kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 10.3.2004, 23:32
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: arvojen tulkintaa
mimmiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

arvojen tulkintaa(5.3.2004, 13:46)
Minulla siis on koelääkitys parhaillaan, eli otan yhden 25mcg tabletin aamulla. Hoitoa on ollut nyt 3 viikkoa ja kävin eilen labrassa, ja kehitys on ollut seuraavaa;

TSH 1,88 > 1,03
T4V 13 > 13 eli pysynyt paikallaan

Eli voisiko joku tulkita tätä hieman?

Ennen kokeita kun juttelin endon kanssa, ja kerroin oloni kohentuneen, hän kehotti jatkamaan samanlailla. Kun sanoin, että oloni on parempi kuin ennen mutta mielestäni parantamisen varaakin olisi, niin hän sanoi, että voisin ottaa sitten 2 tabl. aamuisin eli 50mcg päivässä. Itse oli aatellut että jospa ottaisinkin vaan aluksi sen 1,5 tabl päivässä 2 sijaan.

Onko mielipiteitä tai vastaavia kokemuksia.

terveisin mimmi
IP: Tallennettu
AnneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:arvojen tulkintaa(5.3.2004, 15:53)
Mulla oli pikkusen korkeempi tsh ja vähän matalampi t4v, kun siirryin yhdestä pikkutabletista kahteen. Noi ovat vielä niin pieniä lääkeannoksia, että mulla ei ainakaan tapahtunut mitään erikoista, vaikka tuplasin annokseni. Nyt pitäisi taas saada aikaseksi mennä kontrolliverikokeisiin, kun vaan jaksais.
Anne
IP: Tallennettu
maijaAutoimmuuni tyreoidiitti. Kokemusta ali- ja ylitoiminnasta, diagnoosi vähän epäselvä. Hoitona Thyroxin ja labrat 4krt/v. Nyt tila ok.
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:arvojen tulkintaa(8.3.2004, 17:10)
MIMMI:

Miksi sinulle määrättiin Thyroxin-lääkitystä? Mielestäni nuo sinun alkuperäiset arvot ovat varsin hyvät. Oliko sinulla jotain oireita, jotka viittasivat kilpirauhasen vajaatoimintaan? Vai oliko esimerkiksi kilpirauhasen vasta-ainearvoissa jotakin vikaa? Mikä on diagnoosisi?

Minulla on ollut Thyroxin lääkityksestä erilaisia annostuksia. Viimeiset 1,5 vuotta olen syönyt 37,5 mikrogrammaa aamuisin eli puolitoista 25 mikrogramman tablettia. Tänään päätettiin nostaa annostus kahteen tablettiin eli 50 mikrogrammaan. Minulla on ollut lääkityksen aikana useita ylitoimintajaksoja ja tunnut reagoivat Thyroxiiniin voimakkaasti. Sen takia lääkityksessä ollaan varovaisia.

Lääkärini mielestä (ja uusimpien kansainvälisten tutkimusten mukaan) nuorille ihmisille TSH:n ihanne arvo on 1-2,5. Tai siis suurin osa potilaista kokee voivansa silloin parhaiten ja kilpirauhasen suhteen terveillä ihmisillä on myös saatu näitä arvoja. Käsittääkseni siis molemmat TSH-arvosi ovat siis oikein hyviä ja itse olisin tyytyväinen niihin.

Kilpirauhasen pitäisi itse vähentää tyroksiinin tuotantoa, jos sitä tulee elimistöön lääkkeenä. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu, jos on kyse ihmisestä, jonka kilpirauhanen on ”epäkunnossa”. Itselleni on käynyt juuri näin ja liian suuret Thyroxin-annokset ovat johtaneet liikatoimintaan. Tosin minulle on tullut kerran lievä liikatoiminta, jolla ei katsottu olleet yhteyttä Thyroxinin annokseen. Thyroxinin annostuksen lisäämisessä voi siis olla riskinä myös ylitoimintaan joutuminen.

Esittämäsi Thyroxinin annostukset ovat pieniä, mutta esimerkiksi minä reagoin siihen lääkkeeseen niin voimakkaasti, että annostuksiani muutetaan todella varovasti ja harkiten. Useat vajaatoimintaa sairastavat syövät hurjan paljon suurempia annoksia, eikä näin pienet muutokset vaikuta heihin mitenkään.

Jos olisin sinä, niin nostaisin annosta ensin puolella tabletilla eli siis ottaisin 1,5 tablettia kahden sijasta. Sinulla tuon TSH-arvo on jo kuitenkin jo tällä hetkellä melko alhaalla. En kyllä edes ymmärrä, miksi annostustasi pitäisi noilla arvoilla muuttaa?

Ehkä kerrot enemmän tilanteestasi...?
maija

-maija
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team