kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 28.10.2003, 18:16
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Miten alas voi vajota...
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

Miten alas voi vajota...(6.10.2003, 15:58)
Heips, otsikko taitaa olla hiukan provosoiva ...

Mutta kysyisin, kuinka alas ruumiinlämpö voi turvallisesti laskea vajaatoiminnassa?

Olen mittaillut aamulämpöjä (klo 6) kolmen viikon ajan ja keskiarvo on 36,18 ja yleisin arvo 36,0 - 36,3. Vähän säikähdin eilen aamulla, kun elohopea ei noussut asteikolle saakka, oli lähinnä 34,9. Voihan se johtua mittausteknisestä virheestä, mutta vessareissun jälkeen mittasin uudestaan ja silloin lukema oli 35,4.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 308

Tila: Offline

RE:Miten alas voi vajota...(6.10.2003, 21:56)
Hei Omppu

Hypotermiasta voidaan puhua, kun potilaan ydinlämpö (peräsuolilämpö) on alle 35 celsius astetta. Kainalosta mitattaessa saatuun lukuun lisätään 0.5 astetta, jolloin tiedetään paljonko ydinlämpö on.

Jos ydinlämpö laskee alle 35 on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. Alitoimintaisia on vajonnut koomaan alhaisen ruumiinlämmön seurauksena mitä lähemmäs lukua 34 mennään sen vaarallisemmaksi tilanne käy. Jos vilunväristyksiä ei voi lopettaa omalla tahdolla on alilämpöisyys vakavaa.

Oireita

alle 35
voimakas palelu, vilunväristykset, kouristukset, hengitystaajuus ja syke nopeita, verensokeri ja -paine nousevat, iho kuiva, kalpea, kylmä, muisti kangertelee, kaatuilua.

30°C-34°C
ei vilunväristyksiä, tajunnantaso laskee = tulee sekavuutta, unelias, pupillat laajenevat, aivotoiminta hidastuu, lihakset jäykistyvät, rytmihäiriöitä.

Mikäli rannepulssi ei tunnu on kehon sisälämpötila laskenut alle 32°C

alle 30°C
tajuttomuus, syke hidastuu, iho turpoaa, lihakset veltostuvat.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Kiitos, kylmäkalle...(12.10.2003, 18:47)
Kiitos, ehkä en vielä pakasteeksi ole vajoamassa... Vaikka kyllähän nämä asiat huolestuttavat, kun kaikki on uutta. Aamulämmöt ovat nyt olleet 36.3 - 34.8 ja on tietysti muitakin oireita. Näön äkillinen heikkeneminen huolestuttaa itseäni eniten. Ensin meni vasemmasta silmästä lukunäkö (olen likinäköinen rillipää) ja tarvitsisin siihen lukulasin, sitten viikon päästä meni oikeasta silmästä kaukonäkö epätarkasi. Näkötarkastuksessa optikolla olin käynyt kolme kuukautta aiemmin ajokorttia varten ja silloin kaikki oli vielä kunnossa ja silmänpaineet ok.

Odottelen yhä kutsua endokrinologian poliklinikalle tarkempiin tutkimuksiin. Tk lääkäri laittoi sinne kiireellisen lähetteen, kun ei uskaltanut aloittaa vajaatoimintalääkitystä enne sitä. En ymmärtänyt (onneksi... ) kysyä, mitä häiriötä lääkäri epäilee. Kas kun arvelen, että pelkkien subjektiivisten (labra-arvothan ovat viitealueiden sisällä) vajaatoimintaoireiden perusteella ei liene tarpeen lähettää kiireelliseen arvioon yliopistolliseen keskussairaalaan.

Tsemppiä sateisista ja pimeistä syyskeleistä huolimatta kaikille!


IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team