kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 23:08
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: nyt meni usko koko lääkärikuntaan...
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 60

Tila: Offline

nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(11.2.2004, 16:09)
Hei.
Mä olen täällä raivoissani ja masennuksissa kun nyt viimein lääkäri vastasi veriarvoihin (iso liuta kok) niin työstressi kuulemma. T4v 14 tsh 3,2 ja kaikki vajustoim.oireet.
Nyt olen itse nostanut kuukausi sitten annosta 0.025 mg tabusta puolikkaan ylimääräistä kerran viikossa ja vaikutus on ollut se, että joskus kädet ovat jopa lämpimät ja ainakin rytmihäiriöt on vähentyneet enää vain ehkä 1 krt/2 viikkoa ja nukun paremmin.
Lääkärin kans en ole puheisiin päässyt.
Että tällainen endokrinologi.
Taasko uudelle lekurille ja minne?
Millaisia "nostoja" teille on tehty? Mietin että jokohan lisään sen ylimääräisen puolikkaan kokonaiseksi siis ylimääräinen tabu kerran viikossa, vai miten niitä "lisiä" otetaan?
Että mä olen raivona; kallis lääkärireissu ja pitkä matka oli ja tässä tulos!
IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(12.2.2004, 11:42)
Missä kävit?
IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 60

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(12.2.2004, 15:23)
Tätä Suomea olen kiertänyt, nyt Salmela Oulusta.
Mutta enpäs tyytynyt tähän!
Otin puhelun, ja sanoin että olen muuttanut annosta jo!!
ja pientä vaikutusta on näkyvissä! Ja sanoin että minun tilanteessa on parempi kun tsh on 1-2 välillä, ja pyysin neuvoa että miten tätä vielä muuttaisin.
Yrittihän se sitä stressiä vielä siihen pukata, mutta sanoi että näistä arvoista kun on vähän ristiriitaisia tutkimustuloksia (???)
ja loppu juttu menikin yli hilseen.
Sovittiin, että nostelen puoli tabua kolmen viikon välein ja otan verikokeen ennen kesää.
Eli pääsimme sitten yhteisymmärrykseen...
Pitäs tulostaa itselle se Välimäen juttu täältä netistä, voisiko joku pistää vielä kerran sen nettiosoitteen mistä se löytyis??? Vois pläjäyttää miehelle postiin.
Eli just se jossa kehotetaan kuuntelemaan potilaan oireita eikä tuijottaan veriarvoja.
Ja Välimäki ei muuten ota uusia potilaita, tarkistin senkin Hesasta, että tiedoksi sille joka kyseli taannoin.

Ja sitten yksi kysymys;
lääkäri kysyi että eikö minulla ole tarkempaa tietoa TPOab kokeesta kuin se >35 U/L ???

En saanut labrasta kummempaa tietoa, tietäisikö vaikka KYLMÄKALLE pitäisikö tästä olla joku tarkempi nro?

Lääkäri puhui että ei mulla olis autoimmuunityreodiittia vaikka on kasvanut kyhmy ja siitä otetussa näytteessä oli kilpparitulehdusta ja todettiin struumamuutokseksi, ja tyglab on yli 400. No mitä tämä sitten on herää kysymys.
Mun mielestä mulla on krooninen kilpparitulehdus.
Oonko mä ihan pihalla, AUTTAKAA, PLEASE.
IP: Tallennettu
maiju
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 71

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(12.2.2004, 16:11)
Moi Herttis,

käypä lukaisemassa esim. Therapia Fennicasta www.kandidaattikustannus.fi/tf/ch10/ch10_02S.html kilpirauhasen vajaatoiminnan syistä ja muusta. Mun "lukemisenymmärtämisen" mukaan kyseessä on autoimmuunityreodiitti, jos joko S-TyglAb tai S-TPOAb on selvästi koholla + muutokset kilpparissa ja/tai kilpparin toiminnassa olemassa. Osalla ihmisistähän löytyy noita vasta-aineita vaikkei heillä mitään häiriötä kilpparissa olekaan. Vasta-aineet voivat kuitenkin viestiä tulevasta tulehdusriskistä.

S-TyglAb:n titterin positiivisuusrajana kaiketi pidetään juuri tuota 400:aa. Eli jos arvo on se tai sen yli, arvo on positiivinen. S-TPOAb:n kohdalla on useammankinlaista luokittelua (ks. pari ketjua alempana), mutta yleisesti kai merkittävästi kohonneena (positiivisena) arvona ainakin autoimmuunityreodiitin kohdalla pidetään arvoa yli 100 U/ml. Siksi lääkäri on varmaankin kiinnittänyt huomiota tuohon arvoon >35 U/ml - eihän siitä tiedä onko se vain "lievästi" vai "merkittävästi" kohonnut. Mutta, kuten sanottua, riittää, että toinenkin vasta-ainearvoista on koholla. Kyhmy ym. viittaavat myös autoimmuunityreodiitin mahdollisuuteen.

MUTTA, minä en ole lääkäri.

IP: Tallennettu
PiipaaJoskus jaksaa, joskus taas ei...
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(12.2.2004, 18:19)
Moip,

lekuri soitti labratuloksia. TSH 2.2 ja T4V 14. Ihan normaalit kuulema. Silti oireet ihan sikamaiset ja mitään ei jaksa. Sitten kun jaksaa niin on semmoinen täpinä päällä että kädet ihan tärisee. Eivät kuulema ala tekemään ultraa kun ei ole käsin tunnusteltavissa mitään. Olen ajatellut varata ko Salmelalta ajan kun on kuulema hyvä mutta.... ?
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(12.2.2004, 18:48)

Hei Herttis,
minulla on samanlainen kokemus Pasi Salmelasta, jäi paha mieli pitkäksi aikaa... Laitoin tuonne toiseen viestiin omat paremmat Oulun lääkärikokemukseni, huonoja ollut valitettavasti rutkasti enemmän.

Kysäisin aiemmin siitä Keisalasta, mutta vastausviestisi oli livahtanut tyhjänä ketjuun? ROIssa jos olet, siellä suosittelen loistavaa hermoratahierojaa
iksauttajaa, Kalervo Torvinen, ottaa Ainonkadulla vastaan. Olen käynyt jo kahdeksisen vuotta

Katariina
IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 60

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(15.2.2004, 14:48)
Moi Katariina.
Joo on sitä matkusteltu ja kokeiltu näitä yhden ja toisen sortin hierojia ja myös se edellä nainittu "repijä" jolle en varmasti ikinään enää mene.Katos alle**
Kerrotko tästä Torvisesta enemmän?
Onhan se kaukana, mutta on sitä menty satoja kilsoja ennenkin...
Koulutus? ts. onko laillinen fysio/omt vai "pelkkä hieroja" vai itseoppinut?
Millaista käsittelyä tekee?
Kokemus ja minkähän ikäluokan mies?
Onko tälle pitkä jono?
Ja kun on tässä vuosien varrella kaikenlaisia kokemuksia hierojista, niin joku kaksmielisiä heittelevä niljakas käsittelijä saa minut pötkimään pakoon**.
Kiitos.
IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 60

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(15.2.2004, 14:49)
Katariinalle vielä; kuka lääkäri olis sitten sellainen jolle kandes mennä, vaikka sinne Ouluun sitten, vaikka olen valmis menee vaikka Utsjoelle jos hyvä lekuri on.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(16.2.2004, 18:08)

Hei Herttis,
pätevän tuntoisia lääkäreitä suosittelen aina mielellään, mutta koskaan ei varmasti tiedä miten lääkäri-potilassuhde pelaa, esimerkkinä se Salmela josta toisilla on hyvät kokemukset. Itselläni siis hyvät kokemukset siitä Yrjö Sippolasta täällä Oulussa (sisätautien erikoislääkäri jolle pääsin lähetteellä) mutten ole varma onko yksityisvastaanottoa. Tyroksiiniannokseni oli silloin 50mikrogrammaa, käski nostamaan sen oma-aloitteisesti 100:n kun totesi etteihän tuo näytä riittävän mihinkään (nuokuin), ja oikeassa oli. Sittemmin nostin vielä 112,5:n eli yksi iso tabu ja puoli pientä. Kirjoitti myös kiltisti pyytämäni reseptikoot. Annosta olen nostanut 'ylivarovaisesti' 12,5 mikrogrammaa kerrallaan (sillä myös aloitin lokakuussa), eikä tyroksiini ole aiheuttanut siten nostovaiheessa ylitoimintaoireita, mutta tuokin varmaan yksilöllistä. Ajattelin että vuosien jälkeen totuttelen elimistöni maltillisesti takaisin tarvitsemaansa hormooniin...

Se Torvinen on siis Rovaniemellä toimiva, koulutettu hermoratahieroja. (Muitakin koulutuksia mutten enää muista mitä, aikoinaan kuitenkin kyselin hyvin tarkkaan kierreltyäni sitä ennen ties mitä hierojia).
Pitänyt yli 20 vuotta yksityisvastaanottoa, ennen sitä ollut urallaan mm. keskussairaalassa kuntouttajana ja urheilijahierojana. Viisikymppinen, rento mies. Kahden-kolmen viikon jonot, käyntiaika 45 minuuttia. Hieronta ei ole 'hellää' pintahierontaa vaan syvemmälle menevää (hermorata) ja usein kun jumiutuneita paikkoja avaa, se myös tuntuu jonkin verran kipeältä, mutta ainakin minulla paikat myös avautuu/rentoutuu pitkäksi aikaa. Tässä tämä pikaesittely (josta en taaskaan saanut pikaesittelyä)

Katariina
IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 60

Tila: Offline

RE:nyt meni usko koko lääkärikuntaan...(17.2.2004, 11:04)
Kiitos vinkistäsi Katariina.
Minä sain sovittua Salmelan kanssa, että alan nostaa annosta 1/2 0.025 migrogr tabletista kolmen viikon välein.
Ja siihen päädyttiin, kun sanoin että olen jo aloittanut tekemään niin ja jalkoja ei niin hirveästi palele. Varmaan ajatteli, että oikea "sinnikkopotilas"...
Millasella ajanjaksolla sä teet noita tabletin nostoja?
Täytyy alkaa tutkimaan netistä tuota Sippolaa.
Väsyttää vaan tämä jatkuva pomppiminen lekurilta toiselle..
Mun kroppa on herkkis se ei kestä kovempaa hierontaa, paikat tulehtuu heti. Tekeekö tää mies "manipulaatiohoitoja" jos ymmärrät mitä tarkoitan?
Siihen kyllä pitäs olla siihen perehtynyt koulutus.
Yst.t. Herttis
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team