kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:43
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: labra-arvot askarruttaa , samoin olotila
violetta
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

labra-arvot askarruttaa , samoin olotila (11.4.2003, 14:44)


Olen sairastanut jo muutaman vuoden kilpirauhasen vajaatoimintaa. T-4V on ollut välillä 13 ja 15 , TSH on heilahdellut enemmän 2,79 ja 0,99 välillä. nyt viimeisin labratulos oli T-4V 15 TSH 0,13 (viitearvon alaraja 0,2)
Lääkärini piti arvoja aivan normaaleina, itse en tunne oloani lainkaan normaaliksi. Nukun hyvin vähän,ennen olisin vaan aina nukkunut.Toisaalta siis käyn ylikierroksilla ja toisaalta olen hyvin aloitekyvytön ja jaksamaton.. Vatsa on sekaisin ,pahoinvointi vaivaa, hiukset ovat oudon kankeat ja lasimaiset. Ja kaikenlainen innottomuus vaivaa vaikka elämäntilanteeni on aivan ihanalla mallilla muuten.
Silloin kun sairastuin vajaatoimintaan ja sitten myös havaittiin kasvain kilpirauhasesani(leikattiin pois), en ollut näin "omituisessa" olotilassa. Kasvain leikattin pois ja olen syönyt thyroxinia 0,1X1 ja olen voinut suht hyvin.
Mutta nyt tämä. Osaako kukaan täällä neuvoa minua, lääkärille endokrinologille on hirveän pitkä jono ja oma terveyskeskuslääkärini ei todella välitä tilanteesta mitään.


violetta
IP: Tallennettu
vanamo
Junior Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 82

Tila: Offline

RE:labra-arvot askarruttaa , samoin olotila (11.4.2003, 15:20)
Ei noihin labra-arvoihin voi luottaa, omat tuntemukset ovat paljon tärkeämpiä. Valitettavasti suurimmalla osalla lääkäreistä ei ole omakohtaisia kokemuksia kilpirauhasongelmista eikä tunnu tietämystäkään oikein paljon olevan.
Mulla oli jossain vaiheessa TSH 0,09, mutta en itse huomannut voinnissani mitään omituista.

Kun luet täällä olevia muita juttuja, huomaat, että ihmiset eivät välttämättä voi lainkaan hyvin, vaikka labra-arvot olisivatkin viitearvojen sisäpuolella.
Elämä voittaa - kesä tulee!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Online

RE:labra-arvot askarruttaa , samoin olotila (11.4.2003, 17:44)
Hei Violetta

Kertomuksestasi päätellen kärsit yli- ja alitoiminnasta yhtäaikaa :-( Tilasi on hankala, valitettavasti en osaa vastata miten sinun tulisi menetellä, kun minulla ei ole tuosta olotilasta kokemusta, mutta miettisin ruokavaliota, onko jotakin mitä syön enemmän kun ennen, esim. kahvin jättäisin kokonaan pois(kiihdyttää).

Listan ruoka-aineista löydät "Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi tai Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi" aihealueiden alta. Oletko mitannut lepopulssia ja aamulämpöjä? Niistä olisi myös apua, kun määrittelee tilaansa. Lääkityksen säätöä voisit myös kokeilla eli vuoropäivinä ½ tablettia. Keskiarvoksi tulisi ¾ tablettia entisen 1 sijasta. Ilmojen lämpeneminen vähentää thyroksiinin tarvetta ja saattaa joillekin aiheuttaa ylitoimintaa.

Hei Vanamo

Samaa mieltä, ettei noihin veressä oleviin arvoihin kannattaisi kovin paljon kiinnittää huomiota, koska olotila on paljon tärkeämpi mittari. Testin kehittänyt "tyyppi" oli tunnustanut, että potilaan oireet ovat tärkeämpiä mittari. Samaan tulokseen olen itse myös päätynyt - kattavan empiirisen tutkimuksen perusteella

Itselläni oli TSH mittaamattomissa ja kuitenkin kärsin alitoiminnan oireista. Lääkäri väitti minun olevan ylitoiminnan puolella. Kysyessäni miksei se näy missään muualla,(pulssi, lämmöt yms.) hän meni sanattomaksi, eikä osannut vastata mitään :-) Lukema n. 0.60 ja voin edelleen huonosti, vaikka lääkäri(e)n mielestä tilani pitäisi olla mitä parhain - se siitä luotettavuudesta
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
mandi
Newbie


Tsempataan!
Viestejä: 11

Tila: Offline

Juu, viitearvoja tuijotetaan aivan liikaa (28.4.2003, 01:05)
Jos kysäiset aiheesta "noin suurin piirtein tietävältä" esim. tk-lääkäriltä, saat vastauksen, ettei sinun edes tarvi käydä kokeissakaan kuin ehkä kerran parissa vuodessa

Voi että, kun olen onnellinen, kun oon saanut olla asiallisen lääkärin hoidossa !
Joka on aina vaan poissa yksityisvo.ltaan ja tk.han ei lähetä tällaisia viitearvoissa (eikä kyllä muitakaan) pysyviä minnekään.
Etsintä siis jatkuu
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team