kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.2.2004, 00:09
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: limaa kurkussa?
WiiiwiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

limaa kurkussa?(17.2.2004, 14:50)
Melkein kolme kuukautta on pitänyt aamulla käydä yskimässä limat pois kurkusta kun meinaa tukehtua siihen, mikä ihme sitä voi sinne kerätä?? Kun ei muuten ole mitään flunssaoireita ja epämääräistä yskää tai liman kertymistä on ollut ajoittan ennenkin, on tehty astmatestiä ja allergiatestiä eikä mitään. Tosin puhallustestissä jaksoin kyllä todella huonosti puhaltaa mutta ei se sillä lääkkeelläkään parantunut
IP: Tallennettu
pateOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 33

Tila: Offline

RE:limaa kurkussa?(17.2.2004, 18:56)
Moi!

Mulla on kans koko ajan limaa kurkussa. Siellä se nielastessa tuntuu ja välillä pitää vähän rykiäkin. Minulla on Hashimoton tauti ja siihen ainakin tietääkseni liittyy limaneritystä. Siis siihen, että kilppari on jotenkin epänormaali rakenteeltaan tai jotain.

Onko sulla muita tuntemuksia kaulalla? Itsellä on välillä puristava tunne kaulalla ja kaulaa vihloo vasemmalta puolelta korvaan asti (liittyy ilmeisesti kilpparini krooniseen tulehdukseen).
Pate
IP: Tallennettu
ninni
Junior Member


kesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:limaa kurkussa?(18.2.2004, 09:57)
Mulla ainakin on samantyyppisiä limaoireita. Lisäks usein on kurkku karhea. Niinkuin olis flunssa tulossa, mut menee sit kuitenkin ohi ilman sen kummempaa tautia. Lisäks toi vihlonta on kans aika-ajoin vaivannut ja välillä on "pala kurkussa". Vajis on mullakin lähtenyt tulehduksen pohjalta.
IP: Tallennettu
soikkuli
Full Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 120

Tila: Offline

RE:limaa kurkussa?(18.2.2004, 12:32)
Joo, tästäkin joskus keskusteltiin eli kyllä on limaa ja se on tosi ärsyttävää. KUn ei se liiku ylös eikä alas vaan muljuaa vaan kurkussa eikä mullakaan pitäs olla allergiaa (testien mukaan) mutta vasomotorinen nuha on ja sen on sanottu aiheuttavan tuota liman valumista...mutta kun aina ei tiedä valuuko se vai nouseeko vai mistä se erittyy Inha oire joka tapauksessa.
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
hanne
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:limaa kurkussa piisaa täälläkin(18.2.2004, 23:15)
Joo, minulla on myös nykyisin jatkuvasti limaa nielussa, erityisesti koko pakkaskauden. Olotila kiusaa eniten aamuisin ylös nousun jälkeen ja illalla vuoteessa makuuasennossa. Pitää rykiä koko ajan. Allergiatestit sun muut on otettu, eikä mitään ole löytynyt. Vajaatoiminnan lisäksi meinaan.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 31

Tila: Offline

RE:limaa kurkussa?(19.2.2004, 19:00)

Jep, limaa on erittynyt jo useamman vuoden. Nielemisrefleksistä on tullut jo niin automaattinen etten sitä juuri huomaa, joskus kun sattuu seuraamaan, huomaa nielevänsä useita kertoja lyhyen ajan sisällä, päivittäin. Ulos räkäisen (kuulostaapas karkealta) yleensä aamulla sinne päädyttyäni. Joku lääkäri ehdotti vuosi sitten kroonista poskiontelontulehdusta kun lisäksi toinen sierain (vaihdellen) on jatkuvasti tukossa, toinen sanoi sen johtuvat nenän kuivuudesta vajiksessa (kuten silmät). Kuivuus siis turvottaisi nenääkin, kuten silmiä. Tullut muuten silmiin karsea määrä ryppyjä alle vuoden sisään,voih! Onko teillä muilla ollut vastaavaa nenän tukkoisuutta limaisuuteen liittyen?

Katariina


IP: Tallennettu
ejokelaiHuomenna voi olla kaikki paremmin! Jaksamista kaikille!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:limaa kurkussa?(19.2.2004, 22:45)
Heips!
Limaa on ja paljon etenkin aamuisin. Meitsi räkii kuin "Anaski" lainaten tätä Katariinan karheaa kieltä. "Anaski" on mummon peruja. Mummo on Savosta ja viäntäen sanoen "Anaski" teki aina sitä sun tätä. Enpä tiijä mikä ja kuka tämä kyseinen tyyppi on mutta kaiken se on tehnyt elämässään tehnyt mummon sanojen mukaan.
Ellu
IP: Tallennettu
KillikittaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:limaa kurkussa?(20.2.2004, 07:41)
Lyhyt savon sanakirja:
Anaski - henkilö, joka vetää tupakkaa taukoamatta ts. polttaa kuin anaski ) Sen vuoksi kai se limakin irtoaa.
IP: Tallennettu
hanne
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:limaa kurkussa?(21.2.2004, 13:03)
Minulla myös nenä tukossa ja karstainen koko ajan. En tupakoi, joten sillä tämä tukkoisuus ja limaisuus ei ainakaan selity.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team