kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.11.2003, 22:15
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vajaatoimintaiselle helposti lapsia?
hanski
Viestejä: 2

Tila: Offline

Vajaatoimintaiselle helposti lapsia?(13.11.2003, 14:48)
Moi!
Tietääkö kukaan, miten vajaatoiminta vaikuttaa lasten saantiin? Vai vaikuttaako se ollenkaan? Onko kokemuksia?
IP: Tallennettu
AnjaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintaiselle helposti lapsia?(13.11.2003, 15:15)
Sain vuonna 1997 ihanan pikkupojan! Odotusaikana söin normaalisti lääkityksen.Kun vauva syntyi oli lopetettava lääkkeitten syönti siksi aikaa kun imetin.Eli poika oli totutettava aika pian pulloruokintaan ja äiti popsimaan taas tabuja

Poika on kasvanut ihan normaalisti ja hänen veriarvojaan on aina silloin tällöin tarkasteltu,toistaiseksi ei ainakaan mitään
ole löydetty.Tosin pojalla on lievä dysfasia.... Vainoharhaiseksi kai tässä tulee.

Aikoinaan radiojodia ei minulle annettu koska olin " liian nuori".
Tuolloin, 1990 olin 25 vuotias ja silloin sanottiin että radiojodi hoidon jälkeen ei saa tulla raskaaksi...
Vuonna 1998 oli sitten käytettävissä "uutta" tietoa; 6kk radiojodin jälkeen ei olisi estettä.
Kuitenkin annettiin ymmärtää,että on kävelevä "pommi",kuinkas kaupassakaan olisi tiennyt onko edessä ioleva rouva raskaana vai ei? Kun ei saanut olla tekemisissä pariin päivään pikkulasten ,raskaanaolevien naisten tai lemmikkieläinten kanssa...

Uskon että asiasta on jo uutta ja parempaa tietoa, mutta minut tämä jätti suureen epätietoisuuteen.

IP: Tallennettu
SuviOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintaiselle helposti lapsia?(13.11.2003, 17:32)
Olen itse saanut juuri kevättalvella diagnoosin kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Olin mennyt gynekologille, koska kuukautiset olivat jääneet pois (ilman toivottua raskautta). Gynekologi keksi diagnoosin 15 min vastaanottoajassa todettuaan ensin ultraaääntä myöten, että munasarjat/kohtu etc. on täysin kunnossa. Viikossa labratulokset vahvistivat diagnoosin. Siitä kahden päivän päästä minulla olikin sitten lääkepurkki kourassa ja asiantuntijalääkärin rohkaisu, että saan elämäni takaisin. Kun terveys, avioliitto ja onnellisuus ylipäätään olivat menossa kuin vessanpöntöstä alas, oli mielestäni ällistyttävää, että ratkaisu oli "ota 1,5 tablettia päivässä". Sain kaiken menettämäni takaisin. Olen kiitollinen, että työnantajani tarjoaa ilmaisen työterveydenhuollon yksityisellä lääkäriasemalla, jossa siis saatoin marssia suoraan endokrinologin luo juttelemaan ja saamaan kannustusta.

No niin, kuukautiset palasivat melko äkkiä takaisin. Nyt, kun lääkitys on kohdallaan, sain lääkäriltä luvan ryhtyä taas lapsentekopuuhiin, JES! Minua kuitenkin muistutettiin, että elimistö palailee omaan tahtiinsa takaisin normaalitilaan, vaikka verikokeet olisivatkin OK. Ja että vaikka kuukautiset ovat jo säännöllisetkin, se ei vielä tarkoita, että tapahtuu ovulaatio, enkä siis välttämättä tule raskaaksi vielä vähään aikaan. Että tällaista ongelmaa voi esiintyä, mutta sen pitäisi olla siis ohimenevää.

Muuten vajatoiminta, jos oikein lääkitty, ei kuulemma estä mitenkään raskaaksitulemista tai vaaranna itse raskauttakaan. Ottavat kuulemma tiuhempaan verikokeita.

Kieltämättä kiinnostaisi kuulla ihmisten kokemuksia tässä asiassa, oliko helppo tulla raskaaksi? Entä miten raskaus sujui? Miten lapsi voi?
IP: Tallennettu
anniaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintaiselle helposti lapsia?(14.11.2003, 12:41)
Minäkin kuulisin mielelläni lisäinfoa tästä asiasta.
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 61

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintaiselle helposti lapsia?(14.11.2003, 13:50)
Vajaatoiminta vaikeuttaa raskaaksi tulemista, se on jotenkin tekemisissä sen aivolisäkeen ja munasolun irtoamisen kanssa. Sitten muistaisin, että keskenmenot olisivat vähän yleisempiä.

Minut on diagnosoitu vuosi sitten, mutta vajaatoimintaa on ollut todennäköisesti ehkä kymmenen vuotta. Sain terveen lapsen 1999 neljän vuoden yrittämisen jälkeen. Kaikki kokeet otettiin eikä mitään vikaa. Yksi kohdunulkoinen raskaus. Oli koeputkihedelmöitystä ja superovulaatiota, mutta raskaus alkoi kuitenkin luonnollisesti.

Raskausaikana olin väsynyt, päiväunia parit ja pitkät yöunet samoin äitiyslomalla uupuneisuutta. Nyt olen päässyt lääkityksen kanssa hyvälle tasolle, joten aiomme yrittää toista. En usko, että lääkärinhoidossa enää toistuu ainakaan ihan noin voimakkaana. Raskausaikana pitää tarkkailla arvoja pari-kolme kertaa.

Perimän mahdollisuus on Kilppariliiton lääkärin (Ulla Slama) mukaan 20-25%. Olin äskettäin kuntoutuksessa ja se vakuutti minut siitä, että uskallan tehdä toisen.
IP: Tallennettu
minttuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintaiselle helposti lapsia?(16.11.2003, 19:43)
Itse olen 54 vuotias, hankkinut 3 lasta lääkehoidon aloituksen jälkeen (20 vuotta lääkitystä), samoin imettänyt kaikkia lapsia noin kaksi vuotta. KUKAAN ei ole edes sanonut, että imettäminen ja lääkkeitten syönti ei sopisi yhteen!!! Voin vain todeta, että kaikki lapset ovat hyvin kehittyneitä, terveitä ja luokkansa parhaita. En sitten kyllä tiedä, onko kerinnyt tulla uutta tietoa lääkityksestä ja imetyksestä omien lapsieni jälkeen (nuorin on 12v). Minulle vain on sanottu, että "tämä lääkitys vain korvaa oman vajavaisen tuotannon", eikä ole millään tavalla vaarallista äidille eikä lapselle; en tidä sitten...mutta hyvin on kuitenkin mennyt. Lääkärit sanoivat kyllä, että on vaikeampi tulla raskaaksi, kun on kilpirauhasen vajaatoimintaa, ei sen enempää. Oma lääkitykseni on jo niin "rutiininomaista" etten sitä juuri ajattele, tapaan lääkärin kerran vuodessa reseptin uusimisen yhteydessä; eikä siinä sitten enää paljon keskustella.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team