kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.1.2004, 18:27
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: arvojen huiput
sannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

arvojen huiput(9.1.2004, 09:27)
Huomenta!

Mietin tässä mitkä ovat TSH ja muiden arvojen kattohuiput eli ääripäät liika- ja vajaatoiminnassa. Onko olemassa nimettyä TSH arvoa milloin kilpparin sanotaan olevan toimintakyvytön? Missä ajassa olette saaneet itsenne kuntoon lääkityksellä ja TSH tällöin oli...
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 45

Tila: Offline

RE:arvojen huiput(9.1.2004, 11:23)
Moi,
ei tuo varmaan noin yksinkertaista ole. Minulla ei mitään maatakaatavia lukuja ollut vajaatoiminnassa, mutta elimistö täysin sekaisin 15 vuoden sinnittelystä.
Kun tässä on lääkkeitä syöty jo pidempään, niin minulla on se TSH ollut jopa melkein se nolla, ja nytkään se ei ole kovin matala, jotain 0,12 ehkä. Olo on jotain muuta kuin se labra-arvo. Elimistö ei ole vakiotilassa koskaan, kaikki vaikuttaa. Sairaus, stressi, suokavalia jne. On vain suotava mahdollisimman optimaaliset olosuhteet sille, että pystyy olemaan, ja sekään ei aina onnistu. Arvot laahaavat omaa rataa ja olotila omaansa.
Lisäksi jokaisen elimistö käyttäytyy omalla tavallaan. SIinä Furmanin ohjelmassa oli se nuori mies, jolla oli ollut ihan alakantimissa luvut, ja hän söi 2 tabua 0,1 jos oikein muistan? No, mulla ei ei ollut kuin pientä poikkeamaa ja syön 1 ja 3/4 tabua päivässä, mitä siitäkin sitten päättelisi?

Aurora

IP: Tallennettu
RoutaJoku näkee vuoren vuorena. Toinen ottaa sen luonnonilmiönä, jonka päälle on kiivettävä.
Viestejä: 4

Tila: Online

RE:arvojen huiput(10.1.2004, 13:35)
Minulla oli huippuarvot ensimmäisessä mittauksessa v.-87:
TSH 250,0 Lääkitys oli alussa voimakkaampi; en muista mitä, mutta nyt se on ollut 1½ /vrk. TSH vaihtelee miltei joka mittauksessa, kuukausi sitten se oli 0,30 Viimeisen kahdeksan vuoden sisällä TSH arvot ovat vaihdelleet 1,9:n ja 0,30:n välillä.
Onko muilla kokemuksia näin korkeista lukemista, kuin minulla oli alussa? Vai liekö ne muut zombeina "jossain" laitoksissa!?
IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 52

Tila: Offline

RE:arvojen huiput(11.1.2004, 12:20)
Hei Routa!
Minä olin mainitsemasi zombi, TSH oli 169, kun tauti todettiin. Lääkäri ei ensin edes tajunnut tutkituttaa kilpirauhasarvoja, vaan kaikkea muuta ounasteltiin. Kumma kyllä, olin vain jotenkin normaali, kun niin kovasti tsemppasin. Nyttemmin olen katsonut valokuvia tuolta ajalta, ja kaamealtahan olen näyttänyt: möhkeältä, ilmeettömän jähmeältä ja jotenkin pinkeältä. Kesästä 2002 ei ole muistikuvia...en tainnut oikein kuulla enää mitäään ja näinkin kaiken kuin ylivalottuneena filminä. Nukuin ja palelin. Kolmen vilkkaan pojan äitinä pistin kaiken vain lasten aiheuttaman ylirasituksen piikkiin, ja niin taisi lääkärikin pistää. Masennus oli valtava! Ajoin joka päivä töihin pyörällä 10 km ja ajattelin, että pakko liikkua, jotta pysyisi edes jotenkin hereillä.

Lääkäri kertoikin, että syvästi hypotyreoottisia viedään aina silloin tällöin mielisairaaloihin hoidon alussa. Tyroksiinin vaikuttaessa mielialakin sitten kohenee.

Mielestäni kilpirauhaskokeen tulisi olla ehdottomasti listalla esim. synnyttäneillä naisilla, jotka lähestyvät 40 vuotta. Minuakin on ihan tarpeeksi syyllistetty kaikenlaisilla väitteillä siitä, että en tarpeeksi liiku tai en syö oikein. Lääkäreiden tulisi oppia tunnistamaan kilpirauhasvaivat - he vain puhuvat MBO-syndroomasta. Olen varma, että monet ns. keskivartalolihavuudesta ja masennuksesta kärsivät ihmiset ovat myös hypoja, joiden tulisi hetimiten saada tyroksiinia lisää. Kansansairaus, geenivikahan tämä tauti on!
IP: Tallennettu
Tintti
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:arvojen huiput(11.1.2004, 17:39)
Itselläni oli TSH 315 kun tauti havaittiin. Potenut olin varmaan jo kymmenen vuotta ja oireita oli koko repertuaari. Nuoren ihmisen elimistö kuulema sopeutuu melko pitkään tällaiseenkin rasitukseen. Ajattelin vaan, että minä raukka reppana olen tämmönen! Nyt 15 vuotta Thyroxiniä syöneenä olen vahvasti sitä mieltä, että ne 10 lääkitsemätöntä vuotta ovat vaurioittaneet elimistöäni eikä niitä korjata enää millään. Ei pelitä vehkeet niin kuin pitäis. Vaivat tuntuvat väistämättä pikkuhiljaa vain lisääntyvän. Välistä ottaa pattiin aika rajusti, varsinkin läskit!
IP: Tallennettu
RoutaJoku näkee vuoren vuorena. Toinen ottaa sen luonnonilmiönä, jonka päälle on kiivettävä.
Viestejä: 4

Tila: Online

RE:arvojen huiput(12.1.2004, 10:25)
Tervehdys kanssasisaret! On hyvä huomata, ettei ole yksin vaivojensa kanssa. Kertomuksenne kuvastavat pitkalti omaa historiaani ja kokemuksia. Pidän tuolloisia sairauskokemuksiani ja niistä selviämistäni voimavarana, jonka turvin jaksan taistella tulevaisuudessakin. Mikä ei tapa se vahvistaa - Eteenpäin sanoi mummo lumessa!
IP: Tallennettu
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 30

Tila: Offline

RE:arvojen huiput(12.1.2004, 14:08)
Mulla oli ekat arvot: TSH 5,5 ja T4V 209. Muuttui Thyroxinin aloituksen jälkeen (0,1mg 1x1) reilussa kuukaudessa lukuihin: TSH 9,7 ja T4V 28,5. 3kk lääkkeen aloituksen jälkeen olivat: TSH 2,0 ja T4V 11,8.
IP: Tallennettu
IinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:arvojen huiput(13.1.2004, 13:38)
Kun miulla todettiin tää sairaus syksyllä 2002 niin ensimmäinen verikoe näytti THS arvoksi 385 ja t4v alle 3. Sieltä labrasta missä nää oli tutkittu niin oli sanottiin että uudestaan kokeisiin ja veri sitten lähettettiin toiseen labraan mikä antoi arvoiksi sitten tolle THS:lle yli 450 En muista siitä ajasta oikein yhtään mitään.

Nyt onneksi arvot kohdallaan ja olokin ihan ihmismäinen.
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 194

Tila: Offline

RE:arvojen huiput(13.1.2004, 17:06)
mulla aikanaan ensimmäinen tsh koe oli 134 ja seuraava 1,5 viikon jälkeen 155, taitaa suurentua tuo luku noilla ylälukemilla tosi nopeesti.

itse olin kerran 3 viikkoa välillä syömättä thyroksiinia ja tsh hyppäsi heti sataan. toi voi olla aika yllätyksellisiä arvot milloinkin
krisse
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:arvojen huiput(13.1.2004, 19:01)
Moi!

Mulla todettiin heinäkuussa basedowin tauti. Arvot olivat silloin TSH 138 ja TV4 0,003. Kaikista oireista päätellen olin sairastanut liikatoimintaa tuolloin jo kuutisen vuotta tietämättä itse mitään. Kilpirauhasta en osannut epäillä ollenkaan, mutta jälkeenpäin ajatellen olisin ehkä osannut epäillä, jos olisin tiennyt isän puolella suvussa olevan paljon kilpirauhasongelmia. Käsien vapina ja hengenahdistus/hengästneisyys olivat kaiken häiritsevimmät oireet, tietysti kaikkien muiden oireiden ohessa. Olin tuollon 21-vuotias kun liikatoiminta todettiin. Tällä hetkellä olen vajaatoiminnalla, mutta arvoista minulla ei ole mitään tietoa (minulle ei ole kerrottu mitään arvoja näiden ensimmäisten heinäkuussa otettujen arvojen jälkeen, tulokset menee terveyskeskuksesta suoraan keskussairaalaan). Tällä hetkellä syön tyrazol 2kpl ja Thyroxin 1kpl, näiden lisäksi propralia ja tällä hetkellä kortisonikuuri silmäoireiden takia ja kortisonin takia kalkkia (Durekal). Olo ei ole mikään paras mahdollinen, mutta tässä yritetään sinnitellä kahden työn ja koulun kanssa (vaikka se ei välillä helppoa olekkaan). Tsemppiä vaan kaikille kohtalotovereille!
Marika
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team