kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 6.1.2004, 22:12
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Voiko vajaatoiminta aiheuttaa epämääräisiä vatsaoireita kuten pahoinvointia?
magdaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

Voiko vajaatoiminta aiheuttaa epämääräisiä vatsaoireita kuten pahoinvointia?(15.12.2003, 15:30)

Kiitos jos soku osaisi auttaa. Tähystykset tehty ym. tutkimukset. Arvot olivat viimeksi lähestyneet vajaatoimintaa (alettiin kesällä seurata synnytyksen jälkeisen liikatoiminnan vuoksi).

Kunhan mietin oloani...
IP: Tallennettu
soikkuli
Full Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 109

Tila: Offline

RE:Voiko vajaatoiminta aiheuttaa epämääräisiä vatsaoireita kuten pahoinvointia?(15.12.2003, 19:24)
Jaa, en tiedä MUTTA mullahan ei vatsavaivat jääny pois vaikka keliakia löydöksen (viitisen vuotta sitten) on ollu tiukka gluteeniton dieetti ja noin vuoden tiukempi eli luontaisesti gluteeniton...eikä apua. Ja tänä kesänä sitten tää vajaatoiminta.
Jotenkin tuntuu että ehkä hivenen vatsa on nyt rauhottunu (tosin on aina ollu aikoja jollon se hetkellisesti on parempi, kunnes taas palaa) joten vielä on aikasta sanoa olisko vatsaan ollu thyroxin-hoidosta apua. Ja juu, sitä pahaa/etovaa oloa oli (toisinaan vieläkin) kokoajan, tämä on kyllä jääny pois aikalailla.
Mutta eikös tää Välimäki jossain ollu juuri sanonu että oireet voi olla sikinsokin (siis liikatoiminnan oireita vajiksella ja päinvastoin) joten mikä ettei
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
IrmaVäsy
Viestejä: 31

Tila: Offline

RE:Voiko vajaatoiminta aiheuttaa epämääräisiä vatsaoireita kuten pahoinvointia?(16.12.2003, 09:56)
Olen täällä jo elokuussa kirjotellut rytmihäiriöistä joita epäilin johtuneen ylitoiminnasta. Samaan aikaan tuntuu pahoinvointia, aivan kuin matkapahoinvointia.

En tiedä johtuuko vajaatoiminnasta, mutta TSH oli 18 ja nyt oireet ovat vähentyneet paljon kun TSH on saatu 2.1:een. Vieläkin on oireita, mutta ne tulee vasta ilataisin eikä kuin korkeintaan kerran viikossa (aiemmin joka päivä puolenpäivän jälkeen).

Eli kokemuksena tuntuu siltä, että liika- ja vajaatoiminnan oireet voivat olla samoja.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Voiko vajaatoiminta aiheuttaa epämääräisiä vatsaoireita kuten pahoinvointia?(16.12.2003, 11:45)

Epämääräiset vatsaoireet ovat minullekin tuttuja, lievää etovaa oloa, yleensä aina aamuisin on ollut jo vuosia. Lisäksi maha on aina vähän päästä ripulilla. Erittäin vaikean laktoosi-intoleranssin sain vuosi sitten ja nyt joka-aamuinen tyroksiinikin (annoksessani 200mg laktoosia) turvottelee, uskomatonta ja erittäin turhauttavaa ettei sitä voi saada ilman laktoosia!!

Vaikea närästys on myös vaivannut, olen ollut nyt vuoden Nexium 40mg kuurilla ja mahaletkun nielin kuukausi sitten. Koepaloista ei ole vielä tullut tuloksia, mutta mahalaukun sulkijalihas oli löysä. Muuten maha näytti siistiltä.

Mullakin on ollut selviä ylitoimintaoireita vaikka arvot vajaalla, kunnes tänä kesänä vain vajaata (kuten 4 vuotta sittenkin kun vain makasin), nyt vihdoin tyroksiinilla. Eli olotiloissa ensin selvä vajaa, pari vuotta yli/vajaa oireisto, sitten taas selvä vajaa.

Katariina
IP: Tallennettu
Aljona
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Voiko vajaatoiminta aiheuttaa epämääräisiä vatsaoireita kuten pahoinvointia?(17.12.2003, 18:50)
Olen jonkin aikaa lueskellut näitä sivuja, enkä ole vielä tohtinut kirjoittaa omasta kokemuksestani. Nyt on pakko, kun tuli nuo vatsavaivat esille... Minulla ovat tutkimukset vielä kesken, mutta vajaatoiminta on alustavasti todettu, TSH 6.1. ja kilppari suurentunut. Lääkitystä ei vielä ole, ja pelkään etten omalta lääkäriltä vielä saakaan, "pitää odotella" että arvo nousee sinne 10:een... Mutta, niistä vatsaoireista. Minulla on myös ollut jo vuosia aamuisin pahaa oloa, ripulia jne. Ruisleipää en pysty syömään ollenkaan. Kaikki mahdolliset tutkimukset on tehty ja mitään ei löydy, ärtynyttä suolta vain tarjotaan. Onkin mielenkiintoista, jos vatsavaivatkin johtuvat tästä vajaatoiminnasta. Mutta miten saada lääkäri uskomaan?
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 179

Tila: Offline

RE:Voiko vajaatoiminta aiheuttaa epämääräisiä vatsaoireita kuten pahoinvointia?(17.12.2003, 23:00)
ei missään nimessä saa odottaa sinne 10.een vaan lääkitys pitää alottaa heti kirjaa ylös oireitasi ja näiltä sivuilta tosta dokumenttia välimäen luennolta ja jos muu ei auta vaihda lääkäriä, mutta thyroksinit pitää vaatia
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team