kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:57
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: kilpirauhanen ja kuntoilu
liisa
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 45

Tila: Offline

kilpirauhanen ja kuntoilu(2.2.2003, 20:45)
Hei kaikki!
Olisin kysellyt teiltä, että minkälaista liikuntaa te harrastatte ja pystyttekö kuntoilemaan säännöllisesti?
Oma kokemukseni tästä aiheesta on seuraava:Hyvän päivän / hyvien aikojen ollessa vallalla pystyn tekemään pitkiä lenkkejä, eikä tunnu missään.Huonoina päivinä liikunnasta ei tahdo tulla mitään, vaikka kuinka hitaasti ja varovaisesti aloittaisi.Henkeä ahdistaa, lihakset eivät toimi ja oikeastaan huono olo yleensäkin.
Harrastan loistavina päivinä pitkiä kävelylenkkejä, sauvakävelyä, uintia ja sulana aikana pyöräilyä.
liisalta
IP: Tallennettu
Kirsikka
NewbieViestejä: 4

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(4.2.2003, 20:39)
Hei!

Samoja tuntemuksia täälläkin Välillä jaksaa kovastikin kuntoilla ja toisinaan ei jalkojansa jaksaisi nostaa... Pääsääntöisesti "harrastan hyötyliikuntaa" kulkemalla työmatkani jalkaisin tai pyörällä. Kävelysauvojen ostamista olen harkinnut myös, olisi vähän reippaampi askellus Muksun kanssa luistelu ja hiihto ei toistaiseksi vielä nosta hikeä otsalle (ellei hermot pala syystä tai toisesta ). Sen säännöllisempää kuntoilu/urheiluharrastusta itselläni ei ole. Välillä omatunto soimaa, kun en enempää kuntoile Mutta, mutta... ei itselleen saa olla liian ankara ja vaativa, eihän Kovasti mennään kohti kevättä ja aurinkoa, joten nautitaanpa kuitenkin ulkona reippailusta
Auringonpaistetta ja myötäistä tuulta!

-Kirsikka-

IP: Tallennettu
Niina
Newbie


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(7.2.2003, 21:13)
Aineenvaihduntahäiriössä (ainakin vajaatoiminnassa) kuona-aineet eivät poistu helposti ja siksi jumittumista tulee lihaksiin. Tämä on ollut jossain kirjallisuudessa tai artikkelissa sekä omat kokemukseni 100% tukevat. Fysioterapeutit ovat aina ihmetelleet minun jäykkyyttäni, vaikka olen harrastanut paljon liikuntaa.

Lihaksien pitkään jumittuessa se ilmeisesti vaikuttaa myös luustoon, minä olen ollut syksyn OMT-terapiassa (luuston manipulaatiota ja fysioterapiaa). Nyt selkäranka ihan oikeasti liikkuukin.

Olen ymmärtänyt, että jooga on esimerkiksi hyvin soveltuva liikuntamuoto kilppareille, koska siinä annetaan "aerobiggejä" selvästi enemmän aikaa venyttelylle ja rentoutumiselle sekä keskitytään oikeaan hengittämiseen. Tätä kautta taas kuona-aineita saa liikkeelle. Ja liikunnan (minkä tahansa) jälkeen pitää juoda paljon vettä, jotta kuona-aineet pääsevät poistumaan.

Kun itselläni nämä oireet pahenivat syksyllä (jolloin diagnoosi), liikunta oli selvästi se asia, jota ihan tarvitsin. Sauvakävelin paljon ja tunsin, että on pakko liikkua.

Olen ottanut itselleni selvän tavoitteen harrastaa liikuntaa vähintään kolmesti viikossa. Paitsi että uskon sen auttavan painonhallintaa, on liikunta mielestäni erityisen tarpeen vajaatoimintaisille =>ainakin minulle. Painoa en toistaiseksi ole saanut alaspäin, mutta ei ole enää noussutkaan.

Kuukauden kuluttua pääsen vihdoin joogakurssille, olen joogannut kirjaston kirjojen avulla jo nyt vähän. Lisäksi minulla on jokapäiväinen venyttely- ja hallintaohjelma, johon olen saanut neuvoja fysio- sekä OMT-terapeutiltani. Fysioterapeuttini mukaan jopa sauvakävelyn jälkeen pitää ehdottomasti venytellä.

Ja sitten vielä viime hetken vinkki: Hyvinkäällä on tänä sunnuntaina klo 13 kilpirauhasluento Laurean AMK:lla (Uudenmaankatu 12), luennoitsija Ulla Salama.
IP: Tallennettu
liisa
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 45

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(9.2.2003, 20:22)
Samoja tuntemuksia minullakin on lihaksien jumiutumisen kannalta. Hierojat ovat moittineet lihaksista, jotka ovat jumissa. Kepin kanssa on kiva myös venytellä, jos jonkinmoista venytysasentoa löytyy. Tiedän, että juominen on tärkeää, mutta kun ei ole yhtään jano ja tuntuu ettei saa mitään alas.Monet kerrat olen mehupillillä juonut vettä pikkuhiljaa ja saanut näin janon heräämään.
Tuosta kuntoilun jälkeisestä venyttelystä on varmasti hyötyä, mutta minulla tahtoo lihakset heti kangistua, kun tahti muuttuu-joten jätän usein väliin!
Rentona muuten liisa
IP: Tallennettu
Niina
Newbie


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(10.2.2003, 11:31)
Hallo kaikki vajaakilpparit!

Miten te reagoitte kuntoiluun ? Vaikka minä muuten olen aina kylmissäni, liikunta (sykkeen nostaminen) saa minut sananmukaisesti "kuumaksi". Eli minulle tulee selvästi enemmän hiki/kuuma kuin muille ja se tulee melko yht´äkkiä. Ja monesti sauvakävellessä ensin jaksan ihan hyvin, mutta kotiinpäin saatan lähes raahustaa. Olen harrastanut liikuntaa hyvin säännöllisesti lukuunottamatta lapsen syntymään nelisen vuotta sitten. Tässä välissä on kyllä ollut aerobisia lajeja vähäisesti/harvemmin, mutta nyt käyn pacessa.

Ei oo kivaa olla aina se punaposkisin...Kertokaahan omia kokemuksianne.
IP: Tallennettu
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 65

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(11.2.2003, 12:43)
Hei kaikki! Kylläpä nuo teidän kokemuksenne liikunnasta sitten tuntuvat tutuilta. Minullakin menee lihakset todella jumiin kovan liikunnan jälkeen. En ole osannut aiemmin yhdistää sitäkin vajaatoimintaa, olen luullut sen johtuvan riittämättömästä venyttelystä. Liikun paljon, joten minulla on jatkuvasti "piesty olo". Tänäänkin on lihakset todella kipeinä, koska meillä oli sunnuntaina ja eilen kahden tunnin vatsatanssitreenit.Koska meillä on huhtikuussa näytös, alkaa harkkoja olla monta kertaa viikossa. Kun tajusin tänä aamuna miten jumissa taas olen, niin ei kyllä paljoa naurattanut. Nyt on kyllä olo taas vähän siedettävämpi, sillä kävin koiran kanssa noin puolentoista tunnin kävelyretkellä. Minäkin jaksan toisina päivinä kävellä vaikka kuinka ja toisinaan taas jalat painaa kummasti.Sama hiihdon kanssa. Mutta silti, vaikka lihakset ovatkin jäykkinä, on liikunta minulle elinehto, sillä muuten paino nousee heti ja olo on, jos mahdollista, vielä kurjempi.

ps. Niina, minäkin olen aina treeneissä se punanaamaisin.
IP: Tallennettu
Kirsikka
NewbieViestejä: 4

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(11.2.2003, 17:06)
Heissuli!

Ai että tää kokovartalojäykkyys voi myös johtua kilpparista... Olen ajatellut, että kun olen laiskemman sortin venyttelijä niin ois sen syytä. Uusi tietous siis oikein tervetullutta
Sijoitinpa muuten viikonloppuna eurojani hiihtovälineisiin ja olen pari kertaa käynyt ladulla. Aikas tuskaista on ollu nyt pari päivää, kun paikat on kipeenä, mut on se kyllä ii-ihanaa tuo hiihto En kyllä tällä kertaa syytä paikkojen kipeydestä kilpparia, vaan yksinkertaisesti lihakset ovat oudostaan saaneet aimo annoksen liikuntaa...
Ja mitä poskien punaisuuteen tulee; meikä on aina pienenkin liikuntasuorituksen jälkeen punainen ku paloauto. Kasvoissani on verisuonisto aikas pinnassa ja saahan nähdä miten täynnä posket on katkenneita suonia kun ikääkin tulee lisää

Liikkumisiin edelleen
Auringonpaistetta ja myötäistä tuulta!

-Kirsikka-

IP: Tallennettu
keppana
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(12.2.2003, 14:32)
Samanmoisia tuntemuksia ja jaksamisen kanssa taistelua on minullakin, kuin edellä on kirjoitettu. Pahinta kai entiselle himoaerobiccaajalle on, ettei endorfiini erity.. voimat vain tyssäävät ja sitten on vain puskettava loppuun asti totisena ja väkisin.. Olen myös kokenut näitä "paniikkihäiriöitä" varsinkin pyöräillessä ja hiihtäessä ylämäessä. Normaalin hengästymisen sijaan saan "paniikkihäiriön", eli henkeä ei saa, sydän jyskyy.. Pakko on pysähtyä ja rauhoittúa..
IP: Tallennettu
keppana
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(25.2.2003, 13:34)
Hiledididyy

Käyttekös te uimassa uimahallissa?
Luin juuri eílen viime vuoden Voi Hyvin -lehteä 3/2002, jossa mainittiin, että fluoridit ja kloridit lamaavat kilpirauhasta. Onko uimahallien veden "höyryllä" heikentävä vaikutus. SAmoin, pitäisikö hampaat pestä ilman hammastahnaa?
IP: Tallennettu
Viivi Väsynyt
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:kilpirauhanen ja kuntoilu(26.4.2003, 18:00)
Moi kaikki

Vajaatoiminta todettiin minulla "vahingossa" vain muutama viikko sitten enkä siis ole syönyt Thyroxiniä kovin pitkään ja annostelukaan tuskin vielä on kohdallaan. Oireita minulla tosin on ollut jo kauan mutta en ole tunnistanut niitä vaan luullut että olen tulossa vanhaksi ja väsyneeksi. Olen aina harrastanut paljon liikuntaa ja erityisesti pidän juoksemisesta, mikä tällä hetkellä ei onnistu olleenkaan sillä sippaan totaalisesti lenkin jälkeen ja nukun loppupäivän. Siirryin siis väliaikaisesti kävelyyn mutta nyt on toinen nilkka kipeytynyt ja kysyisinkin, voiko se liittyä vajaatoimintaan? Rasituksesta tuskin on kyse sillä nilkkani on tottunut paljon hurjempaan menoon. Onko teillä muilla havaintoja asiasta?
Nautitaan keväästä, vaikkakin hitaasti!

Viivi
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team