kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 10.3.2004, 23:30
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: ihottumaa
ruusu550Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

ihottumaa(4.3.2004, 14:56)
Olen ollut vuoden vajaatoiminnalla. Noin vuosi sitten käsivarsiini ilmestyi pieniä ihottuma-alueita, jotka katosivat heti kun kevät ja kesä saapuivat ja käsivarret saivat aurinkoa. Nyt saan taas "nauttia" samanlaisesta ihottumasta.
Liittyyköhän kyseinen ihottuma vajaatoimintaan? Onko teillä muilla jonkinlasta ihottumaa?
IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:ihottumaa(4.3.2004, 18:54)
Heippa Ruusu!

Minulla oli ennen vajaatoiminan löytymistä sellaiset ihottumaläiskät (noin kahden euron kokoiset) Ne olivat tuolla reisissä joten kesä ja aurinko ei päässyt niihin vaikuttamaan. Ihottumat katosi aika pian thyroxinin aloituksen jälkeen ja tosiaan ne olivat olleet seuranani jo pitkään. Kutiseeko sinulla nuo ihottumat?Minulla kutisi aina välillä ihan kamalasti. Onneksi paranivat
IP: Tallennettu
LisikeddaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:ihottumaa(5.3.2004, 10:37)
Jups juu,
iho kuivuu tulee isompia ja pienempiä kuivia ja kutisevia alueita käsivarsiin, kankkuihin, selkään, reisiin... Minne milloinkin ja kesällä yleensä helpottaa. Tänä talvena todella kiusallinen vaiva on ollut jalkapohjien kuivuminen mihin ei rasvaus auta kuin hetken, niin ja onhan se nyt perin juurin ikävää kun kasvoihin tulee punoittavia, kutisevia ja hilseileviä läikkiä joita ei rauhoita kuin kortisonivoide. Kiltit ihmiset: oletteko löytäneet apua vastaavaan mistään muusta kuin kortisonivoiteista?

IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 62

Tila: Offline

RE:ihottumaa(5.3.2004, 12:16)
Tyrnimarjaöljykapselit. Aloita ensin 2 kertaa 2 vuorokaudessa. Muutaman kuukauden jälkeen kaksi kapselia riittää. Ulkoisesti voit käyttää tyrniöljyä kutina-alueille. Minua ovat nämä auttaneet!
IP: Tallennettu
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 22

Tila: Offline

RE:ihottumaa(7.3.2004, 10:23)
Hei ruusu550!
Minulle tuli ihottumaa viime kesänä.Punaisia länttejä oli vatsalla,alaselässä,reisissä ja alkoi ilmestyä rintoihinkin.Niitä ei kutittanut ollenkaan.Vyöhyketerapeuttini diagnosoi sen savipuoli-ihottumaksi ja hoidoksi Daktarin (ei sis.kortisonia) tai Daktacort(sis.kortisonia) salvaa tai suihkussa käydessä hilseen poistoon tarkoitettu shampoo apeekista (nimeä en nyt muista).Se on jonkinlainen "hiivaihottuma".Sain läntit nopeasti pois Daktacortilla eikä se ole uusinut.Kannattaa syödä maitohappobakteereita kun näyttää altistuvan kaiknlaisille hiivatulehduksille.Ainakin minulla on niin.
IP: Tallennettu
ruusu550Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:ihottumaa(8.3.2004, 10:23)
Kiitokset kaikille vastauksista. Kiva kuulla, että muillakin on samantapaisia oireita/ongelmia. Olen pian menossa lääkärille kilpparijuttujen takia, ja pitäisi varmaan mainita hänelle ihottumastani. Aikaisemmin minulle ei ole tullut mieleenkään, että tämäkin voisi johtua kilpparista.
Ihottumani on siis oireeton, ei kutinaa tms.

Johtuuko myös kasvojen ihon kuivuminen vajaatoiminnasta? En ole koskaan aikaisemmin joutunut käyttämään minkäänlaisia kosteusvoiteita, mutta kuluneen vuoden aikana sekin riesa on astunut kuvioihin.
Entäpä nenän limakalvojen ärtyneisyys?

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team