kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.2.2004, 00:15
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.
habalabaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(21.2.2004, 08:54)
Kirjoitin edelliseen viestiini että kilpirauhasarvot perustuvat tutkittuun tietoon. Ne on määritelty väestön keskiarvojen perusteella ja eivät ole huuhaata, kuten muutkin arvot.

En tarkoittanut kaikkien olevan mielisairaita kuten jotkut ovat halunneet tulkita. Vapaasti toki saa itsensä mielisairaaksi mieltää kuka tahansa mutta minä en niin sanonut.

Vastasin kylmäkallelle mutta viesti ei tullut näkyviin, tiedä minne meni ja uutta en enää kyllä aio kirjoittaa, sen verran meni aikaa sen kirjoittamiseen.

Tarkoitin viestissäni että lääkäreiden on todellakin perustettava diagnoosinsa viitearvoihin. En tarkoita raja-arvoja. Arvot voivat muuttua mutta eivät kovin radikaalisti. Johonkin on voitava luottaa.

Toivon edelleenkin vastuullisuutta palstalaisilta. Mikäli tsh on 1 ja t4v:kin kunnossa niin ihminen ei sairasta hypotyreoosia vaikka palstalla niin väitetään jatkuvasti ja kehoitetaan melkeinpä puristamaan lääkitys lääkäriltä. Voi lääkäri parka.

Toivon todellakin että annatte lääkäreiden tehdä diagnoosit. Niitä ei voi tehdä täällä näkemättä ihmistä ja tutkimatta muutoinkaan.

Tarkoitan edelleenkin että on muitakin vakavia sairauksia joiden oireet voivat jäädä huomaamatta jos ihminen pumpataan uskomaan sairastavansa hypotyreoosia.

Täällä palstalla vain usein näkee kehoitettavan että vaadi thyroksiiniä vaikka ihminen ei sitä entuudestaan syö ja arvot ovat selvästi kunnossa.

On muitakin syitä miksi tukka lähtee esim. mieskaljuisuus.

Normaali elämäänkin kuuluu joskus väsyneisyys, saamattomuus jne.

Yleensä hypotyreoosia sairastavat ovatkin olleet todellakin sairaita ja arvot todellakin todettavissa silloin kun sairaus on todettu eli ei ole olleet "mutu" tuntemuksella diagnostisoituja.

Ainakin minä ihmetteln jos ihmisen tsh on 1 ja t4v kunnossa selvästi ja aina vaan kehoitetaan syömään thyroksiiniä.


Mitä siitäkään tulisi jos lääkärit syöttäisivät digoksiiniä kaikille vähänkään oirehtiville.

Entäpä verenpaine-arvot, kalium, natrium, hemoglobiini jne arvot eikö niilläkään ole mitään merkitystä. Vainko tuntemuksilla ?

Esim. hyvän hemoglobiinin omaava voi olla väsynyt ja palella. Ainakin tähän asti olen luullut että ihminen voi palella, olla väsynyt, hiuksia voi irrota jne. vaikka olisi tervekin. Eikö tällaisia oireita kuulu normaaliinkin elämään.

Itsekin sairastan hypotyreoosia enkä vähättele muita mutta toivon vastuullisuutta vastauksissa.

Kylmäkallelle: Toki thyroksiini elämän kannalta todellakin hyvä mutta myrkyksi se kyllä muuttuu jos sitä terveille aletaan syöttää. Toivoisin sinultakin vastuullisuutta kun vastaat ettet tee kaikista hypotyreoosipotilaista näkemättä ja tukimatta heitä. Olet hyvä tuki sairaille ja hyvä apu monelle mutta vastuullisuutta sanoistaan toivoisin sinullekin. Varmasti tiedät sairaudesta paljon mutta se ei tarkoita että kaikki labra-arvot voitaisiin sivuuttaa. Näinhän on toimittu joskus ennen vanhaan kun ei ollut labroja eikä viitearvoja. Suurin osa lääkärikunnasta varmasti toimii diagnostisoitavissa olevien arvojen perusteella eikä ala puoskaroimaan. En tarkoita raja-arvoja todellakaan vaan tarkoitan edelleenkin että jos tsh on 1 ja t4v selvästi viiterajoissa, se tarkoittaa kilpirauhasen toimivan. Kuitenkin täällä heidät otetaan kilpparipotilaiksi tutkimatta ja sanotaan että vaadi lääkitystä. Mitä siitä tulisi. Haluaisin että kertoisit mitä seuraisi siitä jos tällaiselle terveelle ihmiselle alettaisiin syöttää thyroksiiniä ?

Viestien tulkinnassa jokaisella on vapaus tulkita miten tahtoo. Lääketieteessä tulkinta perustuu viitearvoihin. Viite-arvot voivat muuttua mutta muuttuneita arvoja tulkitaan vasta sitten kun ovat perusteltuja.

Särkyä ei voida kovinkaan hyvin tutkia. Se on tuntemus. Sitä ei voida määrittää mittaamaalla konkreettisesti, eikä kuvaamalla. Toki viitteitä voidaan kuvista saada silloin kun ne on selvästi havaittavissa.

On paljon sairauksia jotka voidaan tieteellisesti tutkituin kriteerein määrittää, kuten veriarvoista. Ne eivät ole mutu-tuntemusten perusteella määriteltäviä. Ihminen voi tuntea mitä vain ilman että hän on sairas. Sairauden määrittämiseen on kriteerit. En edelleenkään tarkoita raja-arvoja. En edelleenkään tarkoita että kaikki ovat mielisairaita (mutta annan vapauden tulkita itsensä mielisairaaksi jos haluaa).

Toivon vastuullisuutta. Toivoisin että lääkärit saavat todellakin päättää hoidoista parhaan kykynsä mukaan. Uskoisin että he haluavat toimia parhaitten kykyjensä mukaan potilaan parhaaksi. Luulenpa jopa lääkäri voisi tietää paremmin mikä on potilaan parhaaksi kuin "nettitulkki" näkemättä. Toivoisin että harvemmin näkisin kehoituksia joissa vaaditaan thyroksiiniä terveelle ihmiselle. Kuitenkin suurin osa hypotyreoosia sairastavista on saanut diagnoosinsa selkein perustein.
IP: Tallennettu
MartsuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(21.2.2004, 10:31)
Hei!

Endokrinologikin määrää thyroxinia viitearvojen mukaan terveelle potilaalle struuman kasvun hillitsemiseksi tai sen pienentämiseksi. Hänellä ei edes ole aikaa tai halua kertoa mitään lääkkeestä tai sen vaikutuksista, esim. ettei se vaikuta mitään kystaan. Oletan, että kilpirauhaseni tuottaa vähemmän thyroxinia saadessaan sitä tabletteina ja kilpirauhasarvot pysyvät edelleen viitearvojen rajoissa. Todellisen vaikutuksen tiedän parin viikon kuluttua, koska menen verikokeisiin vasta viikon kuluttua, jolloin olen syönyt thyroxinia ensimmäiset 6 viikkoa.
IP: Tallennettu
habalabaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Martsu: onko siis tarkoituksenmukaista määrätä (21.2.2004, 10:58)
terveelle ihmiselle thyroksiiniä ja näinollen sinunkin sanomasi mukaan hillitä terveenihmisen kilpirauhasen normaalitoimintaa ja mitähän siitä sitten seuraisi ?

En tarkoita sinua, sillä sinullahan hoidetaan sairautta kuten kirjoitit. Puhun terveelle ihmiselle turhaan syötetystä thyroksiinista ajan kanssa
IP: Tallennettu
ninni
Junior Member


kesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(21.2.2004, 13:44)
Vielä aiheesta sen verran, että viitearvot ovat todellakin tutkittua tietoa ja ne on määritelty ihmisten keskimääräisistä normaali-arvoista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aina on olemassa ihmisiä, joiden normaaliarvot ovat jotakin muuta. Viitearvot ovat nimensä mukaan viitteellisiä ja perustuvat yleiseen keskiarvoon. Se mikä on ok yhdelle, ei välttämättä ole sitä toiselle. Siksi vaihteluväli esim T4V.ssä on niin suuri. Lisäksi vielä muista viitearvoista sen verran, että päteehän sama esim Hb-arvoihin. Joku meistä voi olla aivan vetämätön, jos Hb on vaikka 120, mutta toinen porskuttaa täyttä vauhtia vielä sadan arvoilla. Mielestäni kysyy juuri lääkärin ammattitaitoa nähdä viitearvojen "taakse" ja tunnistaa potilaan oireet. Epävarma ja kokematon lääkäri tuijottaa vain sokeasti numeroita.
Habalaba, et hyväksy mielipiteidesi arvostelua, mutta itse olet kyllä kärkäs muita arvostelemaan ja väittämään, että omat mielipiteesi ovat ainoat oikeat. minun puolestani saat ne mielihyvin pitää, mutta onneksi esim. minua hoitava lääkäri on eri linjoilla...

IP: Tallennettu
anniaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(21.2.2004, 13:53)
Tähän väliin sopinee kertoa, että koululääkärini on ollut todella ymmärtäväinen ja omasta pyynnöstäni on nostettu annosta vaikka arvot ovatkin olleet viitearvojen rajoissa, mutta olo ei.

Hän sanoikin että jotainhan heidän lääkäreiden on "normaalina" pidettävä, mutta myös kuunneltava potilaan tuntemuksia. Ja toimittava sen mukaan.

Hän myös myönsi ettei oikein kunnolla tiedä tästä sairaudesta ja on nyt ottanutkin selvää enempi.

Hänen vastaaotollaan on ilo käydä koska hän jaksaa aina kuunnella ja ottanut selvää asioista.

Pitäisköhän venyttää opiskeluja ihan hänen takiaan.
IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 64

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(21.2.2004, 15:41)
Habalaban kannattaa kyllä lukea tää Ninnin kirjoitus ihan ajatuksella!!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 458

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(21.2.2004, 18:36)
Hei Habalaba!

En tarkoittanut kaikkien olevan mielisairaita...

Et kaikkien? Oletpa aikamoinen ihmistuntija En ole tavannut tällä foorumilla vielä yhtään mielisairasta - ÖÖÖ.. itseäni lukuunottamatta


Kylmäkallelle: Toki thyroksiini elämän kannalta todellakin hyvä mutta myrkyksi se kyllä muuttuu jos sitä terveille aletaan syöttää.

Missä on viitteet väitökseesi?, mutuilut ei tässä kohtaa auta, jotakin näyttöä pitäisi olla!

Habalaba
Haluaisin että kertoisit mitä seuraisi siitä jos tällaiselle terveelle ihmiselle alettaisiin syöttää thyroksiiniä ?

EI MITÄÄN VAARAA, tätä ON tutkittu TERVEILLÄ IHMISILLÄ, jospa tosiaankin ottaisit ensin selvää asioista, etkä alkaisi liikaa riehumaan!

Olet niin ÄRHÄKÄLLÄ päällä haastamaan riitaa, että ylitoimintaan viittaa - kiireesti kokeisiin ettei ala sydänoireet iskeä päälle
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
yllapito
Administrator


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 101

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(21.2.2004, 18:55)
Haba"Ainakin minä ihmetteln jos ihmisen tsh on 1 ja t4v kunnossa selvästi ja aina vaan kehoitetaan syömään thyroksiiniä."

Milloin täällä on TERVETTÄ normaaliarvoista kehotettu syömään thyroksiinia? Aina on jotain häikkää arvoissa ollut ja oireet kilpirauhaseen vahvasti viittaavat. Oletko
lukenut Pakkas-akan viestejä, hänelläkään ei testien mukaan pitänyt kilpirauhasongelmia pitänyt olla ja oireet pantiin mielenterveysongelmien piikkiin, sai kuitenkin viimein avun, kun löysi osaavan lääkärin.

Oletko lukenut Välimäen artikkelin laboratorioarvojen sudenkuopista? Linkki artikkeliin löytyy Linkkipankista.

On tehty tutkimuksia thyroksiinin syöttämisestä terveille ihmisille ja tulos oli, että muutaman kuukauden kokeilu ei mitään haittaa aiheuttanut, terve elimistö osaa liian hormonin käsitellä. Tämän vuoksi maailmalla suositellaankin TSH:n ollessa yli 2,5 kokeilemaan muutaman kk:n ajan tyroksiinilääkitystä, jos potilaalla siihen
viittaavia oireita on.

Kilpirauhastestiä ei voi verrata hemoglobiinikokeeseen eikä sokerirasituskokeisiin, kilpirauhastesti kertoo VERESSÄ olevan kilpirauhashormonin määrän, mutta ei sitä
mikä on tilanne SOLUTASOLLA. Jos osaat englantia on tutkimustietoa saatavissa esim. British Medical Journalin, yliopistojen ym. sivuilta. Thyroid tai hypothyroidism vaan Googleen ja tutkimaan, tämän foorumin linkkipankista löytyy myös paljon osoitteita esim. otsikolla Hyviä www-sivuja.

TSH-testin kehittäjä on itsekin sitä mieltä, että testi ei ole luotettava.

Haba:"Toivoisin että lääkärit saavat todellakin päättää hoidoista parhaan kykynsä mukaan. Uskoisin että he haluavat toimia parhaitten kykyjensä mukaan potilaan
parhaaksi."

HEHEHE HEH HEH

Jokin aika sitten tuli tv:stä arkkiatri Risto Pelkosen haastattelu (olikohan Tutkittu juttu -ohjelma tai Prisma Studio), se mies puhui asiaa lääkärin ja potilaan suhteesta.

Toivoisin, että lopettaisit tämän trollaamisen, kannattaa myös esittää viitteet eriäville mielipiteilleen, vaikuttaa että et ole tarpeeksi perehtynyt kilpirauhassairauksiin, kun jaksat vain jankuttaa noista viitearvoista.

Meillä on ollut todella hyvä porukka ja henki täällä foorumilla ja tämä on tarkoitettu nimenomaan vertaistukea tarvitseville kilpirauhaspotilaille, sinä et sitä tunnu tarvitsevan.


Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu
habalabaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:päivi, kylmäkallen kaveri, en todellakaan tarvitse apua joka perustuu mutu tuntemuksiin ja näin on(21.2.2004, 20:43)

IP: Tallennettu
sannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(23.2.2004, 11:10)
Olen aivan samaa mieltä. Olen kylmakallelle aiemmin mainunnutkin ettei hän tietääkseni ole lääkäri joten ylimääräiset lääkärille kuuluvat diagsoinnit eivät kuuluisi muiden kuin lääkäreiden suihin vaikka asiantuntemusta asiasta olisi. Muut sairaudet saattaa jäädä tällöin huomioimatta. Palstalla liikkuu varmasti paljon ihmisi, nuorisoa jne. jotka verisesti uskovat siihen mitä täällä kirjoitetaan ja hoito saattaa näin ollen jäädä saamatta lääkäristä. En kylmäkalle epäile "ammattitaitoasi", mutta onko aiheellista antaa lausuntoja jotka kuuluvat lääkäreille?
IP: Tallennettu
soikkuli
Full Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 120

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(23.2.2004, 11:19)
sanna: Joo, kyllä, mutta...kukaanhan ei itse apteekista hakemalla saa näitä lääkkeitä. Eli kuitenkin pitää olla se lääkärin diagnoosi asiaan ja lääkärin antama resepti.
Kukaan lääkäri tuskin myöntyy diagnoosin VAIN siksi kun potilas itse niin sanoo tai kun palstalta sellaisen on saanut. Että eipä näistä sanomisista nyt kuolemaksi taida olla
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
sinna
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(23.2.2004, 12:47)
Moi habalaba. Olen varmaankin yksi näistä mainitsemistasi mielisairaista, ja sellaiseksi minut on joskus muutenkin luokiteltu. Olen kärsinyt väsymyksestä 17-vuotiaasta asti ja jossain vaiheessa olin niin vetämättömissä että lääkäri katsoi aiheelliseksi määrätä masennnuslääkityksen. Todellisen avun sain vasta muutamia kuukausia sitten.

Väsymys ei minulla ollut tavallista saamattomuutta, sellaista jonka sanot kuuluvan elämää, vaan uupumusta jonka takia minun oli vaikea saada tehtyä mitään kotitöitä. Siistinä ihmisenä oli kauhistus katsella asuntoani, joka oli vielä viime kesänä kauhea roskaläjä likaisinen tiskeineen ja lakanoineen. En ollut masentunut mutta väsynyt olemukseni ja se että olin päästänyt elämäni kuntoon jossa en jaksa siivota tai tehdä mitään tekivät minut todella alakuloiseksi (johon lääkäri suositteli taas masennuslääkettä joka ei enää auttanut). Pikkuhiljaa aloin kuitenkin hyväksymään sen että olen todella laiska enkä siitä muuksi muutu. Painoni nousun laskin myös laiskuuteni syyksi vaikka söinkin terveellisesti. Ummetuksen, hiustenlähdön ja muut yleiset kilpparioireet olivat vain oireita jotka "kulkevat suvussa" ja vaikka harmitti olla vähän reilu parikymppisenä näin huonovointinen ja sairas ajattelin että se pitää vain kestää.. Yritin harrastaa myös liikuntaa saamattomuuteni voittamiseksi mutta se ei juurikaan auttanut, vaikka hetkellisesti liikunnan jälkeen olikin aika pirteä olo..

Viime vuoden puolella eräs ystäväni sai tyroksiinilääkityksen ja hänen kanssaan juteltuani kävin etsimässä netistä kaiken mahdollisen tiedon vajaatoiminnasta, ja olin halukas menemään testeihin ottamaan selvää onko minulla mahdollisesti tämä. Lääkäri oli todella töykeä eikä meinannut suostua määräämään minulle näitä kokeita, väitti vain syyksi alhaista hemoglobiinia (olen kasvissyöjä) vaikka kerroin hänelle juuri syöneeni rautakuurin ja että pidän muutenkin huolta ravintoaineiden saannista. Pääsin sitten kuitenkin kokeisiin, mutta arvot olivat viitealueen sisällä ja lääkäri suositteli väsymykseeni unilääkkeitä (!) ja masennuslääkkeitä. Tällä palstalla käytyäni päätin käydä endokrinologilla varmuuden vuoksi ja löysinkin erään. Hän sanoi että oireitteni perusteella minulla voisi olla vajaatoiminta ja vaikka arvot ovat viiterajojen sisällä, voidaan tämä kuitenkin testata sillä että syön kokeeksi kuukauden verran tyroksiinia. Jos minulla ei ole vajaatoimintaa, alkaisin ehkä oireilemaan ylitoiminnan oireilla, tai tyroksiini ei auttaisi ollenkaan, mutta jos kärsisin vajaatoiminnasta huomaisin oireiden helpottavan.

Ja nyt, muutama viikko lääkityksen aloittamisen jälkeen olen AIVAN ERI IHMINEN. Hoidan kotityöt niinkuin normaalit ihmiset. En tarvitse enää 5 tunnin makaamista sohvalla lepäämiseen tavallisen työpäivän jälkeen. Olen ihan eri tavalla aktiivinen kuin ennen. Vatsani toimii. Hiukset tuntuvat pikkuhiljaa vahvistuvan. Aamulla on vähän vaikea herätä, niinkuin varmaan melkein kaikilla, mutta se ei enää ole mahdotonta tai saa tippaa linssiin Painoni on pudonnut pari kiloa, vaikken enää olekaan jaksanut mitään laihdutuskuuria aloittaa, niitä lukemattomat määrät läpikäyneenä. Ensimmäisen kerran lapsuuden jälkeen olo tuntuu normaalilta ja elämä ihanalta. Harmittaa vaan että meni monta vuotta hukkaan sohvalla maaten, mutta tämä olo on kyllä senkin arvoista!
IP: Tallennettu
outiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 46

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(23.2.2004, 13:14)
Tosi kiva nähdä täällä välillä kriittistäkin kirjoittelua. Välillä tuntuu kaikki olevan niin rasittavan samaa mieltä asioista
Itsekin olen joskus miettinyt onko ihan järkevää syyttää aivan kaikkia vaivoja kilpirauhasesta. Voihan olla jotakin muutakin vialla tai sitten se vaan kuuluu normaaliin elämään. Hyvä esimerkki on mielestäni se, että monet ovat ihmetelleet kun kuume ei nouse flunssassa. Se kyllä taitaa olla enemmänkin ikään kuin kilpirauhaseen liittyvä piirre. Suurimmalla osalla aikuisista ei pieni flunssa nosta kuumetta.

Mutta jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ja myös niiden ilmaisuun, toivon. Vähän hanakasti jotkut kävivät tuon ekan kirjoituksen kimppuun. Väittely on hyvästä ja mielenkiintoista, mutta henkilökohtaisuuksiin ei mielestäni pitäisi mennä, muuten menee maku lukea tätä palstaa. Tiedättehän vanhan sanonnan; se koira älähtää johon kalikka kalahtaa....

Outi
IP: Tallennettu
piisamiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(23.2.2004, 13:35)
Kilpirauhasfoorumi on tarkoitettu meille, jotka haluamme ymmärtää omaa sairauttamme. Habalaba on sohaissut pesää sikäli, että hän ei pelaa kirjoittamattomilla pelisäännöillä - eli hän ei hyväksy sitä, että tänne ei tulla rähisemään ja kyseenalaistamaan, vaan että täällä kuunnellaan toisia, ymmärretään ja yritetään oppia jotain uutta tästä sairaudesta. Sikäli taitaa olla trolli koko Habalaba.

Lohdutukseksi sanon kuitenkin Habalaballe, että lääkärihän ne lääkkeet määrää ja että kenenkään ei ole pakko noudattaa ohjeita, joita joku antaa tai joita joku on joskus joltain lääkäriltä saanut.

Pieni vinkki vielä Habalaballe - Uudesta testamentista viisas sanonta: "Iloitkaa iloitsevien kanssa, surekaa surevien kanssa." Eli puhu yhteisön kieltä. Turha rettelöidä!
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(23.2.2004, 13:47)
Minä ainakin osittain ymmärrän habalaban kirjoituksen. Itselläni on "selkeä" vajaatoiminta (arvot viitearvojen ulkopuolella ) ja sain melkein kaksi vuotta sitten lääkitykseksi tyroksiinin. Tyroksiini ei kuitenkaan auttanut kuin pieneen osaan oireista. Lopullisen avun sain antioksidanttiklinikalta, kun huomattiin, että elimistössäni oli puutteita todella monista erilaisista hivenaineista jne. Antioksidanttitutkimus oli kyllä törkeän kallis, mutta kannatti. Lisäksi, kun sain korjattua tuon puutostilan, myös kilpirauhasarvot muuttuivat parempaan suuntaan.

Eli: kilpirauhasen vajaatoimintaan yhdistetyt oireet ovat niin moninaiset, että voivat todellakin liittyä muihinkin sairauksiin tai elimistön puutetiloihin.

Tyroksiinia kannattaa varmaan kokeilla lääkkeeksi, jos oireita on. Mutta tässä on vaarana juuri se, mitä täällä palstallakin on usein nähty: Lääkettä kokeillaan vaikka tautia ei olekaan pystytty täysin todistamaan. Tyroksiini voi tehdä olon hetkellisesti paremmaksi (jos ei muuten, niin ainakin plasebo-vaikutuksena). Ajan mittaan oireet eivät kuitenkaan parane, ja sitten nostetaan lääkitystä, ihmetellään miksi lääkärit eivät osaa hoitaa vajaatoimintaa, etsitään tyroksiinia vastaavia vaihtoehtolääkkeitä jne. Ja kun syy ei välttämättä alunperin ollutkaan kilpirauhasessa. Lisäksi alkuperäinen sairaus voi jäädä tutkimatta.

Tarkoitus ei ole tällä kirjoituksella loukata ketään. Itsekin olen toiminut juuri edellisessä kappaleessa kuvaamallani tavalla, kunnes tajusin etsiä syitä myös muualta kuin kilpirauhasesta. Välillä vaan huolestuttaa näiden täällä palstalla olevien viestien sävy. Ei jokaisella väsymystä ja palelemista potevalla ihmisellä voi olla kilpirauhasen vajaatoiminta, muutenhan varmasti puolet ihmisistä sairastaisi tätä tautia, ainakin jossain vaiheessa elämäänsä. En väitä ketään luulotautiseksi, oireet ovat varmasti aitoja, mutta kannattaa oikeasti miettiä, mistä kaikesta ne voivat johtua.
IP: Tallennettu
yllapito
Administrator


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 101

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(23.2.2004, 20:35)
Kiitos piisami viisaista sanoistasi, osasit kiteyttää asian hyvin!

Vertaistukeahan tämän foorumin on tarkoitus antaa, ei tämä ole mikään lääkäripalsta vaan jokainen esittää omia hlökohtaisia mielipiteitään ja kokemuksiaan. Eriäviä mielipiteitä saa ja pitääkin esittää. Jos ei saisi, olisin voinut poistaa tuon habalaban kirjoituksen heti sen tänne ilmestyttyä. Mutta toivoisin, että laittaisitte väitteittenne tueksi viitteitä mihin ne perustuvat, sitä habalaba ei pyynnöistä huolimatta tehnyt eikä myöskään ilmeisesti tutustunut hänelle annettuihin viitteisiin.

Surullisen paljon tuntuu olevan vielä lääkäreitä, jotka pitävät lääkityksen aloitustasona TSH-arvoa 10, vaikka se pätee vain siinä tapauksessa, että potilaalla ei ole vajaatoiminnan oireita. Liian paljon tuntuu hoitoon vaikuttavan se millainen lääkäri sattuu kohdalle. Samoilla arvoilla ja olotilalla toinen saa lääkityksen ja toinen saa kärvistellä huonossa olossaan vuosia, onko se oikein? Varsinkin miesten kohdalla vajaatoiminta jää liian usein diagnosoimatta (omaa mutuani), kuten oli käydä Kylmäkallenkin kohdalla.

Joillekin onnekkaille sattuu osaava ja ymmärtävä lääkäri heti kohdalle, mutta toiset saavat laukata lääkäriltä toiselle vuosia ennen kuin asiat alkavat seljetä. Näiden onnekkaiden tuntuu monesti olevan vaikea uskoa muiden huonoja lääkärikokemuksia, koska heillä on kaikki aina sujunut hyvin (vai onko sittenkään?).

Kannattaa opetella käyttämään hakukoneita, netistä löytyy valtavasti tietoa, tutkimustuloksia, potilaiden kokemuksia ym. kilpirauhasvaivoista ja suurin osa ihan luotettavien tahojen julkaisemina. Minulla on tietokoneella 47 megaa kilpirauhasta koskevia tiedostoja, jotka kaikki olen lukenut ja käynyt läpi, joten jonkinlainen käsitys pakostakin näistä sairauksista on syntynyt. Hankkikaa siis tietoa mahdollisimman paljon ja mahdollisimman monista eri lähteistä! Valitettavaa on, että vieraita kieliä osaamattomille ei tietoa suomen kielellä paljon ole kilpirauhasesta saatavilla.

Kylmäkallen lääkäreitä kohtaan tuntema epäluulo on kyllä ihan oikeutettua, niin paljon asiatonta käytöstä ilman omaa syytään on lääkäreiltä saanut osakseen, onneksi muutama "helmikin" on ollut joukossa, muuten voisi olla asiat todella huonosti.

Eiköhän tämäkin foorumi ole meille foorumilaisille kuitenkin antanut enemmän kuin ottanut ja pakkohan näitä ei ole kenenkään lukea. Minusta ainakin meillä on täällä tosi hyvä porukka koossa. Kiitos teille kaikille!


Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 231

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(23.2.2004, 23:57)
no laitan tähän minäkin vaikka ajattelin etten viitsi.

olen ihminen jolla on krooninen kilpirauhastulehdus,kyhmystruuma ja kilpirauhasen vajaatoiminta jota edelsi liikatoiminta.
olen seurannut tätä foorumia ja muutaman vastauksen itsekin antanut, olen saanut tänä aikana kylmäkallelta paljon tukea ja vihjeitä vaikka hyvin monessa asiassa jo sitä ennen samoilla linjoilla.

kertaakaan en ole huomannut kylmäkallen antavan ohjeita tai leikkivän lääkäriä, vaan puhunut kokemuksesta ja pyydettäessä antanut neuvoja jokainen tietysti muodostaa oman pielipiteensä.

itse käyn ainoastaan yksityisen sektorin lääkäreillä professoreista alkaen ja katson että saan sen hyvän hoidon jonka ansaitsen ja siitä kerron yleensä myös muille koska meillä on oikeus vaatia hyvää hoitoa, eikä vaan ottaa mitä saa, se joille se riittää niin olkoon se heidän valintansa heillä on siihen oikeus mutta itse en ainakaan viihdy vajaakuntoisena. oman kokemuksen mukaan jo lääkäreiden kirjo aioiden suhteen on erilainen koska yleislääkäri ei millään pysy kaiken tiedon perässä joka asiassa asnoi minulle tänään yksi lääkäri jonka kanssa juttelin aiheesta, sanoi että on hyvä että ihmiset tietävät asioista koska monesti lääkäritkin oppivat perehtyneiltä potilailta, meillä oli aika pitkä kehittävä keskustelu aiheesta ja lääkäri oli tyytyväinen siitä että häntä valaisin, taitaa olla vaan hyvää tuuria ilmeisesti tämä lääkärikunta jonka kanssa olen tekemisissä koska he kyllä kuuntelevat ja oppivatkin, jopa mielellään.

todistettu juttu on että kun on yksi autoimmuunisairaus tulee helposti muita kaveriksi siksi on seurattava sillointällöin myös verensokerit,kolesterolit, verenpaine yms ja sillä ei ole luulotaudin kanssa mitään tekemistä.

olen iloinen että olen törmännyt kylmäkallen juttuihin koska olen saanut niistä että arvokkaista tiedoista voimaa itselleni monina vaikeinakin aikoinakin ja toivottavasti myös jatkossa, onhan sitä laulussakin joskus sanottu että antaa kaikkien kukkien kukkia
krisse
IP: Tallennettu
SusannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(24.2.2004, 11:59)
Kenen sit on vastuu? Minusta niin vääriin, että meidän pitää täällä edes ”arvuutella” … Tiedän (en vain luule), että jokin minua vaivaa, mutta miksi lääkärit eivät auta? Tarkistetaan kilpirauhasarvot, ja kun ne ovat ok (4.5 ja 11), potilas unohdetaan. Minulle on ihan sama mikä nimi tälle ololle ”keksitään”, kunhan siihen löytyy hoitoa!!! Jos tämä ei ole kilpirauhasen vajaatoimintaa, niin mitä tämä on?! Miksei tutkita tarkemmin, miksei etsitä muita syitä, miksi kukaan ei auta?!

Toivon joka päivä, et kaatuisin tajuttomana maahan ja mut vietäis sairaalaan, kai ne sit tutkis, vai tutkisko?

Susanna
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(24.2.2004, 12:53)
Tämä palsta on minunkin mielestäni hyvä, olen saanut täältä paljon hyviä neuvoja. Viime aikoina vaan tuntuu, että neuvot ovat menneet jo aika vaarallisesti diagnosoinnin suuntaan. Esim. täällä aikaisemmin olleeseen viestiin Lääkityksen ns. kokeileminen Kylmäkalle on vastannut: "Et voi aiheuttaa itsellesi vajaatoimintaa, koska sinulla on jo vajaatoiminta". Ja tämä diagnoosi on tehty näkemättä, kuulematta ja tuntematta koko ihmistä, pelkän sähköpostiviestin perusteella ja arvojen ollessa vielä viitearvojen sisällä.

Olen teidän kanssanne aivan yhtä kauhuissani siitä, että lääkärit voivat olla niin ammattitaidottomia eivätkä kuuntele potilasta. Mutta vielä vaarallisempaa mielestäni on se, että me "maallikot" alamme leikkiä lääkäriä ilman minkäänlaista koulutusta tai kokemusta. Suurin osa tätäkin tautia sairastavasta ihmisestä tietää varmasti paljon tästä sairaudesta ja on jo sen jonkinlainen asiantuntijakin. Mutta kokonaisvaltainen tieto ihmisruumiista ja sen toiminnasta puuttuu. Miettikää mitä tapahtuu, jos esimerkiksi sydänsairauksia sairastavalle määrätään tyroksiinia tietämättä tästä perussairaudesta? Tai lääkeannosta nostetaan tällaisessa tapauksessa ilman lääkärin kanssa neuvottelemista? Seuraus on pahimmillaan sydäninfarkti. Tai mitkä ovat tyroksiinin ja muiden lääkkeiden yhteisvaikutukset?

Neuvoja on hyvä antaa, niistä on varmasti kaikille hyötyä, onhan se huomattu tälläkin palstalla. Mutta otetaan ja annetaan neuvot neuvoina, ei diagnosoida ja tuomita ketään suoralta kädeltä vajaatoimintaiseksi.


IP: Tallennettu
ninni
Junior Member


kesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(24.2.2004, 13:53)
Eikös meillä jokaisella kuitenkin ole vastuu itsestämme ja kukaan ei käske uskoa kaikkea täällä kirjoitettu sanasta sanaan. Jokainen fiksu ihminen osaa suodattaa lukemansa!Kilpirauhasen vajaatoiminta on muutenkin hyvin yksilöllinen sairaus, koska sen aiheuttamat oireet ovat niin moninaiset ja jokainen meistä kokee ne vielä erilailla. Minä ainakin tykkään kovasti tästä palstasta!
IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 64

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(24.2.2004, 14:07)
Ninni puhuu asiaa!
Minäkin tykkään tästä palstasta ja olen saanut jo paljon apua täältä, Kylmäkallelta ja kaikilta muiltakin.
Kiitokset ja annetaan vinkkejä ja neuvoja ja vertaistukea hyvässä hengessä!
IP: Tallennettu
SusannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(24.2.2004, 15:26)
Niin, lääkäreiden vastuuta vain peräänkuulutin … Sekavan tekstinpä kirjoitin tuossa aiemmin. (Samanlaista on kyl tämäkin.) Lähipiirissä aivoinfarktipotilas on lähetetty takaisin töihin, syöpäpotilasta on hoidettu flunssapotilaana. Inhimillistähän erehtyminen on, mutta aika pelottavaa, kun oma elämä on sairastuessa kuitenkin pakko jättää vieraiden (lääkäreiden) käsiin. Ja onko ihan oikein, että hoitoa saadakseen on joskus taisteltava pitkäänkin? En tätä keneenkään kohdista, harmittelen vaan asiaa. Itse ainakin ihan ihmisraunio, ehkä kilpirauhasen vajaatoiminnan takia ehkä en, who knows, kun lääkäritkään eivät sitä tiedä tai lähinnä: eivät tunnu sitä haluavan (tai osaavan) selvittää.

Susanna, väsynyt tähän oloon
IP: Tallennettu
MartsuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(24.2.2004, 18:10)
Hei! Olen todennut näiden 3 kk:n aikana, jotka olen tiennyt struumastani, että erityisesti kilpirauhasongelmat vaativat paljon omaa perehtymistä tähän sairauteen. Ilman sitä ei pysty vaatimaan tarvittavia kokeita tai keskustelemaan lääkäreiden kanssa puhumattakaan päätöksestä leikkausjonoon menosta. Lääkäreiltä ei saa mitään tietoa, jollei osaa kysyä ja se taas vaatii perehtyneisyyttä sairauteen. Olen lukenut melkein joka päivä jotain kilpirauhaseen liittyvää, mutta en tiedä vielä paljoakaan. Tämä foorumi on ollut aloittelijalle suureksi avuksi. Pahinta on aluksi, jolloin saa tietää sairastavansa taas uutta tautia ja pitäisi päättää, ottaako lääkettä vai meneekö leikkausjonoon vai eikö tee mitään. Jos minulla silloin olisi ollut niin paljon tietoa kuin nyt, olisin ehkä jättänyt thyroxinin ottamatta.

Nykyään ei pahojakaan oireita tutkita, jos syy ei löydy helposti, esim. kilpirauhasarvot viitearvojen ulkopuolella. Muuten saa kärsiä vuosikaupalla oireista, jotka todella vaikeuttavat jokapäiväistä elämää. Kyllä se kalliiksi tulee, jos juoksee monen eri alan erikoislääkärin puheilla ja heidän määräämissään kokeissa ja ehkä vielä tuloksetta. Toinen ongelma ainakin minulla ovat monien syömieni verenpainelääkkeiden sivuvaikutukset, jotka ehkä aiheuttavat osan oireistani. Mutta niiden tutkiminen on melko mahdotonta.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 458

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(24.2.2004, 19:43)
Hei Cahha!

Väitän edelleen että TSH 3.86 on liian korkea ko. tapauksessa, kun noita oireitekin tuntui olevan. Tutkimukset väittävät samaa ja niihin tuo minunkin väitös vajaatoiminnasta perustuu.

Täällä ei kukaan leiki lääkäriä, en edes minä, vaikka sinusta siltä tuntuisi. Kirjoitukseni on harkittuja ja vastaan omista huudoistani jos ja kun jotakin vastattavaa tulee, eikä täällä mitään reseptejä jaella, lekurin vastaanotolle on jokaisen reseptiä haluavan mentävä, joten tuo vertaus on jotenkin kumma, kun täällä ei toisaankaan mitään reseptejä jaeta, ohjeita annetaan miten voisi toimia jne., mutta sehän ei reseptiksi muutu, eikä tiettävästi ole lainvastaista.


Lääkeannoksen nostot on jokaisen omalla vastuulla ja kuinkahan moni lekuri on joutunut syytteeseen/ tuomittu kun potilas on kuollut 6-8 eri lääkkeen yhteisvaikutusten takia? en tiedä vielä yhtään tapausta, joten käytännössä jokaisella itsellään on vastuu mitä lääkkeitä syö. Särkylääkkeisiin kuolee n. 200 ihmistä vuodessa, kenenkäs piikkiin ne laitetaan?


Minulla oli myös arvot noiden kuuluisien viitearvojen sisällä, joita monet ovat alkaneet pitää pyhinä, kuitenkin taustalla vaikutti vuosia kilpparia tuhoava autoimmuunitulehdus ja lopulta koko elimistö olisi ollut tuhon oma, olisiko tässäkin tapauksessa pitänyt tyytyä/ taipua typerien lääkäreiden vakuutteluun: "Ei sinua mikään vaivaa" ?

Älkää hermostuko, hyvät kohtalotoverit! vaikka sanon sen taas:

Susanna, älä luovuta, kilppariarvosi ei ole kohdallaan, alitoimintaan viittaa vahvasti!


Joten ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan. Ketään ei saa jättää yksin ja hoitamatta! tätä tapahtuu luvattoman paljoin


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
WiiiwiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(25.2.2004, 16:39)
Moneen kohtaan voisin ottaa kantaa mutta näin lyhyesti..
Minun aloittamaani aihetta ja arvojani mainittiin myös vastauksissa joten niihin.
Täällä ei todellakaan kukaan antanut minulle reseptiä käteen vaan sain tietooni kokemuksia ja kannustimen ottaa vielä uudelleen yhteyttä lääkäriin ja luettelin lääkärille vielä kertaalleen kaikki oireeni, arvoni ja kysyin, että jos minulla ei mitenkään voi olla kilpirauhasen vajaatoiminta niin miksi minulle ei tehdä edes mitään tutkimuksia lisää vaan lähetettiin takaisin kotiin ja pyysin saada kokeilla lääkitystä ja perustelin ihan faktoilla.

Sain reseptin ja nyt olen syönyt kuukauden lääkettä. 100 % varmaksi en ihan vielä sano mutta alan jo vähitellen uskoa , että tästä olosta on jo lumevaikutukset kaukana! Laskin tässä, että olen noin neljä vuotta väsynyt pikkuhiljaa vain enemmän ja samaa rataa on tullut koko ajan uutta pikkuvaivaa. Eli tuskin oli kyse mistään normaalista ja viimeisen reilun vuoden olen vain maannut sängyssä saamatta aikaa yhtikäs mitään! Mutta nyt olen erityislupien tukemana saamassa jopa opintoni kuntoon kun en niihinkään ole kyennyt vuoteen juuri ollenkaan, se jos mikä on ihmeellistä ja tämän lisäksi jaksan tehdä asioita myös kotona. Ja ihan konkreettisesti olen huomannut muidenkin oireiden kuin vain sen väsymyksen helpottavan.

Vielä ei tietysti kaikki ole kunnossa ja annan asialle aikaa . Nyt minulla on kuitenkin sen verran voimia, että jos joku väittää ettei ole kilpparissa häikkää niin ainakin jaksan taistella itselleni hoitoa koska sitähän minulle ei lääkäri tarjonnut!

Kysyn vaan... olisiko minun ollut parempi kitua vielä ehkä vuosia ja odottaa jospa ne arvot räjähtäs käsiin niin saisin lääkkeen? On vain yksi elämä..
IP: Tallennettu
WiiiwiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(25.2.2004, 16:45)
Niin ja vielä onhan niitä samantyylisiä sairauksia, mutta kyllä niillä joku ero on , että lääkärikin ne voi erottaa Ja tutkimisenhan pitäisi olla nimenomaan lääkärin juttu eikä niin ,että potilas vihoviimesillä voimillaan vaatii tutkimaan. Lääkärille kun usein pitäisi mennä terveenä et jaksais hoitoa vaatia
IP: Tallennettu
sannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(25.2.2004, 16:53)
Aivan oikein mutta vaikka tämä palsta on mielestäni paras tiedonlähde ja apu tähän ongelmaan niin silti jotkut "leikkivät lääkäriä", valitettavasti...
IP: Tallennettu
WiiiwiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(25.2.2004, 17:00)
Ettei kukaan käsitä väärin niin minun viestini tietysti koskivat henkilökohtaisesti vain minua ja tietysti täytyy osata suhtautua tietyllä kriittisyydellä kaikkeen keskusteluun
IP: Tallennettu
sannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(25.2.2004, 19:34)
Ilman muuta. Kyse keskustelussa on minun osaltani ollutkin koko ajan siitä mistä olen huolissani, että toivottavasti kaikki osaavat tämän kriittisyyden jalon taidon.
IP: Tallennettu
Tiina
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(27.2.2004, 12:12)

En jaksanut koko riitelyyn perehtyä, mutta haluaisin tuoda esille yhden kannan asiaan liittyen. Nimittäin sen, että lääkärit sortuvat hyvin usein tuohon "kaikki oireesi johtuvat siitä kilpirauhasesta vaikka arvot ovatkin normaalit". Eli kun menet jotakin omasta mielestäsi aivan muuta vaivaa valittamaan eikä lääkäri heti keksi, mistä on kyse, niin AINA tarjotaan vaihtoehtoa "johtuu kilpirauhasesta". Olen sairastanut kilpirauhasvaivoja 12 vuotta, sekä yli- että alitoimintaa. Välillä on hoidettu ja välillä päätetty jättää hoitamatta. Kaikenlaisia sammakoita on siis lääkärin suustakin tullut kuultua (mm. silmälääkäri totesi ettei kilpirauhasen liikatoiminta voi aiheuttaa silmäoireita, ovat oireet minulla peräisin korvien välistä. Kerroin tämän diagnoosin endokrinologilleni, joka pyöritteli päätään..).
Se, mitä itse tältä palstalta haen, on vertaisryhmätuki eli juuri sitä mutu-tietoa. Tiedän oman sairauteni faktat mutta omakohtaisia kokemuksia ei mistään kirjasta löydä. Luotan lääkäriini ja annan hänen päättää hoidosta ja annostuksista. Vuosien varrella on kuitenkin kehittynyt taito paikkailla asioita omin päin eli kun esim. pahan liikatoiminnan aikana uni ei tullut, sydän hakkasi ja oli koko ajan kuuma, nukuin kylmäkalle-arsenaalin ja märkien pyyhkeiden kanssa. Eli oireita on ollut monenlaisia ja kun niihin ei ole tuntunut muu auttavan, olen omia kotikonsteja kehitellyt.
Kun ensimmäisen kerran törmäsin Kylmäkallen-nikkiin, niin ensimmäinen ajatukseni oli, että hänkin on kärsinyt liikatoiminnasta. Meni hetki, ennenkuin tajusin, ettei näin ole, vaan Kylmäkalle tarkoittaa hänen tapauksessaan juuri vastakkaista. Minulle kun kylmäkalle tuo mieleen talviyöt, ikkuna auki ja jääpaloja&kylmäkalleja sängyssä

Tiina


IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 231

Tila: Offline

RE:Verensokeriarvot, maksa-arvot, munuaisarvot, yleensä verikokeet perustuvat tutkittuun tietoon, joista viitearvot on määritelty.(27.2.2004, 21:36)
itsellänikin jos en olisi mennyt kilpirauhaskirurgille valittamaan en olisi löytänyt nykyistä hyvää lääkäriäni joka löysi astman ja on hyvin kilpirauhaseen perehtynyt sisätautilääkäri ja sitä varten kokeita otetaan että jotain löydetään mutta jotenkin vaan tuntuu että yksityisellä otetaan potilas ihmisenä huomioon ja terveyskeskuksessa ei meinaa saada kokeita otettavaksi. yksityisellä saa mitä pyytää kun itse maksaa kerran
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team