kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 12.10.2003, 21:28
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vajaatoimintainen noviisi
Marjaana
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

Vajaatoimintainen noviisi(6.10.2003, 06:58)
Hei!
Olen vieraillut tuolla vieraskirjan puolella,nickillä päivi,mutta koska huomasin täällä viestejä lukiessani,että nimi on jo jollain käytössä,laitoin tuon Marjaanan.

Vajaatoimintani todettiin ke,ja torstaina sain lääkityksen.Minulla on erittäin hyvä lääkärisuhde,mutta....en sitten hänen soittaessaan minulle siinä kaiken keskellä huomannut kysellä ihan jokaista asiaa.
Eli;saisiko hieman avitusta pariin asiaan!?
(lääkärini on lomalla tämän viikon,joten häneltäkään en asioista voi nyt kysyä!).

Minulla on todettu noin 1,5 v sitten punajäkälä,onko sillä ja tällä vajaatoiminnalla (omani on lievä,TSH-arvo oli 4.7) mahdollisesti jotain yhteistä?

Hiuksista;ok,sen tiedän,että tämä sulkasato kuuluu asiaan,mutta entäpä sellainen asia,että hiukset rasvoittuvat (ei ole päänahassa mitään tulehdusta,asia tutkittu),ja ne rasvoittuvat vain ja ainoastaan juurista,muu osa hiuksistoa,sitä vähää,on kuivaa,karheata koppuraa.
Onko tämä rasvoittuminen (pesen lyhyet hiukseni usein) myös asia,joka liittyy mahdollisesti tähän vajaatoimintaan?

Niin,lääkitys aloitettiin,asteittain ja en todellakaan odottele mitään ihmeitä,en hiuksien,en painon junnaamisen,ummetuksen ym. suhteen,mutta....toivossa on hyvä elää.

Kaikki on minulle vielä kovin uutta,tietoa olen eniten saanut täältä,kiitos kaikille kirjoittajille!
Kysymykseni tuntuvat varmasti todella idioottimaisilta,mutta kysyn nyt kuitenkin.

Painoindeksini on korkea,sain tuossa keväällä 02 nutraamalla pois liki 20 iloa,sitten paino jämähti.
Ja siinä "jämähtämislukemissa" se on edelleenkin.
On ollut jo kohta vuoden,vaikka olen liikuntaa lisännyt ja kevyesti syönyt,paino ei vain yksinkertaisesti ole tippunut.
Sairastan lisäksi GAD:a,ja se rajoittaa tuota liikkumispuolta,eli sairauteni johdosta liikkumiseni on tälläistä "sisäpainotteista",eli lähinnä kuntopyörällä ajelua.
Eli en voi edellä mainitun sairauteni johdosta liikkua yksikseni,pahimpina aikoina en edes seurassa laisinkaan kodin ulkopuolella.Pääasiassa siksi,että psykosomaattinen huimaus on seuralaisenani ollut viimeiset liki 25v 24h/vrk.
Lisäksi tietenkin liuta muita psykosomaattisia oireita....

Tutustuin ensimmäisen kerran näihin sivuihin,tai oikeastaan tuohon vieraskirjaan,kun oletin itselläni olevan kilpirauhassyövän (lääkäriin jouduin odottelemaan aikaa 3 päivää ja siinä oli aikaa etsiä tietoa).
No,minullla diagnosoitiin oikein oppikirjan mukainen Tietzen syndroma,vaikka sen lempparipaikkoja ovatkin kylkiluiden "välit",niin se saattaa,kuten omani,iskeä muuallekin,minulle tuohon soliluun kaulan puoleiseen "osaan".Nyt sitä on sormissa tällä hetkellä.
Vasta lääkärissä sain tietää (toki olin ahkerasti kuvia katsomalla yrittänyt asiaa selvittää.....)kilpirauhasen sijaitsevan ylempänänä,eli oma diagnosiepäilyni ei osunut,onneksi,oikeaan.

En ole luulotautinen,en neuroottinen,en hakemalla hae eri sairauksia itselleni,minulle nyt vain on osunut näitä eri "kremppoja" enmempi vähempi.

Edellisistä kilpirauhasarvojen mittauksesta oli aikaa,olisikohan ollút viitisen vuotta,ja nyt ne sitten otettiin 29.9.
Aiemmin niitä on otettu useinkin,koska perussairaudessani on paljon sellaisia oireita,jotka sopivat myös kilpirauhasen,niin vajaa-kuin liikatoimintaankin.
En vain ole sitten niitä arvoja itselleni pyytänyt,olen tyytynyt siihen,että minulle on kerrottu niiden olevan ok.
Mutta,nyt kun olen asioihin enemmän perehtynyt,on kieltämättä tullut mieleeni sellainenkin seikka,että ovatkohan mahtaneet olla siellä viiterajojen yläpuolella jo aiemminkin??No,sen saan tietää,kun tilaan paperini.
Vaikka,eihän sillä nyt enää ole väliä,asia vain kiinnostaa minua.

Tiedän,että me kaikki olemme yksilöitä,reagoimme eri asioihin eri tavalla jne.,mm. lääkitykseen,mutta.
Noin jonkinlaisena yleisvinkkinä;miten pian voin odotella jotain positiivisia "tuloksia" tuosta lääkityksestä??

Toki oma lääkärini on se paras infon antaja,olen ollut saman lääkärin hoidossa liki 30 vuotta (yksityinen yleislääkäri,joka konsultoi tarvittaessa aina erikoislääkäriä/lääkäreitä),mutta kirjoituksianne lukiessani olen tullut siihen tulokseen (kuten monessa muussakin asiassa jo aiemmin),että jokainen tuntee itse itsensä parhaiten,omat olotilansa jne.

Toki käytän erikoislääkäreitäkin tarvittaessa,ja esim. GAD:n hoito oli pitkään psykiatrin alaa,mutta vuosikausien lääkekokeilujen,terapioiden ym. jälkeen,olen päätynyt nyt siihen,että terapiat ovat kohdallani terapioitu (johan niitä yhteenlaskettuna varmasti tuli 15 vuotta yhteensä...).
Olen sinut sairauteni,siis tämän yli 30 vuotta seuralaisenani olleen GAD:n kanssa,välillä menee paremmin,välillä huonommin,mutta olen sopeutunut,en alistunu,mutta sopeutunut,sillä tuulimyllyjä vastaan on turha taistella.Jollain on jotain muuta,minulla tämä (ja sitten liuta noita ei-psyykkisiä sairauksia)

Anteeksi,ei ollut tarkoitus kirjoittaa esseetä,kysäistä vain noita yllämainittuja asioita.
Varmasti vielä tulee eteen kysymyksiä ja paljon!

Kiitos näistä sivuista!!
Terkuin;
Marjaana
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 72

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintainen noviisi(6.10.2003, 17:16)
Heips! Mulla on sama vaiva eli hiusjuuri rasvoittuu ja latvat on kuivat ja sitä hiusta irtoo kauhiat määrät pesun jälkeen selvitellessä. Mä käyn suihkuss joka iltapäiv. ja joskus jo aamulla sais hiukset pestä uudelleen että on puhtaan näköset, mutta jos ei oo menoo en pese. Ne sitten rasvottuu päivän mittaan pikkuhiljaa lisää ja lisää. Oon kokeillu eri shampoita vaan ei auta, mulla myös kasvot rasvottuu nopeeta ja saa olla vähä väliä pyyhkimässä enimpiä pois ja sitä aknee on vaikka ikä jo kolmessakympissä, argh! syönkin antibiootteja ni näpyt pysyy pois, mutta heti kun pitää taukoa niitä alkaa putkahdella.
Mulla muuten on toi kurkku aina vaan vähä väliä kipee ja menee sitten ohi...niin taisit kysyä tosta lääkityksen tepsimisestä, kai sekin on yksilöllistä mulla käyttöö 1,5 kuukautta, eikä ainakaan mitään hyviä tehoja näy
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintainen noviisi(6.10.2003, 17:31)
Moikka! Suosittelen kaupan shampoon vaihtamista parturi tuotteisiin tai paras olisi HomCare firman NaturCare-sarjan aloevera shampoot.Suosittelen siksi,koska tiesittekö,että kaupan shampoissa käytetään ruokasuolaa,jolla shampoosta saadaan sakeampaa.Voi vain kuvitella mitä tämmöinen aiheuttaa päänahassa ja hiuksissa.Aloeveran monipuoliset hoitavat ominaisuudet korjaa vaurioita ja hoitaa.Myös erilaisista shampoista ja muotoilutuotteista jää hiuksiin jäämiä,jotka myös kuivattaa ja vaurioittaa hiusta ja hiuspohjaa.Eli syväpuhdistavaa shampoota n.1xvko.Juttele parturisi kanssa tai etsi käsiisi HomCare jälleenmyyjä.Puhun kokemuksesta.
IP: Tallennettu
Marjaana
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintainen noviisi(6.10.2003, 17:45)
Kiitos vastauksista!
Käytän jo nyt kampaamon tuotteita,täytyy jutella siellä seuraavalla reissulla.
Tuosta ihon rasvaisuudesta,sama täällä,kasvoja saa olla pyyhkimässä usein,muualla iho kuivahkoa.
Mitenkä teillä muilla,onko teillä iho rasvainen kauttaaltaan vai vain paikoittain?
Mistä muuten moinen ihon rasvaisuus??

Terkuin;
Marjaana
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 293

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintainen noviisi(6.10.2003, 19:59)
Hei kaikille!

Hmm... minäkin puhun kokemuksesta. Ensiksi, päivittäinen pesu on liian tiheästi, aiheuttaa päänahan suojaavan rasvan "ylituotantoa", koska luonto on järjestänyt ihmiselle suojaavan rasvakerroksen ja jos se pestään joka päivä pois, kiihtyy tuo rasvantuotanto ja ns. järjestelmä menee sekaisin. Tasapainotilassa 2-4 kertaa viikossa riittää pitämään hiukset/päähahan puhtaina.

Omalla kohdallani parhaat shampoot ovat olleet Pregaine ja Larry Freeman hiustuotteet. En tiedä mistä tuota Pregaine shampoota saa, koska olen tuonut/tuottanut sen aina Eestistä apteekista, taitaa olla tälläkin apteekin kautta saatavaa. Pregaine on tarkoitettu hoitamaan huonokuntoista päänahkaa ja estämään hiusten ennenaikaista irtoamista. Freeman tuotteita on myös aika vaikea saada, mutta niitä on myyty ainakin S-ketjun myymälöissä. Maahantuoja on Sunrise Cosmetics, PL 1, 05201 Rajamäki, jos jotakin tuotteet kiinnostaa.

Pääkäytössä Pregaine ja silloin tällöin Freeman, koska samaa shampoota ei kannata käyttää jatkuvasti, vaan vaihtaa toiseen, jolla pestään silloin tällöin kuuriluonteisesti 1-2 viikon ajan ja sen jälkeen palataan takaisin pääkäytössä olevaan.

Päänahan hieronta aineenvaihdunnan tehostamiseksi on aina hyväksi, varsinkin, jos päänahka on kireä. Kireässä päänahassa verenvirtaus/ravinteiden saanti on huonompaa ja aiheuttaa ennenaikaista hiusten irtoamista ja pahimmassa tapauksessa hiusnystyn kuoleman. Silikonia sisältävien tuotteiden on väitetty olevan haitallisia, koska tukkivat ihohuokoset, mutta kyse lienee liukenemattomasta muodosta eli ei vesiliukoista, lisää aiheesta koti.mbnet.fi/sensitiv/ainesosat/silikoni.php

Elvisp:n mainitsemaa ruokasuolaa en ainakaan Freemanin tuotteista löytänyt, millähän nimellä se shampoopullossa on?

Näillä eväillä olen saanut pitää hiukset päässäni - hiuksia on vaikka 2 edestä , vaikka tässä iässä minun pitäisi olla jo kalju.

Korostetaan nyt vielä, että minulla ei ole mitään mitään taloudellisia sidoksia mainitsemiini tuotteisiin, jos joku sellaista epäili, olen vaan tyytyväinen tuotteiden käyttäjä.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 128

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintainen noviisi(7.10.2003, 15:32)
kylmäkalle on kiteyttäny mun ajatukset ja tiedot jotka olisin jaksanu kirjottaa ja tiedottaa mutta
on nyt vähän paineita mun täytyy viedä tytär psykistrille se tarvii sitä erittäin akuutisti
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team