kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 6.1.2004, 22:10
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vajaatoimintaisen vanhuus
HanneleOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

Vajaatoimintaisen vanhuus(15.12.2003, 10:08)
Nyt iski kuolemanpelko! Onko teillä tuttava-/sukulaispiireissä yhtään iäkästä (yli 80 v.) henkilöä, joka olisi kärsinyt vajaatoiminnasta kymmeniä vuosia? Minun tiedossani on nimittäin vain sellaisia vajaatoiminnasta kärsineitä, jotka ovat kuolleet jo kuusikymppisinä. En tiedä, onko vajaatoiminta tai sen liitännäissairaus sinänsä kuolemaa aiheuttanut, mutta jostain syystä en ole ikinä kuullut iäkkäästä vajaatoimintaisesta.

Itselläni on vielä liikatoiminta, mutta olen menossa leikkaukseen ja sitten olenkin vajaalla. Osaan jo asennoitua tavallisimpiin vajaatoiminnan oireisiin ja hankaluuksiin, mutta pitääkö minun yrittää asennoitua vielä kaiken maailman pöhöihin ja ennenaikaisen kuoleman mahdollisuuteen? Kertokaa hyvät ihmiset, että vajaatoimintaisenakin on mahdollista elää ihan hyvä ja normaalipituinen elämä!


IP: Tallennettu
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintaisen vanhuus(15.12.2003, 12:16)
Oma 73v. mummuni on sairastanut jo kymmeniä vuosia ja edelleen porskuttaa eikä vauhti tunnu hiipuvan. En tiedä onko ainoa laatuaan, mutta epäilen....
IP: Tallennettu
HanneleOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Vajaatoimintaisen vanhuus(17.12.2003, 13:46)
Kiitos Ninni, tuo lohdutti :-). Minulla on kilpparin liikatoiminnan lisäksi vielä selkärankareuma ja useimmat tuttavani sanovat, että reuma heistä kuulostaa paljon pahemmalta kuin kilppariongelmat. Jostain syystä itse pelkään enemmän leikkauksen jälkeisen vajaatoiminnan tuomia hankaluuksia kuin reuman mahdollisesti aiheuttamaa liikuntakyvyn menettämistä. Tämä johtunee siitä, että meillä on reumaa suvussa ja olen nähnyt että sen kanssa voi elää. Vajaatoimintaa tai muita kilpparihäiriöitä ei sen sijaan löydy suvusta eikä tuttavapiiristä eli se on minulle ollut suht tuntematon tauti. Ehkä tuosta tuntemattomuudesta johtuen luen kirjallisuutta kuin piru raamattua eli näen vain taudin huonot puolet ja siksi tarvitsen jonkun kertomaan minulle, että kilpirauhasen vajaatoiminta ei ole tappava tauti :-).
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team