kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 19:08
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: koetuloksia
herttisjaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 48

Tila: Offline

koetuloksia(23.1.2004, 21:56)
MOi.
Tietäiskö vakiojäsenet sanoa näistä kokeista mitään.
s-K 4.0
S-Na 138
T3V 2.8
S-TPOAb <35 U/L
ST4V 14
S-TSH 3.2
fs-Ca 2.3

Nuo kolme alimmaista ymmärrän, ja mullahan on vajis oireet, nytkin palelen kuin "horkassa"...
Mutta Kalium ja Natrium ja T3V ;n arvot ei sano mulle mitään, tietääkö Kylmäkalle ja kumppanit, tukevatko nämä vajaatoiminta diagnoosia, tai sydäntautia? (muljahteluita iltaisin nukkumaan mennessä sekä "rummutuksia" toisinaan)

Lääkärille nämä nyt on lähteneet ja odotan soittoa kuin kuuta nousevaa.
Ps. tämä kuivuus ja palelu sekä väsymys alko käydä sillai hermoon, että olen ottanut kerran viikossa yhden puolikkaan tabun 0.025 mikrogr-annosta thyroksiinia lisää.
Mitään vaikutusta ei tosin ole ollut, enempää ei uskalla omin päin lisäillä..

Jaksamista kaikille.
tv. herttis


IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:koetuloksia(23.1.2004, 22:31)
Moips,

Yhtyneet Laboratoriot Oy:n sivuilta seuraavat viitearvot:

S-K 3.5-5.1 mmol/l
S-Na 136-146 mmol/l
S-T3V 2.8-6.5 pmol/l
S-Ca 2.20-2.65 mmol/l
S-TPOAb < 60 kU/l
- harmaa alue 60-100 kU/l (en ymmärrä tarkkaan, mutta olettaisin, että yli 100 viittaa krooniseen kilpparitulehdukseen).

Eri laboratorioilla saattaa olla hieman erilaiset viitearvot.


www.yhtyneetlaboratoriot.fi/kasikirja/tutkimukset.asp Siitä sitten aakkosien mukaan klikkaat tai hakutoiminnolla ("Kohdenna haku:") etsit haluamaasi tutkimusta.

IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 428

Tila: Offline

RE:koetuloksia(23.1.2004, 22:36)
Moi Herttis!

S-T3-V, trijodityroniini, vapaa, seerumista

Viitearvo on 2.6-6 pmol/l

Hypertyreoosin diagnostiikka ja epäily trijodityroniinitoksikoosista. Tyroksiinihoidon seuranta. Kohonneet arvot viittaavat hypertyreoosiin. Vapaa T3 on herkin yksittäinen hypertyreoosin indikaattori. Trijodityroniinin autovasta-aineet ja heterofiiliset vasta-aineet saattavat joskus aiheuttaa virheellisen korkeita tai matalia tuloksia. Jos tätä epäillään, on syytä ottaa yhteyttä määrityksen tekevään laboratorioon.


S-Na, viitearvo yli 17 v. 137-149 mmol/l

Natrium muodostaa yli 90 % solujen ulkopuolisen nestetilan kationeista ja on sen vuoksi tärkeä tämän nestetilan osmoottisen paineen ja tilavuuden ylläpidolle. Noin 60 % natriumista on elimistön nesteissä, tästä 97 % ekstrasellulaaritilassa. Loppuosa natriumista (40 %) sijaitsee luustossa. Seerumin tai plasman natrium-määritys muodostaa olennaisen osan neste-elektrolyyttitasapainon seurannasta.

Korkea natriumarvo voi liittyä nestehukkaan (veden menetys suurempi kuin natriumin), dehydraatiotilaan, joskus liialliseen NaCl- tai NaHCO3-liuoksen iv-antoon, primaariseen hyperaldosteronismiin, Cushingin tautiin tai diabetes insipidustautiin.

Matalia natriumarvoja voidaan todeta liiallisen nesteytyksen tai runsaan hikoilun seurauksena, palovammoissa, ruoansulatuskanavan kautta tapahtuneen natriumin menetyksen johdosta (ripuli, oksentelu, dreeni), polydipsiassa, nefroottisessa syndroomassa, munuaisten vajaatoiminnassa, sydäninsuffisienssissa, maksakirroosissa, muissa ödeematiloissa, Addisonin taudissa, pitkäaikaisen diureettien käytön seurauksena ja antidiureettisen hormonin liikaerityksessä (SIADH). Selvä hyperglykemia voi hyperosmolaliteetin johdosta aiheuttaa kompensatorisen seerumin tai plasman natriumpitoisuuden laskun.


S-K viitearvo Aikuiset, yli 16 v 3.7-5.3 mmol/l

Kalium on tärkein solunsisäinen kationi, 98 % kaliumista sijaitsee solujen sisällä. Seerumin tai plasman K-määritystä käytetään neste- ja elektrolyyttitasapainon sekä happoemästasapainon seurantaan. Kohonneita S/P-K-arvoja todetaan kudosvaurioissa (rabdomyolyysi, hemolyysi), munuaisten vajaatoiminnassa, lisämunuaisten vajaatoiminnassa (Addisonin tauti), asidoosissa, jolloin kaliumia siirtyy solujen sisältä solun ulkopuoliseen tilaan, sokkitilassa, kudoshypoksiassa, insuliinin puutteessa, digitalismyrkytyksessä, spironolaktoni-, amiloridi- ja triamtereenihoitoihin liittyen.

Matalia K-arvoja todetaan diureettien käytön johdosta, liian vähän kaliumia sisältävän nestehoidon yhteydessä, ripuliin tai oksenteluun liittyvien nestemenetysten johdosta, ulostuslääkkeiden liikakäytön vuoksi, munuaissairauksissa (nefriitit, tubulusvauriot), alkaloosissa, primaarisessa ja sekundaarisessa hyperaldosteronismissa, Cushingin taudissa, liiallisessa insuliinin saannissa sekä Mg:n puutostiloissa.

Lähde: www.hus.fi/lab/ohjekirja/2775.html

Sulla on toi S-T3-V niin lähellä viitearvon alarajaa, että tukee vajaatoimintaa ja kun oireita on niin lääkitystä pitäisi lisätä. S-Na on kanssa alarajoilla, tukee alitoimintaa (ödeematilaa - turvotusta)
S-K on kanssa aika alhaalla joka voi olla merkki Magnesiumin puutoksesta, Magnesium auttaa noihin sydänoireisiin - suosittelen. Joillakin alitoimintaisilla lääkityksen alhaisuus aiheuttaa sydänoireita, lääkityksen lisääminen poistaa oireet.


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
herttisjaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:koetuloksia(24.1.2004, 16:07)
Kiitokset molemmille vastaajille !!!

Mikä on hyvä magnesiumvalmiste mitä suosittelette??

Mullahan on käsien tunnottomuuksia ja kramppeja ja se kyllä puoltaa magnesiumin puutetta.

..Mutta että mä uskoin lääkäreitä ja oon tästä kärsiny...!Kiitos tälle palstalle ja teille ihanille ihmisille; neuvonne ovat olleet korvaamattomia!! Kiitos Ben Furmanille kun kertoi tästä!
-Helpottaa niin vietävästi! Ei tämä pelkkää stressiä siis olekaan, vaikka stressi kait näillä oireilla tulee ennemmin tai myöhemmin. Tekis mieli niille terv.kesk.lekureille haistattaa
anteeks; tuli vähän purettua.
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 71

Tila: Offline

RE:koetuloksia(24.1.2004, 17:38)
MInulle antioksidanttilääkäri suositteli magnesiumiksi Oxy-Colon -jauhetta. Sitä veden sekaan ja C-vitamiini päälle, jotta imeytyy paremmin. Otetaan illalla, muistaakseni pitäisi ottaa tunti ennen iltapalaa, mutta minä en ikinä muista. Otan sen illalla yleensä viimeisenä ja mielestäni tehoaa.

IP: Tallennettu
herttisjaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:koetuloksia(24.1.2004, 18:15)
Kiitos vinkistä Niina. Saako tätä apteekista vai luontaiskaupasta? Ärsyttääkö vatsaa?
Olen kyllä magnesiumia syönyt 350 Mg per pv apteekista jotain, vajaan vuoden sitä on mennyt. Pitäskö siis ottaa isompi annos? (viitaten aikaisempiin viesteihin täällä vitamiinilisistä, että meillä ei imeydy koskaan kaikki).

Mulla on Bion 3 monivitamiinit ja cevitabs c-vitamiini sekä tyrniöljykapselit ja Kalkkichew+D. Bion3 on loppumassa, mitä mieltä, kannattaisko vaihtaa joku toinen monivitsku tilalle? Onkos muita vinkkejä magnesiumista, sekin on loppumassa, vaihtanen tohon OXYyn ??
Olen herkkävatsainen ja refluksivaivanen.

Tiedättekö onko triptaaneilla (migreenilääkkeitä) vaikutusta kilpirauhaseen, joudun niitä syömään joka viikko vähint. 2 krt . Entä vaikutusta munuaisiin?

Onko hypertyreoosi sama kuin vajaatoiminta? Mitä sitten on ylitoiminta sillä samalla kielellä?
Mikä on sydäninsuffsienssi, hyperglygemia?

Mullaahan kaiketi T3V arvo on niin alhaalla, niin miksei se näytäkään vajaatoimintaa? Anteeksi nyt mutta tuo T3 V on tosi vaikeaselkoinen asia vaikka mm. Kylmäkalle on sen kyllä jo aikaisemminkin tarkkaan selostanu mutta mun raukan nuppiin se ei mee, vaikka tankkaan miten...

Tietoa janoavana Herttis.
IP: Tallennettu
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 40

Tila: Offline

RE:koetuloksia(24.1.2004, 19:03)
hypertyreoosi=kilpirauhasen liikatoiminta
hypotyreoosi=kilpirauhasen vajaatoiminta
sydäninsuffisienssi=sydämen vajaatoiminta
hyperglykemia=korkea verensokeri
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 428

Tila: Offline

RE:koetuloksia(24.1.2004, 19:32)
Moi Herttis

Tosta migreenilääkeestä en osaa sanoa, muihin kohtiin saitkin jo Ninniltä vastauksen, mutta

kun otat sitä magnesiumia,(illalla ennen nukkumaan menoa) niin sen imeytymisen parantamiseksi sinun olisi hyvä ottaa B-1, B-3 ja B-6 sekä fooli- tai pantoteenihappoa samaan aikaan. Itse olen ottanut ½ - 1 Neuromaxin kaveriksi magnesiumille (Magnesia 350). Kahvi on syytä vähentää minimiin - huuhtelee mm. magnesiumia elimistöstä.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
herttisjaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:koetuloksia(25.1.2004, 19:34)
Kiitos ninni ja kylmäkalle; nyt alkaa valjeta...
IP: Tallennettu
herttisjaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:koetuloksia(29.1.2004, 20:53)
Nyt mä sain du normet-kokeen. Se on 1.4

Kait viitealueella...tukeeko tääkin vajaatoimintaa?

-ei oo se lekuri vielä soitellu....
IP: Tallennettu
Tiina2003
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:koetuloksia(29.1.2004, 21:23)
Noihin vitamiineihin ym:hin tyhmä kysymys: Eikö normaali ruoalla pärjäisi?

En ole tottunut ottamaan mitään, mutta tod.näk. jatkossa tulee vajaatoimintaa eli pitäisikö noita lisäravinteitakin joltakin (lääkäriltä) kysellä?

Kyselin jo tuolla toisella sektorilla, että mitä pitäsi/mitä ei pitäisi syödä. Tuntuu, että hankalaksi menee. Tuleekohan tästä täydellinen remontti elintapoihin...

Tiina2003

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team