kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 19:06
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: painosta ja vatsasta
ruusu550Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

painosta ja vatsasta(23.1.2004, 15:07)
Tervehdys kaikille!
Nyt olen siarastellut jo vuoden verran vajaatoimintaa. Kaikki muut oireet katosivat lääkityksen myötä jo aikoja sitten, mutta paino.. Se ei katoa.. Painoni on vuoden aikana noussut ainakin 6 kg, vaikka en ole muuttanut ruokailutottumuksiani ainakaan huonompaan suuntaan.. Ja toinen ongelma on sekoileva vatsani. Välillä se ei millään meinaa toimia ja välillä se toimii liian hyvin.

Teillä monilla on varmasti ongelmia painon kanssa. Joku on myös voinut onnistua pudottamaan painoaan. Kertokaa onnistumisistanne! Ja kertokaa myös vatsaongelmistanne, niitä tuntuisi löytyvän muiltakin.

Tuntuu muuten ihanalta kun voin taas ulkoilla lasten kanssa. Vuosi sitten en mitenkään jaksanut. Tunne on todella mahtava, kun nyt olen jaksanut luistella ja jopa laskea mäkeä!
IP: Tallennettu
ruusuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:painosta ja vatsasta(23.1.2004, 18:39)
Hei!
Suosittelen Femisoija plussaa. Sitä saa hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä tai luontaistuotekaupoista, maksaa noin 10 e. Se on vieläpä hyvääkin esim. piimän tai maustamattoman jogurtin kanssa. Jotkut ovat laihduttaneetkin sillä, ts. korvanneet työpaikalla aterian.
Sekään ei auta ihankaikkisesti, täytyy vaihdella troppeja välillä. Fibrex-kuitu (sokerijuurikaskuitu) on kans aika hyvää. Sitä saa hyvin varustellusta kaupasta samasta hyllystä kuin leseet yms.
Vielä voisi mainita mojovat päivittäiset annokset kaalisalaattia, esim. ananaksen kanssa.
Edelleen kourallinen auringonkukansiemeniä päivittäin tai maapähkinöitä. Viimeiset ovat kuulemma erityisen haitallisia vajaatoiminnalle, mutta mulla on niihin ajoittain himo.
Toivottavasti jokin näistä auttaa. Tsemppiä.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 428

Tila: Offline

RE:painosta ja vatsasta(23.1.2004, 19:28)
Moi Ruusu

Asiasta on infoa, mutta kerrataan!

Kaikki kaalinsukuiset kasvit on myrkkyä kilpirauhaselle ja varsinkin jos on jo ongelmia, kaalit ja maapähkinät on syytä kypsentää tai muuten saattaa edessä olla vielä vaikeampi alitoiminta

Kaikki gointrogeeniset kasvit sisältävät thiourea (tiourea) nimistä yhdistettä, joka hidastaa kilpirauhassolun toimintaa ja samalla kuitenkin lisää niiden kasvua!
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 212

Tila: Offline

RE:painosta ja vatsasta(24.1.2004, 01:51)
mulle sano just lääkäri että mulle sopiva arvo on tsh 0,1 ja t-4v 16+ jotain. otan lisäksi nyt 1 thyroksiinin aamulla ja ½ tbl illalla kokeilen onko sillä vaikutusta.

ja juustoa sitä en enää sisuksiini pistä en. se tukkii mun sisukset aina moneks päivää niin ettei mikään meinaa tulla ulos, oon kokeillu niin monta kertaa että luulis jo menevän meikäläisenkin kovaan umpiluuhun
krisse
IP: Tallennettu
ruusuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:painosta ja vatsasta(25.1.2004, 15:34)
Kiitos Kylmäkalle!
Joskus jopa tulostin ne haitalliset ja hyvät ruoka-aineet, mutta eivätpä ne paljoa auta laatikon pohjalta.
Jäi vähän mietityttämään pavut, onko ne hyviä vai huonoja vai ei papulaaduissa eroa. Femisoijassa on soijaa, onko se haitallista? Kaalia voi syödä kypsänä, entä soijapapu? Sitähän ei voi syödä raakana. Tykkään kaikista mahdollisista pavuista (soija, kikherne, mustasilmäpapu, kidney yms. mitä niitä nyt onkaan) - voiko niitä syödä?
Hyvien ja huonojen listassa mainitaan pavut. Tarkoitetaanko niillä tuoreita papuja vai näitä kovia?
Onneksi muita pähkinöitä voi syödä, joten taidan jättää ne maapähkinät. Tai ainakin yrittää......
Vielä vatsan toiminnasta. Vi-Siblin saattaa auttaa vatsan toimintaan - oli vaiva kuinka päin tahansa. Sitä saa apteekista.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 428

Tila: Offline

RE:painosta ja vatsasta(25.1.2004, 18:39)
Hei Ruusu

Itse olen myös papujen ystävä (en syö kaksi- ja nelijalkaisia ystäviä) ja syön kaikkia mainitsemiasi papulaatuja, eikä niistä mielestäni ole mitään haitallista aiheutunut, tietysti kohtuus kaikessa, söi mitä tahansa, yksi sopii yhdelle toinen toiselle, kannattaa kuunnella itseään ja toimia sen mukaan. Pavut tunnetusti aiheuttavat ilmavaivoja, sitä voi torjua kierrättämällä hyvin kypsennetyt pavut pakastimen kautta.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
keppanaTauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 40

Tila: Offline

RE:painosta ja vatsasta(26.1.2004, 09:44)
soijaa tulisi välttää, koska se käsittääkseni rajoittaa jodin imeytymistä. Ja kuulinpa jostakin tiedon jota en osaa perustella enkä oikeaksi todistaa:: Soija haittaa thyroksiinin imeytymistä, toisin sanoen estää sitä..
IP: Tallennettu
TIINAOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:painosta ja vatsasta(27.1.2004, 07:30)
Ruusu550. En voi auttaa mutta täällä on toinen samanlainen ja olen juossut lääkärissä kyselemässä ,antamassa näytteitä mutta tuloksetta.Joulukuussa tuli vuosi täyteen, pahimmat oireet hävisivät minullakin. Arvot tosin heittelevät ja käyn vieläkin 3 kk välein kontrollissa.Toivottavasti joku on löytännyt ratkaisun. terveisin Tiina
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team