kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 17.3.2004, 23:06
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: kilpirauhassyöpä
joart74Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

kilpirauhassyöpä(9.3.2004, 15:57)
Voiko nielemisvaikeuksilla ja kuristuksen tunteella kaulalla olla mitään yhteyttä kilpirauhassyöpään? Voidaanko se vaihtoehto yksinkertaisilla kokeilla sulkea pois ettei rupea "vainoharhaiseksi". Mitkä ovat kyseisen syövän tuntomerkit?
Johanna

IP: Tallennettu
Liisasyöpa nakerteli kilppariani ja kirurgi vei loput
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:kilpirauhassyöpä(9.3.2004, 22:15)
Tavallisimmin kilpirauhassyöpä näkyy selkeän kiinteänä kyhmynä kaulalla kilpirauhasen kohdalla, yleensä jommalla kummalla puolella. Siitä ei paljain käsin koettelemalla voi vielä syövaksi tunnistaa. Hyvä on hakeutua heti kaulan ultraäänitutkimukseen, jossa selvitellään mahdollisen kyhmyn koko jne. Samassa yhteydessä kannattaa ottaa myös ohutneulabiopsia (mielellään kahdesta paikasta). (Nipsasee hieman). Biopsiavastauksen perusteella sinut voidan joko läettää leikkaukseen tai jos näyte on puhdas kotiin.
Olen kuullut että joskus nielemis- tai hengitysvaikeudet voivat olla yhtenä oireena, mutta niinpä voivat olla oireena niin moneen muuhunkin. Jos niin pitkälle joudut menemään niin kertoile.
Parjäilkää!
Liisa
IP: Tallennettu
ruusu550Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:kilpirauhassyöpä(10.3.2004, 09:04)
Miten suuri todennäköisyys on selvitytyä hengissä kilpirauhassyövästä?
IP: Tallennettu
joart74Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:kilpirauhassyöpä(10.3.2004, 11:36)
Kiitos Liisa tiedoista! Olen herkkä aiheesta sen takia että viime kesänä kaksi rakasta ystävääni kuoli juuri syöpään ja heitä ei osattu hoitaa tarpeeksi aikaisin... Löysin itsekin aiheesta jotain. Kilpirauhassyövällä on ilmeisesti aika hyvät ennusteet. Lisäksi ainakin seuraavan perusteella vain 5% havaituista kyhmyistä on syöpää, joten ei meillä varmaan ole suurempaa pelkoa! Aina kannattaa kuitenkin patistaa lääkäriä ottamaan se ultraääni. Ei siitä haittaakaan ole ja saa itse mielenrauhan. Löysin juuri googlesta tämän linkin: http://www.kolumbus.fi/kilpirauhasliitto/syopa.htm
Terveisin,
Johanna

IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 243

Tila: Offline

RE:kilpirauhassyöpä(10.3.2004, 13:29)
kyllä olen taas ollut tyytyväinen että itse sairastan vain kilpirauhas juttuja, isäni meinaan kuoli kuukausi sitten maksa ja vatsa syöpään, siinä meni mies kolmessa viikossa suorilta jaloilta, hyvä että on omat tsh:t kunnossa
krisse
IP: Tallennettu
Liisasyöpa nakerteli kilppariani ja kirurgi vei loput
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:kilpirauhassyöpä(13.3.2004, 18:06)
Ruusulle ja muille kilpirauhasyövän ennusteesta kiinnostuneille!

Kilpparisyöpää on neljää sorttia (papillaarinen, follikulaarinen, medullaarinen ja anaplastinen). Viimeistä lukuun ottamatta (joka myös lienee harvinaisin) muut ovat yleensä hyväennusteisia. Papillaarisessa variantissa, joka on kaikkein yleisin ja tavallisesti nuorten naisten tauti 10 vuotiskuolleisuus voi olla jopa alle 5%.

Kilpparisyöville on tyypillistä, että ne ovat hidaskasvuisia eivätkä yleensä agressiivisia. Ne voivat tosin uusitua kohtalaisen helposti, mutta ovat yleensä sittenkin vielä hyvin hoidettavissa. Hoitona on tavallisimmin leikkaus, radiojodihoito ja tarvittaessa ulkoinen sädehoito. Itse sairastan papillaarista kilpparisyöpää. N. 2,5 cm kasvain saatiin leikkauksessa kokonaan pois ja lisäksi sain kaksi radiojodihoitoa, jonka jälkeen minut siirrettiin jo seurantaan. Hoitojen jälkeen potilaiden TSH pyritään pitämään alle 0.1:ssä uusiutumisen estämiseksi, joten se välillä ottaa aika lailla koteloon, mutta minkäs teet!

Parjäilkää!
Liisa
IP: Tallennettu
TardeOnko vika minussa vai lääkityksessä?
Viestejä: 8

Tila: Offline

kilpirauhassyöpä(15.3.2004, 12:28)
Hei Liisalle!
On pakko heittää kommentti, kun kerroit että hiukan sapettaa kun TSH arvosi pidetään tarkoituksella suht´ mittaamattomissa syövän uusiutumisen ehkäisemiseksi.

Itselläni on leikattu&radiojodein hoidettu kilpparit sekä etiäiset pois jo v 83-86. Siitä lähtien söin Thyroxinia sen verran yliannoksella, että TSH oli mittaamattomissa.

Vasta näinä päivinä (!) eli 20 vuotta operaation jlk on tarkoituksella pyritty saamaan TSH sekä T4V standardin mukaisiksi. Ja voi sitä muuttunutta minää, kun 20v jälkeen olen muuttunut todella erilaiseksi ihmiseksi; entisen "yli"pirteyden vastakohdaksi.

Nyt labrat näyttävät suht normaaleilta (TSH 4, T4V 19) mutta olo on aivan flegmaattinen ja väsynyt.
Sain kyllä lääkäriltä selityksen siihen, että elimistöni on vaan kertakaikkiaan totuttautumassa "normaaliksi ihmiseksi" niinkin pitkän ylikierrosten vuosien jlk, ja siksi en tunnista olevani enää normaali oma itseni. Ja onhan tuota ikääkin 20v tullut tosiaan lisää.

Tervetullut on siis flegmaattinen keski-ikä, tätäkö se sitten on..

Eli tsemppiä sinulle Liisa, ja otahan selvää lääkäriltäsi, että miten monta vuotta hoitojen jlk pidetään TSH mittaamattomissa. 80luvulla sain kuvan että ikuisesti. Silloin ei vielä varmaan tiedetty niin paljon kuin nyt : ).
IP: Tallennettu
Liisasyöpa nakerteli kilppariani ja kirurgi vei loput
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:kilpirauhassyöpä(17.3.2004, 21:52)
Kiitos Tarde lohdutuksestasi, että olisi tiedossa mukavammat ajat.

Olisin tästä jo ehtinyt ilahtuakin, jollei oman lääkärini olisi pari viikkoa sitten ehtinyt ilmoittaa, että minä sitten tulen kuulumaan siihen ryhmään jonka elimistö tuottaa myös Tyreoglobuliinivasta-ainetta. Siksi tuota TSH:ta ei kohdallani tulla koskaan laskemaan oikesiin viitearvoihin.

Seinille hyppimistä siis tiedossa koko vauhdikas elämä.
Parjäilkää!
Liisa
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team