kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 25.3.2004, 21:11
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Lääkityksen aloittamisesta ja annoksista
LMPOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

Lääkityksen aloittamisesta ja annoksista(18.3.2004, 13:26)
Hei taas! Tuossa pari päivää sitten hehkutin upouutta Thyroxin-reseptiä. Tässä olen nyt kerennyt mietiskellä ja lueskella lisää aiheesta ja kysymyksiä on herännyt. Joten viisaammat, neuvokaa uutta!

Eli Thyroxin-reseptin sain ja ohjeella 25 mikrogrammaa kerran päivässä kuukauden ajan, sitten kontrolli. TSH on useita vuosia pyörinyt 4.9-6.7 välillä, T4V on tullut koko ajan alaspäin, viimeksi 11. Oireena ennekaikkea aivan mieletön väsymys ja saamattomuus. Eli onko teidän mielestänne tuo annostus oikein? Jostakin olen saanut semmoisen käsityksen että annosta nostettaisiin kahden viikon välein ja jossakin taidettiin se aloitusannoskin muutoin terveellä aikuisella mainita suuremmaksi (olen lukenut niin monta artikkelia tästä aiheesta muutaman viime päivän aikana, että pieni pää menee entistä enemmän sekaisin ).
IP: Tallennettu
BeaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Lääkityksen aloittamisesta ja annoksista(18.3.2004, 13:59)
Mulla oli myöskin aloitus 25 mikrogrammaa. Kahden kuukauden päästä vasta olisi ollut kontrolli, joten soitin kahden viikon jälkeen lääkärille ja pyysin lupaa suurentaa annosta 50 mikrogrammaan. Sainkin luvan, ja nyt odottelen tällä annostuksella ensimmäisiä verikokeita. Saas nähdä...

Aika pieneltä annostuksesi ainakin mun mielestä vaikuttaa, mutta voi olla että lääkärillä on jokin erityinen syy aloittaa lääkitys varovaisesti. Soita ainakin lääkärille, älä itse nosta annostusta.
Terveisiä toiselta aloittelijalta
IP: Tallennettu
kaarinOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Lääkityksen aloittamisesta ja annoksista(18.3.2004, 19:47)
Moi,
Lääkitys kannattaa aloittaa yleensä pienellä annoksella jos ei ole kriisistä kyse, jotta elimistösi ehtii tottua hormooniin, josta sinulla on puutetta. Syö nyt ainakin pari viikkoa pientä annostusta ja jos sitten tuntuu pahalta, niin soita lääkärille ja pyydä lupa nostaa annostusta. Annoksen kokoa viilatessa menee aina aikaa ennenkuin se osuu kunnolla kohdalleen. Verikokeissakin menee aina aikaa ennenkuin nähdään lopullinen tulos. Jos aloitetaan suoraan isolla annoksella on riski, että esim. sydän alkaa reistaamaan. Pienillä askeleilla vältetään myös liikatoiminta. Vinkkinä sanoisin, lääke aamulla tyhjään mahaan n. 15-60 min. ennen syöntiä. Kun menet verikokeisiin älä ota lääkettä ennen sitä ja käy mielellään n. klo 8 kokeissa. Voit syödä tai olla syömättä. Itse käyn aina syömättä. Kärsivällisyyttä tarvitaan nyt hoidon alussa. Luulen, että kesällä voit jo paljon paremmin.
IP: Tallennettu
minttuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Lääkityksen aloittamisesta ja annoksista(21.3.2004, 00:17)
Näistä annostuksista....
Itse aloitin lääkityksen noin kaksikymmentä vuotta sitten, myös 25 annoksella, jota söin varmaan kuukauden ajan, sitten kohotettiin 50:een ja taas pari kuukautta, sitten 75,ja myös odoteltiin pari kuukautta kunnes sitten päästiin siihen 100 eli yhteen tablettiin. Kyllä se vei puoli vuotta aikaa, verikokeet otettiin sitten, kun lääkitys oli 1 tabletti. Lääkäri sanoi juuri, että kropan täytyy tottua annokseen. Muistan hyvi, että lääkityksen alkuaika oli kuin pienessä "humalassa" oloa, ei ollenkaan tuntunut olo hyvältä. Niin että ota vaan rauhallisesti ja kuuntele lääkärin neuvoja, ja lisää lääkitystä neuvojen mukaan, onnea matkaan!
...paistaa se aurinko risukasaankin...Minttu
IP: Tallennettu
ispo39Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Lääkityksen aloittamisesta ja annoksista(25.3.2004, 10:21)
Mikä mahtaa olla maksimiannostus, jonka joku syö?

Itse otan 75 mg tai 100 mg ja olotila vaihtelee ..viime viikolla olin tosi hyvässä kunnossa, mutta nyt on alkanut vihlomaan päästä, väsyttää niin että silmiin tarvittaisiin tikut. Iho tuntuu kuivemmalta. Jalat tuntuu todella raskailta esim. yöllä sen huomaa.
Voiko annostus nousta paljon suuremmaksi kuin 100 mg ?
Itse söin esim. viime vuonna vielä 50 mg / päivä.

Jos tätä rataa menee niin kohta minun pitäisi syödä enemmän.. entä mitä sitten 20 v. kuluttua ollenkaan?


IP: Tallennettu
kaarinOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Lääkityksen aloittamisesta ja annoksista(25.3.2004, 15:04)
Moi,
Jokaisella on oma annoksensa jolla voi hyvin. Annoksen määrä riippuu siitä, miten paha vajaatoiminta on. Toisella ei toimi kilpirauhanen ollenkaan ja toisella voi olla hyvin lievä vajaatoiminta. Kun löytyy sopiva annostus, niin sen kyllä huomaa omasta olostaan. Annostukseen vaikuttaa vielä sekin miten hyvin elimistö käyttää hormonin hyväkseen. Ei se annos yleensä kasva iän myötä, päinvastoin.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team