kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 8.9.2003, 18:27
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Verikokeista asiaa!
Aurora
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

Verikokeista asiaa!(22.8.2003, 14:50)
Moi kaikille!
Tulki mieleen kun luin tässä jonkun viestin, jossa henkilö sanoi menevänsä verikokeille klo 10. Siis ei missään nimessä!!!
Tärkeintä arvojen mittaamisessa on juuri se, että ne otetaan oikeaan aikaan ja kilpirauhasen kohdalla tämä tarkoittaa KLO 8.00. Lääkettä ei saa ottaa ennen verikoetta, ettei se vaikuta tuloksiin. Aika on tärkeä sen takia, että kilpirauhasen toiminta vaihtelee vuorokauden mittaan, ja huonoin aika ottaa verikoe on yhden aikaan päivällä. Tiedän tämän kokemuksesta, mutta valitettavasti kiltit tätit labrasta aina selittää sontaa puhelimessa. Kuulemma tuloksia otetaa edelleen koko ajan pitkin päivää. Siis muista tämä - jos olet menossa ekaa kertaa kokeisiin niin aina aamusti, muuten voit sairastaa tautia ihan rauhassa edelleen, kun arvot ovat viiterajoilla.

Aurora
IP: Tallennettu
Kata
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 85

Tila: Offline

RE:Verikokeista asiaa!(22.8.2003, 19:53)
Tuota noin...
Millä tavoin se kellon aika siis vaikuttaa noihin tuloksiin

Kävin muutamat ekat kerrat aina 8 aikaan ja sit tuon viimeisimmän 10 yli 10, jolloin arvot olivat menneet liikatoiminnan puolelle, vaikka oireet eivät mitenkään (jota olen jo täällä kovasti ihmetellyt!!!) Mulle sanottiin että 8-10 välillä on hyvä aika. Voiko tuo kellonaika selittää nuo "oudot arvot"?????

-Kata- puulla päähän mätkäistynä
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Verikokeista asiaa!(22.8.2003, 21:07)
TAYS:n potilasohje laboratoriotutkimuksiin valmistautumisesta.

"Yleensä ennen verikokeiden ottamista potilaan tulee olla ravinnotta edellisestä illasta klo 20.00 lähtien näytteenottohetkeen asti, mikäli se on potilaan tila huomioon ottaen mahdollista. Vettä voi juoda lasillisen tutkimuspäivän aamuna. Alkoholinkäyttö on kielletty edellisenä päivänä ja näytteenottoaamuna. Tupakointia ja kahvia on vältettävä tutkimusaamuna. Lääkkeet voi nauttia tutkimusaamuna normaalisti, paitsi jos määritetään kyseisen lääkkeen veripitoisuutta (tällöin aamulääke otetaan verinäytteen jälkeen). Hikoilua aiheuttavaa ruumiillista rasitusta on vältettävä tutkimusaamuna.

Poliklinikkapotilaiden on istuttava vähintään 15 minuuttia ennen näytteenottohetkeä verenkierron tasaamiseksi.
Ajanvarausta käytettäessä on joissakin tutkimuksissa huomioitava pitoisuuden/määrän vuorokausivaihtelu (esim. TSH, Fe, PVK, Trom).

TSH-erityksen vuorokausivaihtelusta johtuen arvot laskevat päivän aikana, ja pitoisuus klo 14 on keskimäärin 35 % alhaisempi kuin aamunäytteessä."

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
ulma
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Verikokeista asiaa!(2.9.2003, 12:15)
Just joo. Kun tyttäreni piti mennä verikokeeseen soitin erikseen lääkärille, että saako lääkkeen ottaa ennen koetta vai sen jälkeen. Lääkäri vastasi, ettei sillä ole mitään väliä. Olemme kuitenkin ottaneet lääkkeen vasta kokeen jälkeen. Maalaisjärkeä käyttäen.
Unelma
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team