kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 8.9.2003, 18:28
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vajaatoiminta ja muut sairaudet
Yritystä löytyyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

Vajaatoiminta ja muut sairaudet(21.8.2003, 15:47)
Haluan kertoa tänne myös oman tarinani. Mielenkiinnolla olen muutaman kuukauden aikana näitä muiden kertomuksia lukenut. Olen vähän päälle 30 ja sairastanut nyt 7 vuoden ajan kaikkea mahdollista, niin että lääkärit pitää jo hulluna. Väsyneempi, kaikin puolin herkempi olen ollut sairastamaan kaikkea mahdollista. Raskauden jälkeen 7 vuotta sitten kaikki kuitenkin rupesi menemään alaspäin. Ensin alkoi pahat vatsavaivat, jolloin itse menin pyytämään keliakia diagnoosia ja sehän sitten todettiinkin. Oireiden tietysti piti helpottaa mutta toisin kävi, puoli vuotta elin ihan ulkona maailmasta, kamalat vatsakivut, jatkuvat poissaolot töistä, kunnes hakeuduin antioksidanttiklinikalle, lisää ruoka-aineallergioita todettiin ja silloin ekan kerran testattiin kilppariarvot, T4V oli 5,8, siihen ei enempää puututtu ja vuosi sen jälkeen se testattiin ja oli silloin juuri viitearvojen sisäpuolella. No silloin oli hyvä vuosi, ei sairastelua ja kaikki hyvin, kunnes kaikki taas meni pieleen, astma, allergiaa, väsymistä ym. Kaikkia mahdollisia oireita. No nyt toukokuussa menin pyytämään että kilppari arvot otetaan taas, ja nyt T4V oli 7,2, no määrättiin thyroksinia, 2 kuukautta söin ja sitten kävin myös sisätautilääkärin vastaanotolla, luettelin sille kaikki mahdolliset oireet ja testejä tehtiin kunnolla. Silloin todettiin TPOAb arvo yli 800, (pitäis olla alle 35), autoimmuunityreoidiitti siis lisäksi. Tyroksiinia nostettiin nyt puoleen tablettiin ja kuukauden päästä kävin kontrollissa, T4V oli laskenut 4,4 ja T3V otettiin ekan kerran, se oli 3,7. Olo pitäis nyt olla varmaan parempi, mut taas kävi toisin, väsymys on pahentunut, olo on ihan kamala, palelu, turvotus, hiusten tippuminen. Kävin toisella lääkärillä valittamassa ja nyt sitten kävin uusissa testeissä, addisonin tautia tällä kertaa. Tyroksiinia syön nyt yhden joka toinen päivä ja ¾ toisena. No nyt menee pari viikkoa odotellessa. Aina tuntuu vaan olevan niin, että helpotusta ei tule vaan aina löytyy jotain uutta. Ja kun liikkeet on hidastunut, olo on kuin vanhuksella, päiväunet nykyään jo vakiona. Verenpaine vain 100/70.

Tuntuu että kilpirauhasongelmiin liittyy aina muitakin sairauksia, eikä niitä lääkärit lähde tutkimaan, kuin jos itse on aktiivisena niitä vaatimassa. Lääkärit vain helpottuneita kun jotain löytyy ja selittää että, kyllä se olo kohta paranee. Omalla kohdalla näin ole käynyt. No onhan tässä jatkettava yritystä, ehkä jonain päivänä kaikki taudit on selvillä ja elämä jatkuu.

Miten muiden kohdalla, oletteko itse pyytäneet testejä, vai onko lääkärit niitä oireiden perusteella ehdottaneet?

IP: Tallennettu
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 95

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja muut sairaudet(21.8.2003, 23:24)
itse olen aina testejä pyytäny tänään otettiin t3 vapaa ja kortisoli kokeet koska jos adisonin tautia ei ole
olen tyytyväinen mutta jos on haluan sen tietää ja hoidon ennen kohdun poistoleikkausta,
hengittelen ilmeisesti vaan toisella keuhkolla sanoi painters terapeutti jolla kävin vasta sain keväällä
astma diaknoosin ilmeisesti jotain muuta vasen keuhko häslää omiaan
krisse
IP: Tallennettu
Yritystä löytyyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja muut sairaudet(22.8.2003, 10:28)
Vähän sekoilin noissa arvoissa, sitä tää väsymys teettää, eli oikeat arvot oli ensin:
T4V 16, eli tämä oli ihan normaali.
TSH 7,2

ja parin kuukauden jälkeen mitatut. (2 kk syöty tyroksiinia tässä vaiheessa)
T3V 3,7
TSH 4,4
TPOAb yli 800

On tää kyl outoa, kun arvot vähän palautu normaaliks, niin olo huononee, tosin nyt parin päivän ajan lepopulssi ollu 90, että tyroksiinia pitäis varmaan vähän vähentää
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja muut sairaudet(22.8.2003, 19:52)
Hei Yritystä löytyy!

Ettet nyt vaan olisi vielä jollekin ruoka-aineelle allerginen, koska allerginen reaktio nostaa pulssin helposti 90 ja yli. Lämpö tulisi mitata myös, yli 37.2 jos löytyy ja muita ylitoimintaan liittyviä oireita, niin sitten voisi alkaa miettimään tota annostusta - onko liikaa, vai ei.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Yritystä löytyyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja muut sairaudet(22.8.2003, 21:39)
Toi pulssin nousu oli varmaan jotain hetkellistä, koska vähän aikaa sitten se oli taas 60. Allerginen olen kyllä kaikelle, keliakia, maito, kananmuna, mausteet...ym. ruoka-aineita jää noin 10 mitä voin syödä ja siitäkin huolimatta noita vatsaoireta riittää. Mut olet oikeassa se oli vaan hetkellistä. Lämpotila oli tänään 35,8, että ei kait tää tosiaan hetkessä voi liikatoimintaan hypätä.

En ole ennen ajatellutkaan tota pulssin nousua ruoka-aineista, ei ole koskaan ennen tullut pulssia mitattuakaan, vasta kuukauden tullut toikin asia tutuks.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team