kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 8.9.2003, 18:30
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan!
pakkas-akkaHermotko kireällä? Jep jep jep!
Viestejä: 8

Tila: Offline

Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan! (19.8.2003, 21:38)
Muikka kaikille! Olen 25-vuotias nainen,kolmen pienen lapsen äiti.Minulla todettiin erittäin vaikea kilpirauhasen vajaatoiminta toukokuussa 2003.Piilevänä se on ollut taustalla jo 15-vuotiaasta lähtien,jolloin lääkäri totesi sen olevan lievää,muttei tehnyt asialle mitään.Vuosien saatossa sen sitten unohdin.Alkukesästä nyt sitten ajattelin että mikä hitto minua oikein riivaa,synnytysmasennus vai mikä? (Viimeisin synnytys 12/02),kunnes luin eräästä lehdestä tästä sairaudesta.Sanoin miehelleni kaikkien oireiden täsmäävän. Soitinkin heti lääkäriin ja varasin ajan. Verikokeet tehtiin ja lääkäri soitti minulle heti tulosten tultua ja kertoi uutiset. Erittäin vaikea hypotyreoosi! TSH arvoni oli peräti 258.2 ja vasta-aineet koholla.Sain välittömästi lääkityksen ja kyllä se vähän kolahti.Mutta tuntui hyvältä kun selvisi etten ollutkaan tullut hulluksi =) Lääkitykseni on nyt thyroxin 0,1mg/2tbl,vrk Ja oloni on kamala.Tuntuu että oli parempi ilman lääkitystä.Minusta on tullut todella agressiivinen ympäristöä ja toisia ihmisiä kohtaan.En jaksa tehdä mitään,mikään ei innosta,väsyttää koko ajan,on kylmähiki..ja plaa plaa plaa..Sain jopa työpaikan missä viihdyin huimat kaksi päivää.En vain kyennyt menemään sinne enää.Yritin jopa itsemurhaa,niin väsynyt ja loppu olen.Terveyskeskus lääkäri ei juurikaan kommentoi tilannettani.Sanoi vain että noin hurja vajaatoiminta vaatii aikaa ja vaikeaa tulee olemaan vielä pitkään..kiitos siitäkin =) Onko olemassa jotain toista lääkitystä vai pitäisikö lopettaa kokonaan? En tiedä mitä tehdä. Kiitos sinulle joka jaksoit ja viitsit lukea koko vuodatukseni alusta loppuun. Jaksamisia teille kaikille! ps,taidanpa muuttaa nimeni Hepuli-Helgaksi..heh..
Hepuli-Helga
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan! (19.8.2003, 23:15)
Hei Pakkas-akka!

Paras lääke hätääsi olisi Armour, mutta....mutta, sen saanti on tehty vaikeaksi ja KELA ei osallistu kustannuksiin ollenkaan Äläkä missään nimessä lopeta lääkitystä, koska olosi tulee vielä kurjemmaksi, hormoonitoimintasi ei ole vielä tasapainossa ja siksi olosi on kamala, ole kärsivällinen, se paranee - tiedän tilastasi jotakin. Ajattele sinulla on 3 pientä lasta ja yksi vähän isompi lapsi , he tarvitsevat sinua, älä tee mitään peruuttamatonta lapsiesi tähden. Käy mielenterveystoimistossa ja kerro heille tilanteestasi, ovat tottuneet auttamaan kilpparipotilaita, tekee hyvää kertoa ulkopuoliselle kaikesta mikä mieltä painaa, se helpottaa tilaasi.

Kunhan lueskelet näitä sivuja huomaat, ettet ole yksin vaivojesi kanssa, uskon ja toivon että saat täältäkin lisää voimaa jaksaa eteenpäin.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan! (20.8.2003, 08:44)
No hei pakkas-akka ja tervetuloa joukkoon tummaan (valitettavasti "tervetuloa", parempi tietysti jos ei tarvis tännekkään tulla vaan sais olla terveenä, mutta kyllä täältä "samanhenkisiltä" apua saa).
Onpa ollu hirveet lukemat, huh, huh, ei ihme että olo on ollut ja on huono. Niin se kuulema on (vähän kaikessa) että mitä pitempään sairaus on jyhmänyt, sen pitempään kestää parantua. Mutta kirjoittele tänne, täällä ainakin ymmärretään ja yritetään auttaa tosiamme, tsemppiä ja parempia päiviä toivottelen.
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
jaakkleOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan! (20.8.2003, 09:24)
Hyvä Pakkas-Akka!
Älä missään nimessä luovuta tässä vaiheessa. Kuulut onnellisten joukkoon! Ajattele Sinulla on kolme varmasti ihanaa lasta, näitä ei kaikille edes suoda, sillä olen ymmärtänyt, että kilpparisairaudet saattavat aiheuttaa myös hedelmättömyttä. Näin oli ilmeisestikin myös omalla kohdallani, kun reilut 10 v. sitten toivoimme toista lasta ja olin 3 kk hormonikuurilla, sen jälkeen tehtiin varjoaineruiskutus röntgenissä munasarjoihin ja toinen rakas poikalapseni on nyt 10 v. Tosin on kerrottava, että tämän toisen lapseni synnytyksen jälkeen, olin myös erittäin väsynyt ja masentunut - mikään ei oikein huvittanut, paino nousi, itsestä ei oikein jaksanut huolehtia ja päivät tuntuivat ainaiselta kotirumban hoidolta (jälkikäteen ajatellen kilpparilla oli varmasti silloinkin osuutta asiaan).
Siksi kuulut onnellisten joukkoon, että jo noinkin varhaisessa vaiheessa onneksi löytyi pahaan oloosi selitys. Itselläni on kaikenlaisia oireita (mm. hedelmättömyys, hormonitasapainottomuus,huimaus,kuulon huononeminen, päänsärky, ihon kutina; myös intiimialueilla pahana, sydämen tahtihäiriöt, paleltaminen, väsyminen, kärttyisyys, masentuneisuus, itku- ja raivokohtaukset) ollut varm. ainakin 15 vuotta ja nyt minua on alettu tutkia kilpparin osalta (koska eka serkkuni kävi kesällä ja kertoi, että oireet sopivat täsmällisesti kilpirauhaseen - hänellä itsellään vajaatoiminta sekä äidillään ja 2 sisarellaan leikattu struuma ja yhdellä 26 v. sisaren tyttärellä vajaatoiminta).
Ensimmäisten perustestien eli TSH:n ja T4V:n osalta arvot olivat normaalit. Onnekseni työpaikkalääkäri suostui kuitenkin ottamaan vielä TPO:n ja sen vastaus tulee viikon päästä. Eli tällä hetkellä oloni on kuten varsin monella näillä sivuilla olevilla eli itsellä on varsin selkeä käsitys, että kaikki johtuu kilpparista, mutta lääkäri vetoaa ja viittaa normaaleihin arvoihin ja uskoo, ettei mitään vikaa ole. Korkeintaan luulotautia, jota hän ei vielä ole ääneen lausunut. Sen hän sentään kertoi, ettei pidä minua masentuneena, vaan vahvana ihmisenä (jopas jotakin).

Eli jaksa kestää pahan olosi kanssa, onneksesi selitys siihen on löytynyt ja nyt alkaa parantumisesi, pikkuhiljaa, mutta aivan varmasti tulee vielä parempiakin aikoja. Lapsesi kasvavat ja omat voimasi lisääntyvät. Eikä kenenkään tarvitse olla mikään superäiti tai -ihminen. Teet minkä jaksat. Kirjoittele ihmeessä tuntemuksistasi tänne palstalle, kirjoittamisesta tulee aina helpompi olo ja muillekin ajatuksistasi on apua, sillä et todellakaan ole yksin sairautesi kanssa. Monia varmasti kiinnostaa ja mietityttää miten noin hurjien arvojen löydyttyä paranemisesi etenee.

Voimia ja jo edes pientä valoa päivääsi - et ole yksin!
IP: Tallennettu
Irma
Viestejä: 18

Tila: Offline

RE:Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan! (20.8.2003, 09:27)
Moi

Minua jäi vaivaamaan se, että Thyroxin annoksesi oli 2 tablettia ja tauti todettu toukokuussa. Miten tuo annos on saatu noin ylös lyhyessä ajassa ?

Minulla taudin lääkitys aloitettiin kun esikoinen oli puolivuotias ja lääkitystä nostettiin hyvin hitaasti ja vähän kerrallaan. Voisiko liian nopea lääkityksen aloitus tehdä huonon olon ?


IP: Tallennettu
ruusuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan! (20.8.2003, 11:12)
Hei pakkas-akka!
Tsemppiä sulle. Itselläni kesti ainakin kaksi vuotta, että arvot pysyivät oikeissa rajoissa. Mene sisätauti- tai muulle lääkärille, ellei tk:sta saa apua. Olen samaa mieltä kuin Kylmäkalle, että mene myös mielenterveystoimistoon tai psykiatrille myöskin. Itselläni oli burn out-tilanne samaan aikaan kuin vajaatoiminta todettiin. Vieläkään en tiedä, kummastako jutusta mikäkin asia johtuu. Käyn psykoterapiassa ja syön myös masennuslääkkeitä. Olo on kohentunut pikku hiljaa pahimmista päivistä ja elän uskossa, että kyllä tämä tästä vielä muuten sujuu lukuunottamatta väsymystä. Siihenkin auttaa se, kun vain menee aikaisin nukkumaan niinkuin pikkulapset.
Kyllä se ennen pitkää päivä paistaa!
IP: Tallennettu
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 95

Tila: Offline

RE:Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan! (20.8.2003, 12:49)
itselläni tsh oli myös korkea 134 aloitettaessa ja silloin aloitettiin 1/4 tabletti kerrallaan 4 viikon välei
otettiin koe ja suurennettiin annosta kuulemma siksi että jos arvojen ollessa korkeita aloittaa liian suurella
annostuksella tulee sydänsairauden vaara koska sydän ei kestä sitä ja sen vuoksi edetään hitaasti
krisse
IP: Tallennettu
keppanaTauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:Heippa kohtalotoverit! Uusi lajitoveri ilmoittautuu mukaan! (21.8.2003, 11:12)
Minua myös ihmetyttää, miten lääkityksesi on aloitettu "korkealta ja kovaa", eli heti on annoksesi 2x 0,1 mg /pv..? Thyroksiini pitäisi aloittaa pikkuhiljaa annosta nostamalla alkaen 0,25mg/pv..
Ottaa aikansa, ennenkuin thyroksiini vaikuttaa niin, että olosi tasaaantuu. Minulla itselläni kesti puolitoista vuotta, ennen kuin olin marginaaleilla.. eli kärsivällisyyttä tarvitaan vaikka tuntuukin, ettei sitä hetkittäin/päivittäin/viikottain ole yhtään...
voimia, pakkas-Helga..
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team