kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:42
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Mielialoista
Viivi Väsynyt
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

Mielialoista(1.5.2003, 08:04)
Hei

Vajatoimintani toteamisesta ja Thyroxinin aloittamisesta on vasta lyhyt aika ja ihmettelen tässä vaihtelevia mielialojani ja olotilojani. Ennen toteamista epäilin olevani jopa masentunut kun mieli oli matalalla ja jaksaminen vähissä. Thyroxinin aloittamisen jälkeen on ollut parempiakin päiviä mutta useimmiten olo on vieläkin melko alavireinen. Näitä palstoja lukiessani olen huomannut, että muutkin kuvailevat "hyviä" ja "huonoja" päiviä. Tietääkö kukaan onko kilpirauhasen vaikutuksia mielialaan selvitetty ja onko aiheesta kirjoitettu? Kaikenlaisia ajatuksia syistä ja seurauksista herää. Missä määrin vetämättömyys on reaktio sairauteen ja oireisiin, missä määrin se on rippuvainen esim. veren Thyroxin-pitoisuudesta vai liittyykö se suoraan vajaatoimintaan? Luulisi että asiaa on jollakin lailla tutkittu sillä ainakin minulla mieliala vaikuttaa suuresti työtehoon. Olisi mielenkiintoista kuulla muidenkin kokemuksista ja siitä, miten selviätte kun ajatuksetkaan eivät juokse silloin kun niiden pitäisi ja kaikki tuntuu synkältä ja vastenmieliseltä.
Hauskaa vappua ja kevättä,

Viivi Väsynyt
IP: Tallennettu
krissemikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Mielialoista(1.5.2003, 13:47)
kyllähän ne mielialat vaihtelee koska välillä on väsyneempikin,olemmekin useimmat että sitä mielta että stressi pahentaa
oireita jos jaksaa ja vointinsa mukaan kannattaa kävellä ulkona tai harrastaa jotain liikuntaa se virkistää useimpia.
itse olen koittanut jättää turhan stressaamisen, ei se kyllä aina auta.

ja sekin kestää aikansa että arvot tasaantuu ja vointi kohenee aina ei vuosi riitä mutta huonompaankaan ei useimmiten mennä
krisse
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Offline

RE:Mielialoista(2.5.2003, 14:55)
"Normaalilta" vaikuttaa. Asiaa on jokin verran varmaan tutkittu, koska tilasta on kirjoitettu psykiatrian sairaanhoitajille.

*Lainaus*

MIELIALAPSYKOOSIT JA MASENNUS

Näissä sairauksissa on havaittu myös erilaisia biologisia muutoksia: mm. potilaiden uniprofiili poikkeaa terveistä henkilöistä, kortisoliaineenvaihdunnan säätelyssä on poikkeavuutta ja kilpirauhasen toiminnan säätely vaikuttaa vajavaiselta. Syyksi on arveltu häiriöitä keskiaivojen toiminnassa.

www.kakspy.com/kakspy/kirj_kn_7.html

Kilpirauhasen hormoonituotanto vaikuttaa elimistön kaikkiin toimintoihin tavalla tai toisella. Me elämme hormoonien "voimalla". Tasapainon järkkyessä "ongelmat" voivat olla lähestulkoon vaikka mitä(yli 50 vaikutusta).

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
helmy
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Mielialoista(3.5.2003, 00:30)
Hei Viivi Väsynyt! Tutultapa kuulostaa! - Mulla todettiin vajaatoiminta (autoimmuunitulehdus ja struuma) vajaat viisi vuotta sitten (vajaatoimtaa olen sairastanut mielestäni jo n 10v.) ja lääkityksestä huolimatta on pitkiä kausia, ettei jaksa tehdä muuta kuin sen "pakollisen". Kun töistä tulee kotiin, ovat mehut ihan poissa. Töissäkin (niinkuin "siviilissäkin") olen usein aloite- ja keskittymiskyvytön, muistamaton ja tuntuu ettei pysty ottamaan edes keskusteluihin osaa, kun ei aivot toimi. Ikäänkuin en pystyisi muodostamaan ajatuksia ja ilmaisemaan niitä "on-line" ... Mulla on näiden viiden vuoden ajalta (itse asiassa pidemmältäkin ajalta) sellainen tunne, että henkinen puoli on ottanut takapakkia rajusti - henkiset taidot, abstrakti ajattelu taantuneet. Tunne-elämäkin on ohkaisen ohutta! Minusta spontaanista, hetkessä asioista innostuvasta ja aikaansaavasta naisesta on pikkuhiljaa tullut "pakon edessä" toimija. Asiathan olisivat hyvin, jos ei tajuaisi tilaansa ...

Kovasti olen mielessäni pohtinut lääkitystäni ja kaivanut tietoa pääasiassa netistä. Ja löytyyhän sitä: Pelkkä tyroksiini (T4) ei taida minuun tehota (labbisarvot kohdallaan - olo ei). Armour tai synteettinen T3:n ja T4:n yhdistelmä voisivat viedä parempaan oloon. Mutta mitenkäs "väännät" asian lääkärille (TK). "Syö vitamiineja" oli viimeisin kommentti kun uskalsin aukaista suuni jatkuvasta väsymyksestä (arvatkaas kuinka monta vuotta olen vitskuja popsinut). HB tosin on alhaalla - aina ollut - jostain luin, että on tyypillistä vajaatoimintaiselle. Ja sitten nuo rautalääkkeet eivät tahdo sopia - eivät edes nämä uusimmat "vatsalle hellät".

Onko kenelläkään foorumin käyttäjistä kokemuksia Armourista tai esim. Novothyralista (? niinkö se kauppanimi oli?).

Hui (=hyi) mikä vuodatus tästä tuli - eivät ne päiväni nyt 100%:sti tällaisia ole, mutta suurimmaksi osaksi.

Oiskohan se nukkumaanmenoaika??? Öitä ja vointeja ja tsemppiä tämän mainion foorumin käyttäjille ja lukijoile.

Helmy
Helmy
IP: Tallennettu
yllapito
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 69

Tila: Offline

RE:Mielialoista(3.5.2003, 11:08)
Hei helmy!

Nokkonen on erittäin hyvä hemoglobiinin kohottaja. Ravintoarvoltaan nokkonen on kolme kertaa pinaattia parempi, kaksi kertaa ravitsevampi kuin porkkana ja kaloriarvoltaan vastaa perunaa. Nokkosessa on runsaasti C-, B- ja E-vitamiineja sekä A-vitamiinin esiastetta karotiinia. Myös kivennäisaineita kuten rautaa, kaliumia, kalkkia ja magnesiumia nokkonen sisältää noin 2,3 %!Kohtahan sitä alkaa kasvamaan, joten kannattaa kerätä ja kuivata myös talven varalle. Itse olen saanut siitepölyaikaan kerran - kaksi päivässä nauttimastani nokkosteestä avun allergiseen nuhaan ja silmäoireisiin. Viime kesän pärjäsin kokonaan ilman antihistamiineja. Jos unohdan juoda nokkosteetä, palaavat oireet. Nokkosella voi korvata ruokaohjeissa pinaatin.
Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team