kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 10.3.2004, 23:32
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vajaatoiminta&alkoholi
ispo39Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

Vajaatoiminta&alkoholi(8.3.2004, 15:22)
On varmaan ollut aiemminkin puhetta, mutta kyselen muiltakin kokemuksia alkoholin käytöstä. Itselläni on nimittäin tilanne, että tykkään juoda viiniä. Viikonloppuisin ruuan kanssa se on "must" juttu.. ne tilanteet menee ihan hyvin, mutta joskus kun on jotkut juhlat, joissa sitten juodaan enemmänkin niin minulla käy niin, että muisti pätkii ja tasapainoaistikin menee..en nyt kaatuile, mutta kävely on huteraa.. En kuitenkaan juo tolkuttomia määriä, juon vain viiniä, syön hyvin ja juon vettäkin.
Tuntuu, että alkoholi imeytyy hitaasti eli vasta muutaman tunnin päästä juomisesta kontrolli itseen menee.
Voiko johtua kilpparin vajaatoiminnasta (joka tosin nyt aika hyvällä mallilla tyroksiinilla) vai olenko tietämättäni / myöntämättäni itseni hallitsematon alkoholin väärinkäyttäjä. Onko tälle mitään muuta tehtävissä kuin vain tiukasti päättää että ei juo enempää kuin esim. ruokajuomat.
Odottelen innolla ja mielenkiinnolla vastauksia.


IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(8.3.2004, 15:53)
mä olen huomannut kanssa, että muisti pätkii yllättävän pienillä määrillä, esim. 6 pitkää tuoppia illan aikana.
IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(8.3.2004, 16:27)
Heippa!

Minulla yksi oire josta huomaisin jotain olevan pielessä oli just se että pienikin määrä alkoholia väsytti ja aiheutti kamalaa huippausta. Seuraava aamu ja päivä olivat aivan kamalia vaikka olisi juonut vain parilasillista viiniä. Onko muilla muuten vaikutus tuntunut seuraavana päivänä? Oliskohan sillä hidastuneella aineenvaihdunnalla tekoa tämän asian suhteen.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 41

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(8.3.2004, 19:29)

Heipä hei!
Samat on huomiot, yksikin olut tuntuu lievästi päässä ja aiheutta väsymystä (nimenomaan pieni alkoholimäärä). Jos kuitenkin innostun juomaan enemmän, eli kulauttelen kunnon kännit (hyvin harvoin), muisti toki pätkii. Mutta mikä pahinta, krapula kestää nykyisin kaksi päivää, ensimmäinen oksetus/sänkylinjalla, toinen sitten lievempänä.

Lisäksi selvin ero juomisessa oli sinä neljän vuoden kautena, kun olin selvän vajaatoiminen ilman lääkitystä. Ei tahtonut viina nousta päähän ja tuli vain tokkurainen/väsynyt olo. Ennen sitä ja nyt syödessäni tyroksiinia (ei enää vajis), olen taas runsaan alkoholin vaikutuksen alaisena hyvin energinen ja pirtsakka. Tosin pidentynyt krapula on erona ennen vajaatoimintaa olleeseen juomiseen.

Katariina
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
vaakaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(8.3.2004, 22:18)
JOO MEIKÄLÄISEN ALKOHOLINKÄYTTÖ ON VÄHÄISTÄ JA AIHEUTTAA KYLLÄ PARANORMAALIN VÄSYMYKSEN JOS MUUTAMAN JUO, SEURAAVANA PÄIVÄNÄ.KITATAHAN SAA NIIN PALJON KUN SIELU SIETÄÄ TUNTEMATTA MUUTA KUIN HILLITTÖMÄN VÄSYMYKSEN. NORMAALISTI JOS EI OLTAISI VAJIKSEN PUOLELLA OLISI HILPEÄMPI OLO. SILLOIN KUN OLI LIIKATOIMINNALLA NIIN KAKSI TUOPPIAKIN RIITTI VIEMÄÄN JALAT ALTA JA PÄÄ SEKAISIN. KYLLÄ SE OLI JÄRKKYÄ KUN NIIN KÄVI.KYLLÄHÄN SILLÄ SELVÄ VAIKUTUS ON KUN VAJAALLA/LIIALLA KEHO TOIMII.ON SE JÄNNÄ TÄÄ IHMISKEHON TOIMINTA JONKUN OSAN PETTÄESSÄ..
IP: Tallennettu
keppanaTauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 44

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(9.3.2004, 14:27)
olen minäkin kippaillut elämäni aikana enempi ja vähempi.. Mutta näin taaksepäin katsottuna alkoholin vaikutukset ovat milestäni muuttuneet siitä lähtien kun sain thyroksiinilääkityksen. Nyt menee aina muisti vähäisenkin määrän kanssa.
IP: Tallennettu
ispo39Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(9.3.2004, 14:49)
Täytyy sanoa, että on todella vapauttavaa kuulla / lukea kokemuksianne.

Olisipa mielenkiintoista tietää, mistä tuo muistin pätkiminen noin nopeasti johtuu... Siis mikä kilpirauhasen toiminnassa / lääkityksessä sen aiheuttaa?
Mahtaako kellään olla parempaa tietoa?
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(9.3.2004, 14:59)
voisko homma liittyä jotenkin siihen, että alkoholi palaa maksassa ja luultavasti myös thyroxinin toimintaan tarvitaan maksaa - että tämä "rasitus" aiheuttaisi tuon tilanteen? Sitä minä olen miettinyt omassa kupolissani
IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(9.3.2004, 16:05)
Mäkin olen huomannut ton muistinmenetyks-homman. Vielä muutama vuosi sitten valkkari tai siideri ei tuntunut missään, mutta nykyään menee aina muisti pätkiväksi. Ja jumalaton väsymys seuraavana päivänä, vaikka ennen ei olltut minkäänlaista krapulaa.
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 72

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta&alkoholi(9.3.2004, 21:54)
Minulla ollut aika samanlaista tuntemusta. En ole moneen vuoteen (ehkä kymmeneen) välittänyt erikoisesti alkoholista. Vajis löydettiin pari vuotta sitten eli varmaan se on siihen haluttomuuteen vaikuttanut jo ennenkin.

Minusta suurin syy "alkoholiongelmaani" on se krapula, joka kestää kauan ja on hirvittävä. Minulle saattaa tulla jo yhdestä lonkerosta krapula, tosin on varmasti määrällä syy-seuraussuhde tässäkin asiassa.

Minäkään en tule kovin hyvin känniin ts. pystyy ottamaan yllättävän paljon ennenkuin tulee. Olen vain kerran ottanut diagnoosin jälkeen ja minäkin ikäänkuin sammuin kuuden tunnin jälkeen. Enkä kyllä oikeastaan koskaan ole aiemmin sammunut.

Itse olen pähkäillyt näiden molempien ongelmien johtuvat hitaammasta aineenvaihdunnasta. Ensin viina ei nouse päähän ja sitten sen palaminen kestää forever.

Minua alkoholittomuus ei haittaa, mutta joskus kaipaan sitä huoletonta olotilaa ja hillitöntä hauskanolontunnetta.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team