kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.11.2003, 22:56
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vajaatoiminnan seuraukset
mulmeri
Viestejä: 6

Tila: Offline

Vajaatoiminnan seuraukset(27.11.2003, 10:10)
Kylmäkalle kertoili kohdassa "kumpi" laajan luettelon vajaatoiminnan aiheuttamista sairauksista. Onko näistä jotain mustaa valkoisella ? Olen ajatellut että verenpaineeni, korkeat kolestrolit, diabetes 2 sepelvaltimotauti yms. puhkeamiseen jo alle nelikymppisenä on vaikuttanut perimä,mutta voisiko olla että kilpirauhasen vajaatoiminta on osaltaan ollut edesauttamassa näiden tautien puhkeamista. Tiedän toki että elämäntavoilla on vaikutuksensa, mutta ehkäpä se että olen sairastunut jo nyt enkä eläkeiässä, johtuukin kilpparista. En ole koskaan tupakoinnut ja liikkunutkin olen. Ylipainoa on jonkin verran,mutta siihenkin on varmaan osansa kilpparin toiminnalla.

IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 361

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminnan seuraukset(27.11.2003, 21:46)
Moi Mulmeri

Tottahan perimälläkin on oma osuutensa asiassa, mutta ilman kilpirauhasen normaalia toimintaa menee elimistö epätasapainotilaan, alkaa tulla erilaisia solutasolla tapahtuvia ei toivottuja ilmiöitä. Kilpirauhashormoonit vaikuttavat kaikkialla elimistössä ja jos niitä ei ole riittävästi tai on liikaa, alkaa tapahtua muutoksia.

Kaikenlaista on tutkittu, yksi mikä heti tulee mieleen ja moneen kertaan mainittu, on - Anu Mäkelän kirja "Kilpirauhanen terveytemme säätelijänä". Tuon kirja kun lukee, ymmärtää paremmin elimistön toimintaa ja mistä tässä taudissa on oikeasti kysymys, suosittelen lämpimästi.

Ennen kun kysyt mistä tuon kirjan saisi, vastaan: kirjaston kautta - kaukolainana, koska painos on jo loppuunmyyty!


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Myy
Junior MemberViestejä: 66

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminnan seuraukset(28.11.2003, 16:06)
Löysin Anu Mäkelän kirjan Turun yliopiston kirjastosta. Teoksen nimi on "Kilpirauhanen - terveyden avain?", ja tekijöinä kolme eri mäkelää (Reijo, Anu & Paula M.).

Kiitos vinkistä, Kylmäkalle!

Terv. Myy (joka on saanut suuren avun akupunktiosta)
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team