kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.11.2003, 22:43
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: mitä kaikkea remppoja on tiedossa?
ninniOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

mitä kaikkea remppoja on tiedossa?(20.11.2003, 10:17)
Mitä kaikkia vaivoja/sairauksia oireiden lisäksi kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa elimistölle? Luin jostakin, että varsinkin autoimmuunisairauden pohjalta puhjennut kilpparin v-toiminta saattaa johtaa diabetekseen, korkeaan kolesteroliin jne. Olen itse sairastanut jo 4v tyreoidiitin jälkimaininkina, mutta en ole asiaan paremmin perehtynyt, kun tauti on ollut tasapainossa. Nyt on asia toisin ja hirvittää vaan , että mitähän kaikkea tässä voi olla tulossa vielä, joten viisaammat kertokaahan!
IP: Tallennettu
Tuuli
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:mitä kaikkea remppoja on tiedossa?(20.11.2003, 15:13)
Hei!
Hoitamaton vajaatoiminta nostaa veren kolesteroliarvoja, mutta tyroksiinilääkitys laskee kolesterolin takaisin normaalille tasolle, jos kolesteroli ei aiheudu epäterveellisestä ruokavaliosta. Minulla esim laski 11:sta 4:ään ilman ruokavalion muutosta 3:ssa kuukaudessa! Tietysti jo tapahtunut verisuonten kalkkeutuminen ei häviä minnekään.
IP: Tallennettu
maiju
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 55

Tila: Offline

RE:mitä kaikkea remppoja on tiedossa?(20.11.2003, 18:55)
Moi Ninni,

autoimmuunityreodiitti lisää 25%:lla riskiä sairastua myös johonkin toiseen autoimmuunitautiin, esim. tyypin 1 diabetes, addisonin tauti, pernisiöösianemia, nivelreuma, vitiligo, keliakia.

Autoimmuunityreodiitti lisää alttiutta netin mukaan myös seuraaviin: migreeni, maanis-depressiivisyys, osteoporoosi, Sjögrenin syndrooma, harmaantuva tukka (!?), sydämen lisälyöntisyys ja suolistotulehdukset kuten Crohnin tauti. Lisäksi olen kuullut autoimmuunityreodiitillä epäiltävän olevan yhteyttä myös skitsofreniaan ja melanoomaan.

MUTTA, kaikki nämä ovat vain epämääräisiä mainintoja, ilman MITÄÄN TILASTOJA. Eli tietojen luotettavuudesta en kyllä tiedä mitään. Suhtaudun ainakin itse aikamoisella varauksella näihin tämmöisiin listoihin.

Ja nämä koskevat siis autoimmuunityreodiittiä, joka johtaa kilpirauhasen vajaatoimintaan. Kaikki kilpirauhasen vajaatoiminta ei suinkaan ole autoimmuuunityreodiitistä johtuvaa!!!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team