kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:38
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: kohonnut TSH & hypertyreoosin oireet
cattail
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

kohonnut TSH & hypertyreoosin oireet(14.5.2003, 14:53)
Hei, olen parikymppinen poika ja kävin äskettäin lääkärin vastaanotolla kärsittyäni arkuudesta nännipihan alueella (lievä gynekomastia). Sisätautien erikoislääkäri epäili häikkää kilpirauhasessa ja määräsi verikokeet, josta selvisi seuraavaa: (suluissa viitearvot)

S-testo-v 268 (150-500)
kokonaistestosteroni 19 (10-38)
s-shbg 28 (13-71)
s-gt 8 (5-80)
s-afos 146 (60-275)
s-tsh 3,5 (0.400-4.000)
p-acth 20 (10-50)
s-lh 3,3 (0.8 - 7.6)
perusverenkuva kaikin puolin OK

Katselin netistä artikkelin "Kilpirauhanen toimii - ei toimi" (www.apimall.com/endokrinologia1.html) ja huomasin, että olen kärsinyt monesta hypertyreoosille tyypillisestä oireesta, mm. huonontunut lämmönsieto/lämmin olo, hikoilu, lisääntynyt ruokahalu, rytmihäiriöt (diagnosoitu kun olin 7v, saanut betasalpaajaa, nykyään pärjään ilman), heikko libido, gynekomastia.

Kovin väsyneeksi en oloani tunne, vaikka uni maittaakin erittäin hyvin. Urheilen melko paljon ja pidän muutenkin huolta terveydestäni.

Onko tuo TSH 3,5 epänormaali tälläiselle terveelle nuorelle? Olisiko mitään ideoita mistä tuo kohonnut lukema voi johtua? Olen varannut ajan lääkärille, jotta hän voi kertoa lisää veriarvoista, mutta halusin vaan ennalta kysellä vähän tietoa.




-cattail
IP: Tallennettu
yllapito
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 69

Tila: Offline

RE:kohonnut TSH & hypertyreoosin oireet(15.5.2003, 11:16)
Tervetuloa mukaan!

Otettiinko sinulta ollenkaan sellaista arvoa kuin S-T4-V? Tuon ja TSH:n suhde kertoisi vähän enemmän kuin pelkkä TSH-arvo. TSH-arvosi mukaan olet enemmänkin menossa alitoimintaan kuin ylitoimintaan päin. Kilpirauhasen vasta-aineet (TPO) kannattaisi myös mitata. Autoimmuunityreoidiittiin (krooninen kilpirauhastulehdus) liittyy osalla potilaista ohimenevä hypertyreoosi. Onko kehon lämpötilasi normaali? Voisit mitata aamulla kainalosta ennen sängystä nousua elohopeamittarilla (10 min.). Kannattaa varata mittari jo illalla sängyn viereen. Jos lämpötila on jatkuvasti aamuisin alle 36,4 viittaisi se alitoimintaan, yli 36,8 aamuisin taas olisi enemmänkin ylitoimintaan liittyvää. Monille alitoimintaisille on tyypillistä, että lämpö ei helposti nouse sairaanakaan. Maailmalla olevien uusien laboratorio-ohjeiden mukaan yli 2,5 menevät TSH-arvot kertovat jo alitoiminnasta.




Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu
Inkeri
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:kohonnut TSH & hypertyreoosin oireet(15.5.2003, 13:24)
Etsi joku sisätautilääkäri (www.laakariluettelo.fi), jolla on kilpirauhaskokemusta. Tavallinen terveyskeskuslääkäri ei välttämättä reagoi mitenkään, sillä TSH-arvosi on periaatteessa normaalin rajoissa suomalaisen kriteeristön mukaan. Sinnikkyyttä vain lääkärien kanssa ja hyvää jatkoa sinulle!!!




IP: Tallennettu
Inkeri
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:kohonnut TSH & hypertyreoosin oireet(16.5.2003, 11:22)
Eiku www.laakariluettelo.com!!!!!




IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team