kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 8.9.2003, 18:31
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Ylös ja Alas
huttunsa
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

Ylös ja Alas(18.8.2003, 11:01)
Heips kaikille,

olen tässä vuoden päivät seuraillut näitä sivuja, lähinnä liittyen liikatoimintaan. Nyt sitten olen siirtynyt tänne vajaatoimintaosastolle. Ajattelin kertoa oman stoorini, josko muillakin kilpparivaivaisilla on elämä tällaista "ylös ja alas"-elämää.

Viime vuoden syyskuussa menin työterveyslääkärille rytmihäiriöiden takia. Tutkimusten ja hutkimusten jälkeen selvisi, että nämä veriarvot mistä täälläkin paljon puhutaan olivat 23 ja toinen mittaamattomissa. Eli lievää ylitoimintaa.

Sain lääkityksen, Tyrazol, jota söin n. 3kk. Oireet hävisivät käytännössä kokonaan ja veriarvot seuraavassa mittuksessa olivat 10 ja 6,2, eli pikkasen vajaan puolella. Tässä vaiheessa tuli kuvaan mukaan keskustelu radiojodista ym. vaihtoehdoista. "Pitkän" harkinnan tuloksena päädyin radiojodiin, joka annettiin viime huhtikuussa. Tällöin lopetettiin kaikki lääkitys.

Sen jälkeen kaikki meni hyvin n. 2kk. Arvot tuntuivat asettuvan kohdalleen ja elin toivossa, että se oli sitten siinä. Kesäkuun puolessa välissä alkoi kuitenkin nämä tykytykset uudestaan ja seuraavassa kontrollissa tilanne oli aivan sama kuin ihan alussa (tsh mittamaton TV4 23).

Noh, sitten aloitettiin Tyrazol lääkitys uudestaan ja mietittiin, että oliko radiojodiannos liian pieni. Eipä ollut. Kuukauden päästä tastä, eli seuraava kontrolli, arvot olivat TSH 100 TV4 5, eli käsittääkseni reilusti vajaatoiminnan puolella.

Nyt olen syönyt tyroksiinia n. 1,5 vk ja odottelen innolla, koska tämä ylenpaltinen vetämättömyys katoaa. Kauankohan mahtaa kestää?
Sari
IP: Tallennettu
NiinaPositiivisuus luo voimia!
Viestejä: 33

Tila: Offline

RE:Ylös ja Alas(18.8.2003, 13:19)
Hei, Sari!

Ei kannata vielä hätäillä 1½ viikon jälkeen. Minä olen syönyt tyroksiiniä nyt noin 10 kk ja tämän kesän aikana olen jaksanut alkaa huolehtia siivousasioista. Eli yli puoli vuotta meni, ennen kuin kiinnostuin mistään, mitä ei ole pakko tehdä.

En tiedä, vaikuttaako se, kuinka kauan on ollut vajaatoiminta ennen lääkitystä. Toivottavasti vaikuttaa sinun vuoksesi. Minä olen ollut vajaatoimintainen varmuudella nelisen vuotta lapseni syntymästä lähtien, mahdollisesti jo ennen sitäkin. TSH:ni oli pahimmillaan 12.

Tsemppiä nyt vaan! Vaikka me ollaankin flegmaattisia, ilottomia ja masentuneita (vitsivitsi), niin periksi ei ainakaan kyllä anneta.
IP: Tallennettu
outiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Ylös ja Alas(19.8.2003, 13:13)
Hei Sari,

tarinasi on aikalailla samanlainen kuin omani. Erona vain, että olen syönyt tyroksiinia nyt 6 viikkoa. Tajusin juuri viikko sitten että paleleminen on loppunut ja se oli minulla yksi pahimpia oireita. Itse en olekaan juuri muusta kärsinyt kuin siitä ja valtavasta lihomisesta. Minulle lääkäri sanoi, että vähintään pari kuukautta menee ennen kuin arvot voi olla kohdallaan ja aika suurella todennäköisyydellä sittenkin vielä joudutaan säätämään lääkemääriä. Joten kärsivällisyyttä vaan.

t. Outi
Outi
IP: Tallennettu
Kata
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 85

Tila: Offline

RE:Ylös ja Alas(19.8.2003, 15:17)
No hei,
itse aloitin lääkityksen maaliskuussa -03, ja sitä sahataan nyt edes taas .

Kesällä olo oli jo hyvä (siihen verrattuna mitä se on ollut.)!!! Mutta veriarvot (ei olo) näyttivät liikatoimintaa, ja sitten pienennettiin annosta, ja nyt taas olo per**stä!! (Suoraan sanottuna!!!!!) maanantaina labraan ja katotaan taas mitä lääkäri sanoo...

Eli jos tosta tekee yhteenvedon niin mun olo helpottui 4kk jälkeen.. (mut kohta taas lähtöpisteessä, näköjään.)

-Kata-
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team