kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 8.9.2003, 18:17
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: missä vika
katveOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

missä vika(4.9.2003, 10:02)

Moi kaikki!

Teksti on pitkä mutta jaksaahan joku lukea ja sanoa että olen oikeilla jäljillä???

Olen 25 vuotias nainen ja varasin juuri ajan Koskiklinikalle, Tampereelle. Lääkärin nimi oli muistaakseni Jorma Salmi ja titteliltään endogrinologi. Onko kenelläkään mitään kokemusta hänestä?

Olenko menossa oikeaan paikkaan kun mulla seuraavanlaisia ongelmia.

Oireina mulla on ollut jo usean vuoden ajan pään sumuisuus, hirveä turvotus ja lihominen, (bulimian oireita). Vaikka ruokavalio on kunnossa ei paino laske.

Ja mä olen niin tolkuttoman väsynyt. Vaikka nukkuisi kunnon (8-9 tuntia) yöunet ei se auta. Työpäivät on ihan tuskaa. Auta armias jos jostai syystä valvoo tai ei saa unta. Aamulla on ihan "krapulainen" olo.

Tuntuu että välillä käy tosi hitailla kierroksilla, niin ettei oikein hoksottimet toimi, ei näe eikä kuule. Ja tiedän kyllä ettei mun älyssäni mitään vikaa ole, ahkä jopa päin vastoin. Välillä vain on ihan zombie eikä tajua mitä saksilla tehdään tai laitetaanko teehen sokeria vai suolaa, ei jaksa muistaa. Muisti pätkii, olo on ärtynyt ja pinna tuntuu olevan olematon.

Joskus kun on "sellainen olo" jään vain sänkyyn makamaan ja jätän kaikki asiat hoitamatta. Ei jaksa välittää. Masentunut en kyllä ole muutakuin en vain aina ymmärrä mikä mussa on.


Mun on oikeastaan kylmä kokoajan ja kun on kipeä, kuume ei nouse vaikka olo on ihan mielettömän hirveä. Ja ihoa kutittaa. (allergioita ei ole, on testattu, todettiin kyllä joku ihon herkkyys "tauti", en muista nimeä). Intiimialueitakin kutittaa vähänväliä. Terveyden hoitaja jo epäili mun mielenterveyttä kun valitin asiasta "kokoajan" vaikka hiivaa tai kunnollista tulehdusta ei löytynyt.

Aamuisin kurkku on täynnä limaa ja oikeastaa koko teini-iän olin flunssassa. Koko viimevuoden syksyn mulla oli jotain nenä
ielun antibioottisuihkeita, ne veivät flunssaiset oireet ainakin nenän osalta pois. Mitään herkkyyksiä, astmaa tai allergiaa ei ole löytynyt. Päätä säkee ilman mitään syytä melko usein.

Joskus harvoin sydän tuntuu muljahtelevan ja hieman useammin rintaa painaa sellainen "rautavanne". ilmaa ei saa vedettyä sisään eikä ulos. Kurkkua kuristaa.

Kuukautiset oli teini-iässä kyllä suht säännölliset ja normaalin runsaat mutta nyt viimeisen puolentoista-kahden vuoden aikana ne on jäänyt todella vähäisiksi tai ei ollenkaan. Syön kyllä ehkäisypillereitä. Niidenkin merkkiä vaihdettiin viime tammikuussa jotta uusi merkki (yasmin) toisi kuukautiset takaisin. Ei oikein ole kuulunut.

Virtsatietulehduksia olen sairastanut pääasiassa teini-iässä noin 40 kertaa. Munuaiset sun muut on tutkittu ja ne on ihan ookoo.

Viimeiset 4 kuukautta olen voinut aamuisin todella pahoin. Olo on etova ja oksennus meinaa tulla väkisin. Tein jo varmuudenvuoksi raskaustestinkin mutta se ei onneksi näyttänyt haikaramerkkiä.

Eivätkö nämä oireet ole kilpparin vajaatoimintaan viittaavia? Kun lueskelin näitä sivuja niin ihmettelin vain sitä että esim. en kestä kahvia, kokakolaa tai batteryn kaltaisia juomia, niistä tulee hirmuiset sydämmen tykytykset, oksetusolo ja ihan selkeä krapula. Eivätkös ne taas kuulu liikatoimintaan.

Pitkään luulin että omituiset oireeni johtuvat bulimiasta (siinä ollaan selkeästi voitonpuolella jo!!) mutta se ei selitä kuitenkaan kaikkea.

IP: Tallennettu
KnaapiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

Kohtalotoveri(4.9.2003, 10:45)
Hei katve,

Suurin osa oireistasi oli kuin itseltäni mm. väsymys (en tosin ihan zombina kulje), lihominen, muistihäiriöt (mieskin huomauttelee huonontuneesta muististani), päänsäryt, jatkuva flunssainen olo (allergioita on kyllä todettu), sydämen muljahtelut/rytmihäiriöt, kuukautiset tulee jos tulee. Ja sitten kuulon huonontuminen, kuiva iho, kankea puhe, korkea pulssi ja verenpaine ... näitähän riittää.

Itse olen epäillyt vajaatoimintaa useamman vuoden ajan, mutta lääkärit eivät ole ottaneet todesta kun TSH on ollut vain "hiukan" koholla siellä 5 - 6,5 välillä. Keväällä sitten ihan toisen asian tiimoilta otettiin jälleen TSH ja ensimmäisellä kerralla se oli 7,9 ja kuukauden päästä jo 11,64 ja samalla kertaa otetut vasta-aineet 1000.
Viimeisten labrojen jälkeen tulikin postissa sisätautipolilta kirje, jossa todettiin selvä vajaatoiminta ,resepti Thyroxin-lääkityksen aloittamiseksi ja aika sisätautilääkärille nyt syyskuuksi. Aika ei ole vielä ollut, joten saas nähdä mitä siellä sitten selviää kun pääsen näitä oireitani listaamaan.

Thyroxinia olen nyt syönyt pari kuukautta puolikkaan 0,1 tabletin päivässä ja väsymys ainakin on hiukan helpottanut.
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:missä vika(4.9.2003, 11:00)
Knaapi: Ai eikö sulla nouse toi lääkemäärä, kun sanoit että pari kk olet syöny puolikkaan päivässä??
Mä syön kaks ekaa viikkoa puolikkaan (sen 0,1mg) ja sitten kaks viikkoa vuoropäivin puolikas ja kokonainen ja sen jälkeen siirryn kokonaiseen/pvä. Ylihuomenna siirryn tohon vuorotteluun...
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 95

Tila: Offline

RE:missä vika(4.9.2003, 14:12)
lue näitä palstoja siellä on monta kirjoitusta ja kommenttia tästä lääkäristä, ja jos päätät hakea toisen lääkärin
kelpaa myös sisätautilääkäri
krisse
IP: Tallennettu
katveOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:missä vika(5.9.2003, 07:41)

Tein soittokierroksen Tampereen alueella + lähikunnat ja sellainen nimi tuli vastaan kuin Katja Ahinko-Hakamaa?

'Oisiko hän mahdollisesti parempi vaihtoehto, tietääkö kukaan? En ainakaan löytänyt hänestä mitään kirjoitusta näiltä sivuilta.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team