kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 13.6.2003, 10:47
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(11.6.2003, 12:40)
Ja minä taas täällä, rupeaa ja kohta nolottamaan .

Vielä kysyn jotain, ennenkuin marssin luontaistuotekaupan tyhjentämään...

Kärsin todella kuivasta ja elottomasta ihosta (on tullu tän kilpparijutun myötä, yllätys yllätys...) mitkään tavalliset perusrasvat ei auta kuin hetkeksi ja taas iho alkaa hilseillä. Ihoni näyttää tosi säälittävältä! Tuntuu että se kevyt rusketus minkä tuolla vesisateen keskellä tulee niin häipyy hilseilyn myötä pois heti ja etten enää rusketu niinkuin ennen... ja siis koko kroppa on kurjan näköinen.

Eli, jos jollakin löytyy helppiä tähän ongelmaan, niin kiitollisena otan kaiken tiedon vastaan.
IP: Tallennettu
soikkuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(11.6.2003, 13:05)
Mä en kyllä osaa vastata Katan kysymykseen, mutta laitan tähän perään TAAS oman kysymyksen kun en enää "ilkee" alottaa uutta aihealuetta...
Luin iltiksen keskusteluita ja siellä joku mainitsee että vajaatoimintaisilla se lääkitys aiheutta epämiellyttävää hajua?? onko näin, täällä kai se paremmin tiedetään jos jossain? Aika ikävä "sivuvaikutus" jos näin on...
IP: Tallennettu
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(11.6.2003, 14:26)
Hyi hyi soikkuli, kun tuolla laillla hyödynnät MINUN otsikkoani . (joo, se oli vitsi... ihan rauhassa vaan. Muakin jo hävettää kysellä kaikkea, mut ei kukaan ole vielä toistaiseksi kieltänyt... )
IP: Tallennettu
vanamo
Junior Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 92

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(11.6.2003, 16:21)
Mä käytän usein HTH:ta pohjalla ja sitten saatan laittaa Erioilia seuraavaksi....
Mulla on ollut sellaista vuohenmaitoterva-rasvaa, johka ostin viime kesänä ja käytin purkin loppuun ihan "nassurasvana". Mulla ei iho muuten kuivi hirveästi, mutta talvella ja sitten maksahäiriöiden aikan rasvaan.

Body Shopin rasvoja monet kehuvat, olen myös itse käyttänyt joitain niistä.

Ja tietysti pitää juoda riittävästi vettä ja syödä ihoon vaikuttavia aineita.

Seuraava kysymys...
Elämä voittaa - kesä tulee!
IP: Tallennettu
yllapito
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 71

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(11.6.2003, 16:25)
Hei Kata!

Kokeilepa ottaa ruokalusikallinen kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä kerran päivässä. Minulla oli todella kuiva, punoittava ja hilseilevä kasvojen iho ja olin jo aivan epätoivoinen, kun mikään ei auttanut, kunnes keksin tuon pellavaöljyn nauttimisen. Öljyssä on 59 g 100g:ssa omega-3 rasvahappoja, myös kalaöljyllä saatat saada saman vaikutuksen aikaiseksi, mutta itse päädyin tuohon pellavansiemenöljyyn, koska tulee paljon edullisemmaksi kuin kalaöljykapselit. Pellavainen-pellavansiemenöljyä saa noin 5 euron hintaan (250 ml:n pullo, säilytetään jääkaapissa) ainakin Sokoksista ja Prismoista.

Soikkuli: Minä ainakin olen huomannut, että Kylmäkallen iho haisee välillä omituiselta eli kyllä tuo kilpirauhaslääkitys tai sitten itse kilpirauhassairaus jotain muutoksia ihmisen ominaishajuun aiheuttaa. Koirathan pystyvät tunnistamaan mm. ihmisessä olevan diagnosoimattoman syövän hajun perusteella.
Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(11.6.2003, 21:21)
No niin vanamo saamasi pitää... siis lisää kysymyksiä

Olen lueskellut täältä, että porukat käyttää aika paljon kaikenlaisia vitamiineja, ja olinkin vähän hukkasessa kun ikivireässä tänään pyörin...

Onko jotain mitä olisi ihan kaikinpuolin hyvä käyttää tän kilpparivaivan takia??? Mainintoja on ainakin ollut: seleenistä, magneesiumista... mihin ne mahtavat auttaa?
(varmaan jossain nekin lukee, laiskana en jaksais käydä ettimään...) Ikivireän myyjä suositteli omega 7aa (en tyhmä kysynyt et miksi!!) ja olihan siellä vaikka mitä ja mitkä hinnat... huh huh. Nestemin:stä sanoi että kandee aloittaa pienellä annoksella, muuten voi turvotus vaan pahentua, haloo... miksiköhän??? (en kysynyt sitäkään...)

Ajattelin perjantaina mennä ostoksille sinne ja jos täältä sais tärkeimmät mömmöt tietää, niin tietäis mitä hakee. Suositteli myös vesiputos nimistä teetä.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 146

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(11.6.2003, 21:42)
Moi Kata

Etsi kohtaan kun kirjoitat esim. seleeni - alkaa juttua tulla tai Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista otsikko "Vitamiinit ja hivenaineet".

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(12.6.2003, 08:39)
Eilen taisi olla aivot taas niin jumissa, ettei mitään löytynyt, nyt aamulla löytyi heti otsake vitamiinit ja hivenaineet... Kävin jo lueskelemassa ja perehdyn kynän ja paperin kanssa vielä tarkemmin päivällä. kiiiitos.

ja kääk... kokeilin nyt sitä "etsi" kohtaa ja johan seleenillä pukkas tietoa!!!

UPEAT SIVUT NÄMÄ KERRASSAAN!!! olen aivan mykistynyt. (vie aikansa kun noihin hienouksiin ees osaa perehtyä )
Kiitos tekijöille tuhannesti!!!!!

Ai niin... vali vali vielä... mua on närästänyt eilisestä saakka kauheasti, vaikken mitään rasvasista ole syönytkään, onko jotain muuta kuin rennie & kumppanit??
IP: Tallennettu
NiinaPositiivisuus luo voimia!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(12.6.2003, 11:05)
Hei Kata ja kaikki ystävät!

Olin eilen siellä antioksidanttilääkärillä (sinänsä mielenkiintoinen kokemus, mutta en tällä erää ehdi siitä kertomaan). Siellä selvisi kuitenkin, että nivelten jäykkyyteen auttaa magnesium. Ja on olemassa sellaista magnesiumvalmistetta, jossa on happi mukana. Valitettavasti en muista sitä nimeä, vaikka ostinkin sitä. Ehkä joku Oxy-Colon tms. Tuotetta ei saa joka luontaistuotekaupasta, mutta Hämeenlinnasta kävelykadun lähellä ainakin oli.

Sitten lääkäri mainitse, että kalaöljyt ovat vielä parempia kuin pellavansiemenöljyt ja hinta sitten taitaa olla sen mukainen. Minullakin on ollut sitä pellavansiemenöljyä ja se kyllä auttaa. Lisäksi käytän Eucerinia pesuun, sarjassa on useita vaihtoehtoja kuivallekin iholle.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 146

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(12.6.2003, 11:21)
Moi Kata

On! Siankärsämö (Achillea millefolium)

Sopii erinomaisesti mm. närästykseen ja kaikenlaisiin vatsavaivoihin. Siankärsämötee auttaa myös vilustumiseen, selkäsärkyyn ja reumakipuun. Siankärsämöuute sopii sappi- ja maksavaivojen ensiavuksi ja todella nopeasti se tepsii myös pahoinvointiin. Siankärsämöä käytettiin ennen yleisesti naistenvaivoissa, mutta kyllä sitä miehetkin voi käyttää. Siankärsämö on kehoa vahvistava ja vertapuhdistava kasvi, parhaimpia kasveja mitä luonnosta löytää.

Siankärsämötee
Otetaan kukkurallinen teelusikallinen kuivattua siankärsämöä ja kaadetaan 2 ½ dl keitettyä vettä päälle ja annetaan hautua kymmenisen minuuttia. Siivilöidään ja nautitaan kulauksittain.

Siankärsämöuute
Otetaan puolen litran pullo ja täytetään se vastakerätyillä siankärsämön kukilla. Pulloon kaadetaan 40 ? 96 %:sta maustamatonta viinaa (vodka käy erinomaisesti) niin paljon, että kukat peittyvät. Annetaan tekeytyä valoisassa paikassa esim. ikkunalaudalla kaksi viikkoa. Pulloa ravistellaan silloin tällöin. Kahden viikon kuluttua kukat siivilöidään pois ja uute on valmista.

Käytetään erilaisiin vaivoihin 5 tippaa sekoitettuna lasilliseen vettä 3 kertaa päivässä.
25 tippaa = 1 millilitra (teelusikallinen on 5 millilitraa) eli uutetta otetaan todella vähän kerrallaan. Jos tuoreita kukkia ei ole saatavilla voi uutetta tehdä kuivatuistakin kukista, jolloin kukkia tarvitaan määrällisesti vähemmän.


Siankärsämöä kannattaa kerätä ja kuivata, sillä siitä saa apua moneen vaivaan. Kukat kerätään heinä-elokuussa niiden juuri puhjettua (keltaiset heteet näkyvät mykeröistä) ennen kuin yksikään kukka alkaa harmaantua.

Kuivattua siankarsämöä saa myös apteekeista.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 146

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(12.6.2003, 11:22)

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Viivi VäsynytOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(12.6.2003, 17:25)
Kata moi

Kaurahiutaleet kuten Eloveena ovat sellasinaan erinomainen ensiapu närästykseen. Ne popsitaan kuiviltaan, joten yliannostelun vaaraakaan ei ole, edullisia ja useimmiten saatavilla.
IP: Tallennettu
Inkeri
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(12.6.2003, 18:03)
Kata! Suosittelen lämpimästi Welwdan tyrniöljyä ihollesi. Myös tyrnimarjaöljykapselit sisäisesti nautittuna - tyrnimarjajauhekin käy - on eliksiiriä. Minua ovat auttaneet!
IP: Tallennettu
Inkeri
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(12.6.2003, 18:09)
Edellisessä oli lyöntivirhe - siis: Weleda. Tyrnin lisäksi hyvä apu löytyy kuivatusta nokkosesta keitetystä teestä. (Kannattaa todella keittää n. 10 min.) Nokkonen sisältää kalkkia ja piihappoa, jotka myös auttavat kuivaan ihoon. Sen lisäksi tiesittekö, että nokkonen sisältää serotoniinia. Eli se on oiva lääke myös masennukseen, joka tuuppii meikäläisiä tuon tuostakin.
IP: Tallennettu
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Kata ja 101 kysymystä (ja vaivaa )(12.6.2003, 21:30)
Kiitos kaikille ketkä mulle vastaili!!! Ja eikus luontoon keräilemään kaikenlaista (onneksi naapurissa asuu perhe, jotka hyödyntävät kaiken mahdollisen luonnosta, ja saan apua heiltä, etten mene ja keräile ihan mitä sattuu...)

Tänään olenkin jo sitten popsinut koivunlehtiä hiekkalaatikon reunalla istuskellessa, tuppaa vaan jäämään vähän kitalakeen ja kurkkuun kiinni , mutta muuten ihan ok...

Nytpä en valita... tänään oli pitkästä aikaa taas kaikin puolin hyvä päivä, hermo piti ja muutenkin oli sellanen "normaalin ihmisen olo", aika mahtavaa siis. En tosin rupea leijumaan tämän takia pilvissä, mutta olipa aikamoista vaihtelua sen kaiken p**kan keskelle mitä tässä on ollut!!!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team