kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 13.6.2003, 10:46
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Ymmällään
omituinen otusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Ymmällään(11.6.2003, 17:37)
Koska alan olla kurkkuani myöten täynnä lääkärini piittaamattomuutta vaivojani kohtaan, olen yrittänyt itse löytää oireisiini sopivan sairauden. Mutta, mutta....en ole varma siitä, onko vika kilpirauhasissa, joista kaikki lääkärit ovat sitä tähän mennessä etsineet, vaiko jossain muualla. Lähimpänä oireita ovat kuvaukset Sjögrenin syndroomasta, mutta lääkäri ei anna lähetettä siihen yksinkertaiseen verikokeeseenkaan, vaan väittää vaivojeni johtuvan migreenistä. Jota minulla ei enää edes ole!!
Kerron tässä oman tarinani, jotta joku voisi auttaa, jos tunnistaisi omia oireitaan kertomuksestani ja tietäisi edes jotain suuntaa-antavaa tietoa mahdollisesta sairaudestani ja sen alkulähteestä. Että tietäisin lähteä etsimään oikean alan lääkäriä arvauskeskuksen omalääkärin tilalle....
Minulla oli migreeni 9-vuotiaasta lähtien ja vasta viimeisenä vuotena eli v 2000 se oli niin raju, että mentiin oksennustasolle. Siihen asti selvisin kylmillä pyyhkeillä otsalla, hämärällä huoneella ja hiljaisuudella.
Migreeni loppui v. 2001 aikana rintasyöpäleikkauksen (joulukuu 2000) jälkeen ennenaikaisesti 46-vuotiaana alkaneisiin vaihdevuosiin.
Nykyisin silmissä näkyy silloin tällöin kuin katsoisi mikroskoopilla liikkuvia bakteereita. Niitä on vain kaksi tai kolme.
Päätä särki viime vuoden keväällä kuukausitolkulla, kuin vanne kiristettynä pään ympäri. Korvien takana pään sisälle päin oli kuin kuumat putket, joissa oli painetta ja jotka tuntuivat olevan räjähtämispisteessä. Kuuloni on huonontunut eli en kuule hälyssä paljon mitään ja paineet korvissa vaihtelevat niin, etten itsekään huomaa huutavani, ennen kuin lapset asiasta huomauttavat. Välillä kuuluuu kuin sydämensyke päästä korvaan. Varsinkin oikealla puolella. Kuulo alkoi huonontua keväällä 1998 sairastamani ruusukuumeen jälkeen ja huomattavasti vuoden 2001 keväällä.
Leukoja särki melkein kolme kuukautta. Kävin jo hammaslääkärilläkin viime kesänä, mutta he eivät voi ottaa uusia potilaita 1,5 vuoteen, joten paikattiin vain yksi lohjennut etuhammas. Luulin, että vähintään kuusi hammasta tarvitsee juurihoitoa. Nyt se särky on ohi.
Talvi ja kevät 2001 kului nukkuen, sillä olin töiden jälkeen niin poikki, että menin nukkumaan. Heräsin vain lasten iltatoimien ajaksi ja taas nukkumaan. Lapset alkoivat kärsiä siitä, joten hain sairaslomaa helmikuussa. Nukuin 18h/pvä. Kesäkuussa sain tutulta homeopaatilta eri aineita (en edes tiedä mitä), mutta vasta kolmannen eri aineen jälkeen aloin herätä Ruususen unesta heinä-elokuun vaihteessa. Olin kuin uudesti syntynyt! Enää tarvitsin 7 tuntia unta yössä ja se oli kuin olisi kuolleista herännyt. Mutta sitten alkoivat muut vaivat. Olin paisunut leikkaukseni jälkeen 15 kg, koska aineenvaihdunta oli sekaisin. En hikoile kunnolla eli saunassa en leikkaukseni jälkeen ole pystynyt käymään. Sain diuramiineja, jotka alensivat ennestään alhaista verenpainettani ja minulle tuli hypokalemia,johon lääkkeet. Ja niinpä alkoi huimaus, kävelin kuin pilvissä astuen välillä ´ohi`, suoraan en pystynyt aina kävelemään ja välillä maailman musteni, oli sydämentykytystä, jota on vieläkin aina, kun menen makuuasentoon. Verenpaineen keskiarvo oli 96/56. Sitten sain dopingaineita... tuntui hullulta syödä toisensa kumoavia lääkkeitä, joten jätin kaikki lääkkeet viime vuoden lopulla ja päätin selvitä ilman.
Muistini on huonontunut ja välillä sanat katoavat, vaiva pahentunut huomattavasti vuoden 2002 aikana.
Tuskin asia mihinkään liittyy, mutta silmissä ja eri puolilla kehoa tuntuu inhottavia elohiiriä.
Tavarat ovat putoilleet käsistäni aina silloin tällöin vuosikymmenen ajan, mutta nyt käsistä tuntuu häviävän kaikki voima. En pysty tekemään kimalleliimaputkilolla suoraa viivaa tai kalvovärilläkään. Jos rasitan käsiäni, ne tärisevät tuntikausia sen jälkeen (esim. ikkunanpesu, sain kaksi pestyä ja kädet tärisivät kaksi tuntia). Kaupasta kannan tavarat nykyisin repussa, mutta jos kannan kassia käsisäni, ne eivät tahdo jaksaa 150 metriä. Välillä voimani katoavat kokonaan. Toisinaan voin kävellä vaikka 20 km ja toisena päivänä en tahdo jaksaa 150 metriä ja 20 askelman jälkeen on aina levättävä, että pääsee kotiin. Askel lyhenee väkisinkin niinä päivinä.
Tämän kevään ilmiö on vapina käsissä. Ne voivat tutista ihan itsekseen ja ilman syytä.
Enää en voi laulaa, sillä ääni käheytyy melkein heti. Koko syksyn ja talven olen ollut yhtenään jonkun taudin vaivaama, nuhaa, yskää, flunssaa....
Vähän aikaa sitten piti juosta juomassa joka neljäs tunti yötäpäivää. Ulkona kävellessä suu kuivuu niin, että on oltava vesipullo mukana lyhyelläkin matkalla. Sormet ovat väliin niin turvoksissa, ettei voi kynää kädessä pitää, jalat turpoavat, tuntuu kuin olisin vesi-ilmapallo.... kaikki hiki jää sisään. Sormien niveliä särkee. Paino heittelee jopa 5 kg vrk:ssa.
Viime kerralla otin lääkärintarkastukseen mukaan luettelon vaivoistani, koska hän ei kertaakaan kuunnellut loppuun asti mitä sanoin, kertaakaan ei edes katsonut korviin vuoden aikana, kun särkyjäni valitin. Hän vilkaisi muistiinpanojani ja sanoi kaikkien vaivojeni johtuvan migreenistä. Mutta kuten jo tuolla ylempänä kerroin, migreeni loppui jo kaksi vuotta sitten! Hän on ottanut kannakseen sen, että olen luulosairas. Kerran hänelle jo sanoinkin, etten minä näitä oireita ole keksinyt, ne kyllä ovat olemassa. Hän luuli minun hakevan eläkepapereita!!??!
Tähän hätään minulla ei ole naputella mitään koketuloksia ja arvoja, mutta ne ovat aina olleet normaalin rajoissa. Paitsi kalium. Nyt sekin on normaalin alarajalla.
Onko jollain vastaavia oireita, että joku voisi kertoa, mikä minua vaivaa ja minkä alan lääkärin luo seuraavaksi
menen?
Auttakaa hyvät ihmiset!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 146

Tila: Offline

RE:Ymmällään(11.6.2003, 21:17)
Hei Omituinen otus

Jätä tuon lääkärin kommentit omaan arvoonsa ja hakeudu sisätautilääkärille tarkempiin tutkimuksiin, sellaiselle joka ymmärtää kilpparista, ei migreeni tuollaisia oireita aiheuta. Mitähän nuo "normaalit" arvosi oli? ja vaikka arvot olisivat ns. normaalit, voi oireita olla. Oletko mitannut pulssia ja lämpöjä? ohje löytyy saman aihealueen alta otsikolla "Infoa Epäiletkö kilpirauhasen vajaatoimintaa". Yletön unentarve, voimattomuus, nesteenkertyminen, kuulon huonontuminen, lihasten nykiminen, elohiiret yms. kuuluvat kilpparitaudin kuvaan - katso "Info Vajaatoiminnasta" löytyy myös samasta paikasta (viimeiseltä sivulta)
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
omituinen otusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Ymmällään(11.6.2003, 21:57)
Kiitos Kylmäkalle! Kävin lukemassa nuo osat.
Jäi mainitsemassa, että hiukseni ovat varisseet huimaa vauhtia viime vuosina ja olenkin parista kohtaa melko kalju.
Hmm, joku muukin asia oli kohdallaan oireissa, joita en muistanut merkata viestiini, mutta nyt unohdin jo.... se dementia...
Minulla ei taida enää olla elohopeamittaria ja pulssia tuskin osaan mitatakaan. Mutta jospa yritän löytää lääkärin, joka suosiolla antaa lähetteen noihin mainitsemiisi kokeisiin.
Kiitos! ----{---{(@ Ruusu sinulle.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team