanimen. Kävin apteekissa tänään, lupasivat yrittää luvan kiireellisenä (huomiseksi!) ja 500 kpl:n purkki tätä tuotetta on Kela-korvattava, maksaa 30e. Muistaakseni Armour on huomattavasti hintavampi, vai? Siis jos on, niin tämän tuotteen nimi on yksinkertaisesti Thyroid ja valmistaja Parke-Davis. Hoidollissta seurauksista sitten myöhemmin!

Hyvää joulunalusaikaa kaikille toivoo Myy
IP: Tallennettu
Jossu*Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Vaihtoehto Armourille(1.12.2003, 16:24)
Vähän tyhmänä tässä raaviskelen päätäni... Voisko joku selventää auttaako se lääkkeen vaihto? Ja mistä niitä lupapapereita saa?
IP: Tallennettu
maiju
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 61

Tila: Offline

RE:Vaihtoehto Armourille(2.12.2003, 20:35)
Hei Myy,

kiitos tiedosta! Kyllä Armour on hintavampaa, noin 100 euroa/100 kpl purkki. Onko se Thyroid samanarvoista teholtaan? Yksi Armour-tabletti vastaa noin 75 ug:aa Thyroxinia.

Hei Jossu,

vähemmistö kilpparin vajaatoimintapotilaista tarvitsee tyroksiinin (T4) lisäksi myös liotyroniiniä (T3). Esimerkiksi Armour sisältää näitä molempia. Lisäksi sen sisältämät hormonit on uutettu sian kilpirauhasesta, joten se ei ole synteettistä. Osa potilaista ei siedä synteettistä hormonia. Liotyroniini on aktiivista hormonia, joten sen yliannostus voi olla hengenvaarallista. Siksi sen käyttöön kotioloissa tarvitaan erillinen Lääkelaitoksen myöntämä käyttölupa. Anomuksen kirjoittaa reseptin kirjoittava lääkäri. Apteekki toimittaa anomuksen Lääkelaitokseen.
IP: Tallennettu
Myy
Junior MemberViestejä: 70

Tila: Offline

RE:Vaihtoehto Armourille(3.12.2003, 13:17)
Maiju,
Thyroid on tietoni mukaan aivan samaa tavaraa, kuin Armour, mutta sitä käytetään enemmän pohjois-amerikoissa ja kanadassa. Ja jostakin syystä Tyks määrää sitä. Hyvä niin, koska hinta on noin paljon alhaisempi.

Saamani lääke on 30mg vahvuudeltaan, mutta sitä saa myös, kuten Armouria, 60mg:n vahvuisena. Ja siis se hinta oli 30e/500 kpl 30mg:n vahvuisena. Onko sulla kokemuksia lääkkeen ottamisesta eri aikoina vuorokautta? Olen kuullut joiltakin, että annoksen voi pilkkoa pitkin päivää otettavaksi - saattaisi sopia minulle kun olen tällainen herkkis.

Vähän jännittää tämä uusi lääke, kun olin niin hemmetin yliherkkä tyroksiinille (levo-).

Terv. Myy
IP: Tallennettu
ailaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Vaihtoehto Armourille(3.12.2003, 17:07)
Hei Myy!

Minkälaisia oireita thyroxin sulle aiheutti??? Sain sellaisen käsityksen että olit yliherkkä kyseiselle lääkkeelle.

kyseleepi Aila
aila
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 374

Tila: Offline

RE:Vaihtoehto Armourille(3.12.2003, 19:16)
Moi Myy

Kuka tota Thyroidia tuo maahan? saako sen haettua *normaalisti* apteekin kautta.

* Armourin joutuu hakemaan Yliopistollisesta apteekista, siirto lähimpään apteekkiin ei onnistu*

Hinta on ainakin kilpailukykyinen ver. Armouriin - ottaisin tuota hyvin mielelläni, jos vaan saan uusittua luvan.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
maiju
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 61

Tila: Offline

RE:Vaihtoehto Armourille(3.12.2003, 23:07)
Hei Myy,

kiitos tiedosta! Kävin tänään apteekissa hakemassa Armouria ja kysyin samalla Thyroidista. Sitä on kolmea eri vahvuutta (30, 60 ja 120 mg) ja vahvuus on yhteneväinen Armourin kanssa. Ja 60 mg vahvuinen maksaa samat 30 euroa/500 kpl. Ja jos nyt oikein ymmärsin, niin lääke on kela-korvattava, koska sille on kela-korvattavuus anottu. Armourille sellaista ei ole kukaan anonut (= maksaa). Aina oppii lisää...

Kokeilin annoksen pilkkomista hetken aikaa siten, että otin 2/3 aamulla ja 1/3 illalla. Mulla se ei oikein toiminut, oli yöllä levoton fiilis. Paras ottotapa mulla on semmoinen, että otan lääkkeen esim. pari tuntia ennen varsinaista heräämistä ja aamupalaa. Tämä käy sinänsä kätsysti, että heräilen aina aamuyöstä ihan itsekseni, mutta nukahdan helposti uudelleen.

Onnea matkaan! Toivottavasti eläinperäinen käy sinulle synteettistä paremmin!
IP: Tallennettu
Myy
Junior MemberViestejä: 70

Tila: Offline

RE:Vaihtoehto Armourille(4.12.2003, 10:55)
Hei vaan,
Aila: Synteettinen tyroksiini aiheutti lähes välittömästi selkeitä ylitoimintaoireita; sydän takoi, vapinaa, puristusta rinnassa jne. Tällaista sattuu joillekin - yksi lääkäri epäili syyksi huonosti toimivia lisämunuaisia. Mulla on taustalla syöpä sytostaatti- ja sädehoitoineen, joten sisäelimeni ovat olleet aika kovilla ja kaikki toimii vähän sinne päin. Olen nyt käynyt viisi kertaa akupunktiossa juuri lisämunuaisia hoitamassa, ja keho on lämmennyt hyvin.

Kylmäkalle: Maahantuojaa en tiedä, mutta Thyroidin valmistaja on Parke-Davis. Näistä löysin tietoa otsikolla "The desiccated thyroid story" osoitteessa
www.thyroid.bravepages.com (sorry en vieläkään osaa tehdä noista suoria linkkejä). Luulin siis itse ensin että kyseessä on synteettinen tuote eikä lääkärikään tiennyt tuotteesta juuri mitään muuta kuin että se on sopinut niille, joille synteettinen ei käy. Sain luvan vuorokaudessa, ja lääke tilattiin samassa ajassa yliopiston apteekkiin. Isommissa kaupungeissa tämä ei tietenkään ole ongelma, koska sellainen apteekki on suht lähellä.

Kokeilemaan en vielä ole päässyt, kun tuo puolen tunnin odotus ennen syömistä ei ole onnistunut...

Hyvää itsenäisyysviikonloppua kaikille toivoo Myy
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 374

Tila: Offline

RE:Vaihtoehto Armourille(4.12.2003, 21:13)
Kiitos Myy vastauksesta

No, vaikka olisi haettava samasta apteekista, niin välirahalla kuittaa matkat reilusti.

Suora linkki tehdään näin:

Tehosteet kohdasta klikkaat ensimmäistä kohtaa, tulee [url][/url]. Näiden [url][/url] väliin laitat copy&pastella sen osoitteet ja siinä se


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team