kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 22.7.2003, 22:10
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vajaatoiminta ja masennuslääkkeet
Aurora
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

Vajaatoiminta ja masennuslääkkeet(14.7.2003, 10:53)
Moi kaikille
Olen uusi palstalla, vaikka yli puolet elämästäni on kulunut vajaatoiminnan/liikatoiminnan merkeissä. Olenkin ajatellut laittaa tarinani kaikkien luettavaksi, sillä tuntuu siltä, että kaikki "kiva" on tullut koettua tässä matkan varrella.
Vaan asiaan! Minulla paraneminen ei tapahtunut siihen tahtiin kuin olisi pitänyt. Kun lääkitys vihdoin aloitettiin niiden vuosien kitumisien jälkeen ja olin lähes ihmisraunio, niin yllättäen tapahtuikin romahdus. Eli kun kilppari sinnittelee buranan voimin 15 vuotta, niin pieni annos tyroksiinia onkin aikamoinen shokki sille.
No, sitten vika täytyy olla päässä, tottakai! Ja kaikkea on kokeiltu, aurorix sai aikaa lähinnä kooman kaltaisen tilan kunnon annoksilla 2,5 kk, ja kun itse vielä tajusin olevani kuolaava muumio sohvan pohjalla niin älysin lopettaa. Xanor aiheutti humalankaltaisen tilan, ei kivaa vaikka luulisi Joku serotoniinisalpaaja räjäytti pään yhdeksi migreeniksi ja neurologi kielsi ne jyrkästi. Lopulta neurologin avulla löysin avun pacinolista(prolongatum), mutta kun sitä ei enää saa apteekista. Se jotenkin tasasi tyroksiinin aiheuttamat piikit, ja vei migreenin pois. Nyt kun lääkettä ei saa olen sinnitellyt ilman sitä.
Minulla on ongelmia kaikkien lääkkeiden kanssa, tulee todella yllättäviä vaikutuksia ihan tavallisista pillereistä. Tässä vajaatoiminnan väsymyksessä olen uomannut, että burana voimattomuuteen on oiva lääke jos maha kestää.
Mutta....suomalainen perkele elää minussa voimakkaana!!! En luovuta vaikka henki menisi siinä sivussa. Taistelen vastaan joka päivä, käyn pacessa, vaikka silmissä mustenee välillä ja oksettaa. Kävelen vaikka jalat on lyijyä, ja kun tulee seksihormonien vajausta ostan pullon öljyä ja pistän tuulemaan kamarissa, vaikka olis mitkä mummo-oireet päällä
Oli ihanaa löytää tämä palsta, oikea siunaus ihmiselle, joka luulee olevansa yksin vaivojensa kanssa ja alkaa pian itsekin uskoa, että vika on siellä päässä eikä kurkussa. Ystäviä tässä tarvitaan, ja siippa joka rakastaa vioista ja vaivoista huolimatta.
Olen päässyt kuntoutukseen fysiterapeutille pari kertaa ja ne kerrat eivät tosiaankaan ole menneet hukkaan, veromarkat on tuhlattu hyvää tarkoitukseen. Neurologi on ollut paras apuni tässä sairaudessa, vaikka lopulta endokrinologilta olen tyroksiinin saanut(kävin ensin endolla, ja sitten loput vaivat neurolla). Neurologi on sanonut minulle, että tämän on yksi paskamaisimpia tauteja mitä on, ja se on jo paljon. Myötätunto auttaa vaikka se ei paranna. Mieluummin tämä sairaus kuin MS-tauti, eikö vain?
Miettikää tarkoin kun alatte käyttää masennuslääkkeitä, ne voivat pahentaakin oloa, ja kilpirauhanen voi aiheuttaa niitä yllättäviä oireita lääkkeiden suhteen.... Jos niistä saa apua, niin käyttäkää, mutta kuunnelkaa mitä kehonne sanoo.
Lopuksi vielä hauska kertoa, mitä hyötyä terapiasta oli - ei niin paskan vertaa! Siellä sitä vatkattiin isäsuhdetta, ja mulla oli kilppari hajalla, heh. Onhan se kiva kun joku tonkii lapsuutta ja yrittää ja yrittää, ja sitten suuttuu kun ei löydy traumoja ja itkuja ei tule, vaan se helvatin eukko(siis minä) vain kenottaa siinä tuolilla ja sanoo että väsyttää niin sairaasti....

Hyvää kesää kaikille
IP: Tallennettu
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 88

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja masennuslääkkeet(15.7.2003, 12:56)
Moi Aurora!

Kiitti kannustavasta viestistäsi ja tervetuloa tänne kohtalontovereittesi pariin! Minua ainakin on helpottanut todella paljon kun olen huomannu etten ole ainoa "luulosairas" .

Minulla on muuten ihan samanlaisia tuntemuksia liikunnan suhteen kuin sinulla; liikuttava on vaikka välillä tosiaankin meinaa silmissä sumeta. Ja sitten seuraavina päivinä olo on kuin piestyllä, koska jokainen lihas on kipeänä.Siis todella, minulla on joskus sormenpäätkin ihan sohjona. ( Harrastan itämaista tanssia ja siinä saa kyllä sormetkin liikuntaa.) Mutta luulisin silti, että olo olisi vielä pahempi, jos antaisi lihaskivulle periksi. Oli muuten tosi helpottavaa huomata tällä palstalla, että lihasten jäykkyyskin johtuu ( yllätys, yllätys! ) tästä taudista. Ennen sitä luulin sen olevan vain huonon venyttelyn syytä.

Mukavaa kesänjatkoa kaikille!

Anne
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team